פורום עקמת
אורתוטיסט שמואל להב שמואל להב, אורתוטיסט ומנהל את מכון אורתופדי ברזילי-להב. בעבר: יושב ראש איגוד המכונים האורתופדיים. החל משנת 1971 החל לעבוד במכון אורתופדי ברזילי, קיבל תואר מוסמך והכרת מעמד של משרד הבריאות בשנת 1981. עובד עם משרדי הממשלה השונים, כגון: הבריאות, האוצר ועוד. עובד עם בתי החולים הגדולים ועם מיטב הרופאים והמרפאות האורתופדיות והשיקומיות בארץ. שמואל מעביר הרצאות לקהל הרחב ובפני צוותים רפואיים. אורתוטיסט שמואל להב מנהל פורום עקמת. מנהל פורום מדרסים.
עקמת וכאבי רגליים ובירכיים דליה 13/11/2025 | 15:57יש לי עקמת קשה עם כאבי רגליים ובירכיים קושי בהליכה האם סיאטיקה יכולה להצביע על המקרה שלי?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
עקמת וכאבים נלוויםשמוליק 13/11/2025 | 19:50שלום דליה, ותודה על פנייתך לפורום. אני מבין היטב את תיאור הקושי – עקמת קשה המלווה בכאבים משמעותיים ברגליים ובברכיים וקושי בהליכה, בהחלט יוצרים תמונה מורכבת ומטרידה. לגבי שאלתך על סיאטיקה (אישיאס): בהחלט ייתכן שיש קשר בין הסימפטומים שאת מתארת לבין לחץ על העצב הסיאטי או על שורשי העצבים המותניים המזינים אותו. עקמת קשה יוצרת עיוות מבני בעמוד השדרה, ושינויים אלו עלולים לגרום, במקרים מסוימים: להיצרות תעלת השדרה (Spinal Stenosis). ללחץ ישיר על שורשי העצב כתוצאה מעיוות חולייתי או שינוי במנח הדיסקים. הכאב המקרין לרגליים והקושי בהליכה מתאימים בהחלט לתסמינים המוכרים של לחץ עצבי. המלצותיי כשלב ראשון: חשוב לי להדגיש כי אין באפשרותי לאבחן אותך מרחוק, וכי תפקידי כאורתוטיסט הוא תומך ומשלים לאבחנה רפואית. בדיקה רפואית מעמיקה: עלייך לפנות בהקדם לרופא אורתופד מומחה עמוד שדרה או נוירולוג לצורך אבחון מדויק. הדמיה עדכנית: סביר להניח שהרופא יבקש בדיקות הדמיה עדכניות (כגון צילום רנטגן בעמידה ובמיוחד MRI של עמוד השדרה המותני) כדי לראות את מידת העקמת, אך חשוב מכך – לבחון את מצב הדיסקים, האם יש פריצת דיסק ואת רמת הלחץ המופעל על שורשי העצבים. לאחר קבלת אבחנה מדויקת, ובהתאם להמלצות הרופא המטפל, אוכל לסייע במסגרת תפקידי כאורתוטיסט, לדוגמה באמצעות: התאמת מדרסים אורתוטיים מותאמים אישית, במטרה לשפר את מנח כפות הרגליים, הברכיים וחלוקת העומסים בזמן הליכה ועמידה, ולנסות להקל על הכאב הממוקד ברגליים ובברכיים. התאמת חגורת גב/מחוך תומך (אם הרופא ימליץ), שתפקידה לספק תמיכה חיצונית ולייצב את עמוד השדרה, אם כי הטיפול בעיקרו בעקמת קשה בגילך יתמקד לרוב בפן הכירורגי או הפיזיותרפי-רפואי. אני מאחל לך שתמצאי במהרה את מקור הכאב ואת הטיפול הנכון שיאפשר לך לחזור ללכת בנוחות. אנא אל תשהי ופני לבדיקה רפואית מקצועית. בברכה, שמואל להב, אורתוטיסטהוסף תגובה
תשובת מומחה אורתוטיסט שמואל להב 13/11/2025 | 19:57מחיקת הודעההוסף תגובה
אפשרות להסרת קיבוע לאחר ניתוח לתיקון עקמת שקד 12/09/2025 | 18:10היי לפני כ4 שנים עברתי ניתוח לתיקון עקמת בגב העליון. בזמן האחרון התחיל להפריע לי בעיקר הקטע של המגבלת תנועה והרגישות לפעולות מסוימות, וגם נשאר לי hump ימני שמציק לי גם פיזית וגם אסתטית. רציתי לדעת אם יש אפשרות כלשהי להסיר את הקיבועים? גם אמרו לי שיש ניתוח שעושים במעלות נמוכות, שהוא לא קיבוע של עמוד השדרה אלא כמו תומך כזה שמאפשר תזוזה וגדילה - האם ניתן לאחר כמה שנים להחליף את הקיבוע בזה? תודה מראש :)הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
ניתוחשמוליק 12/09/2025 | 18:56שלום שקד, את השאלות הללו את צריכה להפנות לרופא המנתח שלך, לטובת אנשים אחרים שקוראים כאן ארשום שאחת הסיבות להשתמש במחוך גם אם יודעים שאולי יהיה ניתוח בקרוב, היא שמחוך מטפל יותר או פחות בפיתוח כל שתוצאות הניתוח יהיו יפות יותר . בהצלחההוסף תגובה
עקמת 25 מעלות s ליטל 19/05/2025 | 22:22שלום רב, אני בת 39 עם עקמת מגיל צעיר. לפני כחודש התנפח לי הגב איפה שהעקמת, סבלתי מכאבים נוראיים הייתי במיון עשו לי צילום וגם אולטראסואנד ללא ממצאים חריגים מלבד העקמת ועצם השחם שבולטת. לציין כי יש לי נפיחות בצד אחד וכאבים נוראיים שחוזרים. מה עליי לעשות? האם זה מסוכן? האם צריך mri? מה הנפיחות הזאת? כשהייתי שוב אצל אורטופד אמר שתמיד יש צד אחד נפוח יותר וכביכול הכאב באיזור הצלעות שם ושם הנפיחות.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה עקמת 25 מעלות s אורתוטיסט שמואל להב 19/05/2025 | 23:14היי ליטל, צלצלי מחר ומדבר על זה. 0522450955 שמוליקהוסף תגובה
עקמת גב (לת) לירן 05/02/2025 | 00:25היי יש לבת עקמת גב בינונית מילדות יש לה פרופיל 64 על תת משקל עכשיו היא סובלת מכאבים חזקים בגב עושה פיזיותרפיה מקבלת פטורים מהרמת משקל לא מגיע לה הורדת פרופיל על זה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
עקמת אלמוגי 29/12/2024 | 18:40בן 38 סובל מעקמת קלה בגב התחתון , מדובר בבלט דיסק l5 s1 על השק התקאלי, מה ניתן לעשות?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה בלט דיסק אורתוטיסט שמואל להב 29/12/2024 | 21:22שלום, תשובה נכונה תקבל רק מהרופא המטפל שיודע בדיוק את מצבך. בריאות שלמההוסף תגובה
פלטפוס חמור בכף רגל שמאל חן 13/10/2024 | 13:34יש לי פלטפוס חמור בשמאל ובימין קל , וכאב כרוני בגב התחתון בדיוק במקום שיש לי עקמת קלה קמורה ימינה הכאבים זה כתוצאה מהפלטפוס או מהעקמת? האם מומלץ לשחות שחיית גב? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאב כרוני אורתוטיסט שמואל להב 14/10/2024 | 09:05חן שלום, הכאב יכול להגיע משניהם או מסיבות אחרות. יכול להיות שיש הבדלי אורך בין הרגלים שנגרם מהעקמת או שההבדל באורך כרם לעקמת, הבדל כזה מחיש לעיתים כאבים. גם פלטפוס לא מטופל יכול להביא לעיתים לכלביםאשמח לעזור לך, ללא התחייבות. תאמי עם המכון 036121070. בריאות מלאה ושנה טובההוסף תגובה
סקליוזיס רויטלי 14/04/2024 | 21:42שלום רציתי לדעת מה אומרת התוצאה? בת 39 ממצאים: עמ"ש גבי ומותני עקום שמאל עם זווית 2 מעלות . קיפוזיס עם זווית 58 מעלות בין D12-D4 סיכום:הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה פרוש התוצאה אורתוטיסט שמואל להב 15/04/2024 | 07:112 מעלות זה זניח, 12 מעלות הן הממוצע באוכלוסיה. קיפוזיס = גיבנת, צריך להיות עד 48 מעלות מיכאן שיש כיפוף יתר בן 20 מעלות.הוסף תגובה
בהמשך לתשובתך אשמח שתפרט יותר תודהרויטלי 15/04/2024 | 16:32אז מה אני אמורה לעשות? טיפולים? ניתוח והאם זה חמור? יש לציין שאני סובלת מכאבים חמורים שמקשים עליי בנשימה בעיקר בצוואר והשחמות ברכיים וכפות רגליים אשמח לתשובההוסף תגובה
תשובת מומחה המשך אורתוטיסט שמואל להב 15/04/2024 | 18:33תתיעצי עם הרופא שלך, הוא מכיר את מצבך ויתן המלצה לטיפול שמתאים לך.הוסף תגובה
תוצאות של בדיקה אלינה 18/02/2024 | 17:07שלום . בתי עשתה צילום וזה התוצאות: סקוליוזיס בצורה S עם זווית 42 מעלות, קיפוזיס עם זווית 46 מעלות . החמרה במצבה. לפני 9.5 חדשים היה עקום מימין עם זווית 14 מעלות, קיפוזיס עם זווית 26 מעלות. אני מודאגת מאוד.😭הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה סקוליאוזיס אורתוטיסט שמואל להב 19/02/2024 | 21:16שלום, הסקוליאוזיס מצריך טיפול במחוך דחוף !! הקיפוזיס תקין. צלצלי 0522450955, שמוליקהוסף תגובה
תשובת מומחה הליכה עם LIST אורתוטיסט שמואל להב 12/01/2024 | 17:10זו הליכה המתאפיינת בכתפיים לא מאוזנות, מוזזות ממרכז הכובד של הגוף. בריאות מלאההוסף תגובה
שאלה על תוצאות צילום חזה/כתף/ועצם הבריח אורן 21/12/2023 | 18:41יש לי עקמת גם בגב תחתון וגם גב עליון עם כאבים כרוניים בחזה בגב העליון בגב התחתון ובמותיים (מקרין).. מה אפשר עוד לעשות להקל על הכאבים .. אלה תוצאות של הצילום : ממצאים: צ. בית החזה סימני אוורור יתר של הריאות. צללי הלב ומיצר תקינים. אין עדות לתסנין אלוואולרי. סינוסים קוסטופרניים חופשיים. קיפוסקוליוזיס עמוד שדרה גבי. צילום עצם הבריח משמאל. מבנה גרמי תקין. אין סימן להרס גרמי או תגובה פריאוסטלית. לקורלציה קלינית ואנמנסטית. סיכום: כמפורט בפענוח לעיל.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאבי גב אורתוטיסט שמואל להב 21/12/2023 | 19:39אורן בן כמה אתה? מה משקלך? וגובהך?הוסף תגובה
פורומים נוספים בתחום
פורוםהלוקס ולגוס (עצם בולטת)- אורטופדיה כף רגל וקרסול
בפורום הלוקס ולגוס ניתן להתייעץ עם צוות פיט סטפ פרו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הלוקס ולגוס (עצם בולטת)- ...פורוםעקמת
בפורום עקמת ניתן להתייעץ עם אורתוטיסט שמואל להב, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום עקמתפורוםטיפול בגלי הלם
בפורום טיפול בגלי הלם ניתן ניתן להתייעץ עם ד"ר דן צין, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בגלי הלם

פיט סטפ פרו
אורתוטיסט שמואל להב
ד"ר דן צין