סטודנטים אוכלים בריא: 6 כריכים שמומלץ לקחת ללימודים
עם חרדת המבחנים, הלו"ז הצפוף והלחץ להספיק ללמוד ולעבוד, לא פלא שקשה לסטודנטים לשמור על תזונה נכונה ובריאה. איך בכל זאת מקבלים את התואר הנכסף – ללא המשקל העודף? 6 הצעות לכריכים בריאים וטעימים. כתבה שנייה בסדרה
בכתבה הקודמת שוחחתי בהרחבה על הנטייה של סטודנטים לעלות במשקל בתקופת הלימודים, כתוצאה מסטרס, לחץ ואכילה שאינה מסודרת ומאוזנת. כעת, על מנת לסייע לכם ליישם ולשפר את הרגלי האכילה שלכם בהפסקות, הנה 6 הצעות לכריכים מזינים, טעימים, בריאים ופשוטים להכנה, שיוסיפו לכם טעם ליום:
סנדוויץ' גבינות ופסטו
2 פרוסות לחם מקמח מלא
כפות טונה 2
חצי כפית פסטו
חצי כפית מיונז קל (5% שומן)
חצי עלה חסה קצוץ
חופן נבטי אלפלפא
קראו עוד: 12 טיפים תזונתיים לסטודנטים החוזרים לספסל הלימודים
סנדוויץ' גבינות ופלפלים קלויים
2 פרוסות לחם מקמח מלא
מרחו גבינה לבנה עד 5% שומן
חצי כפית שמן זית
זעתר
פרוסות מלפפון
זיתי קלמנטה בצד
סנדוויץ' ביצה קשה
2 פרוסות לחם מקמח מלא
ביצה קשה
כפית מיוקל %5 שומן
מריחה קלה של ממרח עגבניות מיובשות
ענף בצל ירוק קצוץ
מומלץ להוסיף עגבניות שרי בקופסא ליד
סנדוויץ' טחינה ואבוקדו
2 פרוסות לחם מלא
כפיות טחינה גולמית (עדיף מלאה משום שהיא עשירה יותר בסידן)2
ירקות מומלצים עגבניות שרי בצד
מעט בצל ירוק, 2 כפות אבוקדו ופרוסות מלפפון
אפשר גם ללכת על אופציה מתוקה לטחינה ולערבב 2 כפיות טחינה עם חצי כפית דבש וליצור ממרח חלבה
סנדוויץ' בננה
2 פרוסות לחם מקמח מלא
בננה בשלה מעוכה
חצי כפית סילאן
כפית ממרח שקדים
מתכון לממרח שקדים ביתי: משרים שקדים טבעיים במים למשך 24 שעות. מקלפים ומוסיפים לבלנדר מים, לימון, קורט מלח, מעט פלפל שחור ויש ממרח משגע מלא בסידן ושומנים בריאים (אגב אותו הדבר עובד נפלא גם עם קשיו).
סנדוויץ' חביתת ירק
לחמניית בריאות / 2 פרוסות לחם שיפון
כף ממרח אבוקדו
ביצה
רבע כוס צמחי תבלין שונים לבחירה: פטרוזיליה, עירית, בצל ירוק, אורגנו שטופים וקצוצים
קורט מלח
קורט פלפל שחור
2 פטריות טריות
עלי תרד טריים
חופן עלי בזיליקום
עלה חסה שטוף ומיובש
אופן ההכנה: לטרוף את הביצה עם עשבי התבלין, הפטריות, מלח ופלפל, לשפוך את התערובת למחבת החם ולטגנה משני הצדדים. בינתיים לפרוס את הלחמנייה ולמרוח אותה בצד אחד באבוקדו ובצד השני בגבינה בולגרית. להניח את עלה החסה, עלי התרד הטריים והבזיליקום בלחמנייה להוסיף את חביתת הירק. באם אין זמן לחכות שהחביתה תתקרר יש לעטוף את הלחמנייה בנייר פרגמנט או בנייר אלומיניום.
איילת נדיב הינה דיאטנית קלינית M.Sc, מנהלת מחלקת דיאטה רשת סטודיו C.