מדריך: 5 טיפים שיסייעו לכם לשמור על המשקל – גם בחג הגבינות
אחד מסממני ההיכר של חג השבועות, הוא האוכל הייחודי והמפנק אותו אנו לא רואים לרוב בשולחנות חג. מאידך, לכל אלה הדוגלים בשיטת תזונה מאוזנת, החג הלבן עשוי להריח כסכנה. אז מה כדאי לאכול וממה מומלץ להימנע? 5 טיפים שיסייעו לכם לשמור על המשקל – גם בארוחת החג
מבין כל החגים, חג הגבינות נראה לנו תמים, ובכל הנוגע לעלייה במשקל, המועד החגיגי והלבן אינו נתפס כסכנה לדיאטה. מאידך, חג השבועות מלא בפסטות, גבינות ומאפים מוקרמות והסכנה אורבת לנו בכל פינה, או פשטידה. כדיי לסייע לכם לצלוח את החג ללא קילוגרמים נוספים, הדיאטנית הקלינית מאיה בן אפרים איגדה עבורכם 5 טיפים מנצחים.
1. ארגנו את מהלך הארוחות ביום החג
למרות הארוחה הגדולה המתקיימת בערב החג, חשוב לא לדלג על הארוחות במהלך היום. מומלץ לאכול ארוחות מסודרות ללא הפרשים גדולים: בבוקר, כדאי לאכול דגנים, יוגורט או קרקרים עם מעט גבינה; בצהרי היום לאכול סלט עם חלבונים – כמו עוף או דגים, זאת על מנת שהגוף יהיה שבע לאורך זמן ולא יחפש מתוקים בשעות אחר הצהריים.
2. צרכו מוצרי חלב במידה
מוצרי חלב רבים עלולים להכיל הרבה סוכר ושומן. למרות שמוצרי חלב מרכיבים ארוחה טעימה ומגוונת, הם עלולים להכיל סוכר ושומן רב. שמרו על כמויות מאוזנות וכך תבטיחו עיכול נכון של המזון והפחתת הסיכוי להשמנה. כמו כן, צריכה מרובה של מוצרי חלב הוכחה גם כמעלה את רמת החומציות בגוף, וכתוצאה מכך גורמת גם לבריחת סידן. האחרונה, מביאה לעיכול איתי יותר של המזון וכתוצאה מכך גם לעלייה במשקל.
3. הגבילו את הפסטה בחג
בערב מומלץ להמעיט בפחמימות ולהתרכז בחלבונים עצמם – פשטידות, גבינות, ירקות, סלטים, ביצים, טונה. לאחר שאוכלים במהלך היום כמו שצריך, נגיע לארוחה שבעים ופחות נרגיש צורך להעמיס על הצלחת. ההמלצה היא להתמקד בחלבונים ולקחת כף אחת או שתיים בלבד של מנת הפסטה או הרביולי.
מוצרי החלב אמנם חיוניים לבריאות הגוף, אך עלולים גם להכיל שומן וסוכר רב
4. הרשו לעצמכם טעימה של מתוק
אכילה בריאה ומאוזנת לאורך היום, תאפשר לכם גם ליהנות מפינוק מתוק של החג הלבן. אפשרו לכם לאכול פרוסת עוגה, או גביע מוס כדי לקחת חלק ברוח החג.
קראו עוד: 10 מזונות על שכדאי להכניס לתפריט
5. הגבילו את צריכת השומנים במהלך הארוחה
ארוחות החג עמוסות לרוב ברטבים שמנים, תיבולים, אחוזי שומן וסוכרים. אם אוכלים יותר מידי – הגוף אוגר שומן במהירות. חשוב להקפיד על מאכלים דלי שומן במהלך היום וגם בארוחה לשים לב שאנו בוחרים מבין האפשרויות את המנות הפחות שומניות.
כך תהפכו את החג למתוק וטעים: עוגת ריקוטה, תפוזים ובננות
מצרכים:
150מ"ל (3/4 כוס) שמן
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
שלוש בננות מרוסקות
300 גרם גבינת ריקוטה
קליפה מגוררת מתפוז שלם
120 מ"ל (1/2 כוס + 2 כפות) מיץ תפוזים (מיץ מתפוז אחד)
קורט מלח
כפית תמצית וניל
280 גרם (2 כוסות) קמח
10 גרם (22 כפיות) אבקת אפייה
לקישוט: אבקת סוכר.
אופן הכנה:
מחממים תנור ל-170 מעלות. בקערה גדולה טורפים יחד שמן וסוכר לתערובת אחידה. מוסיפים בננות מרוסקות, גבינת ריקוטה, גרידת תפוז, מיץ, מלח ווניל וטורפים היטב עד שהעיסה אחידה . מכניסים פנימה את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים במהירות רק עד שהם נטמעים בתערובת. מעבירים את הבלילה לתבניות ואופים במשך 25-35 דקות או עד שהעוגה מזהיבה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא עם מעט פירורים לחים. מצננים את העוגה לחלוטין, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.
מיה בן אפרים קליין הינה תזונאית מובילה בעלת רשת קבוצות הרזייה אונליין הפונה למאות אלפי נשים. לפרטים נוספים בקרו באתר mayabenefraim.co.il