פורום כירורגית כלי דם
-
דופלר עורקי הצוואר
ר 04/01/2021 | 21:18שלום רב, בת 49. עשיתי דופלר קרוטיס בעקבות הבזקים בעיניים מדי פעם (ולאחרונה גם רחפנים בראייה שלזה אין טיפול). בסעיף של קרוטיס חיצוני (ECA) צד ימין, רשום - נמצאו רבדים טרשתיים היפראקוגנים קלים במוצא העורק . זרימת הדם נמצאה תקינה (שאר הסעיפים תקינים). מבקשת לדעת מה המשמעות והאם יש צורך בטיפול כלשהו כמו אספירין. תודה רבההוסף תגובה
-
דופלר עורקי צוואר המשך
ר 04/01/2021 | 21:29שכחתי לציין שלאחרונה עשיתי בדיקות מיוחדות להבין מדוע יש לי סחרחורות. הכל יצא תקין למעט עניין אורטוסטטי באחת הבדיקות (בעקבות זה הלכתי לקרדיולוג שנתן לי המלצות לשיפור. הלב תקין).הוסף תגובה
-
-
בעיה בורידים.
חגית 02/01/2021 | 19:40שלום, אני חולה אונקולוגית, ומקבלת טיפולים. מצב הורידים שלי אינו טוב, בגלל החדרת אינפוזיות רבות ותכופות, ויש לי שאלה אליך בעניין זה: לאחרונה שמתי לב שכאשר מחדירים לי את האינפוזיה ביד אחת בגב היד, תוך כמה זמן (ימים), מתחילים לי כאבים ביד הנגדית, בגב היד ואף סימנים כחולים ביד הנגדית. יש איזשהו הסבר לתופעה? אני צריכה לעבור בעוד מס' ימים בדיקת פט סי טי, ואני תוהה, אם לאחר הזרקת החומר הרדיואקטבי, וכן הזרקת היוד, יכול להיות מצב שהחומרים האלו יגיעו ויפגעו ביד הנגדית, ואם דבר זה מסוכן עבורי. אציין כי יש לי קרישיות יתר ומקבלת טיפול לקרישיות למניעה. תודה רבה מראש על תשובתךהוסף תגובה
-
תודה רבה - אין כמוך!
חגית 03/01/2021 | 19:17.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה בבקשה ותשובה נוספת
ד"ר אסף לבנון 03/01/2021 | 17:13כפי שציינתי בתשובה הקודמת- לא מכיר תופעה כזו , שהזרקה ביד אחת משפיעה על היד השנייה. דברי עם האונקולוג שלך לגבי ה PERM-A-CATH פרמאקטהוסף תגובה
-
תודה, ושאלה נוספת:
חגית 03/01/2021 | 13:59תודה על תשובתך - אני לא מתגוררת בצפון, עוד מזמן רציתי להגיע אליך, אבל הבנתי שהמרחק הוא גדול.... בכל אופן - רק רציתי לשאול אם למיטב ידיעתך נושא בדיקת הפט - אם לאחר הזרקת החומר הרדיואקטיבי, הזרקת היוד, יתכן מצב שחומרים אלו יגיעו ויפגעו ביד הנגדית, ואם דבר זה מסוכן עבורי? שוב תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה בעייה בורידים
ד"ר אסף לבנון 03/01/2021 | 11:20שלום חגית לא מכיר תופעה כפי שאת מתארת של תלונות ביד הנגדית ליד עם העירוי. אם יש בעיית ורידים מציע לשקול התקנת קטטר בוריד מרכזי אשר יכול לשמש אותך לטווח ארוך ולחסוך את דיקור הורידים החוזר. מדובר בקוטר שנקרא port-a-cath. אשמח לעזור בכך אם את מאזור הצפוןהוסף תגובה
-
-
סחרחורת
ניב 08/12/2020 | 16:35שלום דר אני בן 35סובל מעודף משקל 25 קילו ממשקל תקין ב5 חודש אחרונים אני מרגיש סחרחורת אבל לא ורטיגו,כשאני יושב ומקופף תראש למטה הסיחרור מתגבר ומרגיש לחץ מצד ימין ושמאל של הצוואר ולחץ בראש מאחורה כשאני מרים תראש זה נרגע לפעמים,לפעמים כשאני שוכב ועובר למצב ישיבה מרגיש מסוחרר ולחץ בצד שמאל וימין בצוואר ובראש מאחורה ולפעמים בצידי הראש וכול הראש,מרגיש גם קור בכפות רגליים וכאב ברגליים לפעמים כשיש כאב ברגליים מרגיש מסוחרר,גם אחרי מאמץ קל מרגיש את אותו סוג הסחרור או סחרור מתגבר.מה זה יכול להיות,רופא נירולוג בדק אותי במרפאה ולא אבחן כלום,ונתן לי הפניות לסיטי ראש אנגיו ולעוד בדיקה emg כרגע אני מחכה לבדיקות אמור להיות בקרוב.אשמח עדיין לחוות דעתך מה זה יכול להיות תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה סיכום
ד"ר אסף לבנון 29/12/2020 | 09:34מצטער על העיכוב במענה, לאחר שתעשה את בדיקת הCTA העבר לי את ממצאי הבדיקה לעיון.הוסף תגובה
-
סחרחורת
ניב 08/12/2020 | 18:13סובל מיתר לחץ דם ולאחרונה בחודש האחרון התחלתי לקחת וזודיפ 10הוסף תגובה
-
תשובת מומחה סחרחורת
ד"ר אסף לבנון 08/12/2020 | 18:11שלום ניב לפני שאני עונה, כמה שאלות: האם יש מחלות רקע? מה הטיפול התרופתי? האם מעשן?הוסף תגובה
-
-
שלום דוקטור היקר
מתן 28/12/2020 | 17:49אני בן 35 יש לי הרגשת כבדות בהליכה וגם כאבים לפעמים. יש לי בזמן האחרון תחושה של דופק מהיר בכף הרגל. מה זה יכול ליהיות? תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה כבדות ודופק מהיר
ד"ר אסף לבנון 29/12/2020 | 09:30שלום מתן אתה מתאר שתי תופעות אשר איני בטוח שיש קשר ביניהן. אנסה לענות בהקשר של בעיות מהתחום שלי וגם זה יהיה במגבלות של העובדה שלא שוחחתי ולא בדקתי אותך. לגבי הכבדות ברגליים- אם הכבדות מלווה גם בנפיחות של הרגליים אשר באה לידי ביטוי בעיקר בסוף היום ומוקלת מאוד לאחר שנת הלילה ו/או יש גם ורידים בולטים ברגליים אזי יתכן ומדובר בבעית ורידים ואז יש לבצע בדיקת הדמייה כדי לאמת את ההשערה הזו. לגבי תחושת דופק מהיר בכף הרגל- איני מכיר תופעה כזו, נסה בזמן שאתה מרגיש את התחושה הזו למדוד את הדופק ביד ולוודא שאכן יש דופק מהיר, אם אין התאמה בין מה שאתה מרגיש ברגל לבין מה שאתה מודד ביד אז סביר להניח שמה שאתה מרגיש ברגל אינו דופק אלא משהו אחר כגון התכווצות של שרירים מסיבה לא ברורה. אם כן יש התאמה בין מה שאתה מרגיש ברגל לבין מה שאתה מודד ביד וזה משהו שבא והולך לסרוגין אזי יתכן ומדובר בהפרעה בקצב הלב אשר מצריכה המשך ברור. אני מציע שעם המידע הזה תפנה לרופא המשפחה כדי שיבדוק אותך ויחליט אם אתה צריך ברור נוסף אצל רופא מומחה ואם אתה צריך להגיע לכירורג כלי דם , אשמח לעזור. מקווה שעזרתי ולא בלבלתי. אתה מוזמן להמשיך את הדיון כאן.הוסף תגובה
-
-
Pvd ברגל שמאל.
נורית 15/12/2020 | 19:52שלום.ממליצים לי נתוח.וזה מה שרשום:lt femoral And profundopolasty endartetcotomy המליצו לי עת ניתוח להסרת החסימה. הנוסף יד לי כאבים בכף רגל שמאל במיוחד באצבעות.נרדמות וכואב. האם יש קשר? או שצריך בירור אורטופדי. תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה PVD
ד"ר אסף לבנון 16/12/2020 | 07:24שלום נורית אני רוצה להניח שביצעת ברור במסגרת מחלקת כלי הדם בה את מטופלת שמסקנתו היתה הצורך בניתוח, השאלות שאת מעלה כאן צריכות להיות מופנות אליהם שכן הם מכירים את הרקע שלך בצורה הטובה ביותר וזה יהיה מבחינתי חסר אחריות לענות על שאלתך בלי שאני מכיר את הרקע הרפואי שלך ותלונותייך וללא בדיקתך. באופן כללי ביותר יתכן וקיימת גם בעייה אורטופדית אך הצורך בטיפול בבעייה של אספקת דם לרגל קודמת לטיפול בבעייה האורטופדית שעשויה לתרום לתלונותייך. שיהיה לך בהצלחההוסף תגובה
-
-
ורידים ברגלים
נרקיס 14/12/2020 | 13:13שלום לפני כשנתיים הופיע לי ברגל ימין וריד בולט עברתי טיפול בזריקות כעת הרגל נפוחה ויש לי 2 ורידים קטנים בגודל של 2 סנטימטר שבולטים בזמן מאמץ, עמידה (ברקע לפני 7 שנים לאחר דופלר ורידי רגלים התגלה לי איספיקה ורדית אך לא טיפלתי ובמהלך ה 7 שנים ילדתי ולפני 5 שנים התגלה היפוטיירודיזים נוטלת אלטרוקזין) השאלה שלי איך יכול להיות לאחר שעברתי טיפול התופעה חזרה ? האם הנפיחות ברגל היא הפיכה ? האם תת פעילות התריס ונטילת אלטרוקסין מחמירה את מצב..? תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה ורידים ברגליים
ד"ר אסף לבנון 14/12/2020 | 21:20שלום נרקיס על פי מה שרשמת ככל הנראה את סובלת מאי ספיקת ורידים ברגליים. מחלה זו היא מחלה כרונית אשר לעיתים מוחמרת כתוצאה מהריונות ועל כן יש הממליצים לא לטפל בה באופן פולשני עד סיום ההריונות ותכנון המשפחה. גם אם הטיפול נדחה לעיתוי המדובר עדיין יש אפשרות לא קטנה לחזרת הבעייה במקומות אחרים ברגליים. שכן הנטייה קיימת ולא חולפת. זה בעצם עונה על שאלתך הראשונה, לגבי נושא הנפיחות- קשה לענות על שאלתך, יתכן וניתן לבצע עוד פעולה בוריד השטחי הראשי שהוא במקרים רבים מקור הבעייה. ניתן להשתמש בגרב אלסטית לצורך הקלה בנפיחות, הנפיחות יורדת לרוב תוך שימוש בגרב אך אינה נעלמת ועם הפסקת השימוש הנפיחות צפויה לחזור. ההחלטה על סוג הטיפול תלויה בבדיקת דופלקס עדכנית ופנייה לכירורג כלי דם עם הממצאים. תת פעילות של בלוטת התריס בפני עצמה יכולה להשפיע על בצקות ברגליים ויש לוודא שאת מאוזנת מבחינת הטיפול. העצה הטובה ביותר שאני יכול לתת היא לפנות לכירורג כלי דם באזור מגורייך ולהתייעץ איתו. אשמח לעזור אם תרצי. בהצלחההוסף תגובה
-
-
מיני פלבקטומי-חור המחט
טול 14/12/2020 | 15:09שלום אשמח לדעת מזה מיני פלבקטומי-חור המחט ואיזה החלמה צריך אחריהוסף תגובה
-
תשובת מומחה מיני פלבקטומי
ד"ר אסף לבנון 14/12/2020 | 20:38מיני פלבקטומי זו כריתה של דליות ברגל עם חתכים קטנים מעל אותן דליות. הביטוי חוד המחט בהקשר זה לא מוכר לי. אני לא יודע אם מתוכננת עוד פעולה מעבר לכך ועל כן לא יכול להתייחס לשאלה על ההחלמה. ככלל רצוי לשאול את השאלות הספציפיות לגבי כל טיפול רפואי מהרופא שמבצע אותה כדי שתיאום הציפיות יהיה מקסימליהוסף תגובה
-
-
שאלה
חסוי 07/12/2020 | 02:26שלום רב יש לי שאלה אני בן 27 ואני סובל לפעמים מחרדות היה לי התקף של לחץ מסויים מסיבה לא ברורה והרגשתי שהלחץ דם גבוהה זה התחיל שהרגשתי לחץ בראש שהכניס אותי לחרדה מכך ושנרגעתי תקף אותי גל חום ובדקתי לחץ דם והוא היה בזמן הבדיקה כל פעם משתנה לקחתי גם קרדיולוק שמוריד דופק לחרדות מדקה לדקה שבדקתי פעם זה הראה 95 על 150 אחרכך 158 / 85 אחרכך 140 /70 בדקתי בזמן שהייתי בלחץ וגם שטיפה נרגעתי בדיקה כל דקה בערך חצי דקה כל פעם זה שיחק בין הדיסטו לסיסטו בערכים שונים האם זה נורמאלי או שזה שייך למערכת עצבים וכדומה או בעיה ? או שזה טבעי שזה ככה קורה במצבי חרדה או לחץ ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה תשובה
ד"ר אסף לבנון 07/12/2020 | 10:54שלום ח לצערי לא אוכל לעזור בשאלתך שכן נושא של איזון ל"ד אינו בתחום עיסוקי. מציע שתפנה בשלב ראשון לרופא המטפל והוא יחליט אם יש צורך להפנות אותך הלאה לבדיקת רופא מומחה כלשהו.הוסף תגובה
-
ודבר נוסף
ח 07/12/2020 | 02:43הקרדיולוק הוא להורדת דופק מהיר בלבד במקרה הצורך של החרדות במינון לא גבוהה לא משום בעיה וכו בהמלצת הרופאיםהוסף תגובה
-
-
רגל קפואה
לינוי 06/12/2020 | 21:24שלום, אני סובלת ברקע מפיברומיאלגיה ונוירופתיה של סיבי העצב הדקים (SFN). לאחרונה אני סובלת מקור נוראי בכף הרגל בשעות הערב, גם גרב חמה לא עוזרת והרגל נשארת קרה אפילו כמה שעות. רק בבוקר מתחממת שוב. ויש לי גם דלקת שלא עוברת כנראה בגיד בכריות האצבעות. מה יכולה להיות הסיבה לקור הזה? האם זו מחלת רנו? ביצעתי היום בדיקת דופלקס עורקים שכנראה יצאה תקינה. איזה בדיקות עוד כדאי לבצע? תודה מראש!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה רגל קפואה
ד"ר אסף לבנון 06/12/2020 | 22:03שלום לינוי צר לי אך לא נראה לי שאוכל לתת מענה לבעייתך , נראה שהכל קשור לפגיעה העצבית ברגל אשר חלק ממנה קשור גם להתכווצות כלי הדם. לגבי אפשרות של תופעת רנו- במקרה שיש בעייה ראומטולוגית כגון פיברומיאלגיה בהחלט יתכן שהתופעה משנית לכך ושטיפול במחלה הבסיסית- הפיברומיאלגיה ישפר גם את תחושת הקור, פני לראומטולוג המטפל לצורך כך. מבחינת בדיקת דופלר אשמח אם תצרפי אותה לכאןהוסף תגובה
-
-
גולה בשפה העליונה כתוצאה ממכת קסדה
דוד 06/12/2020 | 20:48שלום, אבקש לדעת לפני כחודש חבטו בי בקסדת אופנוע בפנים כתוצאה מכך נוצר לי חתך חיצוני ופנימי טיפה עמוק במפגש עם השן, מאז יש לי מן גולה קשה שלא נעלמת בגודל 4 מ"מ. יש מצב שהיא תעלם? או שיש אופציות אחרות. תודה דוד.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה גולה
ד"ר אסף לבנון 06/12/2020 | 21:59שלום דוד צר לי אך לא נראה על פי התיאור שמדובר בעייה בתחום עיסוקי, נראה לי נכון להתייעץ עם כירורג פה ולסת. בהצלחההוסף תגובה
-
-
דופלר עורקי צוואר המשך
ר 04/01/2021 | 21:29שכחתי לציין שלאחרונה עשיתי בדיקות מיוחדות להבין מדוע יש לי סחרחורות. הכל יצא תקין למעט עניין אורטוסטטי באחת הבדיקות (בעקבות זה הלכתי לקרדיולוג שנתן לי המלצות לשיפור. הלב תקין).הוסף תגובה

חגית
02/01/2021 | 19:40
שלום,
אני חולה אונקולוגית, ומקבלת טיפולים. מצב הורידים שלי אינו טוב, בגלל החדרת אינפוזיות רבות ותכופות, ויש לי שאלה אליך בעניין זה:
לאחרונה שמתי לב שכאשר מחדירים לי את האינפוזיה ביד אחת בגב היד, תוך כמה זמן (ימים), מתחילים לי כאבים ביד הנגדית, בגב היד ואף סימנים כחולים ביד הנגדית.
יש איזשהו הסבר לתופעה?
אני צריכה לעבור בעוד מס' ימים בדיקת פט סי טי, ואני תוהה, אם לאחר הזרקת החומר הרדיואקטבי, וכן הזרקת היוד, יכול להיות מצב שהחומרים האלו יגיעו ויפגעו ביד הנגדית, ואם דבר זה מסוכן עבורי.
אציין כי יש לי קרישיות יתר ומקבלת טיפול לקרישיות למניעה.
תודה רבה מראש על תשובתך
הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
-
תודה רבה - אין כמוך!
חגית 03/01/2021 | 19:17.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה בבקשה ותשובה נוספת
ד"ר אסף לבנון 03/01/2021 | 17:13כפי שציינתי בתשובה הקודמת- לא מכיר תופעה כזו , שהזרקה ביד אחת משפיעה על היד השנייה. דברי עם האונקולוג שלך לגבי ה PERM-A-CATH פרמאקטהוסף תגובה
-
תודה, ושאלה נוספת:
חגית 03/01/2021 | 13:59תודה על תשובתך - אני לא מתגוררת בצפון, עוד מזמן רציתי להגיע אליך, אבל הבנתי שהמרחק הוא גדול.... בכל אופן - רק רציתי לשאול אם למיטב ידיעתך נושא בדיקת הפט - אם לאחר הזרקת החומר הרדיואקטיבי, הזרקת היוד, יתכן מצב שחומרים אלו יגיעו ויפגעו ביד הנגדית, ואם דבר זה מסוכן עבורי? שוב תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה בעייה בורידים
ד"ר אסף לבנון 03/01/2021 | 11:20שלום חגית לא מכיר תופעה כפי שאת מתארת של תלונות ביד הנגדית ליד עם העירוי. אם יש בעיית ורידים מציע לשקול התקנת קטטר בוריד מרכזי אשר יכול לשמש אותך לטווח ארוך ולחסוך את דיקור הורידים החוזר. מדובר בקוטר שנקרא port-a-cath. אשמח לעזור בכך אם את מאזור הצפוןהוסף תגובה

ניב
08/12/2020 | 16:35
שלום דר אני בן 35סובל מעודף משקל 25 קילו ממשקל תקין ב5 חודש אחרונים אני מרגיש סחרחורת אבל לא ורטיגו,כשאני יושב ומקופף תראש למטה הסיחרור מתגבר ומרגיש לחץ מצד ימין ושמאל של הצוואר ולחץ בראש מאחורה כשאני מרים תראש זה נרגע לפעמים,לפעמים כשאני שוכב ועובר למצב ישיבה מרגיש מסוחרר ולחץ בצד שמאל וימין בצוואר ובראש מאחורה ולפעמים בצידי הראש וכול הראש,מרגיש גם קור בכפות רגליים וכאב ברגליים לפעמים כשיש כאב ברגליים מרגיש מסוחרר,גם אחרי מאמץ קל מרגיש את אותו סוג הסחרור או סחרור מתגבר.מה זה יכול להיות,רופא נירולוג בדק אותי במרפאה ולא אבחן כלום,ונתן לי הפניות לסיטי ראש אנגיו ולעוד בדיקה emg כרגע אני מחכה לבדיקות אמור להיות בקרוב.אשמח עדיין לחוות דעתך מה זה יכול להיות תודה
הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה סיכום
ד"ר אסף לבנון 29/12/2020 | 09:34מצטער על העיכוב במענה, לאחר שתעשה את בדיקת הCTA העבר לי את ממצאי הבדיקה לעיון.הוסף תגובה
-
סחרחורת
ניב 08/12/2020 | 18:13סובל מיתר לחץ דם ולאחרונה בחודש האחרון התחלתי לקחת וזודיפ 10הוסף תגובה
-
תשובת מומחה סחרחורת
ד"ר אסף לבנון 08/12/2020 | 18:11שלום ניב לפני שאני עונה, כמה שאלות: האם יש מחלות רקע? מה הטיפול התרופתי? האם מעשן?הוסף תגובה

מתן
28/12/2020 | 17:49
אני בן 35 יש לי הרגשת כבדות בהליכה וגם כאבים לפעמים. יש לי בזמן האחרון תחושה של דופק מהיר בכף הרגל. מה זה יכול ליהיות? תודה
הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה כבדות ודופק מהיר
ד"ר אסף לבנון 29/12/2020 | 09:30שלום מתן אתה מתאר שתי תופעות אשר איני בטוח שיש קשר ביניהן. אנסה לענות בהקשר של בעיות מהתחום שלי וגם זה יהיה במגבלות של העובדה שלא שוחחתי ולא בדקתי אותך. לגבי הכבדות ברגליים- אם הכבדות מלווה גם בנפיחות של הרגליים אשר באה לידי ביטוי בעיקר בסוף היום ומוקלת מאוד לאחר שנת הלילה ו/או יש גם ורידים בולטים ברגליים אזי יתכן ומדובר בבעית ורידים ואז יש לבצע בדיקת הדמייה כדי לאמת את ההשערה הזו. לגבי תחושת דופק מהיר בכף הרגל- איני מכיר תופעה כזו, נסה בזמן שאתה מרגיש את התחושה הזו למדוד את הדופק ביד ולוודא שאכן יש דופק מהיר, אם אין התאמה בין מה שאתה מרגיש ברגל לבין מה שאתה מודד ביד אז סביר להניח שמה שאתה מרגיש ברגל אינו דופק אלא משהו אחר כגון התכווצות של שרירים מסיבה לא ברורה. אם כן יש התאמה בין מה שאתה מרגיש ברגל לבין מה שאתה מודד ביד וזה משהו שבא והולך לסרוגין אזי יתכן ומדובר בהפרעה בקצב הלב אשר מצריכה המשך ברור. אני מציע שעם המידע הזה תפנה לרופא המשפחה כדי שיבדוק אותך ויחליט אם אתה צריך ברור נוסף אצל רופא מומחה ואם אתה צריך להגיע לכירורג כלי דם , אשמח לעזור. מקווה שעזרתי ולא בלבלתי. אתה מוזמן להמשיך את הדיון כאן.הוסף תגובה

נורית
15/12/2020 | 19:52
שלום.ממליצים לי נתוח.וזה מה שרשום:lt femoral
And profundopolasty
endartetcotomy
המליצו לי עת ניתוח להסרת החסימה.
הנוסף יד לי כאבים בכף רגל שמאל במיוחד באצבעות.נרדמות וכואב.
האם יש קשר? או שצריך בירור אורטופדי.
תודה
הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה PVD
ד"ר אסף לבנון 16/12/2020 | 07:24שלום נורית אני רוצה להניח שביצעת ברור במסגרת מחלקת כלי הדם בה את מטופלת שמסקנתו היתה הצורך בניתוח, השאלות שאת מעלה כאן צריכות להיות מופנות אליהם שכן הם מכירים את הרקע שלך בצורה הטובה ביותר וזה יהיה מבחינתי חסר אחריות לענות על שאלתך בלי שאני מכיר את הרקע הרפואי שלך ותלונותייך וללא בדיקתך. באופן כללי ביותר יתכן וקיימת גם בעייה אורטופדית אך הצורך בטיפול בבעייה של אספקת דם לרגל קודמת לטיפול בבעייה האורטופדית שעשויה לתרום לתלונותייך. שיהיה לך בהצלחההוסף תגובה

נרקיס
14/12/2020 | 13:13
שלום
לפני כשנתיים הופיע לי ברגל ימין וריד בולט עברתי טיפול בזריקות כעת הרגל נפוחה ויש לי 2 ורידים קטנים בגודל של 2 סנטימטר שבולטים בזמן מאמץ, עמידה
(ברקע לפני 7 שנים לאחר דופלר ורידי רגלים התגלה לי איספיקה ורדית אך לא טיפלתי ובמהלך ה 7 שנים ילדתי
ולפני 5 שנים התגלה היפוטיירודיזים נוטלת אלטרוקזין)
השאלה שלי
איך יכול להיות לאחר שעברתי טיפול התופעה חזרה ?
האם הנפיחות ברגל היא הפיכה ?
האם תת פעילות התריס ונטילת אלטרוקסין מחמירה את מצב..?
תודה
הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה ורידים ברגליים
ד"ר אסף לבנון 14/12/2020 | 21:20שלום נרקיס על פי מה שרשמת ככל הנראה את סובלת מאי ספיקת ורידים ברגליים. מחלה זו היא מחלה כרונית אשר לעיתים מוחמרת כתוצאה מהריונות ועל כן יש הממליצים לא לטפל בה באופן פולשני עד סיום ההריונות ותכנון המשפחה. גם אם הטיפול נדחה לעיתוי המדובר עדיין יש אפשרות לא קטנה לחזרת הבעייה במקומות אחרים ברגליים. שכן הנטייה קיימת ולא חולפת. זה בעצם עונה על שאלתך הראשונה, לגבי נושא הנפיחות- קשה לענות על שאלתך, יתכן וניתן לבצע עוד פעולה בוריד השטחי הראשי שהוא במקרים רבים מקור הבעייה. ניתן להשתמש בגרב אלסטית לצורך הקלה בנפיחות, הנפיחות יורדת לרוב תוך שימוש בגרב אך אינה נעלמת ועם הפסקת השימוש הנפיחות צפויה לחזור. ההחלטה על סוג הטיפול תלויה בבדיקת דופלקס עדכנית ופנייה לכירורג כלי דם עם הממצאים. תת פעילות של בלוטת התריס בפני עצמה יכולה להשפיע על בצקות ברגליים ויש לוודא שאת מאוזנת מבחינת הטיפול. העצה הטובה ביותר שאני יכול לתת היא לפנות לכירורג כלי דם באזור מגורייך ולהתייעץ איתו. אשמח לעזור אם תרצי. בהצלחההוסף תגובה

טול
14/12/2020 | 15:09
שלום אשמח לדעת מזה
מיני פלבקטומי-חור המחט ואיזה החלמה צריך אחרי
הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה מיני פלבקטומי
ד"ר אסף לבנון 14/12/2020 | 20:38מיני פלבקטומי זו כריתה של דליות ברגל עם חתכים קטנים מעל אותן דליות. הביטוי חוד המחט בהקשר זה לא מוכר לי. אני לא יודע אם מתוכננת עוד פעולה מעבר לכך ועל כן לא יכול להתייחס לשאלה על ההחלמה. ככלל רצוי לשאול את השאלות הספציפיות לגבי כל טיפול רפואי מהרופא שמבצע אותה כדי שתיאום הציפיות יהיה מקסימליהוסף תגובה

חסוי
07/12/2020 | 02:26
שלום רב יש לי שאלה אני בן 27 ואני סובל לפעמים מחרדות היה לי התקף של לחץ
מסויים מסיבה לא ברורה והרגשתי שהלחץ דם גבוהה זה התחיל שהרגשתי לחץ בראש שהכניס אותי לחרדה מכך ושנרגעתי תקף אותי גל חום
ובדקתי לחץ דם והוא היה בזמן הבדיקה כל פעם משתנה לקחתי גם קרדיולוק שמוריד דופק לחרדות
מדקה לדקה שבדקתי פעם זה הראה
95 על 150
אחרכך 158 / 85
אחרכך 140 /70
בדקתי בזמן שהייתי בלחץ וגם שטיפה נרגעתי
בדיקה כל דקה בערך חצי דקה
כל פעם זה שיחק בין הדיסטו לסיסטו בערכים שונים
האם זה נורמאלי
או שזה שייך למערכת עצבים וכדומה או בעיה ?
או שזה טבעי שזה ככה קורה במצבי חרדה או לחץ ?
הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה תשובה
ד"ר אסף לבנון 07/12/2020 | 10:54שלום ח לצערי לא אוכל לעזור בשאלתך שכן נושא של איזון ל"ד אינו בתחום עיסוקי. מציע שתפנה בשלב ראשון לרופא המטפל והוא יחליט אם יש צורך להפנות אותך הלאה לבדיקת רופא מומחה כלשהו.הוסף תגובה
-
ודבר נוסף
ח 07/12/2020 | 02:43הקרדיולוק הוא להורדת דופק מהיר בלבד במקרה הצורך של החרדות במינון לא גבוהה לא משום בעיה וכו בהמלצת הרופאיםהוסף תגובה

לינוי
06/12/2020 | 21:24
שלום,
אני סובלת ברקע מפיברומיאלגיה ונוירופתיה של סיבי העצב הדקים (SFN). לאחרונה אני סובלת מקור נוראי בכף הרגל בשעות הערב, גם גרב חמה לא עוזרת והרגל נשארת קרה אפילו כמה שעות. רק בבוקר מתחממת שוב. ויש לי גם דלקת שלא עוברת כנראה בגיד בכריות האצבעות.
מה יכולה להיות הסיבה לקור הזה?
האם זו מחלת רנו?
ביצעתי היום בדיקת דופלקס עורקים שכנראה יצאה תקינה. איזה בדיקות עוד כדאי לבצע?
תודה מראש!
הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה רגל קפואה
ד"ר אסף לבנון 06/12/2020 | 22:03שלום לינוי צר לי אך לא נראה לי שאוכל לתת מענה לבעייתך , נראה שהכל קשור לפגיעה העצבית ברגל אשר חלק ממנה קשור גם להתכווצות כלי הדם. לגבי אפשרות של תופעת רנו- במקרה שיש בעייה ראומטולוגית כגון פיברומיאלגיה בהחלט יתכן שהתופעה משנית לכך ושטיפול במחלה הבסיסית- הפיברומיאלגיה ישפר גם את תחושת הקור, פני לראומטולוג המטפל לצורך כך. מבחינת בדיקת דופלר אשמח אם תצרפי אותה לכאןהוסף תגובה

דוד
06/12/2020 | 20:48
שלום, אבקש לדעת לפני כחודש חבטו בי בקסדת אופנוע בפנים כתוצאה מכך נוצר לי חתך חיצוני ופנימי טיפה עמוק במפגש עם השן, מאז יש לי מן גולה קשה שלא נעלמת בגודל 4 מ"מ.
יש מצב שהיא תעלם? או שיש אופציות אחרות.
תודה דוד.
הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה גולה
ד"ר אסף לבנון 06/12/2020 | 21:59שלום דוד צר לי אך לא נראה על פי התיאור שמדובר בעייה בתחום עיסוקי, נראה לי נכון להתייעץ עם כירורג פה ולסת. בהצלחההוסף תגובה