פורום ביטוחי בריאות וסיעוד - עמוד 43
פורום זה הינו פורום תמיכה בלבד: שיתוף, עדכון והתמודדות
ביטוח סיעודי בקופת מכבי Racheli 05/01/2013 | 18:50אנו זוג בני 62/64 חזרנו ארצה לאחר שהייה של 10 שנים בארה״ב. הסתבר לנו שאנו צריכים להשלים את ביטוח הסיעודי על השנים ששהינו בחול בפועל יוצא שכזוג אנו משלמים בערך 900 ש״ח לתקופה של 5 שנים לפני כחודשיים בעלי חלה לפתע ונותח בניתוח לב פתוח ומורכב ויושב בבית ללא עבודה וללא הכנסות משום מקום התשלום נעשה לנו מאד מאד קשה ואנו רוצים להפסיק את התשלום השאלה שלי היא האם באמת יהיה מר גורלנו בלי ביטוח הסיעוד? כי באמת אין ביכולתינו לעמוד בתשלום. אודה על אינפורמציה ומה זכויותיי ? יש לציין שכל שנות התשלום ששילמנו לפני נסיעתינו נמחקו לגמרייפתח בחלון חדש
תשובת מומחה ביטוח סיעוד מר שי טנר 06/01/2013 | 11:17רחלי שלום, עקב מצב בריאותו של בעלך לא הייתי מוותר על הכיסוי. מהרשום לא הבנתי מדוע גובים ממכם 900 ש"ח לחודש. אשמח שתצרי עימי קשר טלפוני
ניתוח פרטי מירב 30/12/2012 | 12:06שלום רב, עברתי לפני מס' ימים ניתוח פרטי דרך השתתפות חלקית של ביטוח מגן זהב של מכבי. כשפניתי לחברת הביטוח בריאות שלי והגשתי תביעה (הבנתי מהנציגים שלהם שבמצב כזה שאני מפעילה את הביטוח של הקופה ובעצם לא תובעת אותם אני מקבלת פיצוי של 50% משכר מנתח פלוס הוצאות השתתפות שלי)הם החליטו לדחות את התביעה (טענו שאין הצדקה רפואית לניתוח, למרות שיש לי מסמכים רפואיים שמאשרים הצדקה רפואית). לעומת זאת החברה מוכנה לשלם לי את כל ההוצאות של השתתפות עצמית שלי לפנים משורת הדין. ואני תוהה מה קורה פה? האם זה דבר מקובל או שיש כאן למעשה איזשהי עדות שכן יש משקל לתביעה שלי ושאם אלחם מספיק התביעה תתקבל?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תביעה מר שי טנר 30/12/2012 | 12:10מירב שלום, אכן נראה מעט מוזר הסכמה לתשלום ה.ע ולא הניתוח. היות ואין ברשותי המסמכים קשה לענות האם קיים צדק בדחייה או לא. האם סוכן הביטוח שלך מעורב?
תגובהמירב 30/12/2012 | 12:23אני לא עירבתי את סוכן הביטוח שלי. העיניין הוא כזה, חברת הביטוח שלחו לי שטר יסוקין בו רשום הסכום שיתנו לי תמורת זה שאחתום על המסמך שלמעשה אומר שאני מוותרת על כל זכויותי במקרה הנל כעת ובעתיד. ויש בו סעיף שאסור לי לפרסם את השטר הזה ולהראות אותו אף אחד. מצד אחד אני לא רוצה לצאת פה פראיירית מצד שני חבל לי שאם בסופו של תהליך עדיין לא אזכה בתביעה ויסרבו לשלם לי גם את ההשתתפות העצמית המדוברת. אני קצת מרגישה חנוקה בין הכסאות ולא יודעת מה עשות. מה דעתך?
תשובת מומחה תביעה מר שי טנר 30/12/2012 | 12:29לפנות לסוכן הביטוח,תפקידו לעזור לך ולתת מענה. את לא צריכה להרגיש לבד.
החברה ביטלה הביטוח של הילד כי הגיע לגיל 18 סיגל 13/12/2012 | 10:04שלום, יש לי פוליסה משנת 1998 של הפניקס והילד שלי הוצא ללא הודעה מוקדמת מהפוליסה כי הגיע לגיל 18. האם לפי חוקי המפחקח על הביטוח אני צריכה לקבל הודעה מוקדמת והזדמנות להמשיך לו את הפוליסה באופן פרטי ? לחברה היה אינטרס לבטל כי היתה תביעה לפני חודשפתח בחלון חדש
תשובת מומחה ביטול ילד מר שי טנר 13/12/2012 | 10:17סיגל שלום, חברת הביטוח צריכה לשלוח מכתב הביתה על תום ביטוח עקב מעבר לבוגר. גם סוכן הביטוח שלך מקבל העתק ואמור ליצור עימך קשר. מתי הוא חגג 18,מתי בוצעה הגריעה?
השתתפות הביטוח בפסיכותרפיה גיא 19/12/2012 | 20:38שלום, אני מבוטח של הראל קיבלתי סדרה של 12 טיפולים של פסיכותרפיסטית בשיטת emdr. רציתי לדעת אם הראל משתתפת בהוצאות אלו תודהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה פסיכותרפיה מר שי טנר 20/12/2012 | 09:03גיא שלום, מהידוע לי אין כיסוי.
סרוב להיתפנות לבית חולים אורח 18/12/2012 | 13:49האם מבוטח קופת חולים בביטוח רגיל או משלים או סעודי וכו רשאי לסרב לקביעת רופא קופת חולים ללכת דחוף למיון האם סרוב שכזה שמתועד במחשב קופת חולים יכול להשפיע בזכויות עתידיות של המבוטח בכל הביטוחים שנערכו במיסגרת קופת חולים או בחברות הביטוח הקשורות לקופת חולים השאלה הנשאלת האם לחולה זכות סרוב שכזאת אם הוא רוצה להפעיל שיקול דעת עצמאי וברור שהוא יכול לשקול קבלת חוות דעת נוספת או עריכת בדיקות רפואיות שלא במיסגרת קופת החולים לפניה הפניה למיון לפי הרופא יש חשש לסיבוכים במידה במידה ולא יגש החולה למיון ומנגד החולה רוצה להמתין לפני החלטה לפניה למיון תוך עריכת בדיקות דם לפני וכו תודהפתח בחלון חדש
סרוב להיתפנות למיון שאלה נוספת בהקשראלמוני 18/12/2012 | 14:22השאלה האם בסעיפי פוליסות הביטוח השונות של קופת חולים או לחברות הביטוח שקשורות לקופת החולים קים סעיף כלשהוא הקובע שלילת ביטוח רגיל משלים סעודי וכו במיקרה שכזה ואם כן האם הסעיף הנ״ל תופס רב תודות
תשובת מומחה הפניה למיון מר שי טנר 18/12/2012 | 15:32חברים יקרים, שאלתכם אינה קשורה לנושא הפורום.
ילדים בביטוח בריאות דן 13/12/2012 | 22:42שלום שי ותודה מראש. קבלתי הצעה לגבי פוליסת בריאות משפחתי. אני -80 ש"ח אישתי- 110 ש"ח ילד 1: 30 ילד שני:30 ילד שלישי: 30 ס"ה 280 ש"ח. מה קורה עם הילדים אחרי גיל 18? האם הם חייבים לצאת מהפוליסה? האם הם עוברים לפרמיה של מבוגר?פתח בחלון חדש
בהמשך לשאלה שלי...דן 13/12/2012 | 22:50החברה שלחה לי את טבלת התפתחות הפרמייה. האם הפרמיות העתידיות הטבלה מתייחסות למצב שבו הילדים יוצאים מהפרמיה בגיל 18? או שהיללדים עדיין שם? איך אני אמור להתייחס לטבלה ההנ"ל
תשובת מומחה פרמיה ילדים מר שי טנר 16/12/2012 | 12:17דן שלום, ברוב הפוליסות ילד מוגדר עד לגיל 21,בחברת מגדל ילד מוגדר על לגיל 25. לקראת הגעת הילד לגיל תום ביטוח נשלח מכתב הביתה המבקש את איושרכם להמשכת הביטוח בפרמיית בוגר. ישנן חברות המציעות פרמיה קבועה לילד,ממליץ לבדוק אופציה זו.
תודה.. יכול לומר באילו חברות יש פרמיה קבועה על ילדים?דן 16/12/2012 | 20:27יכול לומר באילו חברות יש פרמיה קבועה על ילדים?
תשובת מומחה פרמיה קבועה ילדים מר שי טנר 17/12/2012 | 09:16מגדל והראל
ביטוח סיעודי אבי 02/12/2012 | 11:55יש לי ולאישתי ביטוח בריאות כולל סיעודי קולקטיבי דרך העבודה כאשר אין החרגות קודמות ולא היה נדרש למלא הצהרת בריאות. אשתי חולת סרטן (הביטוח מודע לכך ואף על כך אישר פתיחת ביטוח לאישתי) ובשלב מסויים הפכה אישתי להיות סיעודית. ביטוח הלאומי בדק אותה שבועיים לאחר שביטוח הבריאות התחיל להיות תקף והוציא לנו אישור קצבה רטרואקטיבית מהיום שאשתי התלוננה על כאבים בבית החולים ואז היא לא הייתה סעודית. ביטוח הבריאות (דקלה) דחתה את התביעה כי ביטוח הלאומי משלם קיצבה רטרואקטיבית מזמן שלאישתי לא היה ביטוח הבריאות דקלה. שאלתי האם דקלה דחתה את התביעה בהתאם לחוק או ניצלה פה את חוסר ההבנה שלנו. שוב: 1. הפוליסה ללא החרגות וללא דרישה להצהרת בריאות 2. הפוליסה הוצאה ב 26.6.12 ותקפה מ 7/12 3. ביטוח הלאומי היה ב 12/7/12 ואישר קצבה מ 4/2012פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תביעת סיעוד מר שי טנר 02/12/2012 | 12:03אבי שלום, לא הצלחתי להבין מה אתה מבקש לדעת,חברת דיקלה יכולה לשלם מיולו קדימה ולא אחורה. הביטוח לא היה תקף בחודש אפריל. האם התביעה נדחתה לתקופה זו או דחייה מלאה?
תביעת סיעודאבי 02/12/2012 | 12:08ראשית תודה דקלה דחתה את התביעה לתשלום מיולי 2012 עבור מקרה הביטוח מהטענה שהביטוח הלאומי אף שבדק אותה לראשונה ב 12/07/2012 נותן לה קיצבת סיעוד רטרואקטיבית מאפריל 2012 גם שאז לא הייתה סיעודית. שאלתי היא האם דקלה יכולה על סמך כך לדחות את התביעה
תשובת מומחה סיעוד מר שי טנר 02/12/2012 | 12:21דקלה אינה יכולה לשלם רטרו לאפריל,כפי שרשמתי הביטוח לא היה בתוקף.
תביעת סיעודאבי 02/12/2012 | 12:29סליחה שלא הבנת תביעת הסיעוד היא לא מאפריל אלא מרגע הייותה סיעודית כלומר ביולי ואז גם נבדקה ע"י רופאה של ביטוח לאומי. אישתי הייתה מאושפזת 3 שבועות ביוני בבית חולים ושוחררה ב 1/7/2012 ואחר כמה ימים התקשרו מביטוח הלאומי שהם רוצים לבא הביתה לראות ולהחליט מה מצבה. אשתי לא היתה סיעודית לפני האישפוז. ולכן אני שואל למה דחתה דקלה את התביעת הסיעוד כאשר היא התחילה להיות סיעודית אחרי שהשתחררה מבית החולים כאשר הפוליסה הייתה תקפה וללא החרגות וזמן המתנה?
תשובת מומחה תביעה מר שי טנר 02/12/2012 | 12:36אבי, שוחח עימי טלפונית איני מצליח להבין אותך
בעיה במילוי שאלון רפואי - והצהרת ויתור סודיות אלעד4 28/11/2012 | 17:13שלום , בזמנו מילאתי דרך סוכנות ביטוח טפסי הצטרפות לביטוח מחלות קשות בפניקס. הביטוח כלל רק טופס אחד - שאלון רפואי , אותו פיקססתי לסוכנות. אחר כך קיבלתי בדואר ניירת שמאשרת את הצטרפותי. השאלה היא: 1. האם הגיוני שחברת ביטוח תקבל אותי רק על סמך שאלון רפואי עם פרטים אישיים, ללא כל חתימה על מסמך נוסף? או שיש כאן בעיה? 2. בשאלון הרפואי לא חתמתי על ויתור סודיות רפואית אלא רק על זה שאני מצהיר שכל הפרטים נכונים. האם הדבר הזה תקין ? האם החברה יכולה להתנער ממני במקרה ביטוח כי לא חתמתי מלכתחילה על ויתור סודיות ? סוכן ביטוח שפגשתי אמר שזה שיש רק שאלון רפואי, שאין חוברת הצטרפות , ובעיקר זה שאני לא חתמתי על הסודיות הרפואית בטופס השאלון ידפוק אותי במקרה שאצטרך אותם .... אבל אני לא יודע כמה לסמוך עליו ... מה דעתך ?? תודה!!פתח בחלון חדש
תשובת מומחה מילוי שאלון רפואי מר שי טנר 28/11/2012 | 17:26אלעד שלום, האם מדובר בהצעה לביטוח פרטי או הצטרפות לקולקטיב? בכל מקרה אי חתימה על ויתור סודיות רפואית אינו גורע,ביום שתתבע את חברת הביטוח תחתום על סעיף זה בטופס התביעה. האם לא קבלת עד היום תנאי פוליסה?
תשובה .אלעד4 28/11/2012 | 17:37תודה על התשובה המהירה. תראה, מדובר בהצעה לביטוח פרטי. סוכן הביטוח שהיה אצלי (בעניין אחר) ראה את הפוליסה הזאת, ואמר שלפי חוק חוזי הביטוח חברת ביטוח יכולה לא לשלם לי בטענה שהתקבלתי לפוליסת מחלות קשות ללא ויתור סודיות רפואית. האם הוא צודק? יש סעיף בחוק? קיבלתי את תנאי הפוליסה. הוא גם אמר לי שהאופן שבו קיבלתי אותה (לא בחוברת אלא דפי פניקס מהודקים), וללא העתק של המקור שחתמתי עליו מטריד. מה אתה אומר? שוב המון תודה. וערב טוב.
תשובת מומחה שאלון רפואי מר שי טנר 28/11/2012 | 18:15לא מכיר סעיף כזה בחוק,היה וענית על הצהרת הבריאות נכונה לא צריכה להיות בעיה. ויתור סודיות רפואית כפי שרשמתי קודם תחתום בכל מקרה בעת ארוע רפואי. לגבי תנאי הפוליסה,קשה לי לענות מבלי שאראה מה קיבלת.
ביטוח בריאות בפנסיה אנה 22/11/2012 | 23:03עשיתי ביטוח 50+ בא. אי ג'י. לפני מספר שנים, השבוע נפלתי וסדקתי צלע. אני מושבתת לחלוטין , מקבלת עזרה מאחיותי ואחייני שהגיעו במיוחד בתורנות לסייע לי. אני יצאתי השנה לפנסיה (אך עדיין מקבלת משכורת על חשבון דמי מחלה ממשה"ח-בלי קשר לנפילה). תבעתי את הביטוח ונשאלתי בתביעה אם יש לי הפסד ימי עבודה. כאן שאלתי! האם זה רלוונטי לתביעה? (שאני בפנסיה וחיה מדמי מחלה כרגע).האם משום שאיני עובדת איני זכאית לתבוע את הביטוח?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תביעת תאונות אישיות מר שי טנר 26/11/2012 | 09:41אנה שלום, מהרשום אני מבין כי התביעה הנה בעבור שבר,נראה שהשאלה שנשאלת אינה במקום. תבקשי לקבל העתק פוליסה המכוון לשאלה הזו. במידה וזקוקה לעזרתי אשמח לעזור.
ביקשתי כפי שהצעת את הפוליסה. אבלאנה 27/11/2012 | 19:21מה צריכה להיות אם כן השאלה? איני מבינה
תשובת מומחה תביעה מר שי טנר 28/11/2012 | 10:07שוחחי עימי טלפונית
כפילות בביטוח עידן 26/11/2012 | 10:21שלום שי יש לי ביטוח פלטינות וסיעודי של קופת חולים כללית בנוסף - יש לי ביטוח פרטי שעשיתי "קו הכסף" בחברת הפניקס סהכ אני משלם כ45 שח לביטוח מושלם , עוד 45 לפלטינום, עוד 15 לביטוח סיעודי ובנוסף 130 שח לפניקס לדעתי אני משלם יותר מדי - או שמא אני טועה? האם יש הגיון בלשלם ככ הרבה על ביטוח? תודה!פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כפל ביטוח מר שי טנר 26/11/2012 | 10:27עידן שלום, בהתאם לפרמיות שרשמת נראה שאתה בחור צעיר,איני חושב שאתה משלם הרבה.לדעתי חשוב להחזיק גם יסוי באופן פרטי מעל הקיים בקופה. ניתן לבצע התאמות נכונות בכיסוי הקיים באופן פרטי ולהוזיל עלויות. ממליץ כי תפנה לסוכן הביטוח לשם בחינת הכיסויים הקיימים.

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד