דלג לתוכן

זה אפשרי: כך תאכלו סופגנייה מדי יום - ואפילו תרדו במשקל

גם אם נרצה לא נוכל לברוח מהן: הסופגניות מסתכלות עלינו כמעט מכל מקום אפשרי - והפיתוי גדול. לרגל החג הממשמש ובא: מדריך קצר שיעזור לכם לאכול סופגנייה בכל אחד משמונת ימי החנוכה - ולצאת מזה בשלום. ויש גם דוגמה לתפריט

מאת: ד"ר אולגה רז
תאריך פרסום: 01/12/2015
3 דקות קריאה

אין ספק שחנוכה הוא החג המשמין ביותר. על היעדר סעודות ארוכות ומפוארות אנו מפצים בחגיגת טיגונים של סופגניות עשירות בשומן וסוכר ולביבות עתירות קלוריות. כדי לסבר את האוזן, סופגנייה מכילה כ-300-500 קלוריות, תלוי, כמובן, בגודלה, בסוג המילוי ובכמות השמן ששימשה לטיגון. היא מורכבת מקמח לבן, סוכר, מילוי עשיר וסופגת כמות שמן נכבדת בטיגון - בהחלט לא עסק זול, לגוף שלנו בעיקר. 

לא בכדי נוצרה תדמית שלילית לסופגנייה. עם זאת, חשוב להבהיר כי אכילת מאפה מטוגן בעל מילוי מתוק לא תזיק לדיאטה כמו שאתם אולי חושבים, אם תיקחו אחריות על הכמויות, משום שהתדמית השלילית קשורה לנטייה שלנו לאכול סופגניות בכמויות שעוברות את גבול הטעם הטוב. נתקן: לא הטעם אלא הכמות. לצערי, אנו אף מרגילים את ילדינו לאכול כמות סופגניות לא הגיונית, לפעמים אפילו כשלוש או ארבע אחת אחרי השנייה. 

בנוסף, המוח היהודי הגאוני הפך סופגנייה תמימה, פשוטה וטעימה במרוצת הזמן לפצצת קלוריות ושומנים: בין התוספות הפופולריות ניתן למצוא שוקולד, אגוזים ופצפוצים, ריבת חלב, ממרח לוטוס, ציפוי שוקולד, זיגוג קצפת, ועוד שלל תוספות רוויות סוכר ושומנים, המגיעות בגדלים מפלצתיים. 

אך תשמחו לדעת שאפשר בהחלט לשלב בתפריט היומי, בכל אחד מימי החנוכה, סופגנייה אחת. אמנם לא כל סופגנייה תתאים ותצטרכו להפעיל שיקול דעת לגבי גודלה ואיכותה, אם אכן החלטתם לשלב אותה בכל שמונת הימים, אך תוכלו למצוא מגוון רחב יחסית וטעים – כך שלא תישארו בלתי מסופקים.

אילו סוגים של סופגניות עדיף לאכול?

סופגניית ה"רטרו" הפשוטה והקלאסית עם מעט ריבת תות אדומה בתוכה וקורטוב אבקת סוכר מפוזרת מעליה היא המועדפת עליי והמומלצת ביותר. 

דיאטה

סופגניות. לא תישארו בלתי מסופקים

מה הגודל הרצוי?

כשמדובר בסופגנייה - הגודל כן קובע! ניתן למצוא סופגניות קטנות-בינוניות המכילות 150-200 קלוריות, וניתן למצוא סופגניות גדולות יותר המכילות אפילו 500  (!!!) קלוריות שזה פי כמה וכמה בכמות הקלוריות. אפשר ורצוי להסתפק בסופגניות בינוניות ולחסוך לעצמנו ולילדנו כמה קילוגרמים מיותרים בסוף החג. 

האם יש חשיבות לשעה ביום שבה אנו אוכלים את הסופגנייה?

רצוי לא לפתוח את הבוקר עם סופגנייה, מאחר וזה פותח את התיאבון לשאר היום, גם פיזיולוגית וגם מנטלית. אם אתם כמהים לסופגנייה שמרו את התענוג לשעות הערב המוקדמות, אותן שעות בהן מתאספים סביב החנוכייה להדלקת נרות, וכמובן, אל תאכלו אותה כשאתם רעבים, כיוון שבמקרה כזה אין סיכוי שתתספקו בסופגנייה אחת, ובטוח תאכלו יותר. בנוסף, לפני שאתם ניגשים ל"טקסים" של אכילת סופגניות אכלו ארוחה קלה, הרי לסופגנייה תמיד יישאר מקום בבטן ובלב - אבל בדרך זו קצת פחות.

איך נמנעים מאכילה מופרזת של סופגניות?

דחיית סיפוקים במקרה זה יכולה להגביר את הכמיהה. אם כבר אפשרתם לעצמכם להכניס לתפריט היומי סופגנייה אחת, בחרו את הסופגנייה האהובה עליכם מכל ואכלו ממנה בהנאה. במידה ובחרתם לרכוש את ה"פרי אסור" בסופר הקרוב לביתכם, וותרו על פיתויים מיותרים, כלומר רכשו סופגנייה אחת לכל בן המשפחה. גם אם הסופגניות במבצע - אחת ודי. העדיפו קנייה חכמה שכזו על פני רכישת קופסת סופגניות שלמה. חשבו כמה קילוגרמים מיותרים תחסכו. 

אם אתם חובבי אפייה ומעדיפים להכין סופגניות בעצמכם, בחרו באפייה: הטעם אמנם שונה אבל התוצאה בריאה יותר ודלה בשומן ובקלוריות. בחרתם בטיגון? החליפו את השמן לעתים קרובות. במהלך טיגון עמוק וממושך השמן מתחמצן, דבר שמהווה סיכון בבריאותי.

דוגמה לתפריט יומי מומלץ: דיאטת לחם עם סופגנייה באמצע

השעות המצוינות הן לצורך המחשה בלבד. הלו"ז נתון לשיקולכם בתנאי שאתם אוכלים מדי שלוש-ארבע שעות ושותים שני ליטרים נוזלים ללא סוכר (מים, סודה, משקאות דייאט, תה וקפה עם ממתיק מלאכותי או סטביה)

8:00-9:00: שתי פרוסות דקות לחם מחיטה מלאה או קל מרוחות באבוקדו/קוטג'/טחינה, ירקות

11:00-12:00: שתי פרוסות דקות לחם מחיטה מלאה או קל מרוחות /חומוס/ממרח זיתים/פרוסת סלמון מעושן, ירקות

14:00-15:00: עוף (סטייק או שיפודים) או מנת דג, ללא פירורי לחם או רוטב שמנת או חמאה (לא מוגבל בכמות). לצד סלט ירקות, שעועית ירוקה מוקפצת או כל ירק אחר מבושל או מוקפץ, גם מרק ירקות מתקבל בברכה

17:00-18:00: סופגנייה אחת במילוי המועדף עליכם

20:00-21:00: חביתה או שקשוקה עם פרוסת לחם או שתיים, לצד סלט ירקות גדול

שעה לפני השינה: יוגורט טבעי 3% שומן עם פרי או 2 פריכיות או דייסת שיבולת שועל משלוש כפות על 1-1.5 כוס מים, מעט חלב, ממתיק וקינמון


ד"ר אולגה רז, דיאטנית קלינית

האם המאמר עניין אותך?

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
ד"ר דן קרת
ד"ר דן קרת נטורופתיה
מטפל בנטורופתיה ותזונה
פרופ' יהודה קמרי
פרופ' יהודה קמרי פנימית
5.0
( 6 חוות דעת )
"הגעתי לקמרי דרך המלצה עם קריסת כבד , חשד לשחמת , לחץ דם גבוה כולסטרול סכרת והשמנת יתר , לאחר איבחון של קמרי , הוא שינה לי את כל מערך התרופות שלקחתי במשך 10 שנים והם לא עזרו לי כלל , ואף רופא בקופ״ח לא התייחס לבעיות שלי ולטענות שלי , כבר בחודש הראשון לטיפול של קמרי , ירדתי במשקל , התאזנתי עם הסכרת והדלקת החריפה שהייתה לי בכבד , וכמובן האיזון בלחץ דם והכולסטרול, כל ביקור כל שיחת טלפון מקמרי מקצועית ומדוייקת , כולל הליווי של הדיאטנית במרפאה , וכמובן שאמליץ בשמחה על קמרי וצוותו , אני הגעתי אליו לפני שנה בדיוק עם קריסת כבד, כבר דיברו איתי על השתלה שאולי אזדקק לה , היום אני מאוזנת ושומרת על עצמי וקמרי זמין לכל שאלה או כל חשש שיש לי , ולכן אני ממשיכה אצלו לסבב נוסף של השגחה שלו וטיפול צמוד שלו , במילה אחת הוא אציל לי את החיים לפני שנה ואני אסירת תודה ❤️"
ד"ר רז הגואל
ד"ר רז הגואל
המרכז הרפואי לטיפול בהשמנה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד

שאלות מתוך פורום ניקוי רעלים ותזונה טבעית

X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו