פורום הריון ולידה - עמוד 1126
ד"ר עמנואל אטלי
-
עוברית שעושה "פילאטיס"
א.ב 21/02/2013 | 18:29אני בשבוע 38 , השבוע ביצעתי 3 פעמים מוניטור, לפני יומיים-בבוקר העוברית הייתה במצג עכוז , נשלחתי למיון לבירור לגבי היפוך ובזמן שהמתנתי מס' שעות - התהפכה למצג ראש. היום - שוב ביצעתי מוניטור ושוב נמצא שהמצג עכוז, שוב למיון ושם הוחלט על על היפוך ועכשיו!!!! והרופא אמר/שאל - שהוא יבצע היפוך ואם יתאפשר אז גם נבצע לידה.... כמובן שאני נלחצתיולא ממש רציתי עכשיו... נכון לעכשיו - נקבע לי תור לניתוח קיסרי במידה וישתנה משהו עד יום א' עד שאבצע שוב מוניטור... רציתי בייעוצך האם זה נורמלי שהעוברית תתהפך מס' פעמים בשבוע שכזה ??? דרך אגב, עפ"י אולטרסאונד , אמרו שיש ריבוי מים ולכן יש מקום.....הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
עובר שמתהפך
ד"ר שרון מסלוביץ 21/02/2013 | 19:21שלום לך. נורמלי לגמרי וקורה לא מעט. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
-
מין העובר
ליה 21/02/2013 | 15:28שלום ,אני בשבוע 13+3 ועשיתי שקיפות,הרופא שלי אמר לי ש99% זה בן, כאשר במשך 25 דקות הוא לא הצליח לראות את האיבר עצמו למרות שממש ניסה ובאמת חיפש את האיבר... הוא אמר לי שמה שהוא כן רואה זה זווית וברגע שהזווית כלפי מעלה זה בן!! רציתי לדעת אם זה באמת 99% אמין? או אולי עוד יכול להיות שינוי כי בכל זאת לא ראו את האיבר!! האם יש הרבה טעויות של רופאים בזיהוי מין העובר בשבוע שכזה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
מין העובר
ד"ר שרון מסלוביץ 21/02/2013 | 19:19שלום ליה. גם אם הרופא שלך משוכנע ב 99% שזה בן הרי שבשבועות אלה שיעור הדיוק הינו 90-95% בלבד. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
-
בדיקת דם במקום מי שפיר
טל 21/02/2013 | 14:57כרגע בסיכון נמוך לדאון ע"פ שקיפות, בסקירה יש הרחבה קלה של אגני כליה עד 3 מ"מ דו"צ. ממתינה לייעוץ גנטי לאחר שאקבל תוצאות INTEGRATED ובדיקת US חוזרת בשבוע 19. במידה ועדיין אשאר בסיכון נמוך גם לאחר קבלת תוצאות הבדיקות ולא תהיה המלצה למי שפיר, אני שוקלת לבצע בדיקת דם לאיתור דנ"א עוברי בדם האם. האם אתה ממליץ על הבדיקה? האם טובה גם לסיכון נמוך? האם יש חברה (פרונטו, הרמוני וכו') שהתוצאות שלה אמינות יותר? אני לא מוצאת מידע מספיק באינטרנט ואשמח אם תוכל להפנות אותי לקריאה (מעבר לאתרים היחצ"ניים של החברות...) תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
בדיקת דם במקום מי שפיר
ד"ר שרון מסלוביץ 21/02/2013 | 19:18שלום טל. הבדיקות אינן מומלצות לנשים בסיכון נמוך שכן הן לא תוקפו עבורן. אם את רוצה מידע מלא יותר התקשרי 0507988363 לטלי מחברת פרונטו. את שאר החברות איני מכיר אם כי שמעתי עליהן. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
-
טיסה לחול
שני 21/02/2013 | 14:36היי הריון שני. תקין עד כה. האם יש מניעה מטיסה לאירופה בשבוע 28-29? מהם הסיכונים? מבחינת ביטוח - יש ביטוח אבל בסכום יחסית נמוך לעניין הריון ולידה (עד 60 אלף דולר). מה הסיכונים בשבוע כזה? מה הסיכוי ללידה? לא יודעת אם זה קשור אבל בהריון הראשון ילדתי בשבוע 41+0 לאחר סטריפינגהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
טיסה לחול
ד"ר שרון מסלוביץ 21/02/2013 | 19:17שלום שני. הסיכון העיקרי הוא לידה מוקדמת וילוד פג שיזדקק לאשפוז ממושך בפגיה. נשמע מלחיץ אך הסיכון לכך נמוך מאחוז. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
-
2 שאלות לקראת הלידה
עדי 20/02/2013 | 17:08האם מותר להשתמש בנרות גליצרין כבר בהריון? או רק לאחר הלידה? ומהו משכך הכאבים המותר לשימוש לאחר הלידה שאינו פוגע בהנקה? תודה :)הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
שאלות לקראת לידה
ד"ר שרון מסלוביץ 20/02/2013 | 17:12שלום עדי. 1. מותר להשתמש בגליצרין לאורך כל ההריון, הלידה וההנקה. 2. מותר להשתמש בכל משכך כאב לאחר הלידה: אקמול, אופטלגין, איבופרופן. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
משכך כאבים לאחר לידה
לולה246 21/02/2013 | 12:05אני השתמשתי באקמול לאחר הלידה והיה לי ממש בסדר. אני גם מניקה וזה לא יצר בעיות לא אצלי ולא אצל בני התינוקהוסף תגובה
-
-
רחם אחורי
דנה 20/02/2013 | 22:01שלום האם רחם אחורי יכול לגרום למראה חיצוני של בטן הריון קטנה יותר, גם בשלבים מתקדמים של ההריון, או שאין הבדל בין רחם קדמי ואחורי במיקום ובאופן בו תופס מקום בחלל הבטן במהלך הריון? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
רחם אחורי
ד"ר שרון מסלוביץ 21/02/2013 | 11:19שלום דנה. אין שום משמעות לרחם אחורי באשר לצורת הבטן. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
-
בנוגע להריון / כימי
20/02/2013 | 21:13ערב טוב, הריון שני בתקווה! ההריון הראשון לאחר יומיים איחור הופיעו פסים אדומים ברורים ומיד ניגשתי לרופא שראה שק הריון שבוע 5. מה שמפחיד אותי עכשיו זה ש3 ימים לפני האיחור עשיתי בדיקת שתן והראה פס ברור ופס מאוד חלש יום למחרת נשלחתי לעשות בדיקת דם שיצאה 26 אמרו לי שזה ממש נמוך ועדיין כימי דיי מלחיץ. מה שגרם לי לעשות בדיקת שתן מוקדמת יחסית אלו הן התחושות שהרגשתי הבן לכוון הרחם ממש התנפחה כמו בהריון מה שגם דיי מוזר שככ מהר וכוס סימנים של הריון בחילה אחת חזקה שבאה עייפות וגודש בחזה שפתאום נעלם. אמרו לי לעשות שוב בדיקת דם ., וכמובן שאעשה אבל דיי מלחיץ כל הנושא במיוחד שלא ידעתי על כך דבר הייתי בטוחה שברגע שיש חיובי בבדיקת הדם הכל בסדר וכשראיתי את הרופאה שהיא בכלל לא בכוון לאשר הריון אשמח לתגובה ממך תודה וסליחה על החפירה אני מוסיפה שהמחזורים האחרונים דיי סדירים מחזור אחרון 24/1 אה והופיעו לי לפני מס ימים דימום שנעלם ועכשיו גם דימום חום קטן בלי שום כאב . לפני כשבוע בערך כן חוויתי כאבי מחזור שבאו וחלפוהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
הריון כימי?
ד"ר שרון מסלוביץ 21/02/2013 | 11:15מה השאלה?הוסף תגובה
-
-
בדיקת דופק שאלה חשובה
מלאכיתוש 20/02/2013 | 10:41היום הלכתי לטכנאית -לפי חישוב שלי שבוע 6+6 היא אמרה שזה מוקדם מידי -לא ראו דופק מחזור אחרון 3/1 זה הסיכום של הבדיקה אמרה לי לבוא שבוע הבא אשמח לדעת אם יש סיבה לאופטימיות ושבוע הבא אראה שק הריון ממצוע 16 מ"מ מתאים לשבוע 5+6 שק חלמון הודגם הד עוברי הודגם כללי CRL 5.9 מ"מ מתאים לשבוע 6+3 ןלסיכום נצפםה החזר עוברי -עדיין ללא דופק מומלץ לבוא עוד שבוע נראה תקין ובסד'ר? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
בדיקת דופק
ד"ר שרון מסלוביץ 20/02/2013 | 14:43שלום לך. איננו יכולים להבדיל בין הריון לא תקין להריון צעיר מכפי שסברנו ולכן יש צורך בבדיקה נוספת במרחק של כשבוע כדי להבדיל. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
השאלה האם הנתונים שציינתי נראים כתקינים?
מלאכיתוש 20/02/2013 | 19:49והאם התור שקבעתי ליום שני הבא..יראו התפתחות?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בדיקת דופק
ד"ר שרון מסלוביץ 21/02/2013 | 11:10מקווה מאד שיראו. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
-
ירידה בפרוגסטרון
דנה 20/02/2013 | 14:23שלום, אני בתחילת הריון - שבוע 4 בערך.. בטא בבדיקות האחרונות : 52, 122, 254 פרוגסטרון ירד מ-49 ל-28 ובמקביל יש לי דימומים משמעותיים. אסטרדיול - תקין - אני נוטלת אסטרופם 2 מ"ג 3 ביום. כרגע אני בתמכיה של 4 אנדומטרין והיום הרופא הוסיף לי עוד אוטרוגסטן 200 מ"ג פעמיים ביום. מה הסכנה להריון בשלב הזה? כאמור הבטא מכפילה את עצמה בצורה המצופה. תודה רבה!!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
ירידה בפרוגסטרון
ד"ר שרון מסלוביץ 20/02/2013 | 14:47שלום דנה. התכוונת לשאול מה הסיכוי להריון תקין אם בטא תקין ופרוגסטרון יורד ועל כך אין תשובה חד משמעית. ההריון ממש צעיר. למה בדקו פרוגסטרון? זוהי אינה בדיקת שיגרה בתחילת הריון. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
תודה על התשובה המהירה. זהו הריון לאחר IVF
דנה 20/02/2013 | 16:51וחלק מהבידקות שעושים בשגרה זה גם פרוגרסטרון. למה עצם יורד הפרוגסטרון? מה תפקדו בשלב זה? תודה רבה!!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ירידה בפרוגסטרון
ד"ר שרון מסלוביץ 20/02/2013 | 17:11הוא לא אמור לרדת ותפקידו הוא לתמוך הורמונלית בהריון המתפתח.הוסף תגובה
-
הבנתי... אם כך.. נותר רק לקוות לטוב... תודה!! :-)
דנה 20/02/2013 | 19:29:-)הוסף תגובה
-
-
דימום בשבוע 8 להריון
רותי 20/12/2012 | 18:28בתחילת השבוע, יום ראשון, עשיתי אולטרסאונד. נראה שק הריון, עובר ודופק. אתמול בצהריים, יום רביעי, החל דימום כמו וסת רגילה. זה ממשיך, זה היום השני. הייתי ב"טרם" ושוב עשו לי אולטרסאונד. הודגם דופק עובר, ברוך ה'. ביום ראשון הקרוב, קבעתי תור לאולטרסאונד נוסף. מה הסיכוי להריון תקין , אם הדימום ממשיך כמו וסת רגילה, לאורך כמה ימים? אגב, זה הריון שישי.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
דימום בשבוע 8
ד"ר שרון מסלוביץ 20/12/2012 | 19:00שלוםפ רותי. במידה והדימום נמשך, סיכויי המשך ההריון הם כ 60%. אם נפסק - סיכויים טובים בהרבה. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
המשך השאלה הבנושא הדימום
רותי 20/12/2012 | 20:07א. תודה על המענה ב. הדימום עולה בכמות. כמו מחזור רגיל. הדם אדום ומלווה במעין גושים כהים. כמו מה זה נשמע? יש מצב שזה יימשך שבוע + ( כמו וסת. אצלי זה ארוך...) , ועדיין ימשיך הריון תקין? ג. אם ביום ראשון ייראה דופק, עדיין יכול להיות שזה חס ושלום בכיוון תהליך לאבד את העובר ? אני מקבלת כל תשובה שתענה. אל תרגיש צורך "לעדן" את הדברים, כדי שלא אצטער... תודה גדולה, וסליחה. פשוט רופאת הנשים שלי לא נמצאת עד יום ראשון ואני אובדת עצות ...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך לשאלה
ד"ר שרון מסלוביץ 20/12/2012 | 21:29אם הדימום מתגבר הסיכוי שמדובר בהפלה עולה באופן משמעותי אם כי עדיין ייתכן הריון תקין. גם אם יודגם דופק - הסכנה לא חלפה. אינני מעדן דברים - אני אומר רק את האמת הישירה. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
המשך
רותי 20/12/2012 | 21:42ואם ננסה בכל זאת להיות אופטימים - מתי כן אפשר להאמין שהסכנה חלפה?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
דימום בשבוע 8
ד"ר שרון מסלוביץ 20/12/2012 | 22:28אין שבוע מסוים בו ניתן לומר שהסכנה חלפה. הסיכוי להפלה קטן משמעותית לאחר שמודגם דופק בשבוע 12. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
המשך השאלה בעניין הדימום
רותי 24/12/2012 | 15:34אתמול , יום א, עשיתי אולטרסאונד לאחר 5 ימי דימום. הודגם עובר עם דופק ורחם נראית תקינה. הדימום ממשיך. עוצמה בינונית +. אתמול הרופאה נתנה לי כדורי פרוגרסטרון וגינליים, לתמיכה בהריון. הקטע הקצת מפחיד זה שזה לפעמים, בחלק מהיום, הדימום מלווה בכאבים בבטן תחתונה או בגב תחתון- כמו התכווצויות הרחם לאחר הלידה. מה עושים? אגב, אני גרה בבית 2 קומות , ואני ממש נחה רוב היום, רק שלאחר עליית המדרגות מהמטבח (אכילה/מתן אוכל לילדים) , עד לחדרים - אני מרגישה חולשה גדולה. מה הסיבה שהגוף נהיה כזה סמרטוט?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
דימום בהריון
ד"ר שרון מסלוביץ 24/12/2012 | 17:10שלום לך. לא הבנתי ממש מהי השאלה...אין מה לעשות כשיש דימום. לא ניתן לעצור אותו. תמיכה עם פרוגסטרון חסרת משמעות לאחר שבוע 10 (וכנראה גם לפניו...) אבל רופאים חייבים לתת משהו :) הסיבה לחולשה היא ההריון עצמו עם לחץ דם נמוך שגורם לחולשה גדולה. פשוט נסי לנוח ולעבור את התקופה הזו. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
השאלה על הכאבים החזקים
רותי 24/12/2012 | 20:29שאלתי מה עושים לגבי כאבים חזקים כמו של התכווצויות - כאבים בגב תחתון ובטן תחתונה. אני מתפתלת כבר כמה שעות ! זה נורמאלי? יש לי מחר אולטרסאונד. יעזור לשאול לגבי הכאבים בבדיקה, או שבלאוו הכי, לא רואים באולטרסאונד סיבה לכאב. אני מרגישה כאילו לוחצים לי ממש על הגב התחתון וכבר באולטרסאונד הראשון הטכנאית אמרה שהמראה ממש ממש אחורי ( צוואר הרחם ). זה יכול להיות קשור לכאב? הכאב מדאיג?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי עזים בהריון
ד"ר שרון מסלוביץ 25/12/2012 | 08:04שוב שלום. אם בכאבים כה עזים הם בוודאי דורשים בדקה. כשהרחם מאד אחורי (לא שכיח) הוא לעיתים נכלא באגן וגורם לכאב ולבעיות בהשתנה. הדבר נפתר מעצמו עם התקדמות ההריון וגדילת הרחם לעבר הבטן. אינני יכול לאבחן דרך האינטרנט ואם אין אבחון - קשה לי להמליץעל טיפול. הכוונה בפורום זה היא לענות על שאלות הבנה שמתעוררות מדי פעם ולא להוות תחליף לבדיקת רופא במקרים קליניים. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
אין מילים. תבורך משמיים !
רותי 25/12/2012 | 10:47שלום ד"ר שרון. אלך היום לאולטרסאונד ואבקש גם להיבדק וגינלית. אני חייבת להבין מה קורה שם. תודה מכל הלב. אתה עושה חסד גדול עם נשים במצבי לחץ ודאגה שונים ותזכה להרבה ברכה בכל ! רותי.הוסף תגובה
-
גם זו לטובה + שאלה
רותי 26/12/2012 | 20:48שלום ד"ר שרון. לאחר שבוע של נסיון ממשי "לשמור", אתמול איבדנו את העובר קטנצי'ק באורך 17 מ"מ ועברתי לפנות בוקר גרידה ב"שערי צדק". (אני כבר צעד אחרי הבכי והעצב. הייתי נורא בלחץ מהתהליך, וההרדמה הכללית, וחדר ניתוח ואני כ"כ שמחה שעבר בשלום ומקוה שההחלמה תהיה קצרה ומהירה !)) ישועות במהרה לכולנו !!! וקדימה- שתהיה לכולן ברכה בילודה ! שאלה קטנה- כדאי לעשות עכשיו פסק זמן לתת לגוף להרגע, או שכדאי לנסות להרות לאחר הוסת בחודש הקרוב ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הריון לאחר הפלה
ד"ר שרון מסלוביץ 27/12/2012 | 00:04צר לי לשמוע על ההפלה. אינך צריכה להמתין. הגוף לא זקוק לתקופת התאוששות לאחר הפלה. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
תודה רבה!
רותי 27/12/2012 | 11:11תודה !!!הוסף תגובה
-
אכן, אני בהריון שוב !
רותי 20/02/2013 | 14:11א. יש המלצות מיוחדות להריון אחרי הפלה ? ב. אני מטופלת באלטרוקסין- עקב תת פעילות בלוטת התריס. היום עשיתי שוב בדיקות והתוצאה של ה- TSH היא 4.77 אני צריכה להעלות מינון, נכון?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הריון לאחר הפלה
ד"ר שרון מסלוביץ 20/02/2013 | 14:41שלום רותי. בשעה טובה ומוצלחת. א. להיות אופטימיים ב.כן. העלי ב 200 מיקרוגרם בשבוע. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
תבורך מפי עליון ! פורים שמח ! ועוד שאלה קטנה....
רותי 20/02/2013 | 14:54בביקורת לאחר ההפלה נראתה ציסטה בשחלה - שאגב נראתה מתחילת ההריון ההוא שהסתיים בהפלה. הרופאה קיותה שזה יירד בוסת הקרוב, אך מייד נכנסתי להריון ולא קיבלתי בין לבין. יש משהו שאני צריכה לדעת או לעשות עם הציסטה הזו ????????? כדאי לעשות בימים אלו אולטרסאונד, או לחכות לתור לרופאה שיש לי בעוד שבועיים ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ציסטה בשחלה
ד"ר שרון מסלוביץ 20/02/2013 | 17:13זה תלוי בגודל הציסטה ובמראה שלה. אין כל דחיפות במצב וניתן להמתין שבועיים. בהצלחההוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
תאחיזה לכרומוזומי מין
-
תסמונת אשרמן - מהי המחלה והשלכותיה
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
כריתת קרום בתולים
-
כריתת פות
-
בדיקות קשורות
-
אנדרוסטנדיון בדם
-
נוגדני אדמת
-
תרופות קשורות
-
בלאומיצין PFI
-
איזוקונאזול
-
מונחים קשורים
-
אוקסיטוצי
-
ביוץ
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםביוץ והזרעה
פורום ביוץ והזרעה מנוהל ע"י ד"ר גיל ירושלמי, רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית, מרכז רפואי ע״ש חיים שיבא, תל השומר. היכנסי עכשיו והתייעצי עם מומחה/ית!
לפורום ביוץ והזרעהפורוםנטורופתיה
בפורום נטורופתיה ניתן להתייעץ עם גב' רעות דביר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נטורופתיהפורוםהפלה, הפסקת הריון
בפורום הפלה, הפסקת הריון ניתן להתייעץ עם ד"ר אהוד רז, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הפלה, הפסקת הריוןפורוםנסיון
בפורום נסיון ניתן להתייעץ עם ד"ר רופא ניסיון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נסיון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
ד"ר גיל ירושלמי
רעות מוקדס
ד"ר אהוד רז
גב' יאנה - בדיקה קורן