במיוחד לשנה החדשה: 5 מזונות שכדאי לכם לאמץ
נראה שהמגמה הירוקה קפצה שלב ונכנסה גם אל תחום המזון. הטרנדים הקרובים בעולם התזונה אינם מתרכזים רק בטבעונות או צמחונות, אלא גם במחזור ושמירה על הסביבה. ממיונז ממוחזר ועד להמבורגר ירוק: 5 המזונות החמים של 2017
לקראת 2017 מדפי הסופר ומקררי המסעדות, מתמלאים באינספור מוצרים שסומנו כלהיטים האחרונים בתחום המזון. במסגרת טרנד הטבעונות הסוחף ושמירה על סביבה ירוקה, נראה כי התפריטים האופנתיים ביותר לשנה הקרובה יתבססו בעיקר על ירקות. אספנו עבורכם את הטרנדים החמים בהם תוכלו לנעוץ את השיניים.
אצות
הכירו את הצעקה האחרונה בסל המרכיבים הצמחוני, אלה שגורמות לקייל להפוך ירוק מקנאה. אצות משמשות כמרכיב מפתח במטבחים האסייתיים כבר אלפי שנים, בעיקר על משטחי הסושי. מאידך, יותר ויותר מסעדות מאמצות את צמח הים לתפריט שלהן. בין אם בסלט, במרק ואפילו בשייק, הוא מסתמן ככוכב של מנות רבות בשנת 2017. לא זאת ועוד, אתם עשויים לראות אותו גם בקיוסקים השונים: חטיף אצות נורי הוא בהחלט התחליף הנכון לנשנוש פריך.
מעבר להיותן מרכיב מרענן למנות שגרתיות, אצות מסוימות נחשבות "כמזון על" והן מלאות בערכים תזונתיים. אצות הספירולינה לדוגמה עתירות חלבון ואף הוגדרו כמזון הקדום ביותר בעולם (!!) למעשה, הן מכילות כ-70% חלבון, ריכוז גבוה יותר מאשר זה הקיים במוצרי חלב ובשר.
הדגנים החדשים
נראה שלקינואה יש תחרות צפופה. דוחן, זרעי דורה (סורגום) וכוסמין צפויים לככב בראש רשימת הדגנים הבריאים לשנת 2017. הם משמשים מקור מעולה לפרוטאין, לסיבים תזונתיים ולברזל. בנוסף, מחקרים רבים הראו כי דיאטה המתבססת על דגנים מלאים, מסייעת בהפחתת הסיכון לתחלואה במחלות לב, סוכרת סוג 2, וסוגי סרטן שונים. מרכיבים אלה יכולים לשמש כמרכיב בסיסי בארוחות המתובלות והמנחמות של חורף 2017.
קראו עוד: אורז מלא או שיבולת שועל? בדקנו איזה דגנים הכי בריאים
המבורגר ירוק
הטרנד הטבעוני כבר מזמן אינו נחשב לנחלתה של קבוצה שולית. עם קמפיינים ענקיים כמו "יום שני ללא בשר" וכוכבי ראליטי שמקדמים את האג'נדה בתכניות פריים טיים, ניתן לקבוע כי טבעונות וצמחונות הן המגמות הצפויות ביותר בתזונה לשנה הקרובה. מאידך, האתגר האמתי של חובבי החיות, הוא לגרום למזונות התחליפים להריח ולהיטעם כמו בשר עסיסי. הקציצות נטולות הבשר, מורכבות משלל מרכיבים שונים, כמו נבטים, פטריות ואפילו ארטישוק.
קוקוס
מקורו של עץ הדקל האקזוטי שנוי במחלוקת, אך לגביי הפופולריות שלו בשנים האחרונות, בהחלט אי אפשר להתווכח. מתבשילים שונים ועד למוצרי טיפוח, האגוז הייחודי תופס יותר ויותר מקום בין מדפי המוצרים. בשנה הקרובה תוכלו למצוא מתכוני אפייה רבים המשלבים קמח קוקוס (מתאים גם לרגישים לגלוטן) ובנוסף השמן המופק ממנו חיוני גם לדיאטה דלת קלוריות וניתן לטגן בו אפילו שניצלים וצ'יפס.
קראו עוד: מהי הפטרייה הבריאה ביותר? כל מה שצריך לדעת על פטריות
מזונות ממוחזרים
למעשה, מדובר בטרנד חסכוני במיוחד. המגמה הנוכחית בקרב יצרני המזון הינה הרכבת מוצרים ממרכיבים שלרוב נזרקים. כך לדוגמה, שאריות מייצור יוגורט ישמשו ליצירת משקאות פרוביוטים. למעשה, מדובר בשינוי שניתן לאמץ גם בבית, והנוזלים בהם התבשלו זרעי חומוס (הנקראים גם אקוופאבה) , יכולים להיות מתועלים להכנת מיונז טבעוני ביתי.