פורום השתלות שיניים ביום אחד

שורשים קצרים
... 04/05/2016 | 22:02האם השתלות שיניים יכולות להתבצע גם כשמדובר בשורשים קצרים? מדובר בשתי השיניים הקדמיות העליונות. מומלץ/לא מומלץ?פתח בחלון חדשהוסף תגובה
תשובת מומחה שןרשים קצרים
ד"ר ניצן שלזינגר 19/03/2022 | 18:45סשה שלום, שורשים קצרים זהו מצב בוא השורשים לא התפתחול לאורך הרגיל בד,כ אורך השורשים הוא פי 2 או יותר מן הכותרת- שורש קצר בד"כ הינו מצב גנטי . ישנם מקרים בהם השורש יכול להספג ואז נראה כי יש שורש קצר אבל אז הדבר יהיה בשן ספציפית ולא בכל המנשן. אין מה לעשות אלא לשמור על הגיינה טובה ולמנוע מחלת חניכיים אשר גורמת לנסיגת העצם ובכך לפחות תמיכה בשורש השן . בהצלחה :-)הוסף תגובה
שורשים
סשה 15/03/2022 | 18:16שלום,עשו לי צילום ויאמר שיש לי שורשים קצרים בשיניים,מה שגורם למעט התנדנדות.מה זה בעצם אומר והאם ישנה סכנה לנפילה בגלל שורשים קצרים? תודה מראש. .ףהוסף תגובה
תשובת מומחה שורשים קצרים והשתלות שיניים
ד"ר ניצן שלזינגר 07/05/2016 | 20:56שלום ל... מה הכוונה בשורשים קצרים? האם לשיניים המיועדות לעקירה יש שורשים קצרים? במידה ואכן מדובר בשורשים של השיניים הנעקרות ,אין לכך משמעות , הרי שהדבר החשוב הוא כמה עצם יש במקום במידה ויש מספיק עצם להשתלה של שתלים רגילים , הרי שלא צריכה להיות כל בעיה. בהצלחה :-)הוסף תגובה
שיקום על שתלים
עליזה 05/12/2021 | 13:26שלום, יש לי שתלים לא כל כך מתוכננים. 10 למעלה ו8 למטה. הרופא הפסיק לעבוד. האם נכון להמשיך שיקום על אותם השתלים או אפשר לשנות? אשלח צילום במקרה הצורך. תודה על הייעוץ.פתח בחלון חדשהוסף תגובה
תשובת מומחה שיקום על שתלים
ד"ר ניצן שלזינגר 27/12/2021 | 22:28עליזה שלום, שה לתת יעוץ רק על התיאור שלך - נא שלחי צילום nitzandmd@gmail.comהוסף תגובה
תותבת עליונה שדוחקת את השפה
יעקב ש 16/11/2021 | 07:48ניתנה לי תותבת זמנית למספר חודשים והיא מעוותת את הפה והפנים בצורה חמורה כי היא דוחקת מאוד את השפה. יש לזה פיתרון? זה אמור להיות המצב גם בתותבת הקבועה (שתהיה מקובעת רוב הזמן) שאני אמור לקבל?פתח בחלון חדשהוסף תגובה
תשובת מומחה תותבת עליונה דוחקת את השפה
ד"ר ניצן שלזינגר 20/11/2021 | 10:23יעקב שלום, תותבת עליונה בנויה עם מעין כנפיים מסביבה ( חוץ מאזור הלוע) - כך שהיא תצמד ויווצר ואקום ולכן היא לא נופלת. "הכנף" באזור הקדמי דוחקת את השפה קדימה ומתקבל מראה לא יפהנ - עלי לציין כי במידה והעצם של הלסת נספגה , הרי שלעיתים דווקא "הכנף" הזו נותנת מראה יפה כי היא מפצה על חוסר העצם . במקרים של שיניים שרק עכשיו נעקרות ואין ספיגה של העצם מתקבלת תמיכת יתר. במידה ובהמשך יבוצע שיקום קבוע על שתלים , הרי שאין הדבר צריך להדאיג אותך כי לא יהיה צורך "בכנף" הקדמית ומראה השפה יהיה תקין. בהצלחה :-)הוסף תגובה
המשך טיפול
שירה 09/11/2021 | 00:16שמו לי שתל בלסת עליונה לפני שבועיים. אתמול הסירו לי תפרים. היום הרגיש לי משהו בלשון ומסתבר שלא כל התפרים הוסרו. רופאת השיניים שלי בחו"ל ותהייה רק ביום ראשון חזרה האם יש איזשהו סיכון לחכות עד אז ? מה מומלץ לעשות ?פתח בחלון חדשהוסף תגובה
תשובת מומחה תפר שנותר
ד"ר ניצן שלזינגר 13/11/2021 | 19:30שירה שלום, אין כל סכנה בתפר שנותר- יתכן ואפילו התפר מסוג נספג , כך שירד באופן עצמאי. בכל מקרה מירחי על המקום קורסודיל ג'ל ותאמי עם הרופאה להורדת התפר. בהצלחה :-)הוסף תגובה
שיקום פה - תותבת לסת עליונה זמנית עד להשתה -עיוות הדיבור
אא 26/12/2020 | 15:45אני נמצא בתהליך שיקום כל הפה עשו עקירות לכל לסת העליונה ובלסת התחתונה מלבד מספר שיניים "חותכים" קדימה עד השתלות הכינו תותבת ללסת עליונה נשלפת -מלפני 3 שבועות בערך מאז יש לי בין היתר "עיוות פונטי בדיבור" באותיות ס', ש', צ' . כמה שמשתדל ומתרגל לא יכול לדבר בבירור כאשר משתמש באותיות אלה .יוצא מצחיק . מאוד משפיע עלי מבחינת מצב הרוח . היה לי קודם קושר דיבור .... האם השיניים של התותבת גדולים מידי וזאת הסיבה ? האם ניתן לעשות משהוא בנדון עד המצב השתלות הקבוע -בעוד מספר חודשיםפתח בחלון חדשהוסף תגובה
תשובת מומחה כמה זמן צריך להשאר עם תותבת מיידית?
ד"ר ניצן שלזינגר 13/11/2021 | 19:28לולי שלום, בעבר במקרים של שיניים אבודות בכל הלסת - היו עוקרים את השיניים ומתקיניים תותבת מיידית למשך כ 2-3 חודשים ואז מתקינים שתלים ושוב שמים את התותבת המיידית 3-6 חודשים ורק לאחר מכן מבצעים חשיפה לשתלים וממתינים כ2-4 שבועות ואז לוקחים מידות ורק בתור לאחר מכן מתקינים גשר זמני ואפשר להפטר מהתותבת המיידית. היום בד"כ מבצעים את עקירות השיניים האבודות, משתילים שתלים דנטליים ובאותו היום או יום למחרת מתקיניים גשר זמני קבוע ללא צורך בתותבת מיידית - ובמילים אחרות עושים הכל בבת אחת ALL AT ONCE . כמובן שעושים זאת במקרים שניתן לבצע הכל בבת אחת ( ברוב המקרים). איני יודע מה המצב אצלך ולכן קשה להגיד כמה זמן אם בכלל יהיה צורך להשתמש בתותבת המיידית. אכן את מציינת את הקשיים בשימוש בתותבת- רפלקס הקאה , תותבת שנופלת. קושי בדיבור , ריח ואיפלו פגיעה בתחושת הטעם וזאת בנוסף לחוסר ביטחון . לכן במידה וניתן להמנע משימוש בתותבת מיידית , עדיף להמנע. עלייך לבדוק האם את מתאימה לביצוע של הכל בבת אחת. בהצלחה :-)הוסף תגובה
תותבת שלמה מיידית
לולי 11/11/2021 | 01:36כמה זמן צריך להישאר עים התותבת השלמה המיידית זמנית שעשויה מאקריל .? כמה זמן סובלים את זה על הפה על החיך .ועל חיל תחתון . כמו רפלקס שבא להקיא .דיבור לא ברור .לא ניתפס בפה המון שעות . צריך להפעיל לחץ לקבע את זה ? זה לא נעים גם מבחינת ביטחון אישי . יורד החשק לאכול .ואי אפשר לאכול עים זה .ויש תחושה שזה עומד ליפול . הריח של האקריל חזק . כמה זמן צריך להישאר עים זה . עד להשתלה של לסת שלמה .?הוסף תגובה
תשובת מומחה תותבת מיידית ושינוי פונטי
ד"ר ניצן שלזינגר 31/12/2020 | 02:08אא שלום, תותבת עליונה - הינה פתרון אסטטי עבור חוסר של שיניים - תותבת שלמה עליונה מכסה את החיך ואף דוחקת את השפה . לעיתים העובדה שהחיך מכוסה - גורמת לקושי בהגיית האותיות השורקות. ( בעבר כאשר ביצעו ישור שיניים עם פלטה אשר כיסתה את החיך ילדים אשר קיבלו פלטה שכזו נתקלו גם כן באותו הקושי.) - ניתן לנסות לדקק כמה שניתן את התותבת בזאור המכסה את החיך דבר נוסף שיכול להשפיע - הוא מיקום השיניים הקדמיות בתותבת- אנו הוגים את האותיות השורקות עם הלשון על השיניים הללו - יש לבדוק זאת אצל הרופא המטפל עלי לציין כי עם הזמן בד"כ חל שיפור בהגיה של האותיות השורקות -האוזן שלך ששומעת את ההגיה הלקויה - מתקנת את הלשון . בהצלחה :-)הוסף תגובה
חרדה דנטלית
איציק 31/10/2021 | 16:33שלום . אני צריך לעשות השבוע שני שתלים ואני סובל מחרדה דנטלית. בעבר עברתי די בקושי טיפולים כמו למשל טיפול שורש אבל יש לי קושי מיוחד בפעולות כירוגיות כמו עקירות או שתלים . בפעם האחרונה שעשיתי עקירה לקחתי כדורהרגעה אלפרליד 0.5 מ"ג שעזר אבל לא לגמרי. שאלתי את הרופאה שלי האם מותר לקחת 1 מ"ג כדי לצלוח את טיפול השתלים וקיבלתי אישור. הייתי שמח לשמוע עוד דעה ולמי פונים כדי לעשות טיפול כזה בהרדמה מלאה מאחר והאופציה הזאת לא קיימת במרפאות הרגילות. זאת בהנחה שלא אצליח לעבור את הטיפול בהרדמה מקומית. תודהפתח בחלון חדשהוסף תגובה
תשובת מומחה השתלת שיניים עם חרדה דנטלית
ד"ר ניצן שלזינגר 06/11/2021 | 22:57איציק שלום, מצב של חרדה דנטלית אינו דבר נדיר וכמובן יש דרגות שונות . ניתן לנסות לטפל עם גז צחוק אשר נחשב לסדציה ( טישטוש) לא עמוקה - בעצם בהמלך הטיפול אתה שואף תערובת של חמצן עם גז צחוק , דבר שמפחית את החרדה ומביא את המטופל למצב של HIGH- ,במהלך הטיפול מנטרים כל הזמן את עומק הסדציה.. הטיפול נעשה במרפאת השיניים. במקרים קיצוניים יותר ניתן לבצע סדציה עמוקה - טישטוש עמוק - הדבר מתבצע בעזרת רופא מרדים אשר ע"י תרופות הניתנות לווריד יוצר טישטוש עמוק -מצב בו המטופל שומר על רפלקסים של נשימה אבל אינו חש דבר וכן אינו מודע למשך זמן הטיפול.בסיום הטיפול המטופל מקבל חומר שמאושש אותו .טיפול זה יכול להעשות במרפאה רגילה עם תנאים מתאימים. . אופציה נוספת - טיפול בהרדמה מלאה - עם אינטובציה דרך האף - ההרדמה המלאה מבוצעת במרכזים רפואיים המיועדים לכך או במרפאת שיניים אשר יש לה את כל הנדרש לבצע טיפול בהרדמה מלאה ויש לה אשיר מטעם משרד הבריאות. רופא השיניים המטפל צריך להיות עם הכשרה ותעודה מטעם משרד הבריאות המאשרת את ההכשרה., בהצלחה :-)הוסף תגובה
שתל שנדחה
יעלי 31/10/2021 | 13:28הי עברתי השתלת שן ווהכאב עדין לא עובר למרות שעברו שבועיים.הרופא בדק ואמר שיתכן שיוציא את השתל וישים חדש אחרי תקופה.שאלתי אותו מדוע השתל נדחה ואמר שהוא לא יודע.אציין שאין לי מחלות רקע אני לא מעשנת ושמרתי על ההנחיות.רציתי לשאול האם עלי לשאת בעלות ולשם שוב את מחיר השתל החדש?פתח בחלון חדשהוסף תגובה
תשובת מומחה שתל שנדחה
ד"ר ניצן שלזינגר 06/11/2021 | 22:45יעלי שלום, קורה לעיתים ששתל נדחה ולא תמיד ברור מדוע. איני יודע מה הנוהל אצל הרופא המטפל שלך במקרה של שתל שנכשל מייד לאחר ההשתלה וגם אין כלל כתוב הנושא. אני יכול לומר לך שלתפיסתי , אין צורך לשלם שוב אלא מבצעים שתל חדש ללא חיוב וממשיכים בשיקום לאחר מכן בהצלחה :-)הוסף תגובה
פירוט תוכנית טיפול
אורן 15/10/2021 | 01:42קיבלתי הצעת מחיר להרמת סינוס, שתלים, כתרים ומבנים. ההצעה לא כללה מחיר עבור CT לאבחון קליטת העצם לאחר הרמת הסינוס. האם זה הגיוני לחייב אקסטרה עבור צילום כזה ???? האם זה לא אמור להיות חלק מהטיפול הכולל ? האם הגיוני שרופא יבצע טיפול וכדי לבדוק את הצלחתו יחייב אותי בעלות הצילום ? במיוחד כאשר זה לא היה חלק מהתוכנית המקורית והוסיף את זה אחר כך ??פתח בחלון חדשהוסף תגובה
תשובת מומחה פירוט תוכנית טיפול
ד"ר ניצן שלזינגר 16/10/2021 | 22:21אורן שלום, לעיתים לאחר טיפול מסויים כמו הרמת סינוס , יש צורך בבצוע של CT על מנת לבדוק את מצב העצם. במידה והרופא שולח אותך למכון CT , הוא אינו מרוויח מכך ובד"כ לא אמור לתמחר את עלות הCT בתוך תוכנית הטיפול . ( גם כאשר ביצעת את הCT הראשון - אני מניח שהוא לא היה כלול בתוכנית הטיפול ושילמת עליו בנפרד). גם בתוך תוכנית טיפול קיימת לעיתים נדרשים שינויים ואז העלות משתנה - יקר יותר או זול יותר כתלות בשינוי. בהצלחה בטיפול ובהשתלה :-)הוסף תגובה
השתלה בשן טוחנת
אבי 10/09/2021 | 12:42האם אפשרי וזה כדאי לעשות שתל זירקוניה במקום טיטניום בשן טוחנת? האם שתל זירוקניה מספיק חזק לשיניים טוחנות?פתח בחלון חדשהוסף תגובה
תשובת מומחה שתל זירקוניה במקום שתל טיטניום
ד"ר ניצן שלזינגר 25/09/2021 | 16:39אבי שלום, היתרון הגדול של שתל זירקוניה הינו העובדה שהוא לבן. באזורים של שיניים קדמיות לעיתים העצם דקה ולכן שתל טיטניום עלול להשתקף דרך החניכיים וליצור מראה של החניכיים במקום, דבר שפוגע באסטטיקה . ולכן יש יתרון לשתל "לבן" . באזור אחורי של הלסת , אין יתרון בשתל לבן כי אין בעיה אסטטית . שתל זירקוניה - יכול לשמש כשתל עבור שיקום של שן טוחנת - על פי המחקר נראה כי השרידות שלו דומה לשתל טיטניום. בהצלחה :-)הוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מונחים קשורים
-
רפואת שיניים
-
אוגמנטציה של הרכס
-
אבנית שן
-
יישור שיניים, אורתודונטיה
-
די וי איי
פורומים נוספים בתחום
פורוםשתלים דנטליים
בפורום שתלים דנטליים ניתן להתייעץ עם ד"ר ניצן שלזינגר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום שתלים דנטלייםפורוםהשתלות שיניים ביום אחד
בפורום השתלות שיניים ביום אחד ניתן להתייעץ עם ד"ר ניצן שלזינגר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום השתלות שיניים ביום אחדפורוםהשתלות עצם חניכיים ושיניים
בפורום השתלות עצם חניכיים ושיניים ניתן להתייעץ עם פרופ' זיו מזור, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום השתלות עצם חניכיים ושינייםפורוםטיפולי שיניים ומחלות חניכיים בלייזר ומיקרוסקופ
בפורום טיפולי שיניים ומחלות חניכיים בלייזר ומיקרוסקופ ניתן להתייעץ עם ד"ר אריאל סביון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפולי שיניים ומחלות חניכיים ...