פורום כירורגיה פה ולסת

-
השתלת עצם
רון 13/01/2021 | 07:05אני אחרי עקירה... שמו לי BIO-OSS כהכנה לשתלים עתידיים לא נאמר לי ששמו לי ממברנה ונאמר לי לשמור טוב על האזור כיוון שהכול פתוח ושלא יצאו גרגרי עצם האם ממברנה הכרחית כאשר שמים עצם.? האם יש דרך אובייקטיבית (לא לשאול את הרופא) לדעת אם יש או הייתה ממברנה ? האם ממברנה נספגת או שיש להוציאה ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה שלום רון
ד"ר נבות גבעול 18/01/2021 | 22:43הדרך היחידה היא לבדוק בפה. הממברנה ברוב המקרים נבפגתהוסף תגובה
-
-
אמפוטציה לשורש
רונן 12/01/2021 | 00:52שלום ד"ר, לפני כשבועיים בוצע לי כריתת שורש MB של שן 16 בעקבות סדק בשורש, על ידי כירורג פה ולסת. שבועיים אחרי, אני עדיין מרגיש כאב מסוים גם היכן שנעשה החיתוך בחניכיים, וגם בשן עצמה (מעין מיחושים וכאב יחסית קל). האם זה נורמלי לאחר כשבועיים מהפרוצדורה? האם אתה חושב שצריך לחזור למרפאה? תודה מראשהוסף תגובה
-
תשובת מומחה שלום רונן
ד"ר נבות גבעול 12/01/2021 | 21:45בהחלט נורמליהוסף תגובה
-
-
רדימות בצד הלשון
מאו 10/01/2021 | 19:25היי דוקטור, לפני כשנה וחצי התחילה לי רדימות באיזור קטן בצד הימני של הלשון. התחושה היא סוג של נימול/כוויה קלה/רגישות יתר/כמו אחרי הרדמה. יש לציין כי לא עברתי שום הליך בפה, ויש לציין כי זה החל לי אחרי תקופה רוויית חרדה (כאשר בשיאה היה לי שבוע שהיו סחרחורות כל פעם שאימצתי את שרירי הלסת + הלשון כולה הרגישה רדומה וחלשה וכאילו נופלת אחורה). מאז, הרדימות הכללית עברה, ונותרה רק בחלק קטן בצד ימין. (וקליקים + מתח תמידי בלסת) הייתי שמח להבין אם ייתכן קשר בין החרדה ללסת וללשון, ואם ייתכן שהכל אכן קרה יחד. עוד חשוב לציין: 1. מאז לא הייתה החמרה, אפילו ירידה קלה בעוצמת הרדימות. 2. זה משתנה מיום ליום ויש רגעים שזה יותר מורגש ויש שפחות. מה זה עלול להיות???הוסף תגובה
-
תשובת מומחה שלום מאו
ד"ר נבות גבעול 12/01/2021 | 21:42יכול להיות קשור לחרדה אך לא לוותר על בדיקת נוירולוג ו mri מוחהוסף תגובה
-
-
TMJ
מייקי 10/01/2021 | 15:40הומלץ לי על אורטוסקופיה במפרק הלסת בעקבות כאבים וסבל ממושך מאוד.התחושה היא שיש לי עצם דוקרנית שבכל פתיחה אפילו קטנה, דוקרת ויש תחושה חיכוך פנימי בכל הרקמות סביבה. לא מצליחה לאכול מוצקים בכלל חצי שנה. יש ימים שמתפרץ כאב תופת המקרין לעין ולאוזן ממש משבית (ישנה עם סד לילה קשיח כבר שנתיים ללא השפעה לטובה)קיימת פתולוגיה בדיסק ובקונדיל ב MRI.הדיסק בדיסלוקציה מלאה שנשארת גם בפתיחת הפה. הקטנה משמעותית של הקונדיל בעיקר מדיאלית עם עיוותים קלים, השטחה משמעותית, ובצקת תת כונדרלית קלה. עברתי לפני שנתיים שתיפה שעזרה מאוד למשך חצי שנה. עד שהיה קנאק חזק לבד ששוב הוציא את המפרק מיציבות. אשמח לדעת על תופעות לוואי אפשריות, תקופת החלמה , אחוזי הצלחה של פרוצדורה זו וטיפים שכדאי לדעת.תודהרבההוסף תגובה
-
תשובת מומחה שלום מיקי
ד"ר נבות גבעול 12/01/2021 | 21:41בעקרון ארטרוסקופיה דומה בסיכוניה ותואותיה לשטיפה. אשמח לבדוק עם כל ההדמיותהוסף תגובה
-
-
ניתוח הרמת סינוס
לידיה 08/01/2021 | 06:43ביום ג׳ 5/1 עברתי ניתוח הרמת סינוס ומיום חמישי אני מרגישה בריחה של החומר; מן גרגרים קשים. במהלך הלילה הפה שלי התמלא בחומר הזה, ואני לא מפסיקה לבכות על מר גורלי. אחרי כל הסיוט של ההליך הזה, מה גם שהרופא (מכבי דנט / דר׳ מזרחי שלמה), גירד המון עצם משלי והחדיר אותו יחד עם עצם של פרה. האם זה נורמלי שיורדים גרגרים רבים בתוך הפה ואם לא, האם ניתן לתקן מבלי לעבור את כל הסיוט הזה שוב?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה שלום לידיה
ד"ר נבות גבעול 09/01/2021 | 18:57בימים הראשונים יכול להיות שעודפי חומר האוגמנטציה מורגשים בחלל הפה. ממליץ לדווח על כך בביקורת משום שאם התופעה לא מפסיקה לאחר מספר ימים כדאי לבדוק אם הריפוי תקיןהוסף תגובה
-
-
תוקף של צילום פנורמי
ןי 07/01/2021 | 19:34שלום, לפני שנה וחצי עשיתי צילום פנורמי. אני מעוניינת לעקור שן בינה שמציקה לי. רציתי לדעת האם ניתן לעקור את השן על סמך הצילום הפנורמי הזה (שהוא מלפני שנה וחצי) או שיש צורך לעשות צילום חדש? האם בשנה וחצי משהו בשיניים יכול להשתנות? ( קרבת השן לעצב, תזוזת שיניים, מיקום השן בינה...) שאלתי מספר רופאים, חלקם אמרו לי שאין צורך לחדש את הצילום, וחלק אמרו לי שיש לעשות צילום חדש. אשמח לשמוע את חוות דעתך בנושא.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה שלום
ד"ר נבות גבעול 09/01/2021 | 18:55לדעתי לא נכון לעקור על סמך צילום בן שנה וחציהוסף תגובה
-
-
חתיכת בשר בחניכיים מתחת לשן
דוביק 07/01/2021 | 18:41היי יצאה לי חתיכת בשר שומנית כזו מתחת לשן בצד ימין שלי למטה - צמוד לטוחנת זה לא כואב לא מפריעה אני משחק בלשון בקושי מרגיש אותה. מה זה יכול להיות ?? זה כמו פלולה גדולה כזו מתחת לשן . כמו גוש שומן כזה אשמח לתשובה ..הוסף תגובה
-
תשובת מומחה שלום דוביק
ד"ר נבות גבעול 09/01/2021 | 18:54יש לבדוק יכול להיות מגוון דבריםהוסף תגובה
-
-
כתם לבן
רונן 06/01/2021 | 23:15שלום בן 26 ברקע קרוהן ודלקת מפרקים, מטופל עם סלזופירין. שמתי לב שיש לי כתם לבן, קטן יחסית, ברירית הלחי השמאלית. הצורה של הכתם דומה לענף. גם בלסת השמאלית התחתונה, בין שן 36 ל37 באזור שמתחת לשן, די קרוב ללחי- יש לי מין גבשושיות כאלה לבנות, בצורה של פסים לרוחב. שמתי לב לכל הדברים האלה היום, וזאת לאחר שהרגשתי כי רירית הלחי לא חלקה לגמרי. כמובן שאני אפנה לרופא כדי שיבדוק אותי, אבל אני מאוד מוטרד כי קראתי שכתמים לבנים זה לויקופלקיה, ולויקופלקיה עלולה להיות סרטן חלל הפה. האם יכול להיות שזה משהו שיעבור? אני לא יודע כמה ימים לי את זה, אבל רק היום הרגשתי שם משהו והסתכלתי, ובעקבות ההסתכלות ראיתי את זה. והאם בהכרח יהיה צורך לקחת ביופסיה? דרך אגב, ידוע לי כי התרופה סלזופירין שאני לוקח, עלולה לעיתים לגרום לליכן פלנוס. תודה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה שלום רונן
ד"ר נבות גבעול 09/01/2021 | 18:53על פי התיאור דומה יותר לליכן פלנוס. ממליץ מעקב של מומחה לרפואת הפה. בנוסף הסיכוי להתמרה ממאירה של לויקופלקיה הוא קטן .הוסף תגובה
-
-
כאב בלסת השמאלית בעת סגירת הפה
קרן 01/01/2021 | 14:41שלום ד״ר. כתבתי לך לפני כשעה אך רוצה לערוך את השאלה כי קראתי באינטרנט שיכול להיות שסגירת המנשך לא טובה. יש לי כאב בשריר/מפרק הלסת בצד שמאל בעת סגירת השיניים. יש לי שן בינה שיצאה קצת עקום בצד שמאל. בנוסף באותו צד יש לי כתר כסף שעשיתי בגיל 15 (לפני 7 שנים) לאחר טיפול שורש.קראתי שיכול להיות שהוא שקע קצת וכעת הסגירה לא טובה בצד שמאל ולא שווה לימין וזה מה שגורם לכאב הלסת בצד זה. האם יכול להיות? ולהלן השאלה שכתבתי קודם, בקיצור: לפני כ3 חודשים חשתי בבוקר כאב בצד שמאל של שריר או מפרק הלסת בעת שפיהקתי. הכאב הוא חד ורק בשמאל, מופיע בעיקר כשסוגרת את הפה (טוחנות אל טוחנות) ובעת לעיסה. הפסקתי ללעוס מסטיקים והתחלתי לאכול מאכלים רכים יותר ובעיקר בצד ימין אך הכאב רק התחזק. אני חיה בקפריסין, פניתי לרופא א.א.ג, לרופא שיניים וגם לכירורגית פה ולסת מקומית שלמדה בארץ. רופא השיניים לא מצא כלום לאחר צילום רנטגן פנורמי (רק שן בינה שיצאה קצת עקום והמליץ לעקור בארץ, לא אמר לי כלןם על הכתר) האאג אמר שזה בגלל הידוק שיניים והביא כדור שלא עזר. הכירורגית פה ולסת אמרה את אותו דבר ולא אמרה כלום על הכתר או המנשך. הביאה לי narox + minaxen לקחת פעם ביום במשך שבועיים וגם ג׳ל לעיסוי המקום אך לא עזר לי. המליצה על סד לילה אך יש לי פלטה כל לילה שלאחר גשר ואין לי אפשרות לעשות סד. ממה זה יכול לנבוע? אני כל כך מפוחדת ואובד עצות. הרפואה פה לא עוזרת לי וזה כואב כבר 3 חודשים. מפחדת שיחמיר. אגיע לארץ בע״ה שבוע הבא, וכמובן אצטרך שבועיים בידוד. ממה זה יכול לנבוע ועל מה אתה ממליץ? תודה מראש!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה שלום קרן
ד"ר נבות גבעול 04/01/2021 | 16:43ממליץ על בדיקה. ה נשמע בעית מפרק,אין מה להבהל, בר פתרון.הוסף תגובה
-
-
כואב בחיבור של הלסת עם הלחי
יאיר 01/01/2021 | 11:56שלום, אני חושב שפציעה שהייתה לי בלסת לפני כמה שנים עדיין כואבת לי. הבעיה נמצאת רק בנקודה קטנה. האם יש טעם לקבוע תור לרופא?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה שלום יאיר
ד"ר נבות גבעול 04/01/2021 | 16:42כן בהחלטהוסף תגובה
-
-
תשובת מומחה שלום רון
ד"ר נבות גבעול 18/01/2021 | 22:43הדרך היחידה היא לבדוק בפה. הממברנה ברוב המקרים נבפגתהוסף תגובה

רונן
12/01/2021 | 00:52
שלום ד"ר,
לפני כשבועיים בוצע לי כריתת שורש MB של שן 16 בעקבות סדק בשורש, על ידי כירורג פה ולסת.
שבועיים אחרי, אני עדיין מרגיש כאב מסוים גם היכן שנעשה החיתוך בחניכיים, וגם בשן עצמה (מעין מיחושים וכאב יחסית קל).
האם זה נורמלי לאחר כשבועיים מהפרוצדורה? האם אתה חושב שצריך לחזור למרפאה?
תודה מראש
הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה שלום רונן
ד"ר נבות גבעול 12/01/2021 | 21:45בהחלט נורמליהוסף תגובה

מאו
10/01/2021 | 19:25
היי דוקטור,
לפני כשנה וחצי התחילה לי רדימות באיזור קטן בצד הימני של הלשון. התחושה היא סוג של נימול/כוויה קלה/רגישות יתר/כמו אחרי הרדמה.
יש לציין כי לא עברתי שום הליך בפה, ויש לציין כי זה החל לי אחרי תקופה רוויית חרדה (כאשר בשיאה היה לי שבוע שהיו סחרחורות כל פעם שאימצתי את שרירי הלסת + הלשון כולה הרגישה רדומה וחלשה וכאילו נופלת אחורה).
מאז, הרדימות הכללית עברה, ונותרה רק בחלק קטן בצד ימין. (וקליקים + מתח תמידי בלסת)
הייתי שמח להבין אם ייתכן קשר בין החרדה ללסת וללשון, ואם ייתכן שהכל אכן קרה יחד.
עוד חשוב לציין: 1. מאז לא הייתה החמרה, אפילו ירידה קלה בעוצמת הרדימות.
2. זה משתנה מיום ליום ויש רגעים שזה יותר מורגש ויש שפחות.
מה זה עלול להיות???
הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה שלום מאו
ד"ר נבות גבעול 12/01/2021 | 21:42יכול להיות קשור לחרדה אך לא לוותר על בדיקת נוירולוג ו mri מוחהוסף תגובה

מייקי
10/01/2021 | 15:40
הומלץ לי על אורטוסקופיה במפרק הלסת בעקבות כאבים וסבל ממושך מאוד.התחושה היא שיש לי עצם דוקרנית שבכל פתיחה אפילו קטנה, דוקרת ויש תחושה חיכוך פנימי בכל הרקמות סביבה. לא מצליחה לאכול מוצקים בכלל חצי שנה. יש ימים שמתפרץ כאב תופת המקרין לעין ולאוזן ממש משבית (ישנה עם סד לילה קשיח כבר שנתיים ללא השפעה לטובה)קיימת פתולוגיה בדיסק ובקונדיל ב MRI.הדיסק בדיסלוקציה מלאה שנשארת גם בפתיחת הפה. הקטנה משמעותית של הקונדיל בעיקר מדיאלית עם עיוותים קלים, השטחה משמעותית, ובצקת תת כונדרלית קלה. עברתי לפני שנתיים שתיפה שעזרה מאוד למשך חצי שנה. עד שהיה קנאק חזק לבד ששוב הוציא את המפרק מיציבות. אשמח לדעת על תופעות לוואי אפשריות, תקופת החלמה , אחוזי הצלחה של פרוצדורה זו וטיפים שכדאי לדעת.תודהרבה
הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה שלום מיקי
ד"ר נבות גבעול 12/01/2021 | 21:41בעקרון ארטרוסקופיה דומה בסיכוניה ותואותיה לשטיפה. אשמח לבדוק עם כל ההדמיותהוסף תגובה

לידיה
08/01/2021 | 06:43
ביום ג׳ 5/1 עברתי ניתוח הרמת סינוס ומיום חמישי אני מרגישה בריחה של החומר; מן גרגרים קשים. במהלך הלילה הפה שלי התמלא בחומר הזה, ואני לא מפסיקה לבכות על מר גורלי. אחרי כל הסיוט של ההליך הזה, מה גם שהרופא (מכבי דנט / דר׳ מזרחי שלמה), גירד המון עצם משלי והחדיר אותו יחד עם עצם של פרה.
האם זה נורמלי שיורדים גרגרים רבים בתוך הפה ואם לא, האם ניתן לתקן מבלי לעבור את כל הסיוט הזה שוב?
הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה שלום לידיה
ד"ר נבות גבעול 09/01/2021 | 18:57בימים הראשונים יכול להיות שעודפי חומר האוגמנטציה מורגשים בחלל הפה. ממליץ לדווח על כך בביקורת משום שאם התופעה לא מפסיקה לאחר מספר ימים כדאי לבדוק אם הריפוי תקיןהוסף תגובה

ןי
07/01/2021 | 19:34
שלום,
לפני שנה וחצי עשיתי צילום פנורמי.
אני מעוניינת לעקור שן בינה שמציקה לי.
רציתי לדעת האם ניתן לעקור את השן על סמך הצילום הפנורמי הזה (שהוא מלפני שנה וחצי)
או שיש צורך לעשות צילום חדש?
האם בשנה וחצי משהו בשיניים יכול להשתנות? ( קרבת השן לעצב, תזוזת שיניים, מיקום השן בינה...)
שאלתי מספר רופאים, חלקם אמרו לי שאין צורך לחדש את הצילום, וחלק אמרו לי שיש לעשות צילום חדש.
אשמח לשמוע את חוות דעתך בנושא.
הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה שלום
ד"ר נבות גבעול 09/01/2021 | 18:55לדעתי לא נכון לעקור על סמך צילום בן שנה וחציהוסף תגובה

דוביק
07/01/2021 | 18:41
היי
יצאה לי חתיכת בשר שומנית כזו מתחת לשן בצד ימין שלי למטה - צמוד לטוחנת
זה לא כואב לא מפריעה אני משחק בלשון בקושי מרגיש אותה.
מה זה יכול להיות ??
זה כמו פלולה גדולה כזו מתחת לשן .
כמו גוש שומן כזה
אשמח לתשובה ..
הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה שלום דוביק
ד"ר נבות גבעול 09/01/2021 | 18:54יש לבדוק יכול להיות מגוון דבריםהוסף תגובה

רונן
06/01/2021 | 23:15
שלום
בן 26
ברקע קרוהן ודלקת מפרקים, מטופל עם סלזופירין.
שמתי לב שיש לי כתם לבן, קטן יחסית, ברירית הלחי השמאלית.
הצורה של הכתם דומה לענף.
גם בלסת השמאלית התחתונה, בין שן 36 ל37 באזור שמתחת לשן, די קרוב ללחי- יש לי מין גבשושיות כאלה לבנות, בצורה של פסים לרוחב.
שמתי לב לכל הדברים האלה היום, וזאת לאחר שהרגשתי כי רירית הלחי לא חלקה לגמרי.
כמובן שאני אפנה לרופא כדי שיבדוק אותי, אבל אני מאוד מוטרד כי קראתי שכתמים לבנים זה לויקופלקיה, ולויקופלקיה עלולה להיות סרטן חלל הפה.
האם יכול להיות שזה משהו שיעבור? אני לא יודע כמה ימים לי את זה, אבל רק היום הרגשתי שם משהו והסתכלתי, ובעקבות ההסתכלות ראיתי את זה.
והאם בהכרח יהיה צורך לקחת ביופסיה?
דרך אגב, ידוע לי כי התרופה סלזופירין שאני לוקח, עלולה לעיתים לגרום לליכן פלנוס.
תודה.
הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה שלום רונן
ד"ר נבות גבעול 09/01/2021 | 18:53על פי התיאור דומה יותר לליכן פלנוס. ממליץ מעקב של מומחה לרפואת הפה. בנוסף הסיכוי להתמרה ממאירה של לויקופלקיה הוא קטן .הוסף תגובה

קרן
01/01/2021 | 14:41
שלום ד״ר. כתבתי לך לפני כשעה אך רוצה לערוך את השאלה כי קראתי באינטרנט שיכול להיות שסגירת המנשך לא טובה. יש לי כאב בשריר/מפרק הלסת בצד שמאל בעת סגירת השיניים.
יש לי שן בינה שיצאה קצת עקום בצד שמאל. בנוסף באותו צד יש לי כתר כסף שעשיתי בגיל 15 (לפני 7 שנים) לאחר טיפול שורש.קראתי שיכול להיות שהוא שקע קצת וכעת הסגירה לא טובה בצד שמאל ולא שווה לימין וזה מה שגורם לכאב הלסת בצד זה. האם יכול להיות? ולהלן השאלה שכתבתי קודם, בקיצור:
לפני כ3 חודשים חשתי בבוקר כאב בצד שמאל של שריר או מפרק הלסת בעת שפיהקתי. הכאב הוא חד ורק בשמאל, מופיע בעיקר כשסוגרת את הפה (טוחנות אל טוחנות) ובעת לעיסה. הפסקתי ללעוס מסטיקים והתחלתי לאכול מאכלים רכים יותר ובעיקר בצד ימין אך הכאב רק התחזק. אני חיה בקפריסין, פניתי לרופא א.א.ג, לרופא שיניים וגם לכירורגית פה ולסת מקומית שלמדה בארץ. רופא השיניים לא מצא כלום לאחר צילום רנטגן פנורמי (רק שן בינה שיצאה קצת עקום והמליץ לעקור בארץ, לא אמר לי כלןם על הכתר) האאג אמר שזה בגלל הידוק שיניים והביא כדור שלא עזר. הכירורגית פה ולסת אמרה את אותו דבר ולא אמרה כלום על הכתר או המנשך. הביאה לי narox + minaxen לקחת פעם ביום במשך שבועיים וגם ג׳ל לעיסוי המקום אך לא עזר לי. המליצה על סד לילה אך יש לי פלטה כל לילה שלאחר גשר ואין לי אפשרות לעשות סד.
ממה זה יכול לנבוע? אני כל כך מפוחדת ואובד עצות. הרפואה פה לא עוזרת לי וזה כואב כבר 3 חודשים. מפחדת שיחמיר. אגיע לארץ בע״ה שבוע הבא, וכמובן אצטרך שבועיים בידוד.
ממה זה יכול לנבוע ועל מה אתה ממליץ? תודה מראש!
הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה שלום קרן
ד"ר נבות גבעול 04/01/2021 | 16:43ממליץ על בדיקה. ה נשמע בעית מפרק,אין מה להבהל, בר פתרון.הוסף תגובה

יאיר
01/01/2021 | 11:56
שלום, אני חושב שפציעה שהייתה לי בלסת לפני כמה שנים עדיין כואבת לי. הבעיה נמצאת רק בנקודה קטנה. האם יש טעם לקבוע תור לרופא?
הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה שלום יאיר
ד"ר נבות גבעול 04/01/2021 | 16:42כן בהחלטהוסף תגובה