פורום טיפולי פוריות - עמוד 2510
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי, מומחה בגניקולוגיה, מחלוצי ההפריה החוץ גופית בארץ. פרופ' אשכנזי ייסד וניהל את היחידה להפריה חוץ גופית בבית חולים השרון, עד לאיחודה עם היחידה בבית חולים בילינסון. בנוסף לפעילותו ביחידת ה- IVF, ניהל וקידם גם את היחידה לפוריות הגבר של בית חולים השרון יחידה שרשמה לזכותה הישגים מרשימים וזכתה למוניטין רב. כיום פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי משמש כסגן מנהל היחידה בבלינסון – מרכז רבין שכיום הינה היחידה הציבורית הגדולה בארץ, ומרצה בכיר בפקולטה לרפואה של אוניברסיטת תל אביב. פרופ' אשכנזי מפרסם שנים רבות בספרות המקצועית הבין לאומית הטובה ביותר. מאמריו עוסקים בתחום פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית, הן בהיבט הקליני והן בהיבט המחקרי. עד כה פרסם פרופ' אשכנזי למעלה מ-100 מאמרים בתחומים אלו. במחקריו נבדקו השפעת תרופות שונות לגרימת ביוץ על שיעורי ההריונות, השפעת פרמטרים השונים של הזרע על איכות ההפריה, העוברים, וההצלחה בטיפולי IVF. בנוסף התמקדו מחקריו בתסמונת השחלות הפוליציסטיות, השפעת גורמים סביבתיים ואורח חיים, על תוצאות הטיפול בהפריה חוץ גופית ושיעורי ההצלחה. עיסוקו רב השנים של פרופ' אשכנזי בהיבטים השונים של פוריות הגבר הביא לשיתוף פעולה פורה עם פרופ' משיח ויחד הם הקימו את בנק זרע הפרטי החדש והמודרני בישראל סופרם (סופר ספרם). את טיפולי ההפריה החוץ גופית (IVF) פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי מבצע במטופליו בבית חולים אסותא בתל אביב ובנוסף מבצע: אבחון ליקויי פוריות - צילום רחם, היסטרוסקופיה, לפרוסקופיה, השבחת זרע, הזרעות, בחירת מין הילוד. הפריה חוץ גופית, תרומת ביציות פונדקאות, הקפאת ביציות. בנק זרע - תרומת זרע, הקפאת זרע לשימור ולגיבוי ל IVF. פיפל, גרידה, הפסקת הריון, הפלה נדחית. מעקב הריון- תפירת צוואר הרחם, דיקור מי שפיר, אולטרא סאונד הריון, שקיפות עורפית. ניתן להפנות שאלות לפרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי פורום טיפולי פוריות > כתבה במאקו: כשל חוזר בהשתרשות: החידושים האחרונים באבחון ובטיפול שכדאי להכיר קבלת קהל: יום שני וחמישי 15:30-20:00 יום שלישי 17:30-20:00 אפשרויות חניה: כחול לבן ברחוב עם Pango או Cello כמו כן יש חניה מתחת לבנין או חניון רגיל ברחוב הנ״ל אחרי מס׳ 2, חניון אחוזות החוף יש הנחה לתושבי תל אביב
שאלה לגבי אספירין עדי 03/02/2013 | 09:51אני שלושה ימים אחרי החזרה. שכחתי לקחת אספירין אתמול. האם זה יכול לגרום לכך שההחזרה לא תצליח. הבנתי שאספירין עוזר בהורדת התכווצויות. שאלה נוספת. אני לוקחת אנדומטרין שלוש פעמים ביום. יש לי הפרשות לבנות ולעיתים הן גם מימיות. האם זה נורמאלי?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה אספירין והריון פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 03/02/2013 | 13:45אין שום סיכוי שהחמצת כדור אחד תשפיע על הסיכויים להרות,ההפרשות בעקבות האנדומטרין נורמליותהוסף תגובה
תשובת מומחה LH והריון פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 03/02/2013 | 13:43שלום,הורמון ה-LH דומה מבחינת המבנה המוליקולרי להורמון ה-HCG-הורמון ההריון ותחתכן קריאה בפועל של הורמון ה-HCG,שהינו גבוה בהריוןהוסף תגובה
שחלות דבוקות לרחם שירלי 03/02/2013 | 12:13שלום . באולטרסאונד שביצעתי נמצא כי השחלות דבוקות לרחם כתוצאה מאנדמיטריוזיס . מהם לדעתך הסיכויים להרות ספונטני במקרה כזה? הלוא באנטומיה שכזאת הביצית יוצאת אל חלל הבטן ולא אל החצוצרה ולכן אני מבינה שאין כלל סיכויים ורק IVF יפתור הבעיה. זה מדוייק?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה אנדומטריוזיס והידבקויות פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 03/02/2013 | 13:39שלום,הסיכוי להרות מותנה במספר רב של גורמים,אין מספיק מידע לגבי הבירור המיכני שביצעת,בנוסף נתונים על הפרופיל ההורמונלי שלך,ולבסוף מצב בדיקת הזרע של בעלך,בכל מקרה הסיכוי להרות ב-IVF הוא מצוייןהוסף תגובה
הזרעה לאחר הפלה ספונטנית אולי הפעם... 02/02/2013 | 21:35שלום. אני בת 38, בתהליך של טיפולי פוריות אחרי 4 הזרעות. ההזרעה האחרונה נעשתה עם מנופור 112.5 ואוביטרל, עם תמיכה של אנדומטרין. בבדיקת הדם הראשונה -13 יום אחרי הזרעה - יצא בטא 20. אחרי יומיים בטא 19 ואחרי יומיים נוספים בטא 8. אכזבה... התגברתי. רציתי לדעת מהי ההמלצה בנוגע להזרעה לאחר הפלה (שאני מעריכה שזה מה שקרה...)- האם ניתן לבצע הביוץ הבא או האם להמתין. שאלה שניה- בכל הנסיונות הקודמים לקחתי הורמונים ותמיד עם זקיק אחד רלוונטי. האם הזרעה ללא הורמונים בשלב הזה כדאית? תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה המשך טיפול פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 03/02/2013 | 08:01העובדה שהתרחש הריון כימי בטיפול האחרון לא צריכה לעכב אותך להמשיך מייד בטיפול חדש לאחר התאפסות הביטה,לטעמי רצוי להמשיך בטיפול עם ההורמוניםהוסף תגובה
אחרי החזרת עוברים לי 01/02/2013 | 22:32שלום פרופ', אתמול הוחזרו לי 3 עוברים היום מהאחה"צ יש לי כאבים בבטן התחתונה המופיעים לסירוגין. 1. האם יש סיבה לדאגה? 2. ממה התופעה נובעת? עשיתי בעבר מס' טיפולי IVF ולא זוכרת תופעה כזאת. תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאבים לאחר החזרה פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 01/02/2013 | 23:02שלום,לעיתים קרובות לאחר החזרה יכולים להופיע כאבים בבטן תחתונה,הסיבות העיקריות-פעילות יתר של הגופיפים הצהובים(בשחלות)לאחר השאיבה,התכווצויות המופיעות לאחר החזרה בעקבות גירוי הרחם במיוחד שכמות נוזל ההחזרה מרובה,תגובה מקומית לנרות התמיכה. באופן כללי ניתן לומר שכל עוד לא הופיע דמם ממקור רחמי אין מקום לדאגה,אלה אם הכאבים יתעצמו או יופיע חום,אז תידרש ביקורתהוסף תגובה
שכחתי לצייןלי 01/02/2013 | 23:58תודה על תשובתך המהירה. שכחתי לציין כי לקחתי 2 אוביטרל לפני השאיבה ואוביטרל שלם אחרי ההחזרה וקרינון אחד ליום. ההחזרה אמנם היתה אתמול, אך אני חוששת שהטיפול נהרס עקב הכאבים / התכווציות. האם יש חשש שהטיפול לא צלח? האם יש מה לעשות נגד הכאבים שבאים והולכים לסירוגין? תודההוסף תגובה
תשובת מומחה כאבים לאחר החזרה פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 02/02/2013 | 09:09שלום,כלמעוד אינך מדממת אין מקום לדאגה,ניתן לקחת בלית ברירה תכשיר נגד התכווצויות בהמלצת הרופאהוסף תגובה
תודה פרופ', שאלתי הייתה בגלל שראיתי תגובה שלךלי 02/02/2013 | 10:01לאחת הנשים ששאלו בעבר (עשיתי GOOGLE) ובה נאמר שההתכווצויות פולטות העובר. לכן חששתי. בנוסף, היכן אתה מקבל באופן פרטי? והאם ניתן לעשות מעקב אולטראסאונד בקופ"ח או שצריך להגיע אליך? תודההוסף תגובה
תשובת מומחה התכווצויות לאחר החזרה פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 02/02/2013 | 19:55שלום,אכן יש מידה רבה של אמת בהערותייך,כמובן שעם מופיע גם דימום זהו סימן פרוגנוסטי פחות טוב להצלחת הטיפול,בכל מקרה אם הכאבים יתמידו גם מחר ,נדרשת ביקורת באמצעות הרופא המטפל,קופ״ח,או באמצעותי,אשמח לעזור לך עם שובי מחר בערב(8 בערב)מחו״ל טל׳0548009999הוסף תגובה
שכחתי ליטול גלולה דניאל 02/02/2013 | 02:52שלום רב אני בת 22 , לוקחת גלולות YAZ במשך כמעט שנה ,החודש לקחתי שני חפיסות ברצף לאחר לשבוע של נטילת חפיסה השניה שכחתי לקחת גלולה אחת לאחר מכן המשכתי כרגיל אך משתמשת באמצעי מניע,שאלתי:האם יש סיכוי שאוכל להכנס להריון לא רצוי,ואם אני יכולה לקיים יחסי מין כרגיל לאחר שבוע .הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה שימוש בגלולה פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 02/02/2013 | 09:14שלום,החמצת לקיחה של גלולה אחת כמעט ולא משנה את יכולת המניעה של הגלולההוסף תגובה
הזרעה ראשונה-המשך רונית 01/02/2013 | 16:02בהמשך למענה שלך בעניין שלא קיבלתי זריקה לפני ההזרעה לא קיבלתי שום דבר לידי לא כדורים ולא זריקה כדי שאוכל לבצע זאת בעצמי למה זה כך?! לדעתי הרופא שכח.. זה ממש מאכזב אותי הגודל של הזקיק שלי היה אתמול רק 16 מ״מ למה הוא החליט בכל זאת לבצע את ההזרעה מבלי לתת לידי כלום :(הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה מועד הזרעה פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 01/02/2013 | 16:35אני משוכנע שההזרעה בוצעה היום בגלל החשש שמע תתביצי בשבת ללא הזרעה ייעודיתהוסף תגובה
ביוץ והזרעה שרון 100 01/02/2013 | 15:29אני לפני הזרעה טבעית ללא הורמונים. אני ביום ה 13 למחזור. ביום רביעי עשיתי בדיקת זקיקים והתוצאות היו 16 ו 15 ורירית 8.5. בבדיקת זקיקים שערכתי היום (יום שישי) התוצאות 16 ו 16 ורירית 7. תוצאות בדיקות הדם מהבוקר פרוגרסטרון נמוך מ 0.8 (ירידה מיום רביעי) וE2 968 (לעומת 468 ביום רביעי) ראשית בדיקת הזקיקים מעט תמוהה בעיני שכן אין שינוי בגודל הזקיק ועובי הרירית ירד. ביקשתי מהטכנאית שתבדוק היטב שאלו אכן התוצאות. הרופא אמר לי להזריק מחר בבוקר אוביטרל והזרעה ביום ראשון בצהריים. האם התזמון הגיוני בהתחשב בגודל הזקיק ובדיקות הדם? תודה ושבת שלוםהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תזמון הביוץ פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 01/02/2013 | 15:40התזמון מצויין והוראת הרופא שלך להזרקת אוביטרל מחר והזרעה ביום א,נכונה וראויההוסף תגובה
הזרעה ראשונה רונית 01/02/2013 | 15:27הי שלום דוקטור יש לי שאלה היום בפעם הראשונה עברתי הזרעה, אבל עכשיו אני בדיוק יושבת וחושבת שהרופא אמר עוד בהתחלה כשרק דיברנו על האפשרות של הזרעה שלפני הוא עושה זריקה שהגוף יבייץ במשך 36 שעות ואז למחרת עושים הזרעה אבל משום מה עשו לי היום הזרעה אבל לא נתנו לי שום זריקה?! עכשיו אני ממש מאוכזבת האם יכול להיות ששכחו? או שזה נורמלי? הרירית שלי היתה אתמול לאחר מעקב 12 מ״מ וזקיק בצד שמאל של 16 מ״מ ונאמר לי היום להגיע להזרעה אשמח לתגובה מהירההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה הזרעה פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 01/02/2013 | 15:36שלום,אם מדובר במחזור טבעי ,איתור הביוץ נעשה על סמך מדדים הורמונלים -רמות האסטרוגן,הפרוגסטרון,ובעיקר עליית ה-LH לפיק הנבה את הביוץ תוך 24-28 שעות,וכמובן מדדים סונוגרפים של גודל זקיק בטווח 20-22 מ״מ -בתנאים אלו ניתן לבצע הזרעה ללא זריקת האוביטרל. באשר למקרה הנדון נראה לי שהביוץ שלך צפוי יותר לקראת שבת ראשון,כך שקיימת אפשרות לקחת את האוביטרל מחר ולבצע עוד הזרעה ביום אהוסף תגובה
כריתת רחם עקב גידול מהיר של מיומות מודאגת 01/02/2013 | 00:20אני בת 44, ולאחרונה התגלו אצלי מעל 4 מיומות הגדולה שבהן היא 8 ס"מ. הרחם מוגדל כבשבוע 18. לפני שנה בדיקה גניקולוגית תקינה, וUS האחרון שבצעתי היה תקין לפני 3.5 שנים. אין לי שום תופעות לוואי מהמיומות. הומלץ לי על כריתת רחם מלאה, כולל צוואר הרחם. האם אין מנוס מכריתת הרחם? היכן כדאי לקבל חוות דעת שניה? ברקע הרפואי שלי APLA גניקולוגי, פפילארי קרצינומה ואמא עם סרטן שד בגיל מבוגר. כמו כן, בתקופה האחרונה העלתי כ 10 ק"ג למשקלי, והורדתי אותם ב-3 חודשים האחרונים כך שיתכן שקצב גידול המיומות יקטןהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כריתת רחם עקב שרירנים פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 01/02/2013 | 09:11שלום,לטעמי ההמלצה שקיבלת בדבר כריתת הרחם ראויה ונכונה ,בהתחשב בגיך בגודל הרחם,והמיומות,וההתפתחות המהירה שלהםהוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
הריון מדומה
-
גלי חום
טיפולים וניתוחים קשורים
-
קשירת חצוצרות, עיקור חצוצרות
-
הזרעה תוך רחמית IUI
בדיקות קשורות
-
טסטוסטרון זמין בדם
-
ביופסיה
תרופות קשורות
-
קלומיפן (איקקלומין)
-
ליסוריד
מונחים קשורים
-
דיאפרגמה
-
אי-ספיקה שלייתית

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםביוץ והזרעה
פורום ביוץ והזרעה מנוהל ע"י ד"ר גיל ירושלמי, רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית, מרכז רפואי ע״ש חיים שיבא, תל השומר. היכנסי עכשיו והתייעצי עם מומחה/ית!
לפורום ביוץ והזרעהפורוםהפלה, הפסקת הריון
בפורום הפלה, הפסקת הריון ניתן להתייעץ עם ד"ר אהוד רז, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הפלה, הפסקת הריוןפורוםכירורגיה כף יד
בפורום כירורגיה כף יד יתן להתייעץ עם ד"ר בתיה יפה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!.
לפורום כירורגיה כף ידפורוםנסיון
בפורום נסיון ניתן להתייעץ עם ד"ר רופא ניסיון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נסיון

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
ד"ר גיל ירושלמי
ד"ר אהוד רז
ד"ר בתיה יפה
גב' יאנה - בדיקה קורן