פורום טיפולי פוריות - עמוד 2511
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי, מומחה בגניקולוגיה, מחלוצי ההפריה החוץ גופית בארץ. פרופ' אשכנזי ייסד וניהל את היחידה להפריה חוץ גופית בבית חולים השרון, עד לאיחודה עם היחידה בבית חולים בילינסון. בנוסף לפעילותו ביחידת ה- IVF, ניהל וקידם גם את היחידה לפוריות הגבר של בית חולים השרון יחידה שרשמה לזכותה הישגים מרשימים וזכתה למוניטין רב. כיום פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי משמש כסגן מנהל היחידה בבלינסון – מרכז רבין שכיום הינה היחידה הציבורית הגדולה בארץ, ומרצה בכיר בפקולטה לרפואה של אוניברסיטת תל אביב. פרופ' אשכנזי מפרסם שנים רבות בספרות המקצועית הבין לאומית הטובה ביותר. מאמריו עוסקים בתחום פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית, הן בהיבט הקליני והן בהיבט המחקרי. עד כה פרסם פרופ' אשכנזי למעלה מ-100 מאמרים בתחומים אלו. במחקריו נבדקו השפעת תרופות שונות לגרימת ביוץ על שיעורי ההריונות, השפעת פרמטרים השונים של הזרע על איכות ההפריה, העוברים, וההצלחה בטיפולי IVF. בנוסף התמקדו מחקריו בתסמונת השחלות הפוליציסטיות, השפעת גורמים סביבתיים ואורח חיים, על תוצאות הטיפול בהפריה חוץ גופית ושיעורי ההצלחה. עיסוקו רב השנים של פרופ' אשכנזי בהיבטים השונים של פוריות הגבר הביא לשיתוף פעולה פורה עם פרופ' משיח ויחד הם הקימו את בנק זרע הפרטי החדש והמודרני בישראל סופרם (סופר ספרם). את טיפולי ההפריה החוץ גופית (IVF) פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי מבצע במטופליו בבית חולים אסותא בתל אביב ובנוסף מבצע: אבחון ליקויי פוריות - צילום רחם, היסטרוסקופיה, לפרוסקופיה, השבחת זרע, הזרעות, בחירת מין הילוד. הפריה חוץ גופית, תרומת ביציות פונדקאות, הקפאת ביציות. בנק זרע - תרומת זרע, הקפאת זרע לשימור ולגיבוי ל IVF. פיפל, גרידה, הפסקת הריון, הפלה נדחית. מעקב הריון- תפירת צוואר הרחם, דיקור מי שפיר, אולטרא סאונד הריון, שקיפות עורפית. ניתן להפנות שאלות לפרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי פורום טיפולי פוריות > כתבה במאקו: כשל חוזר בהשתרשות: החידושים האחרונים באבחון ובטיפול שכדאי להכיר קבלת קהל: יום שני וחמישי 15:30-20:00 יום שלישי 17:30-20:00 אפשרויות חניה: כחול לבן ברחוב עם Pango או Cello כמו כן יש חניה מתחת לבנין או חניון רגיל ברחוב הנ״ל אחרי מס׳ 2, חניון אחוזות החוף יש הנחה לתושבי תל אביב
נרות אנדומטרין רעות 31/01/2013 | 20:16שלום אני בשבוע שמיני להריון לוקחת אנדומטרין על פי הנחיית הרופא בטיפול שלי הרופא אמר לסיים השבוע התחלתי מעקב אצל רופא אחר אך מאוד מבולבלת האם ההפסקה מהנרות אמורה לגרום לאיזה תופעת לוואי כזו או אחרת?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה מועד הפסקת נרות הפרוגסטרון פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 31/01/2013 | 22:28שלום ,אפ מדובר בטיפול IVF ,או בטיפול פריון ,הרי שניתן להפסיק את הנרות ללא כל חשש,במידה ומדובר בטיפול מוקפאים,הפסקת הטיפול אמורה להיות סביב שבוע 12-13הוסף תגובה
תזמון ביוץ דנה 31/01/2013 | 19:25פרופ' אשכנזי -אשמח לתשובתך,מתי אמור להתרחש הביוץ? מעקב זקיקים בוצע אתמול - זקיק 17-18 מ"מ רירית 7.5 בדיקת דם - אסטרודיל 970 פרוגסטרון 0.75 LH 7 בדיקות דם מהיום- אסטרודיל 1490 פרוגסטרון 1.9 LH 10 תודה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה מועד ביוץ פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 31/01/2013 | 22:24לאור תוצאות הדיקות מהיום,עדיין בדיקת ה-LH מהבוקר אינה מצביעה על ביוץ צפוי ,למרות שלהערכתי לאור גודל הזקיקיפ אתמול הביוץ הצפוי אמור להתרחש מחר ,מחרתיים,לכן בצעי בדיקה גם מחר על מנת לתזמן את הביוץ בדיוק המירביהוסף תגובה
היסטרסקופיה אבחנתית היסטרסקופיה אבחנתית 31/01/2013 | 15:46ביצעתי היסטרקופיה אבחנתית וגילו אצלי שרירן סוב סרוזי קטן בדופן הקידמית . מה עלי לעשות בעקבות הממצא ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה היסטרוסקופיה אבחנתית פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 31/01/2013 | 18:11כנראה שאת טועה ומדובר בשרירת תת רירי(סובמוקוזי),בכל מקרה אם אכן מדובר בשרירן סובסיירוסי אין צורך לבצע שום פעולה ניתוחיתהוסף תגובה
כריתת חצוצרה כריתת חצוצרה 31/01/2013 | 15:36שלום רב לאחר צילום רחם נודע לנו שהחצוצרה סתומה ויש לה נוזל . החלטנו לבצע ניתוח להסרת החצוצרה . המנתח לאחר הניתוח מסר לנו שהכל תקין .. האם כדאי לבצע צילום רחם שוב ? אנחנו ממש מבולבלים מהמצב תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כריתת חצוצרה פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 31/01/2013 | 18:07אין צורך לבצע צילום רחם חוזר אם בצילום ובפרוצדורה הניתוחית שעברת החצוצרה שלא נכרתה הייתה תקינההוסף תגובה
דימום שבוע לפני בטא... ליאת 31/01/2013 | 00:11שלום פרופסור משיח\אשכנזי, *לפני שבוע, יום חמישי 24.1 היתה לי החזרה של מוקפא אחד. ההחזרה היתה על בסיס הורמונלי של אסטרופם ופרוגסטרון. **כעת מקבלת תמיכה של 3 אנדומטרין ו 2 אסטרופם על בסיס יומי. ***היום בבוקר- יום ד' 30.1, יום 7 שלאחר ההחזרה החל דימום כווסת מלווה בכאבים. לשאלותיי: 1. מה יכולה להיות סיבת הדימום אם לא מדובר בהריון ומוקדם מידי לווסת??? ברור לי שאין מדובר בווסת כי אני לא אמורה לקבל ווסת עכשיו... 2. האם יתכן ומדובר בהשתרשות? האם דימום של השתרשות נראה כווסת? 3. האם הית ממליץ לבדוק פרוגסטרון? 4. האם יש טעם לעשות בטא? האם רואים כבר בטא ביום 8 שאחרי ההחזרה? אודה לתשובות, המלצות והנחיות מיוחדות אם יש. אני נורא לחוצה ומבולבלת...הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
שכחתי לציין....ליאת 31/01/2013 | 00:14הוחזר לי עובר יום 5 (בלסטוציסט)הוסף תגובה
תשובת מומחה דמם שבוע לאחר החזרת מוקפאים פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 31/01/2013 | 10:26אכן הדמם לא שגרתי,ואינו עושה רושם של דמם השתרשות שזו יותר הכתמה דמית,האפשרויות הן :פציעה מקומית בצואר הרחם המגורה על ידי הנרות,ספיגה חלקית של הנרות ורמות פרוגסטרון נמוכות,גורם אורגני כמו פוליפ ברחם או צואר הרחם.הייתי ממליץ לבצע בדיקת דם לאסטרוגן ופרוגסטרון,וגם בדיקת אולטרסאונד לבחון את רירית הרחם . עדיין מוקדם לביצוע בדיקת ביטההוסף תגובה
LH סיון 30/01/2013 | 23:24שלום רציתי לשאול על מה מעיד LH גבוה בתחילת ווסת? ללא קשר עדיין לביוץ, סביב היום ה12 עם זקיקים עדיין קטנים הLH ברמה של 22, על מה זה מעיד?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה LH גבוה פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 31/01/2013 | 10:16ערכי LH גבוהים מאפיינים את תסמינת השחלות הפוליציסטיות -ערכי הLH יכולים לעיתים להיות פי3 ויותר מערכי ה-FSHהוסף תגובה
שלום לפרו' ג'קי מאי 30/01/2013 | 16:45אשמח לייעוץ ממומחה כמוך אני חולת אנדומטריוזיס בדרגה 4 . עברתי ניתוח לפני 7 שנים ומאז אזני בדיכוי עם גלולות עד ללפני שנה לטובת נסיונות להרות. שבוע הבא עוברת שאיבה . מזריקה דקפפטיל 0.1 מיום 21 לווסת ופיוריגון 175 יחידות . האם לדעתך כמות הפיוריגון היא בסדר או שמא גבוה מידי בהתחשב במצבי? כמובן שואלת מה אתה היית ממליץ.תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה אנדומטריוזיס ו-IVF פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 30/01/2013 | 17:26שלום,מהנתונים שאת מספקת הפרוטוקול שנבחר עבורך הוא פרוטוקול ארוך מיד-לוטאלי הנחשב לפרוטוקול האופטימלי,מינון הגונדוטרופינים שנבחר עבורך אינו אגריסיבי ומטרתו להפיק מספר אופטימלי של ביציות איכותיות על מנת להשיג מספר רב יותר של עוברים המאפשר סלקציה של הטובים ביותר להחזרה,ואפילו להקפאה לפי הצורך-צריך לציין שבחירת המינון מותנית בגילך,ברזרבה השחלתית שלך,ובנתונים הורמונלים,סונוגרפים,ומידע על טיפולים קודמים,בכל מקרה נראה לי שהרופא שלך נקט בזהירות המתבקשת ובחר במינון סביר-בהצלחההוסף תגובה
הי ג'קימאי 30/01/2013 | 17:45תודה על המענה הזריז פרופיל ההורמונלי שלי תקין (למרות שFSH שלי הוא 9 ובעניי לא מעודד) הרופא טוען שזה בסדר. אני די צעירה- בת 30 ועברתי עד כה שלוש הזרעות עם פיוריגון 25 בלבד שיצר זקיק אחד בלבד אני רוצה למקסם את ההצלחה של הטיפול הזה ובאותה נשימה לנקוט בזהירות אך אני חוששת שמא 175 זה לא די מספיק בשביל ההצלחה היית ממליץ להעלות את המינון ל225 ?הוסף תגובה
תשובת מומחה שלום מאי פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 30/01/2013 | 22:30הייתי ממליץ להיות זהיר בטיפול הראשון וצריך לא לשכוח שפיורגון יותר פוטנטי מגונל ולכן הייתי ממליץ בשלב זה לפעול לפי המלצת הרופא המטפל שלךהוסף תגובה
הזרעה וביוץ שרון100 30/01/2013 | 21:08בבדיקת זקיקים היום- יום רביעי. נראו 2 זקיקים בגודל 16 ו 15. בדיקת דם : פרוגרסטרון 1.8 ו e2 =469. אני אמורה לבצע הזרעה בשילוב אוביטרל. הרופא ביקש ממני לבצע בדיקה נוספת ביום שישי. אני חוששת שבשל השבת, אני אפספס את מועד הביוץ. האם ניתן להעריך מהו מועד הביוץ והאם בהתחשב בעובדה שהתזמון הוא שישבת יש טעם להזריק אורביטרל? תודה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ביוץ משוער פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 30/01/2013 | 22:25שלום,אכן הבדיקה ביום שישי תצביע על מועד הביוץ המיועד ,ניתן יהייה לתמרן את מועד זריקת האוביטרל ובכל מקרה גם יום ראשון ימצא בווח הביוץ וההזרעה הרצויה,גם אם לא תבוצע הזרעה בשבתהוסף תגובה
מחזור קצר לאחר טיפול IUI אורית 30/01/2013 | 13:06עברתי טיפול IUI (לאחר הזרקת פיוריגון) לפני שבוע וחצי. לצערי הטיפול לא הצליח והתחיל דימום הבוקר עם כאבי בטן חזקים. המחזורים אינם סדירים והפעם הדימום החל לאחר 21ימים. האם מומלץ לעשות טיפול כזה נוסף או שעדיף לעבור לטיפול IVF?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה טיפול פריון פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 30/01/2013 | 15:04כדי למצות כנדרש את הטיפול המקדים לטיפול IVFנדרשים לפחות שלושה מחזורי טיפול עם גונדוטרופינים(פוריגון במקרה שלך)יחד עם הזרעות תוך רחמיות לפני פנייה לטיפולי IVF החודרנייםהוסף תגובה
האם ואבן מונע ביוץ ? הילי 28/01/2013 | 10:50אני בת 39 , נוטלת חצי כדור ואבן במשך שנה לפני השינה. לפני כמה חודשים ניסיתי להפחית את המינון וסבלתי מגודש וגלקטוריאה, וכשחזרתי לקחת את הואבן הבעיה נפתרה . כנראה מעיד על השפעת הכדור על שינויים הורמונליים. אני מנסה עכשיו להכנס להריון , ומשתמשת בבדיקות ביוץ שמאתרות LH בשתן. למרות שהמחזור שלי סדיר, הבדיקות לא מראות עליה ב LH בתאריך שבו אמור לפי חישוב שלי להתרחש הביוץ. רציתי לשאול האם זו תופעה מוכרת , האם יש אפשרות שהואבן מונע את התרחשות הביוץ ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ואבן והפרעות בביוץ פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 28/01/2013 | 16:15שלום,ואבן שייך למשפחת הבנזודיאזפינים שלעיתים נדירות עלולים לגרום להיפרפרולקטינמיה הגורמת מצד אחד גלקטוריאה ומצד שני לשבש את הפולסטיליות של הורמון ה-LH האחראי לביוץ. להלן מאמר בנושא: Management of psychotropic-induced hyperprolactinemia. AuthorsMarken PA, et al. Show all Journal Clin Pharm. 1992 Oct;11(10):851-6. Affiliation School of Pharmacy, University of Missouri-Kansas City 64108. Abstract The effects of individual psychotropic medications on serum prolactin concentrations are described, and recommendations for dealing with adverse effects are provided. Hyperprolactinemia can result in galactorrhea, amenorrhea, irregular menses, and anovulation; in men, impotence and azoospermia, with or without lactation and gynecomastia, can occur. Antipsychotics may block dopamine receptors in the pituitary prolactin-secreting cells and prevent dopamine-induced reduction of prolactin release. The magnitude of the increase in prolactin concentration correlates with the amount of antipsychotic drug given. The treatment of choice is reduction of the antipsychotic dosage or discontinuation of therapy. If adjustments to the antipsychotic dosage fail to resolve symptoms, the dopamine agonists bromocriptine and amantadine may be tried. Antidepressants may produce elevated serum prolactin concentrations, especially with long-term administration. However, the frequency of antidepressant-induced hyperprolactinemia is much lower than that seen with antipsychotics, and serious adverse clinical effects are uncommon. Other psychotropic drugs such as lithium, valproic acid, buspirone, carbamazepine, and benzodiazepines either are only rarely associated with symptomatic hyperprolactinemia or do not produce clinically important changes in prolactin concentrations. Antipsychotic drugs are the psychotropic agents most likely to cause symptomatic hyperprolactinemia. Bromocriptine or amantadine may provide symptomatic relief if withdrawal or adjustment of the antipsychotic dosage does not eliminate the symptoms.הוסף תגובה
תודה ושאלה. מה לעשות ?הילי 28/01/2013 | 17:43האם הפסקה של התרופה תחדש את התרחשות הביוץ או שניתן לפעול בדרכים נוספות לחידוש הביוץ ?הוסף תגובה
שאלה נוספתהילי 28/01/2013 | 18:02קראתי שוב את המאמר ששלחת וראיתי שהתשובה לשאלה נמצאת בגוף המאמר. שאלה נוספת . בבדיקה של ריר צוואר הרחם אני מוצאת הפרשות אלסטיות שאופייניות לתקופה של ביוץ. האם יכול להיות שמתרחש ביוץ ובדיקת ה LH שלילית ? או שתוצאות שליליות משמעותן בהכרח שלא מתקיים ביוץ ?הוסף תגובה
תשובת מומחה המשך טיפול פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 28/01/2013 | 22:20בנסיבות הקיימות הייתי שוקל פנייה לרופא פריון,לברר את הסיבה לגלקטוריאה,ואת שאלת הביוץ שלך,וכמובן להציע לך אופציה טיפוליתהוסף תגובה
תודה רבה על התשובה .הילי 29/01/2013 | 14:55נפנה כמובן לרופא בהקדם .הוסף תגובה
עדכוןהילי 30/01/2013 | 15:03בדיקת LH שעשיתי הבוקר יצאה חיובית . אני מרגישה הקלה גדולה . שוב תודה .הוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
תסמונת אשרמן - מהי המחלה והשלכותיה
-
הפלות חוזרות
טיפולים וניתוחים קשורים
-
הקפאת ביציות
-
הזרעה תוך רחמית IUI
בדיקות קשורות
-
בילירובין (Bilirubin (Bil
-
אסטרדיול
תרופות קשורות
-
חומצה נאלידיקסית
-
דאנאזול
מונחים קשורים
-
קרן בריאה
-
אוסטאובלסט

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםביוץ והזרעה
פורום ביוץ והזרעה מנוהל ע"י ד"ר גיל ירושלמי, רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית, מרכז רפואי ע״ש חיים שיבא, תל השומר. היכנסי עכשיו והתייעצי עם מומחה/ית!
לפורום ביוץ והזרעהפורוםהפלה, הפסקת הריון
בפורום הפלה, הפסקת הריון ניתן להתייעץ עם ד"ר אהוד רז, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הפלה, הפסקת הריוןפורוםכירורגיה כף יד
בפורום כירורגיה כף יד יתן להתייעץ עם ד"ר בתיה יפה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!.
לפורום כירורגיה כף ידפורוםנסיון
בפורום נסיון ניתן להתייעץ עם ד"ר רופא ניסיון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נסיון

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
ד"ר גיל ירושלמי
ד"ר אהוד רז
ד"ר בתיה יפה
גב' יאנה - בדיקה קורן