דלג לתוכן

סופר-פוד שנמצא ממש מתחת לאף: 10 הפירות הבריאים ביותר

במסגרת טרנד מזונות העל, סופר-פוד, אנו מוצאים את עצמנו נוהרים בכל פעם מחדש אחרי "הבשורה הבאה" בתחום. אך תופתעו לגלות שהפירות המוכרים והאהובים, אלו שכבר נמצאים אצלכם במקרר, מכילים לא פחות ערכים תזונתיים. 10 הבריאים ביותר

מאת: גלי שלם, מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 19/11/2015
3 דקות קריאה

בטח כבר יצא לכם להיתקל במונח "סופר-פוד", אותם מזונות שנחשבים לבעלי ערכים תזונתיים גבוהים במיוחד. בין הטרנדים האחרונים בתחום ניתן למצוא את הגוג'י ברי, זרעי צ'יה והספירולינה, שלרוב זמינים בחנויות הטבע, וכיאה לטרנדים - במחיר שהוא לא בדיוק נוח לכיס. 

קראו עוד: סופר-פוד: 5 מזונות-על שאתם חייבים להכיר

אך במכולת הקרובה לביתכם תוכלו למצוא מבחר רחב וזמין של "פירות-על", אשר מכילים נוגדי חמצון, סיבים, ויטמינים, מינרליים ורכיבים תזונתיים נוספים - ובמחיר שפוי הרבה יותר. אכילת שלושה פירות טריים ביום (כוס פרי בפירות גדולים כגון מלון) יכולה לחזק את המערכת החיסונית שלנו, למנוע מחלות ואף להשפיע לטובה על המראה החיצוני. לפניכם 10 הפירות הבריאים ביותר:

1.קיווי 

אם אתם סובלים מבעיות במערכת העיכול - הקיווי הוא ה"סופר-פרי" עבורכם. במחקר נמצא כי אנשים שסבלו ממחלת המעי הרגיז חשו הקלה לאחר שאכלו שני קיווי ביום למשך שישה שבועות. סברה נוספת מייחסת לקיווי השפעה על עור הפנים, מכיוון שהוא עשיר בסיבים ובפחמימות פשוטות ומיקרונוטריאנטים נוספים. בנוסף, קיווי הוא מקור טוב לאשלגן וויטמין C.

2.בננה 

קורה לכם לפעמים שאתם אוכלים חטיף וכעבור רבע שעה שוב בא לכם לנשנש? בפעם הבאה שזה קורה - נסו לאכול בננה. היא מלאה באשלגן, שביכולתו להוריד את לחץ הדם, והיא אחד המקורות הטובים לעמילן אמיד, שהינו פחמימה שמספקת תחושת שובע ומשפרת את חילוף החומרים.

3.תפוח 

אחד הפירות הפופולריים ביותר בארץ, הוא גם אחד הבריאים ביותר ברשימה שלנו. תפוחים הם מקור מצוין לסיבים תזונתיים, ויטמין C, ויטמין A , ויטמין K, נוגדי חמצון ופקטין (סיב תזונתי המסיס במים). בזכות אלה ניתן להוריד כולסטרול, לצמצם סיכון למחלות לב ולהקל על אלרגיה ואסתמה. עוד סיבה טובה לשלב תפוח בתפריט היומי היא העובדה שהוא מתעכל בקלות ומספק תחושת שובע לאורך זמן.


4.מלון כתום

רבים לא יודעים שהפרי הקייצי והמרענן יכול לשמור על עור הפנים שלנו חלק וצעיר. זאת הודות לויטמין A המצוי בו, שגורם להתרבות צמיחת התאים. כמו כן, תשמחו לדעת שמנת מלון (כוס) שווה 60 קלוריות בלבד והוא עשיר במינרליים ונוגדי חמצון. 

סופר-פוד


5.דובדבן 

הפרי המתוק והאלגנטי קיבל את צבעו העמוק אודות לנוגד חמצון בשם אנתוציאנין אשר מוריד כולסטרול ונלחם בזיהומים. "אוצרות טבע" נוספים המצויים בדובדבנים: אשלגן, סידן, ברזל, מגנזיום ומגוון רב של ויטמינים. פשוט כיף ובריא לאכול!


6.לימון

בדומה לכל פירות ההדר, הלימון עשיר בוויטמין C, הידוע ביכולת שלו לחזק את המערכת החיסונית שלנו ולהגן על העור מפני נזקי השמש ואף לסייע במניעת כתמים. אך בנוסף לויטמין חיוני זה, הלימון, ובייחוד קליפת הלימון, נמצאו כטובים לשריפת שומן, חיטוי העור, ובנוסף הם מסייעים בריפוי מחלות רבות כמו שחפת, זיבה, ברונכיט, שפעת, וכן מקטינים את הסיכוי לסבול מדלקות פרקים ובעיות במחזור הדם. יש האומרים כי שתיית כוס מים מהולים בלימון סחוט מידיי בוקר תעשה בכם פלאים.


7.ענבים אדומים

הענבים אינם רק נשנוש קיצי זמין ומתוק. מחקרים רבים מעידים על כך שהם עשירים בוויטמינים, מינרלים וסיבים. אך מה שהופך אותם ל"פירות-על" מהשורה הראשונה הוא הימצאות נוגד חמצון בשם רסברטרול, שמסייע לבריאות הלב, מפחית סיכון למחלות לב וטרשת עורקים, מאט היווצרות תאים סרטניים ואף מאט תהליכי זקנה. כידוע, יין עשוי מענבים ואכן משויכות לו סגולות בריאותיות בכל הנוגע לכולסטרול ובריאות הלב. אך השפעת הענבים במיטבה כאשר הם נאכלים בשלים, טריים ובשלמותם.  


8. אגס 

הוא משווק לאורך כל ימות השנה, דל בקלוריות וטעמו נפלא. אך האם ידעתם שהאגס שאתם אוכלים הוא מקור מצוין לויטמין C, מינרלים ונוגדי חמצון? נמצא שאכילת אגסים בתדירות גבוהה יכולה לסייע בהסדרת פעילות מעיים, מניעת סרטן השד, סוכרת וכולסטרול, וכן בהפחתת הסיכון למחלות לב. כדי להפיק את המיטב מהאגס רצוי לאכול אותו בשל ועם הקליפה.  


9.שזיף 

שזיף מפורסם ביכולת שלו לסייע לעצירות. אכילת שזיפים מיובשים יכולה לסייע משמעותית לבעיות עיכול ולהפחית תחושת נפיחות בבטן. מלבד סגולה מיוחדת זו, השזיף עשיר בויטמין C, סידן, סיבים תזונתיים וסורביטול, מה שהופך אותו לפרי מצויין עבור חולי סוכרת. 


10.רימון 

אחד משבעת המינים והפרי המזוהה ביותר עם חגי ישראל מכיל כמות גבוהה של נוגדי חמצון וגם מהווה מקור מצויין לברזל וויטמינים. מחקרים רבים על סגולותיו של הרימון מתקיימים ממש פה בארץ. הסגולות הבריאותיות הטמונות בו עשויות למנוע סרטן, מחלות לב ולהאט תהליכי הזדקנות. מומלץ במיוחד לסחוט אותו וליהנות ממשקה בעל טעם עשיר וצבע אדום כיין. 


ייעוץ תזונתי: נועה ענתבי, B.S.C במדעי התזונה


קראו עוד: 6 ויטמינים שחסרים לכם - ואתם בכלל לא יודעים

האם המאמר עניין אותך?

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
B.sc אביבה דייגי מנצור
B.sc אביבה דייגי מנצור תזונה ודיאטה
ד"ר אורנה לוין
ד"ר אורנה לוין צמחי מרפא
ד"ר דן קרת
ד"ר דן קרת נטורופתיה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד

אולי יעניין אותך - מאמרים נוספים בתחום תזונה ודיאטה

שאלות מתוך פורום דיאטה ותזונה נכונה ברפואה הסינית

X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו