פורום מחלות שד וכירורגיה של השד - עמוד 5
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
חצי שנה לאחר הרמת חזה ביצעתי אולטרה סאומד שד בט 05/06/2025 | 13:53נמצא לאחר ניתוח הרמת חזה חצי שנה אחרי באולטרה סאונד שד בשעה 6 באיזור הצלקת הניתוחית , תואם מיקום ממצא קליני, מודגמים מספר מבנים בעלי אקוגניות מעורבת, בגודל עד 0.9 *1.6 ס"מ ככל הנראה שינויים פוסט ניתוחיים.אין בלוטות לימפה מוגדלות.birads3. האם מסוכן? מה פירוש?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה שינויים פוסט ניתוחיים ד"ר יסמין דגן 05/06/2025 | 14:30מספר חודשים לאחר ניתוח באיזור השד, ובעיקרון לא משנה סוג הניתוח. בין הרמת/ הגדלת שדיים, הקטנת שדיים או ניתוח מסיבה אחרת - ישנם שינויים פוסטניתוחיים. במהלך הניתוח רקמת השד המעורבת עברה טראומה אשר מותירה, הצטלקויות פנימיות, סרומות (הצטברות של נוזל) או נמק שומני. ממצאים אלו הינם צפויים, אינם מסוכנים כלל. אך מקובל לבצע מעקב קצר טווח כדאי לוודא שאכן מדובר בשינויים פוסט ניתוחיים בלבד.
תודה רבה על המענה המהירבט 05/06/2025 | 14:46תודה רבה על המענה המהיר.
כאבים בשד ימין אילנה 05/08/2013 | 13:08שלום אני בת 34 אחרי שני לידות. בחודש אחרון יש לי כאבים בשד ימין מלמעלה בשד ובצד הימין של השד. חייבת לציין שאין קשר לביוץ או מחזור כי זה מעבר לחודש שלם.. ביקרתי כירורג שד שבדק אותי ואמר שהבדיקה תקינה. השד עדיין ממשיך לכאוב ואני לא יודעת מה יכולה להיות הסיבה לכאבים ומה זה יכול ל היות אשמח אם תוכלי לעזור לי כי אני ממש בחרדות בזמן אחרון. תודהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאבים בשד ימין דר' טטיאנה דורפמן 05/08/2013 | 14:37אילנה שלום. כדבר ראשון צריך נבדק מקור מדויק לכאב כהוא יכול לנבוע גם מרקמת השד וגם ממקור אחר. ברוב המקרים כאב בשד מסמן מצב שפיר. ואם הכאבים נובעים משד, למרות שבדיקת שד ידנית הייתה תקינה, הייתי ממצילה להמשיך בירור ע"י בדיקות הדמיה ומעקב אצל כירורג שד. בברכה
המשך לשאלהאילנה 05/08/2013 | 15:47היי תודה על התגובה המהירה. היתי אצל כירורג שד שאמר ששהבדיקה ידנית תקינה ולא שלח אותי לשום בדיקה אחרת כי לי המילים שלו הכל בסדר.
תשובת מומחה תשובה דר' טטיאנה דורפמן 05/08/2013 | 18:22אני מניחה שלרופא שבדק אותך לא עלה חשד לממצא חריג. אם את עדיין ממשיכה לסבול מאותן תלונות את יכולה לפנות אליו שוב או ללכת לחוות דעת נוספת. בברכה.
תודה רבהאילנה 06/08/2013 | 09:33כן זה מה שעשיתי פניתי לחוות דעת נוספת והכירורג הפנה אותי לאולטרא סאונד שד. שכרגע אני עוד יותר בלחץ מהתוצאות... תודה רבה על התשובה המהירה.
תשובת מומחה כאב בשד פרופ' משה פפא 06/08/2013 | 11:21יש אומנם לבצע את הבדיקות והאולטרהסאונד. אבל אין סיבה להיות בלחץ. כאבים בשדיים בדרך כלל לא נובעים מסיבות של גידול אלא עקב תגובת השד לשינויים הורמונליים. או מהשריר /שלד עקב פעילות גופנית ולעתים מושלך מהצוואר. בריאות שלמה
כאב בפירמה של שד בצד ימיןעופרי 27/12/2024 | 18:08מאיזו סיבה יש רגישות וכאב על פיטמת החזה בצד ימין. כמו כן הזרוע בעד ימין גם כואבת. לא קיבלתי מכה ולא נפלתי
כאבים בפיטמהעופרי 27/12/2024 | 18:13מדוע כאבים בפירמה ..בחזה צד ימין מקרין גם על היד באותו צד. אני בת 78 . זה מציק מטריד ולא נותן לי מנוח שחס וחלילה זה מנבא בעיה רצינית. אשח לקבל תשובה. אני מאוד דואגת!
תשובת מומחה כאבים בשדיים ד"ר יסמין דגן 29/12/2024 | 14:29כאבים בשדיים הינם תלונה שכיחה מאוד. בדרך כלל קשורים בהשפעות הורמונליות על השד ולרב חולפת ומופיעה לסירוגין. חשוב להגיע לבדיקה אצל כירורג שד, כדי לשלול ממצא מישושי. ניתן גם לבצע אוטרסאונד שד.
היי. יש לי כאבים בשד שמואל אחרי נפילה בצלע שמאליתאסיה קמחי 02/06/2025 | 20:03האם הכאבים בגלל המכה שקיבלתי בצלע
תשובת מומחה כאבים בשד לאחר חבלה לבית חזה ד"ר יסמין דגן 03/06/2025 | 08:03אם הכאבים בשד הופיעו לאחר חבלה לבית החזה משמאל, סבירות גבוהה ביותר שהכאבים קשורים לחבלה. חבלה לבית החזה משמאל, או כפי שאת מתארת לצלע משמאל - אינה יכולה להתיות ממוקדת וגרום לחבלה ברקמה אחת כדוגמת צלע, סחוס. מן הסתם הרקמות שבסביבה גם הן נחבלו וגם אם אין סימן חיצוני.
ביופסיה אבחנה שד חנה גר 01/06/2025 | 11:32שלום לחוצה מאוד. קיבלתי תוצאות ביופסיה שד. הבנתי שזה סרטן ממאיר. אודה לפענוח ברור יותר. תודה רבה זה מה שכתוב בתוצאות Left breast, TCB: Core of breast tissue with Ductal Carcinoma In Situ, low grade. Fragments of papillary lesion, shows positive P63 staining within the lesion. Immunohistochemistry studies: Estrogen Receptor (ER, SP1) Status: Positive in all cells Progesterone Receptor (PgR, 1E2) Status: Positive in all cells Ki-67 (SP6) Percentage of Positive Nuclei: in up to 1% of cells% (Scored by Image Analysis)פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ductal carcinoma in situ ד"ר יסמין דגן 01/06/2025 | 12:22אכן מדובר בממצא ממאיר שמצריך ניתוח וטיפול. עם זאת מדובר בסרטן שד לא פולשני - הווה אומר שהתאים הסרטניים לא פרצו את קרום הבסיס של צינוריות החלב - ולכן מדובר בעצם בשלב מאוד מוקדם בו הסיכוי לגרורות הוא אפסי והסיכוי להחלמה הוא מקסימלי.
מספר שאלות קטנות ברשותך לינה 29/05/2025 | 22:251. האם גודל שדיים מידת שדיים יכולה להשתנות מסיבות שונות? נניח 70A ל75A 2. האם לפני ביוץ כמה ימים לפני שדיים מתנפחים/גדלים זה נורמלי ? אני זוכרת את עצמי שהייתי לדוגמא בת 27 והשדיים שלי היו מתנפחים שבוע לפני מחזור אבל לפני הביוץ לא זכור לי. היום אני בת 45. רווקה, בתולה, ללא ילדים, ב"ה לא נושאת גן brca, 3. הייתי בבדיקות מישושים ממש מקיפות אצל שני רופאים שונים לפני כחודשיים בידיוק יום אחרי יום והבדיקות אצלם יצאו תקינות לגמרי כולל בלולטות לימפה תקינות לגמרי. האם כדיא ללכת לביקור נוסף כי עברו חודשיים? בדיקות שד הדמיה עשיתי לפני כשש וחצי חודשים שיצא תקין לגמרי. אני בודקת את השדיים שלי כל יום כל שעה לערך מרימה ידיים וממששת ממש בקבוע כל יום כל שעה. למה? כי קראתי שזה סרטן שכיח הכי הרבה ויש לי כאבים לפעמים בשד קלים וגם הם מתנפחים לי במיוחד השמאלי שבוע לפני ביוץ ושבוע לפני מחזור וזה מפחיד אותי הייתי רוצה לעשות הקטנת חזה. החזה שלי בגודל 70A אני ממששת ואז מרגישה את הצלעות מתחת לבית שחי בשני השדיים כזה ממש צלעות ארוכות בולטות וישר חוטפת התקף חרדה , זאת בעצם השאלה האחרונה האם יש צלעות בבית החזה? אצלי הן מורגשות גם מתחת לשדיים אני שוקלת 42 קילו גובה 1.66 סמ ואני גם רוב שעות היום יושבת עם קימור גב על המיטה...... סליחה על האורך אודה לך מאוד מאוד על המענה לשאלותפתח בחלון חדש
תשובת מומחה נפיחות ורגישות בשדיים לפני מחזור או הביוץ ד"ר יסמין דגן 01/06/2025 | 09:38נפיחות ורגישות השדיים לפני המחזור או הביוץ הינה תופעה שכיחה ונורמלית. קשורה לשינויים הורמונליים. יכולה להופיע בכל גיל, אך בגילאי 45, לפני גיל הפרה-מנאופזה שכיחה מאוד. תופעה זו אינה קשורה כלל לסרטן שד. יש לבצע בדיקה פיזיקלית אצל כירורג שד אחת לשנה ובדיקות דימות שלפי הבנתי עברת לפני שישה חודשים והיו תקינות.
תסמינים לבעיה בשד נורות אדומות רויטל 27/05/2025 | 17:43שלום כאב בצד שמאל בנקודה מוסיימת בצד השד קרוב לבית החזה כואב במיוחד בהרמת יד או תזוזות מסויימות שהראיתי לרופא המשפחה את מקור הכאב טען כי זה שריר לפי בדיקות ידניות שלי במקלחת או בכלללי אין גושים בשד או בבית השחי אבל מה צריך לעורר בי חשד כי אכן מדובר בשד?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאב ממוקם בבית החזה ד"ר יסמין דגן 28/05/2025 | 12:47לפי תיאור המקרה - כאשר נקודת הכאב היא פחות ברקמת השד ויותר בבית החזה והכאב מוחמר או מופק על ידי תנועה - הרושם שאכן מדובר בכאבים ממקור מוסקולוסקלטלי (רקמות חיבור ושרירים) ופחות מרקמת השד. עם זאת כדאי להיבדק.
MRI שד אילת 22/05/2025 | 09:24שלום רב, אני מבצעת בדיקת MRI שד מדי שנה בגלל היסטוריה משפחתית. להלן תוצאות הבדיקה האחרונה שעשיתי , אני מבינה שהכל תקין אך מעט חוששת בעניין הקשריות שצוינו. האם ניתן לדבל הסבר לגבי ממצא זה והאם הכל אכן תקין? I שדיים ========== מעקב סיכון גבוה . סיפור משפחתי של סרטן שד. השוואה ל.16.5.2024 הבדיקה בוצעה בלי ועם הזרקת חומר ניגוד עם החסרות. מרקם השדיים בחלקו שומני ובחלקו פיברוגלנדולרי עם האדרה פרנכימטית קלה. לאחר הזרקת חומר ניגוד - לא זוהו מוקדי האדרה חשודים בשני שדיים. בזנב שד ימין - שתי קשריות זעירות, יכולות תהתאים לבלוטות לימפה תוך-שדיות (תמונה אקסיאלית ,55 53) לא זוהו בלוטות לימפה מוגדלות בשני בתי שחי. לסיכום : ממצאים שפירים. מומלץ MRI מעקב בעוד שנה.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה בלוטות לימפה תוך שדיות ד"ר יסמין דגן 22/05/2025 | 10:29בלוטות (קשריות הלימפה) הינן חלק ממערכת החסיון ויש לבדוק אותן במהלך בדיקת שד, בין אם בבדיקה גופנית או בבדיקות הדימות. בלוטות הלימפה שמנקזות את השד נמצאת בבית השחי. עם זאת יכולות להיות גם בלוטות לימפה בתוך רקמת השד ובמידה והמרקם שלהן תקין - מדובר בממצא שפיר לחלוטין.
התקן מירנה לנושאת BRCA 1 קרן 20/05/2025 | 20:56שלום, האם התקן מירנה מומלץ לנושאת BRCA 1 או שעדיף התקן מנחושת, מה מהם לא מגדיל את הסיכוי לפתח סרטן שד ושחלות? אודה לתשובה,פתח בחלון חדש
תשובת מומחה התקן מירנה לנושאת BRCA 1 ד"ר יסמין דגן 21/05/2025 | 13:45שימוש בהתקן הורמונלי כדוגמת מירנה אינה מגביר סיכון לסרטן שד. מדובר בהפרשה מקומית לרחם. עם זאת מטופלות אשר משתמשות בהתקן הורמונלי כדוגמת מירנה לעיתים אינן מקבלות ווסת ואינן יודעת מתי זמן המחזור נשאיות של BRCA1 זקוקות ל MRI שדיים שנתי. MRI שדיים עשוי להיות מושפע ממצא הורמונלי ויש לבצעו כדי להפחית FALSE POSIVIE ביממה 6 - 14 למחזור. מטופלות עם מירנה שאינה יודעות מתי זמן המחזור - מצב זה עלול להקשות על תשובה אמינה של MRI שדיים.
וריד בשד זהבה 16/05/2025 | 12:35היי, בת 35 בריאה בדכ ב"ה, יש לי וריד קטן ובולט בצבע העור על שד שמאל על הפטמה חלק עליון לרוחב 2ס"מ הוריד קיים הרבה זמן, לא חדש, לעיתים בולט ולעיתים נעלם לגמרי, נבדקתי ע"י כירוגית שד והכל היה תקין, האם יש מקום לדאגה בנוגע לוריד? לא שאלתי את הרופאה.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה וריד בשד ד"ר יסמין דגן 17/05/2025 | 09:07ורידים בולטים על פני עור השדיים הינו ממצא שכיח ביותר ולרב בעל משמעות אסטטית בלבד.
כאב בשד שריפה…… דנה 16/05/2025 | 11:07שלום לפני כמה ימים התחיל לי כאב בשכמה אבל יותר מרגישה זאת בכתף כשאני מזיזה את היד מרימה או מזיזה צוואר מרגישה בצד של השד מין שריפה ומתחת לשד כאב בצלעות יש לציין שאין לי כאבים בלילה רק ביום האם יכול להיות שמהקור מהשד ?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאבים בשכמה עם הקרנה של כאב בשד ד"ר יסמין דגן 17/05/2025 | 09:04כאב שמקורו ומירב עצמתו בשכמה ושריפה מתחת לשד בצלעות -בסבירות נמוכה קשור לפתולוגיה בשד, בסבירות יותר גבוהה כאבים בעלי אופי אורטופדי שקשורים לכתף. למרות זאת, ללא בדיקה קלינית, לא ניתן לשלול גם כי מקור הכאבים מהשד או מבית השחי.
תוצאות ממגורפיה דידי 01/04/2025 | 21:40בסקירה של ממוגרפיה נמצא שד שמאל גושים ברקמה הרכב -גוש בגודל 17 מ"מ על 13מ"מ בצטרה אובלית עם גבולות מוגדרים היטב במיקום חיצוני עליון. ונרשם גם:ציסטה? הסתידויות -לא נראו הסתיידויות פתולוגיות. רקמה פיברוגחנדולרית -ארכיטקטטרה תקינה. צל העור והפטמה -תקין. צינורית ductsתקינה. רושם birads0. בסיכום נרשם: ממצא בשד שמאל כמתואר -ציסטה? עקב רקמת שד צפופה דרושה השלמה על ידי סונר טרם השלמת הבדיקה. אני מבינה,שצריך לעשות כעת אולטראסאונד אבל האם הגוש כפי שנרשם הסיכוי שנדובר בציסטה גבוה ?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה רקמה צפופה בממוגרפיה ד"ר יסמין דגן 09/04/2025 | 09:45ממוגרפיה אינו אמצעי דימות מיטבי לאבחון ציסטות. אמצעי ההדמיה המדויק לאיבחון ציסטות הוא אולטרסאונד. בנוסף כאשר מרקם השד מאוד צפוף, רגישות הממוגפיה יורדת. מה שאומר שקשה לראות ממצאים ועלולים לפספס ולכן יש צורך להשלים את הבדיקה עם אוטרסאונד. בכל מקרה הסיכון שהגוש המוגדר יתגלה כציסטה באוטרסאונד הוא גבוה.
גוש בשגדידי 26/04/2025 | 21:36לאחר us נמצא: גוש בשעה 5 המרחק 1 ס"מ מהפטמה בגודל 7 מ"מ על 16 מ"מ בצטרה אובלית בגבולות חדים במרקם בחלקו סולידי בחלקו ציסטי. רושם -BIRADS4a. סיכום: BIRADS4a יתכן שאתי חשד,נמוך 1. האם גבולות חדים הכוונה גבולות מוגדרים היטב? 2.האם מכיוון שמדובר בגוש שחלקו סולידי וחלקו ציסטי זה הוגדר כחשדנמוך לשאתי? אני חוששת מאד. תודה
תשובת מומחה גבולות חדים ד"ר יסמין דגן 27/04/2025 | 10:31ממצא שמתואר באולטרסאונד כאובלי עם גבולות חדים, הכוונה לגבולות מוגדרים ואלו מאפיינים מרגיעים שמכוונים לממצא שפיר.
תוצאות הביופסיהדידי 15/05/2025 | 19:23קיבלתי את תוצאןת הבדיקה הפתלוגית של הביופסיה. מה זה אןמר: RIGHT BREAST, CORE NIOPDY: . Fragments of benign fibroadipose tissue. No breast tissue identified in this biopsy תודה
תשובת מומחה תשובת ממוגרפיה - BIRASD0 ד"ר יסמין דגן 16/05/2025 | 10:21כאשר רואים בממוגרפיה גוש עגול או אובלי עם גבולות מוגדרים - בסבירות גבוהה מדובר בציסטה. בכל מקרה אלו מאפיינים שפירים. אולם כדי לאפיין ציסטה ממוגרפיה אינו כלי מייטבי ולכן יש להשלים בירור ולבצע אולטרסאונד. משמעות תשובה - BIRADS0 - המשמעות שלא ניתן בשלב זה לתת תשובה מדוייקת ויש צורך להשלים באמצעי דימות נוסף . ולאחר השלמת כל בדיקות הדימות הנדרשת אמורים לתת תשובה סופית מסכמת.

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד