פורום ביטוחי בריאות וסיעוד - עמוד 24
פורום זה הינו פורום תמיכה בלבד: שיתוף, עדכון והתמודדות
ביטוח בריאות סיעוד אלי 12/04/2015 | 10:57גבר בן 90.יש לו מטפל זר והכרת ביטוח לאומי סיעוד. אחרי 15 שנה נתגלה שמתחבא לו ביטוח סיעוד בקולקטיב פנסיונרי של חברת ביטוח שלא טרח לשלוח לו העתק חודשי שמסתיים עוד כמה חודשים. מה האפשרויות לניצול?והאם ביטוח לאומי מקזז את ביטוח לאומי?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ביטוח סיעוד מר שי טנר 12/04/2015 | 12:32אלי שלום, הגש דחוף תביעה לחברת הביטוח,ביטוח לאומי לא מקזז מתשלום חברת ביטוח.
תודה שאלתי הפוך האם חב הביטוח מקזזתאלי 12/04/2015 | 13:10וכמה רטרו אפשר לבקש ? רגיל ובפרט בנסיבות שלנו?
תודה ו-אלי 12/04/2015 | 13:38התוכל לפרט עוד פרטים על הצפוי אם נניח שתעבור את המבחנים בהצלחה?
תשובת מומחה תביעת סיעוד מר שי טנר 12/04/2015 | 17:16חברת הביטוח אינה מקזזת. ניתן לתבוע רטרו מיום הגדרתו כסיעודי עד 3 שנים,העבר את המסכים הקיימים לברת ביטוח יחד עם טופס תביעה. אתה חייב לפעול מהר שלא תעבור תקופת ההתיישנות.
שאלון הערכה תפקודיתתודה 13/04/2015 | 14:41האם חייב להיות מבוצע ע"י רופא המשפחה בכללית ?2. האם אפשר לדלג על זה בגלל גילו או בגלל שיש לו כבר מטפלת זרה? 3.היא תבדוק למשל איך הוא מתלבש?! הרי כבר בדיקות נוקשות עי ביטוח לאומי? 4.האם ייבדק גם עי חברת הביטוח?
תוספתאלי 13/04/2015 | 15:00תחילה הוגדר סיעודי 100% עי ביטוח לאומי ואח"כ 150% . אז המועד הקובע הוא?! 2 בביטוח לאומי המבחן ע"י מינימום נקודות מצטבר ולא חשוב כמעט מאילו 6 רכיבים... ובחברת ביטוח?!
תשובת מומחה תביעת סיעוד מר שי טנר 15/04/2015 | 12:12חברת הביטוח שולחת אחות לבדיקת מצב הסיעוד. בקש מסוכן הביטוח של הקולקטיב שיעזור לך
ביטוח בריאות - בעייה עם החזרים יעל 03/03/2015 | 21:37בתחילת מרץ 2014 פניתי לבקש לעשות ביטוח בריאות על הטופס גם היה כתוב מועד תחילת הביטוח וכיוון שסיפקתי כבר אמצעי תשלום הבנתי שמבחינתי הכול מתקתק. לאחר חודש(!) קיבלתי תנאי חיתום וגם אותם החזרתי, הקובץ לא נפתח כראוי וככה התעכבה ההעברה של תנאי החיתום, לאחר כמעט חודש נוסף קיבלתי עוד פעם טפסים לחתימה עם כל מיני החרגות.. מבחינתי הייתי מבוטחת כבר מתחילת מרץ 2014 מהרגע שהעברתי את אמצעי התשלום וחתמתי על הטפסים הראשונים. היום כשאני נמצאת באמצע חודש חמישי להריוני ועברתי כבר מספר בדיקות משמעותיות בסכומים לא מבוטלים ביקשתי לקבל החזרים בעבור הבדיקות והופתעתי מאוד לגלות שאני מבוטחת רק מה1 ליוני 2014. כלומר 3 חודשים אחרי שהעברתי את הטפסים הראשונים!! מה שאומר שאוכל לתבוע החזרים בעבור הבדיקות רק בעוד כמעט חודש וחצי. ראשית, מדובר פה על סכום כמעט 5000 ש"ח שהוצאתי מכיסי כשבעצם הייתי סמוכה ובטוחה שאני מבוטחת ושאני אקבל בעבורם החזר. שנית, אני לא מבינה את ההתנהלות של חברת הביטוח- מדוע לוקח 3 חודשים לבטח מישהו ומדוע עלי כמבקשת ביטוח לשאת בסחבת הפנימית של החברה, שכן מן הסתם אם התהליכים היו קצרים יותר הייתי היום מכוסה בעבור ההוצאות הגדולות שיש לי? יתרה מכך כשהתחיל כל הבלאגן פניתי לנציגי החברה וכל פעם קיבלתי תשובה שונה , ואני מניחה שהשיחות מוקלטות. פעם אחת נאמר לי שאכן יש הכשרה של 9 חודשים ולכן אם התחיל לי הביטוח אחרי הניירת שלקחה לכם 3 חודשים בחודש יוני , לא אוכל לבקש החזר בחודש דצמבר. נציגה אחרת אמרה לי שאסור לי להיכנס להיריון בכל תקופת ההכשרה ולכן לא הייתי מבוטחת גם אם החיתום החל במרץ והייתי מבקשת החזר בדצמבר. מה ניתן לעשות ?! תודהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תקופת אכשרה הריון מר שי טנר 04/03/2015 | 10:34יעל שלום, שאלת אותי בעבר את השאלה,פוליסה נכנת לתוקפ רק לאחר סיום הליך החיתום וגביית פרמיה ראשונה. בנוסף להריום קיימת תקופת אכשרה של 9 חודשים,היה ונכנת להריון בתקופה זו אין כיסוי. תקופצ אכשרה של 3 חודשים נהנ לשאר פרקי הפוליסה.
אבקש להבהיר כייעל 29/03/2015 | 21:50בהתנהלות מול חברת קלע ישנן לא מעט נקודות בעיתיות ובניהן : 1. תקופת האכשרה גם אם היא קיימת לא הודגשה מפורטות במילים ולא במעשים ולא הופיע בחוזה. 2. תקפות החיתום הינה של 3 חודשים ובה לא נאמר למבוטחת כי אינה מבוטחת מיום זה . 3. תשבות מזגזגות : פעם מתקשרים לשירות לקוחות לברר ונאמר לנו כי אנינו מבוטחים כי עדיין לא עברו 9 חודשים מההצטרפות ועד לבדיקה הראשונה , ופעם אחרת בה נאמר להו שבכלל לא ניתן להיכנס להריון בכל תקופת ה9 חודשים מההצטרפות לביטוח. ( מדובר על הטעיה בכל הדרגים ) 4.עלות הבדיקות מגיע לכ5000 ש"ח , סכום לא קטן לכל הדעות - סכום שלא נוכל לעמוד בו. 5. מעולם לא ראיתי את הפוליסה שלי בראשי פרקים או בכללותה , יתרה מכך צירפתי פה את 2 המסמכים שחתמתי עליהן ולא מצויין מילה או אך חצי מילה על היריון ותקופת אכשרה של 9 חודשים
תשובת מומחה תקופת אכשרה מר שי טנר 30/03/2015 | 08:53יעל, הנך זכאית לפנות בפניה לפיקוח על הביטוח שיבצעו בדיקה בנושא.
החרגה בביטוח בריאות מודאגת 24/03/2015 | 19:11שלום רב. אני מעונינת לעשות ביטוח בריאות פרטי. בהריון האחרון סבלתי מקרישיות יתר שטופלה בזמן ההריון בקלקסן. לאחר ההריון קרישיות היתר נעלמה וגם הטיפול הופסק. חברת הביטוח מתעקשת על החגרה על קרישיות יתר (שזה הגיוני) וגם על מחלות כלי דם שזה בערך מכסה כמעט את כל המחלות. האם יש לכך הצדקה?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה החרגה מר שי טנר 25/03/2015 | 08:14שלום רב, בקשי מסוכן הביטוח לקבל תנאי חיתום מחברה נוספת,נראה שההחרגה גורפת מידי. במידה ותזדקקי לעזרתי אשמח לעזור.
מדנס ורדיולוג ExtraSi 18/03/2015 | 16:181. הבנתי שרופאים רבים מבוטחים בביטוח אובדן כושר עבודה בחברת מדנס, אבל לא הבנתי מדוע. קיבלתי מסוכן הביטוח שלי הצעה דומה מאוד להצעה שקיבלתי מחברת מדנס (מבחינת כיסויים ומחיר), והרי בכל מקרה אם נדרשים לתבוע את חברת הביטוח, בטח בתביעות גדולות, מדובר בעו"ד של הלקוח מול חברת הביטוח עצמה, כך שלא הבנתי מה היתרון, אם קיים בכלל, של חברת מדנס לעומת כל סוכנות ביטוח אחרת, ומדוע יש להם כביכול ייחוד בביטוח לרופאים. 2. אנו שוקלים לרכוש ביטוח אובדן כושר עבודה עיסוקי ספציפי למקצוע של רופא מומחה ברדיולוגיה, כלומר, שאם חלילה הרופא לא יכול לעסוק ברדיולוגיה (אבל כן יכול להמשיך להיות רופא כללי או רופא בתחום אחר), הוא יחשב באובדן כושר עבודה. מצד שני, אמרו לנו שביטוח כזה רלוונטי יותר למקצועות כמו מנתחים, אבל לא הבנתי מדוע. כמו רופא מנתח נפגע ולא יכול יותר לנתח פיזית, רופא רדיולוג יכול להפגע ולא יכול יותר לעסוק ברדיולוגיה (פולשנית לדוגמא, או אפילו סתם פענוח הדמייה), אז מה ההבדל? לעזרתכם אודה.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ביטוח א.כ.ע מר שי טנר 19/03/2015 | 17:54שלום רב, מדנס הנה הסוכנות הראשונה שהביאה פתרון לרופאים הן באחריות מקצועית והן ב-א.כ.ע. כיום ישנם עוד סוכנים העוסקים בנושא ובעלי פתרונות טובים. בביטוח א.כ.ע חשובה מאד ההגדרה העיסוקית,לכן בקש שיגדירו את העיסוק באופן שבשעת ארוע תקבל את המגיע לך בהתאם להגדרת העיסוק שנרשמה בפוליסה.
תודה רבה, אבלExtraSi 20/03/2015 | 13:59עד כמה רלוונטי הגדרת העיסוק לא רק כרופא, אלא בהתאם להתמחות, כאשר מדובר ברדיולוג (לעומת מנתח לדוגמא, ששם זה מאוד משמעותי)
תשובת מומחה א.כ.ע עיסוקי מר שי טנר 22/03/2015 | 11:00אשמח לעזור טלפונית 03-7688432
החרגה פרטי 12/03/2015 | 12:21שלום, יש לי צליאק ובביטוח בריאות פרטי כתבו לי הצעה עם החרגה לגסטרוסקופיה בכל הסעיפים-ניתוחים בארץ ובחול וטיפולים מחליפי ניתוח. מה המשמעות של כך? והאם עלי להתעקש שיגבילו את זה רק לדברים שקשורים לצליאק?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה החרגה מר שי טנר 19/03/2015 | 17:59שלום רב, משמעות ההחרגה כי אינך זכאי לכיסוי בכל הקשור לבדיקה במערכת העיכול העליונות. לדעתי ההחרגה סבירה לבעיה ממנה אתה סובל,יהיה קשה להחריג רק צילאק במקרה שלך. זו
הצהרת בריאות - תרופות נתי 12/03/2015 | 19:02שלום, אני רוצה להצטרף לביטוח בריאות, בהצהרה יש שאלה "האם אתה נוטל תרופות בקביעות" אני בריא ולא נוטל כלום אבל הוצאתי מרשם לריטלין וקניתי מספר פעמים - ממש לא קבוע (לצורך לימודים אני סטודנט זה מקובל :-) ) השאלה אם צריך לפרט על כך בהצהרה, אם כן, האם צפוי שינוי בכיסויים או ייקור של הפוליסה. מה הסיכון שאני לוקח אם לא אדווח על כך? יש תקדימים?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה הצהרת בריאות מר שי טנר 19/03/2015 | 13:52נתי שלום, המלצתי הנה להצהיר ולהבהיר בהצהרת הבריאות את הנושא.חבל שבעתיד בשעה שתזדקק לקבלת תרופה חברת הביטוח תמצא כי בעבר לא הצהרת על דבר פעוט שכזה. מחיר לא יעלה,יכול ותהיה החרגה לנושא. בקש מסוכן הביטוח לדאוג שלא תהיה החרגה.
ביטוח תרופות - כפל ביטוח דנה 01/03/2015 | 20:31שלום רב, יש לי שני ביטוחים בשתי חברות שונות, לתרופות שלא כלולות בסל הבריאות. שני הביטוחים הם עד סכום של מיליון ש"ח וכל יתר התנאים דומים מאוד. שני הביטוחים מוגדרים כשיפוי. השאלה שלי האם בקרות מקרה הביטוח ניתן לתבוע קודם כל חברה אחת ולמצות את כל הסכום של מיליון ש"ח ורק אחר כך לתבוע את החברה השניה על תרופות מעבר למיליון או שבעצם שני הביטוחים מקזזים זה את זה, ולכן בעצם ביטוח אחד מיותר ? תודה רבהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה ביטוח תרופות כפול מר שי טנר 03/03/2015 | 08:56דנה שלום, ניתן לתבוע כל אחת מהפוליסות בנפרד בתום מיצוי סכום הביטוח.
כפל ביטוחדנה 05/03/2015 | 10:48שלום רב ותודה רבה על התשובה. לפי תנאי הפוליסה חייבים להודיע לכל חברת ביטוח על קיום פוליסה דומה בחברת ביטוח אחרת. כמו כן כתוב כי שתי החברות יהיו אחראיות יחד ולחוד לגבי סכום הביטוח החופף לכיסוי הוצאות שיפוי תרופות וכי יחולו הוראות סעיף 59 לחוק הביטוח. השאלה שלות שלי הם: 1. אם לכל מקרה ביטוח תובעים רק חברה אחת בלבד, מדוע חייבים להודיע על קיום חברת ביטוח נוספת לאותו כיסוי? 2. האם לפי תנאי הפוליסה בקרות מקרה הביטוח ניתן לתבוע חברה אחת בלבד מבלי לערב כלל את החברה השניה? או שגם אם תובעים רק חברה אחת ומקבלים תשלום מחברה אחת בלבד שתבענו, סכום השיפוי יורד מסך סכום הביטוח גם בחברה שאותה לא תבענו, בשל כפל ביטוחי, או שסכום הביטוח של החברה שלא תובעים לא משתנה? תודה רבה
תשובת מומחה כפל מר שי טנר 12/03/2015 | 10:39שלום, נכון כי קיימת החובה בהתאם למה שרשמת,זה רק לטובתך.סכום הביטוח לא יקטן מסכום התשלום המלא היות ושתי חברות ביטוח תשתתפנה בעלות. בגדול בטופס התביעה את נדרשת לרשום האם קיים ביטוח נוסף,דווחי על כך.
שואלת שואל 11/03/2015 | 09:39מר טרנר שלום אני בהריון ורוצה להצטרף לביטוח בריאות כשאני יודעת שיש תקופת אכשרה של 9 חודשים וכו'. יש לי פלטינום אבל אין לי ביטוח פרטי. סוכן הביטוח שפניתי אליו אמר שכדאי למהר כי מה1.5 לא אוכל לעשות ביטוח פרטי נרחב והמשמעות היא שבעתיד לא אקבל החזרים כפולים, שנית לא אוכל לבחור ייעוצים אצל רופאים מטעמי אלא רק במסגרת קופח כללית. האם הוא צודק בהבנה של זה? התשלומים על הביטוחים לא זולים ואני לא רוצה הליכנס למשהו שבדיעבד יסתבר שהוא מיותר. מה דעתך?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה שינויים בביטוחי בריאות מר שי טנר 12/03/2015 | 10:06שלום רב, בעתיד הקרוב,ככל הנראה באוקטובר השנה ישונו כל תוכניות הבריאות הקיימות. אין מה לבצע רכישה בלחץ אך יש צורך בלהגיעה להחלטה בנושא. קיימים מספר מסלולים שניתן לבחור אשר אינם יקרים,בקשי מסוכן הביטוח להציג מספר אופציות.
ביטוחי בריאות שונים - האם יש בזה צורך? אור 23/02/2015 | 10:47שלום, אני גבר בן 30. לאחרונה הצטרפתי לביטוח בריאות של הראל המכסה מוות מתאונה, נכות מתאונה, שברים וכוויות, אשפוז מתאונה, סיעוד, ניתוחים אורתופדיים ועוד. אני גם חבר בכללית פלטינום. בנוסף, אבי ביטח אותי דרך עבודתו בביטוח להשתלות בחו"ל, תרופות שאינן כלולות בסל הבריאות, כיסוי נרחב לניתוחים וכיסויים רפואיים נלווים ועוד. השאלה היא האם יש צורך בכל הביטוחים הללו יחד? מה מעניק לי כללית פלטינום על פני שאר הביטוחים שעשיתי? אני משלם הרבה מאוד כסף כל חודש והאם יש בזה צורך? אשמח לתשובתך.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ביטוח פרט מר שי טנר 23/02/2015 | 12:04שלום רב, כל אחד מהכיסויים שרשמת שונים במהותם ומעניקים כיסוי אחר,איני יכול להחליט בשבילך מה חשוב יותר. בעיני כל אחד מאפשר לך את זכות הבחירה לנהל מצב רפואי או לקבל פיצוי בעבור תאונה. כללית פלטינום מאפשר הנחות גבוהות ברפאות שיניים והוזלה בהשתתפות עצמית בניתוחים,במידה ואינך מטופל ע"י מרפאות הכללית איני רואה את הצורך בלהוסיף הרחבה זו. יש ברשותך ביטוח בריאות באמצעות מקום העבודה של אביך הנותן מענה (בדוק מה רשום בחבורת או פגוש את סוכן הביטוח של הקולקטיב). ממליץ כי תקרא מתקנון של הפלטינום מה קיים (לא חייבלקרוא הכל תראה את הכותרות) ותראה האם זקוק להרחבה זו.
ספקי שירות ש. 22/02/2015 | 10:41מר טנר שלום, האם תוכל לכוון אותי לאן אני פונה במידה ואני מעוניינת להציע את עצמי כ"ספק שירות" בתחום האבחון הדידקטי?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה צירוף כספק מר שי טנר 22/02/2015 | 11:38ניתן לפנות לחברת פמי וביוול
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד