פורום השתלות שיניים ביום אחד

חור במרכז כתר על שתל?
עידן 01/01/2021 | 21:07שלום, בכתר הקבוע ששמו לי על השתל יש חור גדול במרכז הכתר שהרופא סגר עם סתימה זמנית. הוא אמר שהחור נועד לאפשר גישה למבנה. לאחר שבועיים הסתימה הזמנית שקעה פנימה והוא שם סתימת קומפוזיט מעליה (בלי להסיר את הסתימה הזמנית). בנוסף שמתי לב גם שיש מרווח בין הכתר לחניכיים. האם זה הליך תקין? האם אמור להיות חור בכתר הקבוע? האם יכול להיות שהרופא השאיר אותי עם כתר זמני כדי לחסוך זמן וכסף? איך אפשר להבדיל בין כתר קבוע לזמני? תודה.פתח בחלון חדשהוסף תגובה
שכחתי לציין
עידן 01/01/2021 | 21:17שכחתי לציין - מדובר בשתל וכתר חדשים, החור היה מובנה בכתר עוד לפני ששמו לי אותו.הוסף תגובה
שיקום פה - תותבת לסת עליונה זמנית עד להשתה -עיוות הדיבור
אא 26/12/2020 | 15:45אני נמצא בתהליך שיקום כל הפה עשו עקירות לכל לסת העליונה ובלסת התחתונה מלבד מספר שיניים "חותכים" קדימה עד השתלות הכינו תותבת ללסת עליונה נשלפת -מלפני 3 שבועות בערך מאז יש לי בין היתר "עיוות פונטי בדיבור" באותיות ס', ש', צ' . כמה שמשתדל ומתרגל לא יכול לדבר בבירור כאשר משתמש באותיות אלה .יוצא מצחיק . מאוד משפיע עלי מבחינת מצב הרוח . היה לי קודם קושר דיבור .... האם השיניים של התותבת גדולים מידי וזאת הסיבה ? האם ניתן לעשות משהוא בנדון עד המצב השתלות הקבוע -בעוד מספר חודשיםפתח בחלון חדשהוסף תגובה
תשובת מומחה
ד"ר ניצן שלזינגר 31/12/2020 | 02:08אא שלום, תותבת עליונה - הינה פתרון אסטטי עבור חוסר של שיניים - תותבת שלמה עליונה מכסה את החיך ואף דוחקת את השפה . לעיתים העובדה שהחיך מכוסה - גורמת לקושי בהגיית האותיות השורקות. ( בעבר כאשר ביצעו ישור שיניים עם פלטה אשר כיסתה את החיך ילדים אשר קיבלו פלטה שכזו נתקלו גם כן באותו הקושי.) - ניתן לנסות לדקק כמה שניתן את התותבת בזאור המכסה את החיך דבר נוסף שיכול להשפיע - הוא מיקום השיניים הקדמיות בתותבת- אנו הוגים את האותיות השורקות עם הלשון על השיניים הללו - יש לבדוק זאת אצל הרופא המטפל עלי לציין כי עם הזמן בד"כ חל שיפור בהגיה של האותיות השורקות -האוזן שלך ששומעת את ההגיה הלקויה - מתקנת את הלשון . בהצלחה :-)הוסף תגובה
השתלות שיניים
סיון 17/12/2020 | 19:32אני לפני תהליך של שיקום פה וצריכה לעקור את כל השיניים בגלל מחלת חניכיים בסה"כ 26 שיניים לאחר התייעצות עם מספר רופאי שיניים חלקם המליצו לחכות שבועיים -שלושה בין העקירות וחלקם המליצו לעקור הכל באותו יום,בנוסף הומלץ לי לעבור עם גז צחוק או הרדמה מלאה אשמח לדעת מה דעתך? ומה עוד לקחת בחשבון תודהפתח בחלון חדשהוסף תגובה
תשובת מומחה
ד"ר ניצן שלזינגר 31/12/2020 | 02:00סיון שלום, קשה לתת יעוץ על סמך התיאור שלך בלבד. אתן קווים כלליים- בעקרון במידה ויש צורך לעקור שיניים - עדיף לעקור אותן שיניים ביום אחד ואף לבצע השתלות באותו היום. ישנם מקרים בהם שוקלים לעקור את השיניים של צד אחד ( עליונות ותחתונות ) ולבצע שתלים באותו הצד , כך שהצד השני נותר צד לועס ולאחר שיקום הצד עם השתלים - מבצעים את העקירות והשתלים בצד השני. במקרים של ביצוע של כל הלסת - הרי שעדיף לבצע את כל העקירות והשתלים ביום אחדו אז באותו היום או למחרת מקבלים גשר זמני טוטאלי.- במקרה כזה יש להמנע מלעיסה של מזון קשה עם הגשר הזמני למשך 3 חודשים. במקרים של שיניים עם זיהום אקוטי ( מרישות מוגלה או אבצס פעיל - לעיתים עדיף לעקור את השיניים הללו לפני הטיפול של כל העקירות וההשתלות על מנת שהעצם תהיה בריאה - במידה ויש רק שן אחת כזן אז ניתן לבצע הכל יחדיו ולדלג על האזור - כלומר לאט להשתיל באזור המזוהם. לגבי אופציה של טישטוש - ניתן לשקול הרדמה מלאה או טישטוש עמוק עם רופא מרדים . או לקבל טישטוש תרופתי- אין בכך חובה כי במהלך הטיפול אין כאבים. בהצלחה :-)הוסף תגובה
השתלת עצם
מוטי 10/12/2020 | 08:17שלום, איך אפשר לקבל החלטה אם רופא אחד ממליץ על הרמת סינוס בשיטת זעיר פולשני עם שתלי DIVAשדרכם מכניסים את העצם ( ע"י לחץ הידרוסטטי מרימים את הסינוס ) ורופא שני שממליץ על הרמת סינוס פתוחה תודה מראש מוטיפתח בחלון חדשהוסף תגובה
תשובת מומחה
ד"ר ניצן שלזינגר 14/12/2020 | 17:33מוטי שלום, האם לבצע הרמת סינוס בשיטה זעיר פושנית או בשיטה של סינוס פתוח - כל מקרה לגופו , יש לבחון היטב את הCT ואז להחליט - . במידה ואכן ניתן לבצע בשיטה זעיר פושנית ולקבל את אותה התוצאה , הרי שמבחינת תופעיות הלוואי רצוי לבצע בשיטה הזעיר פולשנית . צריך לזכור שגם לשיטה הזעיר פולשנית יש את המגבלות שלה - יש צורך במינימום של 3 מ"מ עצם קיימת על מנת שהשתל יוכל להיות יציב ודרכו להחדיר את העצם. בהצלחה :-)הוסף תגובה
השתלת שיניים
שרי 30/11/2020 | 22:12שלום,לאחר עקירת שיניים- 36,37. בצילום סיטי נראה שנשאר שורש משן37. האם ניתן לבצע השתלה במצב כזה או שצריך להוציא את השורש? ואם כן, האם אצטרך תקופת החלמה לפני השתלה. תודה רבהפתח בחלון חדשהוסף תגובה
תשובת מומחה
ד"ר ניצן שלזינגר 01/12/2020 | 19:46שרי שלום, במקרים בהם נותר חלק מן השורש , יש לבחון האם האזור בו נמצא השורש דרוש להשתלה או שאפשר לדלג עליו. בכל מקרה במידה וניתן להגיע בקלות לשורש , הרי שעדיף להוציאו. ישנם מקרים בהם ניתן לבצע השתלה מיידית באזור העקירה ( אזור הוצאת השורש) ללא צורך בהמתנה תלוי כמה עצם יש באתר המיועד להשתלה הדנטלית. במידה ולא ניתן לבצע השתלה מיידית הרי שיש להמתין כחודשיים ואז לבדוק האם העצם התמלאה באתר העקירה. - לעיתים אף מבצעים בנית עצם ( שימור מכתשית) . בהצלחה :-)הוסף תגובה
סיום שיקום הפה
לאה 25/10/2020 | 20:49לפני כ10 חודשים עשיתי ניתוח בהרדמה כללית עקירות והשתלת 16 שתלים (8 למעלה ו8 בלסת התחתונה) שמו לי תותבות ולאחר חצי שנה עשו חשיפת השתלים , ושמו שיניים קבועות זמניות ולפני חודש קיבלתי את החרסינה , השיניים הקבועות בהדבקה זמנית . הם יפים , השאלה שלי היא לגבי הלסת התחתונה : אני מרגישה שיש לי בפה את השיניים כשאני מדברת ומזיזה את הפה ( לגבי הלסת העליונה לא מרגישה שום דבר מוזר) האם זה טיבעי או אני אמורה לא להרגיש כלום כמו שאנשים לא מרגישים בשיניים שלהם??פתח בחלון חדשהוסף תגובה
תשובת מומחה
ד"ר ניצן שלזינגר 31/10/2020 | 23:26לאה שלום, בד"כ לאחר שיקום של השיניים את לא אמורה להרגיש שי לך שיניים בדומה לשיניים טבעיות . יתכן ועלייך להסתגל - האם בזמניות היה לך יותר נוח ? בכל מקרה יתכן ויש לשנות מעט את מיקום הכתרים או להוריד מן העובי של הכתרים - ממליץ לפנות לרופא המטפל. בהצלחה :-)הוסף תגובה
כיפוי מוך
זהבית 01/10/2020 | 14:09איזו מומחיות של רופא שיניים נדרשת לביצוע פעולה זו? (אנדודנט ? ) ומניסיונך מהם סיכוי ההצלחה ?פתח בחלון חדשהוסף תגובה
תשובת מומחה
ד"ר ניצן שלזינגר 10/10/2020 | 22:22שלום זהבית, אין צורך במומחיות לביצוע כיפוי מוך. כל רופא שיניים העוסק בשחזורים ( סתימות ) אמור לדעת לבצע כיפוי מוך - שכן הצורך בכיפוי מוך נובע מסילוק עששת לצורך ביצוע של שחזור ואת כיפוי המוך בד"כ מסיימים בשחזור סופי . סוכיי ההצלחה - משתנים בכל שן - - תלוי כמה קירבה יש לעששת למוך השן , האם האזור החשוף או האיזור הקרוב לחשיפת המוך גדול או לא?- האם היו כאבים ורגישות עוד לפני כן?- יש המון גורמים שמשפיעים - בד"כ הרופא המטפל יכול ללומר מה נראה לו שסיכויי ההצלחה יהיו - וגם אז מדובר רק בסיכויי הצלחה ולא תמיד ניתן לחזות. בהצלחה :-)הוסף תגובה
שן קדמית שתיעקר ממחסור עצם
ראובן 11/09/2020 | 22:00שלום רב, בן 64 וצריך לעקור שן קדמית.חסרות לי עוד שיניים אבל זו עיקר הבעייה כרגע.הוצע לי שתל ומדובר בתהליך של חודשים ובינתיים אופציה של פליפר או סד למילוי החלל.מה לגבי גשר מרילנד או טכנולוגיה אחרת?תודה רבה.פתח בחלון חדשהוסף תגובה
תשובת מומחה
ד"ר ניצן שלזינגר 01/10/2020 | 03:26ראובן שלום , קשה לתת חוות דעת למקרה הספציפי שלך שכן יש לבצע בדיקה קלינית ולראות האם פתרון של גשר מרילנד (השלמה של חוסר שן ע״י הדבקת שן תותבת עם כנפיים עם. שיניים המוכות ובכך מתקבל פתרון קבוע שאינו נשלף) יכול להתאים? על מנת להתקין גשר מרילנד יש צורך שהשיניים תהיינה יציבות ושהסגר יאפשר זאת . לעיתים השיניים הנגדיות נסגרות כך שאין מקום לביצוע של מרילנד. פתרונות נוספים הם פליפר , שזו תותבת נשלפת. או גשר אבל אז צריך להוריד הרבה חומר שן מן השיניים הסמוכות וחבל במידה ולא מתוכן באזור גשר. פתרון נוסף השלמה של השן ע״י מעין סד שקוף מותקן עם השיניים הסמוכות. בהצלחה :-)הוסף תגובה
שן 11
ראובן 11/09/2020 | 22:03בה מדוברהוסף תגובה
לאחר שתלים
רינת 24/09/2020 | 03:49חצי שנה לאחר ארבע שתלים יש רווח בין השתלים לחניכיים וכניסה של אויר, מצב שמאוד מפריע להתרגל , האם זה ככה צריך להיות או שיש דרך לתקן. השתלים הם בלסת העליונה, מקדימה.פתח בחלון חדשהוסף תגובה
תשובת מומחה
ד"ר ניצן שלזינגר 01/10/2020 | 03:14רינת שלום, במידה והמרווח נוצר אחר 4 חודשים מהתקנת הגשר , הרי שיש לבצע תוספת לחרסינה על מנת לסגור את המרווח. באזור קדמי עליון זה חשוב אף יותר כי מרווח שכזה עלול להשפיע על הפונטיקה ( הגיית האותיות השורקות). חשוב לציין כי קייימת חשיבות להשארת מרווח בין השתלים לאפשר ניקוי . ממליץ לפנות לרופא המטפל. בהצלחה :-)הוסף תגובה
כמה זמן לוקח לחור להתפתח בשיניים?
אילן 28/09/2020 | 23:36כמה זמן לוקח לחור להתפתח בשיניים? נגיד עכשיו אכלתי ואני לא מצחצח שיניים ולא מנקה אותם בכלל בכוונה, כמה זמן לוקח לחור להתפתח בשיניים מהמזון שנתקע בשיניים? שעות? ימים? חודשים??? אשמח לתשובה מפורטת לגבי הזמנים שזה לוקחפתח בחלון חדשהוסף תגובה
תשובת מומחה
ד"ר ניצן שלזינגר 01/10/2020 | 03:08אילן שלום למה חשוב לך לדעת? רצוי תמיד לשמור על השיניים. בכל מקרה אין תשובה אמיתית לשאלה הזו שכן קצב התקדמות עששת מושפע ממספר גורמים: טיב חומר השן , רמתהגיימה, רמת החומציות פה, משך הזמן בו שן חשופה לסוכר או חומצה. כמות הרוק , צורת השן ועוד... במקרים של דחיסת מזון בין השיניים קצב ההתקדמות יכול להיות מהיר אוד עד כדי מספר שבעות עד חודשים כתלות ביתר התנאים. בהצלחה:-)הוסף תגובה
פורומים נוספים בתחום
פורוםשתלים דנטליים

בפורום שתלים דנטליים ניתן להתייעץ עם רופאים/ות בתחום, להגיב לגולשים אחרים ולמצוא מידע במגוון נושאים. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום שתלים דנטלייםפורוםשיקום הפה

בפורום שיקום הפה ניתן להתייעץ עם רופאים/ות בתחום, להגיב לגולשים אחרים ולמצוא מידע במגוון נושאים. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום שיקום הפהפורום טיפולי שיניים ומחלות ...

בפורום טיפולי שיניים ומחלות חניכיים בלייזר ומיקרוסקופ ניתן להתייעץ עם רופאים/ות בתחום, להגיב לגולשים אחרים ולמצוא מידע במגוון נושאים. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי שיניים ומחלות חניכיים ...פורוםהשתלות שיניים ביום אחד

בפורום השתלות שיניים ביום אחד ניתן להתייעץ עם רופאים/ות בתחום, להגיב לגולשים אחרים ולמצוא מידע במגוון נושאים. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום השתלות שיניים ביום אחדפורוםטיפול שורש

בפורום טיפול שורש ניתן להתייעץ עם רופאים/ות בתחום, להגיב לגולשים אחרים ולמצוא מידע במגוון נושאים. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפול שורשפורום השתלות עצם חניכיים ...

בפורום השתלות עצם חניכיים ושיניים ניתן להתייעץ עם רופאים/ות בתחום, להגיב לגולשים אחרים ולמצוא מידע במגוון נושאים. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום השתלות עצם חניכיים ושיניים