פורום אורטודנטיה שיניים כלואות

-
אנטיביוטיקה לאחר עקירה כירוגית של שן בינה כלואה
שרון 19/12/2020 | 19:31שלום, יש לי דלקת חניכיים בשן בינה כלואה שבכל מקרה צריך לעקור וכנראה שאבצע עקירה בהקדם. השאלה שלי היא: 1. האם חייבים לקחת אנטביוטיקה בטיפול כזה? 2. בחודשיים האחרונים חוויתי בעיות עיכול + טחול מוגדל, עשיתי עשרות בדיקות כולל CT ומח עצם, והדבר היחיד שיצא חיובי הוא טפיל המעיים blastocystis hominis, המליצו לי לקחת את האנטביוטיקה פרוטציד (טינידאזול) כל הגילוי הזה קורה לקראת הניתוח בשיניים, השאלה שלי היא האם הפרטוציד יכולה להיות אפקטיבית גם בשביל השיניים, אני שואל מאחר ואני רוצה להמעיט באנטיביוטיקה ככל האפשר ולהימנע ממצב של לקחת שני סוגים. ההמלצה שקיבלתי מהרוקח היא לקחת אזניל שכן היא יכולה לטפל גם וגם. אשמח לעצתכם. מה הכי טוב לעקירה אם בכלל צריך והאם הפרוטציד והאזניל הן מספיק טובות תודה!הוסף תגובה
-
שן בינה וblastocystis hominis
אדריאן 19/12/2020 | 19:49את שאלתך יש להפנות לרופא מומחה לכירורגיה פה ולסתותהוסף תגובה
-
אדריאן 19/12/2020 | 19:43את שאלתך יש להפנות לכירורג פה ולסתות מומחה ולא לאורתודונטהוסף תגובה
-
-
כמה זמן לוקח לחור להתפתח בשיניים? (לת)
אביעד 28/09/2020 | 23:39כמה זמן לוקח לחור להתפתח בשיניים? נגיד עכשיו אכלתי ואני לא מצחצח שיניים ולא מנקה אותם בכלל בכוונה, כמה זמן לוקח לחור להתפתח בשיניים מהמזון שנתקע בשיניים? שעות? ימים? חודשים??? אשמח לתשובה מפורטת לגבי הזמנים שזה לוקחהוסף תגובה
-
שאלה חוזרת (לת)
אורי 23/09/2020 | 10:40מנסה לשאול שוב...בחיוך שלי רואים הרבה חניכיים ומעט שיניים. האם אפשר לשנות את המראה הזה באורטודונטיה? תודה. בן 22הוסף תגובה
-
נימול אחרי עקירת שן בינה תחתונה
סבינה 14/09/2020 | 20:21שלום עשיתי עקירה אתמול של שן בינה תחתונה עברו מעל 24 שעות ומרגישה רדימות בצד הטיפול בשפה ובלשון מה לעשות? זה יעבור לבד? תוך כמה זמן אם כן תודההוסף תגובה
-
שפה ולשון רדומים אחרי עקירת שן בינה
ינקלה 14/09/2020 | 21:22לעתים, תוך כדי עקירת שן בינה, הפעולה עצמה יכולה לזעזיע את העצב המוביל לשפה וללשון. בדרך כלל התחושה חוזרת לעת ללא כל בעיה, אך לא תמיד ורצוי לחזור לרופא שעקר את השן ולהיוועץ בו.הוסף תגובה
-
-
הרבה חניכיים פחות שיניים במראה (לת)
אורי 30/08/2020 | 11:23בחיוך שלי רואים הרבה חניכיים ומעט שיניים. האם אפשר לשנות את המראה הזה באורטודונטיה? תודה. בן 22הוסף תגובה
-
שיני בינה כלואות (לת)
הדיל 20/07/2020 | 07:59ד"ר שלום רב,אני בת 29, עברתי ישור שינים בעבר, השינים בלסת תחתונה התעקמו, בילדותי לא הקפדתי מספיק והארותונדט גם לא השאיר קיבוע. לשאלתי: נמצא כי בלסת תחתונה שיני הבינה כלואות,במיקום סמוך לעצב. האם ניתן לישר שינים בלסת זו בלבד מבלי לעקור את שיני הבינה ועדיין לקבל תוצאה טובה?הוסף תגובה
-
עקירת שן כלואה (לת)
ת 23/06/2020 | 10:47הוסבר לי שעליי לטפל בשן כלואה בשל ציסטה בסמוך לה. האם זה יפגע בנראות השיניים וידרוש השלמת שיניים?הוסף תגובה
-
צילום פנורמי וסיטי על שן אחת
ענת 19/05/2020 | 04:00שלום ותודה מראש, מנהל המרפאה עשה לי פנורמי כל הפה וסיטי רק על שתל אחד למעלה לראות שהוא לא בתוך הסינוס. הוא לא אמר לי להוריד שרשרת מהצוואר ולא שם לי סינר. כשהתקשרתי לשאול למה ללא סינר אמר שזה כבד ולא רצה להכביד עלי וכן הקרינה היא ישירה על השתל ולא על הגוף. זה נכון לדעתך? אני עכשיו די חרדה ומפחדת שחלילה לא יגרום לי לסרטן ריאות. האם יש בזה מסוכנות רבה ללא סינר וזה לא רשלנות מצידו. האם יש לי סיבה רצינית לדאוג. תודה רבה.הוסף תגובה
-
שילום פנורמי וסיטי
ינקלה 19/05/2020 | 08:20את השאלות האלה יש להפםנות לרנטגנולוגהוסף תגובה
-
-
לסתות לא נסגרות (לת)
רוי 28/04/2020 | 10:16האם כשהלסתות לא מונחות זו על זו בסגירה ניתן לבצע יישור? תודההוסף תגובה
-
תוצאות צילום שן כלואה
סקפטי 17/03/2020 | 10:01רופא השיניים שלי הזמין צילום ונראה שיש בו שן כלואה. אמר שאין צורך בכל טיפול. האם נהוג להשאיר שן כלואה מבלי לעשות דבר??הוסף תגובה
-
להשאיר שן כלואה בלסת ללא טיפול
פרופ' אדריאן בקר 17/03/2020 | 13:22מבלי לראות הצילום ומבלי לערוך בדיקה קלינית לא ניתן להמליץ על טיפול לבעיה. אם כן, רק באופן כללי ניתן לקבוע שמעט המיקרים שיש להמליץ להשאיר אותם ללא טיפול. יש מספר סיבוכים שעלולים לקראת הן לשיניים הסמוכות והן בעצמן. נזק לרקמות ויצירת ציסטות וזיהומים גם יכולים להגרם. בהתאם למצב של שן זו ושל שאר השיניים יתכן ואפשר להביא את השן הזו אל חלל הפה בכדי להשלים את רצף השיניים - גם יותר בריא וגם יותר יפההוסף תגובה
-
-
אדריאן 19/12/2020 | 19:49את שאלתך יש להפנות לרופא מומחה לכירורגיה פה ולסתותהוסף תגובה
-
אדריאן 19/12/2020 | 19:43את שאלתך יש להפנות לכירורג פה ולסתות מומחה ולא לאורתודונטהוסף תגובה

אביעד
28/09/2020 | 23:39
כמה זמן לוקח לחור להתפתח בשיניים? נגיד עכשיו אכלתי ואני לא מצחצח שיניים ולא מנקה אותם בכלל בכוונה, כמה זמן לוקח לחור להתפתח בשיניים מהמזון שנתקע בשיניים? שעות? ימים? חודשים??? אשמח לתשובה מפורטת לגבי הזמנים שזה לוקח
הוסף תגובה
פתח בחלון חדש

אורי
23/09/2020 | 10:40
מנסה לשאול שוב...בחיוך שלי רואים הרבה חניכיים ומעט שיניים. האם אפשר לשנות את המראה הזה באורטודונטיה? תודה. בן 22
הוסף תגובה
פתח בחלון חדש

סבינה
14/09/2020 | 20:21
שלום עשיתי עקירה אתמול של שן בינה תחתונה עברו מעל 24 שעות ומרגישה רדימות בצד הטיפול בשפה ובלשון מה לעשות? זה יעבור לבד? תוך כמה זמן אם כן
תודה
הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
-
שפה ולשון רדומים אחרי עקירת שן בינה
ינקלה 14/09/2020 | 21:22לעתים, תוך כדי עקירת שן בינה, הפעולה עצמה יכולה לזעזיע את העצב המוביל לשפה וללשון. בדרך כלל התחושה חוזרת לעת ללא כל בעיה, אך לא תמיד ורצוי לחזור לרופא שעקר את השן ולהיוועץ בו.הוסף תגובה

אורי
30/08/2020 | 11:23
בחיוך שלי רואים הרבה חניכיים ומעט שיניים. האם אפשר לשנות את המראה הזה באורטודונטיה? תודה. בן 22
הוסף תגובה
פתח בחלון חדש

הדיל
20/07/2020 | 07:59
ד"ר שלום רב,אני בת 29, עברתי ישור שינים בעבר, השינים בלסת תחתונה התעקמו, בילדותי לא הקפדתי מספיק והארותונדט גם לא השאיר קיבוע. לשאלתי: נמצא כי בלסת תחתונה שיני הבינה כלואות,במיקום סמוך לעצב. האם ניתן לישר שינים בלסת זו בלבד מבלי לעקור את שיני הבינה ועדיין לקבל תוצאה טובה?
הוסף תגובה
פתח בחלון חדש

ת
23/06/2020 | 10:47
הוסבר לי שעליי לטפל בשן כלואה בשל ציסטה בסמוך לה. האם זה יפגע בנראות השיניים וידרוש השלמת שיניים?
הוסף תגובה
פתח בחלון חדש

ענת
19/05/2020 | 04:00
שלום ותודה מראש, מנהל המרפאה עשה לי פנורמי כל הפה וסיטי רק על שתל אחד למעלה לראות שהוא לא בתוך הסינוס. הוא לא אמר לי להוריד שרשרת מהצוואר ולא שם לי סינר. כשהתקשרתי לשאול למה ללא סינר אמר שזה כבד ולא רצה להכביד עלי וכן הקרינה היא ישירה על השתל ולא על הגוף. זה נכון לדעתך? אני עכשיו די חרדה ומפחדת שחלילה לא יגרום לי לסרטן ריאות. האם יש בזה מסוכנות רבה ללא סינר וזה לא רשלנות מצידו. האם יש לי סיבה רצינית לדאוג. תודה רבה.
הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
-
שילום פנורמי וסיטי
ינקלה 19/05/2020 | 08:20את השאלות האלה יש להפםנות לרנטגנולוגהוסף תגובה

רוי
28/04/2020 | 10:16
האם כשהלסתות לא מונחות זו על זו בסגירה ניתן לבצע יישור? תודה
הוסף תגובה
פתח בחלון חדש

סקפטי
17/03/2020 | 10:01
רופא השיניים שלי הזמין צילום ונראה שיש בו שן כלואה. אמר שאין צורך בכל טיפול. האם נהוג להשאיר שן כלואה מבלי לעשות דבר??
הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
-
להשאיר שן כלואה בלסת ללא טיפול
פרופ' אדריאן בקר 17/03/2020 | 13:22מבלי לראות הצילום ומבלי לערוך בדיקה קלינית לא ניתן להמליץ על טיפול לבעיה. אם כן, רק באופן כללי ניתן לקבוע שמעט המיקרים שיש להמליץ להשאיר אותם ללא טיפול. יש מספר סיבוכים שעלולים לקראת הן לשיניים הסמוכות והן בעצמן. נזק לרקמות ויצירת ציסטות וזיהומים גם יכולים להגרם. בהתאם למצב של שן זו ושל שאר השיניים יתכן ואפשר להביא את השן הזו אל חלל הפה בכדי להשלים את רצף השיניים - גם יותר בריא וגם יותר יפההוסף תגובה