פורום כירורגית כלי דם
איזה רופא לטפל בבעיה הרפואית? דואבת 30/05/2026 | 13:54בת 40 פלוס ללא לידות ובצקות וכלי דם בעבר או במש]חה(ממה שידוע). לפני כשנתיים החלה בצקת(כנראה על חוסר חלבון נאמר לי) וכלי דם שבורים(מה זה באמת אומר?).. נעשה דופלר היה תקין. בכול מקרה מאז הסתדר החלבון והבצקת הפכה לבצקת שומנתית-גרוע יותר(ראו מאוד בבירור באולטראסונד) כלי הדם עדין בולטים וכואבים.יחד עם כול האזור שראו שיש בצקת שומנתית(לימפאדמה שמה לדעתי). כעת ,הרופא כלי דם שלח אותם לאולטרסונד עורקים וורידים(כמה זה כואב?מימלא בקושי יכולה להתגלח אפילו) אך מצד שני רופא פלסטיקאי המליץ על ניתוח שאיבת שומן שעוזר מסתבר לעיתים.ושלח אותי למומחה שיבדוק אותי ויקבע סופית. תוכל לעשת לי מעט סדר ואיזה גורם טיפולי אמור לטפל בי לאור מה שתארתי? והאם לעשות את בדיקות שרופא הכלי דם שלח אותי? לציין שאמר שלדעתו"זה לא הגיוני שכואב לך כול כך".הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה איזה רופא לטפל בבעיה הרפואית? ד"ר אסף לבנון 14/06/2026 | 11:40שלום לך דואבת (שם מקורי) לגבי שאלותייך: א. איני מכיר את המונח "כלי דם שבורים" ב. הרקע לבצקת אינו חוסר בחלבון כנראה אם הוא כעת נורמלי ועדיין יש בצקות ג. הברור לבצקות ברגליים הוא ברור נרחב שכן יש הרבה סיבות היכולות להביא לכך ועל רופא המשפחה להחליט על היקף הברור בהתאם לבדיקתו. הברור המקיף כולל בדיקות דם ושתן, בדיקת תפקוד בלוטת תריס, הערכה לבבית לקיום אי ספיקת לב וככל הנראה יש עוד כמה שאיני זוכר כעת. אם הכל תקין ניתן להניח שהפרעת הניקוז היא על רקע ורידי או לימפטי ואם דופלקס ורידי רגליים של מערכת שטחית ועמוקה - תקין אז נשארים רק עם לימפאדמה אשר יכולה להיות ראשונית או משנית להפרעת בניקוז הלימפטי ולצורך שלילת אפשרות כזו יש להבדק ע"י גניקולוג ולשקול ביצוע CT בטן. אם גם ברור זה תקין ניתן להתחיל טיפול פיזיוטרפי הנקרא עיסוי לימפטי המשלב חבישות אלסטיות ועיסוי העוזר לניקוז הרגליים- לצערי המצב הזה עשוי להיות כרוני ומצריך טיפול בהתאם. יש גם ניתוחים ללימפאדמה אך הייתי מתחיל עם טיפול שמרני. מקווה שעזרתי ולא הלחצתי, בהצלחה.הוסף תגובה
נטילת אספירין 75 ופלביקס75 שרה 27/05/2026 | 12:43היי, עקב היצרות עורק צווארי עד כ 70% , ללא תסמינים עם מדדי כולסטרול תקינים. נאמר לי לקחת באופן קבוע אספירין 75 ופלביקיס75 . כפעולת מנע .האם זה תקין, והאם יהיו לכך השלכות בעתיד? מפני שמבינה שפלאביקיס תרופה זמנית.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה נטילת אספירין 75 ופלביקס75 ד"ר אסף לבנון 14/06/2026 | 11:29שלום רב וסליחה על העיכוב במענה, אם מדובר בהצרות אסימפטומטית אזי טיפול באספירין מספיק ואין אינדיקציה לטפול כפול קרי - תוספת פלויקס, יש להיות במעקב אצל כירורג כלי דם ולבצע בדיקה חוזרת כל חצי שנה עד שנה בהתאם לקצב התקדמות המחלה ולשיקול כירורג כלי הדם מטפל.הוסף תגובה
חסימה בקרוטיס מור 07/05/2026 | 13:50שלום רב יש לי חסימה בקרוטיס עם זרימה מינימלית . אני מטופלת בקומודין אספירין וכדורים לכולסטרול. רציתי לדעת האם אני יכולה לקבל טיפולי שיאצו .מסג'שוודי או רפלקסולוגיה ? מה ביניהם אם בכלל מתאים למצב ולא מסוכן אודה לתשובתךהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה חסימה בקרוטיס ד"ר אסף לבנון 08/05/2026 | 16:01שלום מור לא הבנתי אם את שואלת על אחד מהטיפולים שתיארת כטיפול להצרות הקשה אשר אותה ציינת או על ביצוע טיפול בנוכחות הבעייה לעיל. אני מניח שהאפשרות השנייה היא הנכונה- אני ממליץ לא לעשות שום פעולה הכרוכה בעיסוי הצוואר.הוסף תגובה
חסימה בקרוטיסמור 10/05/2026 | 08:38תודה על תשובתך . כן התכוונתי שהאם במצבי עם חסימה בקרוטיס אני יכולה לקבל טיפול שיאצו או מסג' שוודי עדין . אני מבינה מתשובתך שאני יכולה לקבל טיפולים מסוג זה אך לא באיזור הצוואר. תודה רבההוסף תגובה
קריש דם ברגל ארבל 20/04/2026 | 19:49לפני יותר מחודש הבחנתי בסימן סגול על שוק רגל שמאל, באמצע השוק מקדימה איפה שהעור קרוב לעצם. חשבתי שמדובר בהמטומה ולא חשבתי על זה יותר, למרות שלא בדיוק זכרתי אם קיבלתי מכה חזקה באזור. עם הזמן, נראה שהאזור התבהר קצת. בימים האחרונים, כשבחנתי יותר טוב את האזור כי הסימן לא עבר, הבחנתי שהסימן הפך לכחול ואפור בהיר ומתחתיו גוש נפוח בקוטר של ס"מ בערך, אולי טיפה יותר במישוש. הגוש מורגש רק במישוש, לא נראה בעין. כשבחנתי טוב יותר את המקום, זה נראה שהסימן והגוש הם ממש על תוואי של וריד יחסית ארוך ברגל. הוריד נראה לעין, אך לא בולט במישוש, חוץ מהסימן והגוש. כשנוגעים במקום הוא לא חם או אדום אך רגיש במישוש ויש תחושה לוחצת במקום בזמן שינוי תנוחה של הרגל. הסיפור מתאים לקריש דם בוריד? יש מה לעשות יותר מחודש אחרי? מה הבירור הרפואי במקרה כזה ומה הדחיפות? מה יכול לגרום להיווצרות קריש אם לא הייתה ידועה בעית ורידים קודמת?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה קריש דם ברגל ד"ר אסף לבנון 28/04/2026 | 21:46שלום ארבל, שאלתך מורכבת מדי בכדי לענות בצורה נאותה ללא בדיקה שלך. מציע לך לבצע דופלקס ורידי רגליים מערכת שטחית ועמוקה ולהגיע עם ממצאי הבדיקה לבדיקת כירורג כלי דם באזור מגורייך. אם אתה רוצה להגיע אליי אשמח לעזור, כתוב לי ואנחה אותך איך קובעים תור.הוסף תגובה
זריקת קלקסן אור 19/04/2026 | 19:39אני בהריון שבוע 12+3, יש לי נפיחות בבטן משני צידי הטבור, ולקחתי זריקה של קלקסן מעל הנפיחות הזו. האם זה מחליש את ספיגת התרופה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה זריקת קלקסן ד"ר אסף לבנון 28/04/2026 | 21:43שלום אורי צר לי אך איני יודע לענות על שאלתך וגם לא ברור לי מה היא הנפיחות המדוברת . כדי לבדוק את יעילות הזריקה יש בדיקת דם שאינה מתבצעת באופן רוטיני. אני מציע לפנות למרפאה המטולוגיה לצורך המשך ברור. בהצלחההוסף תגובה
תשובת מומחה פורום ד"ר אסף לבנון 08/03/2026 | 13:25כןהוסף תגובה
תהליך תרשתי באורטהליאור 07/04/2026 | 11:25היי דר שלום רב , בן 58 על רקע של MI בעברחי מטופל בתרופות כמו פלויקס אספרין כולקצין,ורפאטה כמו כן תרופה לטריגליצרידים וכולסטרול מאוזן על 50 ביצעתי צילום עמוד שידרה תחתון ונמסר לי כי יש היווצרות פלאק קלה באורטה , מה עלי לעשות והאים מדאיג?הוסף תגובה
תשובת מומחה תהליך טרשתי באבי העורקים ד"ר אסף לבנון 11/04/2026 | 13:13שלום ליאור על פי מה שרשמת, אתה סובל מטרשת עורקים שזו מחלה שגורמת לסתימת כלי דם הדרגתית בעורקים בגוף ולראיה מצב לאחר "התקף לב". הממצא בצילום הוא ככל הנראה ביטוי רנטגני לתחילת תהליך טרשתי. אם אין תלונות של כאבי בטן או כאבים בהליכה , סביר להניח שלא צריך לעשות דבר למעט טיפול בגורמי הסיכון- סכרת, יתר לחץ דם, הפרעת שומנים ועישון. אם יש תלונות כלשהן, יש לפנות לבדיקת כירורג כלי דם כדי לקבוע אם יש קשר בין התלונות לממצא.הוסף תגובה
בליטה בבטן סתיו 15/03/2026 | 12:42שלום יש לי בליטה קטנה שהופיע אתמול באיזור הבטן השמאלית התחתונה שאני מותחת את העור רואה פס של וריד מה זה יכול להיות?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה בליטה בבטן ד"ר אסף לבנון 11/04/2026 | 13:05שלום סתו וסליחה על העיכוב במענה. צר לי אך איני יכול לענות על שאלתך רק על סמך התיאור ובלי לראות במה מדובר. מציע שתתיעצי בשלב ראשון עם רופא המשפחה ובמידת הצורך לפנות לרופא מומחה בתחום.הוסף תגובה
בדיקת הולטר עורקי צוואר דגנית 08/03/2026 | 12:12הכל תקין,חוץ מזה שכתוב ביפורקציה גבוהה,מה זה אומר?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה בדיקת הולטר עורקי צוואר ד"ר אסף לבנון 08/03/2026 | 20:03שלום דגנית. הממצא שציינת "ביפורקציה גבוהה" בבדיקת דופלקס (לא הולטר) עורקי צוואר הינה חסרת משמעות קלינית אם בדיקתך תקינה. כדי שאהיה שקט שנתתי תשובה מלאה נא רשמי כאן את הפרטים הבאים לגבי הנבדק/ת גיל ומין מחלות רקע טיפול תרופתי האם מעשן מדוע בוצעה הבדיקה? בנוסף נא לשלוח אליי את צילום ממצאי הבדיקה ל asaflev67 ב gmail, אי אפשר לכתוב כאן את הכתובת, מסיבה לא ברורה האתר אינו מאפשרהוסף תגובה
כאב בזרוע במדידת לחץ דם ניצן 21/10/2022 | 14:28ללא מחלות רקע, אך עוקב אחר רמת לח"ד באמצעות מכשיר ביתי. את המדידות אני עושה ביד שמאל שהיא היד הלא דומיננטית. במדידות ביד ימין הערכים לפעמים קצת יותר גבוהים (הפרש של 5-10). אני פחות מסתדר עם מדידות ביד ימים גם כי יותר נוח למדוד בשמאל, אך גם כי במדידות ביד ימין אני חש כאב בעורק הפועם (מתחת לשרוול) בזמן המדידה עצמה. 1. מה הסיבה לכאב? האם יכול להיות שיש בעיה בכלי דם ביד ימין או שזו תופעה לא בעייתית? והאם זה משהו שדורש בירור? 2. הבדלים של 5-10 בין יד שמאל ליד ימין (ביד הימין המדידות קצת גבוהות יותר, אני לא יודע אם זה קשור לכאב שיש במדידה שם או בלי קשר כי את הכאב אני לא מרגיש בניפוח עצמו אלא רק לאחר מכן כשהמכשיר מתחיל לרדת במספרים והדופק מתחיל להיות מורגש) זה תקין? אציין שאני אמור לעשות גם הולטר לח"ד, באיזה יד לעשות במקרה הזה? תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאב בזמן מדידת לחץ דם ד"ר אסף לבנון 22/10/2022 | 19:57שלום ניצן השאלה הראשונה שיש לי היא מדוע אתה בכלל עוקב אחר לחץ הדם אם הוא תקין? לגבי שאלותייך: 1. איני יכול לקבוע ללא בדיקתך מה מקור הכאב וגם אם אבדוק אותך אוכל להתייחס לשאלה האם המקור הוא בעיית כלי דם ואם אחשוב שלא אז לנסות לחשוב באיזה כיוון יש לברר את הנושא 2. ההבדל במדידות אינו משמעותי 3. לא משנה באיזה יש תבצע את ההולטר אך אני שוב שואל- מדוע אתה עושה בדיקה זו?הוסף תגובה
לשאלתךניצן 23/10/2022 | 00:08שלום אני עושה זאת כי בעבר היו לי לחצי דם גבוליים ואף מעט גבוהים, אך עם השיפור בתזונה ופעילות גופנית זה השתפר, אך בכל זאת פעם בכמה זמן אני עוקב, והבעיה עם הכאב היא תמיד כשאני בודק ביד ימין. תודההוסף תגובה
תשובת מומחה סיכום ד"ר אסף לבנון 23/10/2022 | 08:08לגבי הכאב ביד, מציע שתתייעץ עם רופ אהמשפחה לגבי כיוון הברור הנחוץ- כלי דם או אורטופדיה. בהצלחה.הוסף תגובה
לחץ דם גבוהאסתר 17/02/2026 | 15:27האם יש אפשרות שהכאבים שאני מרגישה בזמן המדידה לחץ דם משפיעה על התוצאה גבוה של לחץ דם?הוסף תגובה
ורידים בולטים (לת) יעל 15/02/2026 | 18:23יש לי מלא ורידים בולטים ברגליים בצבע שחור לאחרונה המצב החמיר מאד האם יכול להיות שבגלל שיש לי סכרת לא מאוזנת זה פוגע בכלי דם? אני מאד דואגת נראה כאילו יש לי פיצוצים של כלי דם האם מטפורמין לסכרת יכול לעזור? חשבתי שאם אעשה הליכות זה יוריד לי את הסוכר בינתיים הסוכר גבוה כמו כן יש לי לחץ דם גבוה מידי פעם אני נוטלת אקספורג שלא תמיד עוזר הליכות מורידות לי את הלחץ דם לתשובתך אודה מקרב לבהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
דמם
-
נוירופיברומטוזיס
טיפולים וניתוחים קשורים
-
ניתוח לטיפול בהזעת יתר בכפות הידיים
-
קילוף מעטפת ריאה
בדיקות קשורות
-
סימון לפני ניתוח
-
רצף גנטי BRCA
תרופות קשורות
-
פולידוקנול
-
פתידין
מונחים קשורים
-
תורם
-
אדרנלין (אפינפרין)

פורומים נוספים בתחום
פורוםבקע - הרניה
בפורום בקע - הרניה ניתן להתייעץ עם ד"ר משה דודאי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום בקע - הרניהפורוםכירורגית כלי דם
בפורום כירורגית כלי דם ניתן להתייעץ עם ד"ר אסף לבנון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כירורגית כלי דםפורוםניתוחי ריאות, בית חזה
בפורום ניתוחי ריאות, בית חזה ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן גלילי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ניתוחי ריאות, בית חזהפורוםהזעת יתר
בפורום הזעת יתר ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן גלילי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הזעת יתרפורוםמיני מעקף קיבה
בפורום מיני מעקף קיבה ניתן להתייעץ עם ד"ר נסים גרון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מיני מעקף קיבהפורוםכיס מרה
בפורום כיס מרה ניתן להתייעץ עם ד"ר איתי זוארץ, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כיס מרה

פרופ' משה דודאי
ד"ר אסף לבנון
ד"ר רונן גלילי
ד"ר נסים גרון
ד"ר איתי זוארץ