פורום הריון ולידה - עמוד 1030
ד"ר עמנואל אטלי
-
תזוזות עובר
מעין 02/06/2013 | 01:32שלום אני בשבוע 26 אני מתחילה להרגיש את העובר ממש המון לפעמים כמו פרפור בבטן ובכלל המון תזוזות ובעיטות יש סיבה לדאגה? אולי מעיד על מצוקה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תזוזות עובר
ד"ר שרון מסלוביץ 02/06/2013 | 10:42שלום מעין. לא הבנתי את השאלה. אם את מרגישה המון תנועות, למה לדאוג? עובר שזז המון הוא עובר בריא. אין קשר למצוקה. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
-
אנטי D
תהילה 22/05/2013 | 23:03בהמשך לשאלתי ולתשובתך , מתי לבצע בדיקה נוספת? מהם הסיכונים? זהו הריון ראשון זה משנה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
המשך
תהילה 23/05/2013 | 00:30ובכלל בשל דימום קל יש סכנה של התערבבות הדמים?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ANTI D
ד"ר שרון מסלוביץ 23/05/2013 | 07:11לבצע עכשיו. הסיכונים הם כל מה שאת יודעת לגבי התפתחות נוגדנים אמהיים לכדוריות דם עובריות כולל אנמיה עוברית. בהריון ראשון נדיר לראות פגיעות עובריות אך אם מתפתחים נוגדנים הם יגרמו לאנמיה בהריון הבא. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
דימום קל
ד"ר שרון מסלוביץ 23/05/2013 | 07:11כןהוסף תגובה
-
המשך
תהילה 23/05/2013 | 09:06אבל אם נבצע עכשיו בדיקת דם היא לא תהיה אמינה בגלל האנטי D שלקחנו לפני 6 שבועות , לא? אין דרך לראות אם יש בעיה דרך סונר כגון התפתחות לא תקינה וכד'? ובכלל שמענו שמועות על בדיקת דם חדשנית שמגלה את הRH של העובר דרך בדיקת דם פשוטה של האם מכיר משהו כזה?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ANTI D
ד"ר שרון מסלוביץ 23/05/2013 | 09:29אם לקחתם ANTI D לפני שבועות כמות הנוגדנים תהיה נמוכה (טיטר של עד 1:4). אם חל ריגוש הטיטר יהיה גבוה מזה. בדיקת הדם שמגלה RH אכן קיימת אך אינה משווקת עדיין. חושב שאתם צריכים להגיע לשיחה במרפאת הריון בסיכון. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
המשך
תהילה 26/05/2013 | 15:13בצענו כדברך בדיקת דם נוספת אך מצויין רק העובדה שזה חיובי ולא מצויינים ערכים..הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ANTI D
ד"ר שרון מסלוביץ 26/05/2013 | 17:19ברור שזה חיובי. חייבים לדעת מה הטיטר. שרוןהוסף תגובה
-
המשך
תהילה 02/06/2013 | 00:51ניסינו לברר מול המעבדה שבה הפיקו את התשובות לבדיקת הדם לבדיקת הקומבס אך הם טוענים שהם לא מתעדים ערכים אלא רק חיובי/שלילי ואין דרך לדעת מה הטיטר. אנחנו בכללית. איך עושים בדיקה לדעת מה הטיטר??הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ANTI D
ד"ר שרון מסלוביץ 02/06/2013 | 10:42מבקשים הפנייה למעבדה של בית חוליםהוסף תגובה
-
-
אפידורל וספירת דם
ימית 02/06/2013 | 06:25שלום, איזו בדיקת דם עלי לבקש מהרופא על מנת שאוכל להגיע מוכנה ללידה ולבקש אפידורל? המדריכה בקורס הלידה אמרה שיש בדיקה שניתן לבצע לפני הלידה על מנת לחסוך בזמן בבית החולים ולקבל אפידורל הכי מהר שניתן. אשמח לעזרתך ימיתהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
אפידורל וספירת דם
ד"ר שרון מסלוביץ 02/06/2013 | 10:41שלום ימית. ספירת דם פשוטה בה בודקים את רמת הטסיות שצריכות להיותמעלל 100000 כדי לאפשר אפידורל. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
-
המטומה גדולה שבוע 14
כרמית 02/06/2013 | 06:56שלום, אני בתחילת שבוע 14. לפני שבועיים וחצי דימום חזק בעקבותיו הגעתי למיון. נמצאה המטומה גדולה המכסה את כל הקיר הקדמי של הרחם. הדימום פסק לחלוטין כעבור 12 שעות. עובר תקין ומתאים לגיל ההריון. אתמול בלילה התחילו הפרשות חומות. אמרו לי לא להיבהל מהפרשות חומות ולוודא שאינן אדומות. עדיין זה מאוד מפחיד. שאלותיי: 1) האם הפרשות חומות זה דבר טוב? (אומר שהדמם הישן יוצא?) או שזה דבר לא טוב? או שלא אומר כלום? 2) האם יתכן מצב שהפרשות חומות יהפכו לאדומות בהמשך? 3) האם כל עוד אין דימומים מאז המקרה הראשון - זה אומר שהמצב משתפר? או שלא מחייב? 4) האם ההמטומה יכולה פשוט להשאר כמו שהיא ללא שינוי? או שהיא חייבת או להספג ולקטון או לגדול? תודה רבה!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
המטומה בשבוע 14
ד"ר שרון מסלוביץ 02/06/2013 | 10:40שלום כרמית. אם יש לך כל כך הרבה שאלות מציע שתפני לייעוץ. אענה בקצרה: 1. הפרשות חומות הן דם מפורק והם אינן מרמזות דבר על מצב העובר 2. לא. אבל ייתכן דימום נוסף ללא קשר להפרשות החומות 3. אם אין דימום בוודאי שהמצב יותר טוב מאשר אם יש.... 4. יכולה להשאר , לגדול או לקטון. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
-
כף היד שלי נרדמת בלילה
נעמה 02/06/2013 | 09:10שלום דוקטור, שבוע 31 הריון תאומים. בלילות האחרונים נרדמת לי כף היד ולוקח לי כחצי שעה להחזיר אותה למצב רגיל. יש דרך להקל על התופעה (חוץ מללדת)? משהו שצריך לבדוק? תודה!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כף יד נרדמת
ד"ר שרון מסלוביץ 02/06/2013 | 10:38שלום נעמה. זוהי תופעה ידועה ושאינה מזיקה בהריון. אין דרך לטפל בה. בדר"כ חולפת כשבועיים לאחר הלידה. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
-
גרידה לאחר הפלה נדחית
בר 26/05/2013 | 21:24שלום רב, אני בת (כמעט) 28 , לפני כ-3 שבועות עברתי גרידה בשבוע 10 בשל הפלה נדחית (לא היה דופק והעובר נעלם/נספג ולא התפתח).. רציתי לשאול מה עליי לעשות כעת? האם עליי לבצע בדיקות דם על מנת לוודא שהבטא התאפסה? האם עליי לבצע אולטרסאונד? אם כן, מתי? מתי אוכל לנסות להיכנס שוב להריון? האם זה מעיד על בעיה לגבי הריונות עתידיים? תודה מראש....הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
גרידה לאחר הפלה נדחית
ד"ר שרון מסלוביץ 27/05/2013 | 07:20שלום בר. עלייךלהמתין בסבלנות לוסת לאחריה יש לבצע סונר ביקורת ולאחר מכן - לנסות להרות שוב. הפלה נדחית אחת לא מעידה דבר על ההריונות הבאים. אין כל הגיון לביצוע בדיקת בטא. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
בדיקת בטא
בר 27/05/2013 | 20:53ראשית, תודה רבה על התגובה המהירה והמפורטת. חשבתי שיש צורך לבע בדיקת בטא ע"מ לוודא כי הרחם "נקי"... כי אם לא "נקי" אז הווסת בכלל לא תגיע? מהכתוב אני מבינה שמספיק להמתין מחזור אחד ואז לנסות שוב (קראתי בכמה מקומות שמומלץ להמתין 3 חודשים...)?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בדיקת בטא
ד"ר שרון מסלוביץ 28/05/2013 | 07:18שוב שלום. אין צורך לודא שהרחם נקי ובטח שלא על ידי בדיקת בטא (אם כבר על ידי סונר שמבוצע רק לאחר הוסת). אין צורך להמתין אפילו מחזור אחד. המתנה של 3 חודשים היא המלצה פופולרית שאין לה אחיזה במציאות....למה להמתין 3 חודשים? ההמתנה של מחזור אחד היא רק כדי לאתר את ההריון, אחרת יהיה קשה לדעת שאת הרה....בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
האם אני עדיין בהריון?
בר 31/05/2013 | 12:32ד"ר מסלוביץ' שלום רב, ביצעתי בדיקות דם תקופתיות אתמול ורופאת המשפחה אמרה שכדאי לבדוק את הבטא והיא יצאה 109 כשב-23.4 הערך עמד על 57646.6 mIU/mL ואת הגרידה עברתי ב-8.5.13 . האם זה תקין שזה עומד על 109? אם אני לא בהריון, זה לא אמור לחזור ל-<10 mIU/mL? שמעתי על מקרים שבהם עשו גרידה פעם שנייה... יכול להיות שזה המקרה? תודה ושבת שלוםהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
עדיין בהריון
ד"ר שרון מסלוביץ 31/05/2013 | 14:41שלום בר. בדיקת הבטא מיותרת לגמרי (ותקינה...). הדרך לאתר שארית הריון היא באולטראסאונד ולא בבדיקת בטא. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
תודה רבה על ההסבר נמתין בסבלנות לוסת
בר 01/06/2013 | 15:09תודה רבה על ההסבר נמתין בסבלנות לוסתהוסף תגובה
-
-
תוצאת תבחין משולש שלילית למרות כל הערכים הנורמליים
לנה 30/05/2013 | 22:40שלום דר'! קיבלתי היום את תוצאות הבדיקה ואני מאוד מופתעת לאור הסיכוי הגבוה לבעיה. אני בת 31. שבוע הריון בזמן ה בדיקה: 17.1 AFP - 0.65 MOM HCG - 1.94 MOM UE3 - 0.57 MOM יש לציין שכולם בגבולות הנורמה. הסיכון יצא 1:110 בבדיקות קודמות: PAPP-A - 1.22 MOM NT - 0.55 MOM הסיכון המשקולל בין השקיפות וPAPP-A יצא 1:10000 שאלתי היא - כיצד יכול להיות סיכון כ"כ גבוה כאשר כל הערכים ללא יוצא מן הכלל היו טובים עד כה?? אשמח לתשובתך!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
סקר שליש ראשון
ד"ר שרון מסלוביץ 30/05/2013 | 22:55שלום לנה. לא מפתיע כלל. הקומבינציה בין הערכים קובעת את הסיכון. למרות שכולם בתחום הנורמה הרי ש ה AFP נמוך מהממוצע ואילו ה HCG גבוה - מה שמוביל לסיכון הגבוה שעולה עוד יותר בעקבות E3 שקצת נמוך מהממוצע. אין קשר בין הסיכון לתסמונת דאון בסקר שליש ראשון לזה שבשני. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
תודה על תשובת הבזק:). ועוד שאלה קצרה...
לנה 30/05/2013 | 23:17אם ישנה בעיה זה לא היה עולה בסקירה הראשונה, שהתבצעה שבועיים לפני בדיקת התבחין אצל דר' אחריון, ויצאה תקינה לחלוטין?? אני מבינה שזוהי רק בדיקת סקר ולא בדיקה אבחנתית אבל היתי רוצה להבין האם יש צורך ממשי לדיקור מי שפיר...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תבחין משולש
ד"ר שרון מסלוביץ 30/05/2013 | 23:21שוב שלום. אם כל בעיה היתה עולה בסקירה היינו מבצעים רק סקירות....בלי כל הדיקורים, תבחינים וכו. לצערנו סקירה ראשונה יכולה לזהות רק כ 60-70% מהבעיות הכרומוזומליות. יש צורך בבירור כרומוזומלי שאינו חייב להעשות בדיקור. יש היום גם בדיקת דם הבודקת תסמונת דאון בעובר. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
בדיקת דם לתסמונת דאון - מי ממליץ?
לנה 31/05/2013 | 16:22האם יועץ גנטי של הקופה יכול להמליץ על הבדיקה הזו או שעלי להתעניין לגביה בעצמי ולוותר על מי שפיר על דעת עצמי? היא פרטית או בסל השרותים? והאם להתייחס לתוצאות התבחין רק כסיכון לתסמונת דאון ולא ללקות כרומוזמלית אחרת? אם לא, אז האם בדיקת הדם עליה דיברת בודקת גם מצבים אחרים למעט הדאון?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בדיקת דם לתסמונת דאון
ד"ר שרון מסלוביץ 31/05/2013 | 17:45אין צורך להמליץ על הבדיקה. זוהי בדיקה מסחרית שאינה בסל הבריאות ועל כן הינה פרטית ועלותה 4000-5000 ש"ח על פי החברות השונות. הבדיקה בודקת 5 כרומוזומים 13,18, 21, X ו Y. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
-
מנסים להרות
עדיין מקווה 31/05/2013 | 15:25שלום ד"ר מסלוביץ' אני בת 28 ואני ובעלי קנינו ערכת ביוץ כדי להרות לפני כחודשיים אני ובעלי היינו בטיול והיתה לי בטן גדולה כמו של הריון ולאחר שחזרנו שלושה ימים אחכ בשירותים נפלה לי הרירית ולאחר מכן היו לי דימומים בצבע ורוד במשך 4 ימים וזהו ונעלם חיכיתי לווסת הבאה. הווסת קבלתי ב-8.5ונמשכה לי עד 13.5 בדקנו לפי הערכה מתי הביוץ וב19.5 בדיוק זה הראה לנו שני פסים חזקים במהלך יומיים שאני בייצתי בהם.(חשוב לי לציין שמעולם לא ידעתי מתי הביוץ והייתי בעננים שבייצתי) שכבנו יום לפני ה-18.5-24.5 אני מניחה שכיסינו את ימי הפוריות . לאחר מכן באותו השבוע סופ"ש עשינו בדיקת הריון יצא שלילי. חיכינו והיו כאבים ומיגרנות. לאחר הביוץ יומיים לאחר מכן התחילו לי שינויים הופיעו הפרשות לבנות צהובות עם שילוב של חום, בפטמות החלו להיות כהות יותר בגודל החזה החזה גדל מאוד והיו בחילות וגם הלכתי לפי חום השחר במהלך הביוץ היה גבוה לאחר מכן שבוע אחכ היה בהתאם 36.6 כל השבוע. השבוע הזה ניגשתי לבדוק את החזה מול המראה וראיתי שהפטמות קיבלו צבע חום כהה ואף העטרות אף הן התרחבו וגם שהפטמות שלי מפרישות לבן ומסביב לעטרות היו בליטות שומניות. כולם אומרים לי שזה מעיד על הריון כל התסמינים לפני הווסת הווסת אני אמורה לקבל 14 יום לאחר הביוץ אז אני אמורה לקבל ב-2.6 והיום קנינו ערכה ביתית לפני האיחור בווסת יומיים לפני ולצערנו יצא שלילי גם. קבענו בדיקה אצל רופא נשים ביום ב' הקרוב. מה קורה איתי? יש מצב שזה הריון? אם זה הראה שלילי מה הטעם בללכת לרופא?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
מנסים להרות
עדיין מקווה 31/05/2013 | 16:57מקווה שתהיה לי תשובה בקרוב למה אני מאד רוצה לדעת מה קורה בבקשה תודה מראש:-)הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הריון?
ד"ר שרון מסלוביץ 31/05/2013 | 17:43זהו אינ הפורום המתאים לשאלתך. בכל מקרה אין להריון סימפטומים ספציפיים ולא מאבחנים הריון על סמך שינוי צבע העטרה. אם בדיקת ההריון שלילית הרי שאין הריון או שהיא בוצעה מוקדם מדי (פחות משבועיים לאחר הביוץ). בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
-
הריון וסוכרת נעורים
ס.ז. 31/05/2013 | 17:06שלום, אני חולת סוכרת כבר 4 שנים, אני כרגע בהריון שבוע 9+4 , עשיתי בדיקת A1c התוצאה הייתה ממש טובה 5.1 לפעמים אני מגיעה ל150-200 ערכי סוכר וישר מתקנת אני מטופלת במשאבה. האם זה מזיק לעובר שלי?? מה עליי לעשות??הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
הריון וסכרת נעורים
ד"ר שרון מסלוביץ 31/05/2013 | 17:41שלום לך. HBA1C הינו מדד טוב לאיזון סוכר בלא הרה אך מדד זה יכול להיות תקין גם אם ישנם ערכים מאד לא תקינים ויחד עם זאת ערכים נמוכים מהנורמה משום שהוא מהווה מעין שקלול של כל ערכי הסוכר ב 3 החודשים האחרונים. בהריון זה לא מספיק. ממליץ לך לפנות לאחת ממרפאותיי עם המשאבה. נראה מהו המינון הבזלי והבולוס ונשנה בהתאם כדי לשתגיעי לאיזון אופטימלי. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
-
כיחלון סביב הטבור
אסי 31/05/2013 | 17:24כבר יומיים יש לי כיחלון סביב הטבור האם אני צריכה לדאוג או ללכת לרופא נשים ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כחלון סביב הטבור
ד"ר שרון מסלוביץ 31/05/2013 | 17:39שלום אסי. זוהי תלונה המחייבת בדיקה שמא קיים בקע טבורי. שרוןהוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
ריבוי מי שפיר ומיעוט מי שפיר
-
הריון מדומה
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
הזרעה תוך רחמית IUI
-
קשירת חצוצרות, עיקור חצוצרות
-
בדיקות קשורות
-
אולטרסאונד עמוד שדרה
-
בדיקת הריון
-
תרופות קשורות
-
דאנאזול
-
קלומיפן (איקקלומין)
-
מונחים קשורים
-
ביצית
-
גרידה
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםביוץ והזרעה
פורום ביוץ והזרעה מנוהל ע"י ד"ר גיל ירושלמי, רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית, מרכז רפואי ע״ש חיים שיבא, תל השומר. היכנסי עכשיו והתייעצי עם מומחה/ית!
לפורום ביוץ והזרעהפורוםנטורופתיה
בפורום נטורופתיה ניתן להתייעץ עם גב' רעות דביר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נטורופתיהפורוםהפלה, הפסקת הריון
בפורום הפלה, הפסקת הריון ניתן להתייעץ עם ד"ר אהוד רז, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הפלה, הפסקת הריוןפורוםנסיון
בפורום נסיון ניתן להתייעץ עם ד"ר רופא ניסיון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נסיון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
ד"ר גיל ירושלמי
רעות מוקדס
ד"ר אהוד רז
גב' יאנה - בדיקה קורן