פורום הריון ולידה - עמוד 1181
ד"ר עמנואל אטלי
תנועות עובר שפרה 24/12/2012 | 20:26שלום, אני בשבוע 10 וכבר מרגישה תנועות עובר האם זה הגיוני ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תנועות עובר ד"ר שרון מסלוביץ 25/12/2012 | 07:57שלום שפרה. אינך מרגישה תנועות עובר בשבוע כה צעיר אלא "פרפורים בבטן" שהם בעיקר תנועתיות מעי. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
סקירת מערכות שנייה חן 24/12/2012 | 18:54היי, לפני מספר ימים ביצעתי סקירת מערכות שנייה (מורחבת)- ביצעתי שתי סקירות, אחת בקופה ואחת פרטית. בפרטית הכל יצא תקין, הרופא של הקופה לעומת זאת "איבחן" הרחבה דו צדדית של אגני הכליות (6-7 מ"מ). לאחר ממצא זה, חזרתי לרופא הפרטי שטען שהכל תקין והרופא בקופה מדד את אגני הכליות בצורה שגויה לחלוטין - מימין לשמאל במקום מלמעלה למטה. שאלתי היא כזו - מי מהשניים צודק ואיך נכון למדוד את אגני הכליות? משמאל לימין או מלמעלה למטה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה סקירה שנייה. ד"ר שרון מסלוביץ 24/12/2012 | 19:02שלום חן. אף אחד לא צודק. יש למדוד מהחלק האחורי (הגב) של העובר, לחלק הקדמי. זה יכול להיות מלמעלה למטה או מימין לשמאל - תלוי איך מחזיקים את המתמר....בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
סקירה שנייהחן 24/12/2012 | 19:17תודה על התגובה המהירה! לפי התמונה שיש לי (הייתי מצרפת אותה אם הייתה פה אפשרות) זה נראה כאילו הוא מודד מכיוון מותן ימין לכיוון מותן שמאל.הוסף תגובה
ויטמנים בתחילת הריון בובי 24/12/2012 | 18:32שלום, אני בשבוע 6+4 ובגלל שהיו לי דימומים עשיתי כבר אולטרסאונד פעמיים ובשניהם ראו דופק :) רק כשגיליתי שאני בהריון הרופא פוריות שלי נתן לי לקחת ביקרד שמכיל - 1 מ"ג חומצה פולית, 10 מ"ג B6 ו - 400 מק"ג B12 היום הייתי אצל הרוםא נשים שלי והוא נתן לי לקחת פרנטאל שמכיל בין היתר - 1 מ"ג חומצה פולית, 10 מ"ג B6 ו - 12 מק"ג B12 אני בנוסף גם עדיין בטפיול במטומורפין ועברתי הפלה בהריון קודם בגלל אי דופק בעובר. לפי מה שאני רואה ההבדל היחיד בין הוימנים הוא שבביקרד יש יותר B12, לא הבנתי מהרופא שלי האם אני אמורה לקחת את שניהם או רק את מה שהוא רשם לי. התור הבא שלי אצל הרוםא פוריות רק ביום ראשון אז אני אוכל לשאול אותו רק אז. מה אתה ממליץ, האם להמשיך לקחת את שניהם או שרק את החדש ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ויטמינים בתחילת ההריון ד"ר שרון מסלוביץ 24/12/2012 | 18:53שלום בובי. לא ממליץ אף אחד. כל מה שאת צריכה בשליש הראשון הוא חומצה פולית. שאר הויטמינים, למרות שניתנים על ידי רופאים רבים, הם חסרי יעילות כלשהי. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
לחוצהה מאודד רחלי 23/12/2012 | 06:26בוקר טוב ד״ר אני מאוד צריכה את עזרתך.. אני כבר לא יודעת מה עליי לעשות. אני שבוע 31, מידי כמה ימים מתחילים לי כאבים איומים ברחם.. ממש כאבי מחזור התכווציות חזקות מאוד. שמתי לב שזה דפוס שחוזר על עצמו.אלו כאבים חזקים, באים בגלים כאלו,אך כל כאב הוא כאבב!! לפעמים כצה פעמים במהלך היום ואז זה נעלם.השאלה שלי היא מה עליי לעשות?!האם כל פעם שזה קורה,עלי לגשת בדחיפות להבדק?? כי אז אני אמצא את עצמי כל יומיים בביה״ח.. התנועות עובר מורגשות,אין שינוי. אבל מזה יכול להיות? האם אלו צירים מדומים, הרחם פשוט מכין את עצמו ועליי פשוט להמשיך להתמודד עם זה עד הלידה? או שלדעתך זה משהו אחר ורצוי לבדוק?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה צירים מוקדמים ד"ר שרון מסלוביץ 23/12/2012 | 07:21שלום רחלי. קשה לקבוע דרך האינטרנט אך נשמע כמו צירים מוקדמים שבדר"כ הינם חסרי משמעות. ממליץ לך לגשת להבדק ולמדוד אורך צוואר. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
עוד שאלה בהקשר..רחלי 24/12/2012 | 00:01תודה רבה קודם כל! אשמע בעצתך ואגש לבדוק זאת..רציתי רק לדעת את הדחיפות שבדבר. מה הסכנה( במידה ויש) או ההשלכות שיכולות להיות במידה ולא ניגשתי להבדק וחל שינוי באורך צוואר הרחם??אם אלו אכן צירים מוקדמים שבסופם אינם מביאים ללידה.. כי הם הולכים ובאים עדייין יתכן ובכל זאת קורה איזה תהליך שחשוב לבדוק אותו? אשמח גם אם תןכל למור לי מה האורך שצריך להיות בשבוע בו אני נמצאת?? תודה רבה לך על הכל ד״ר אתה עושה עבודה מדהימה עוזרת ומרגיעה!!!הוסף תגובה
תשובת מומחה קיצור צוואר ד"ר שרון מסלוביץ 24/12/2012 | 07:14שלום רחלי. אין משמעות לצירים מוקדמים אך יש משמעות לקיצור צוואר. יש לבדוק אותו אם כי אין דחיפות בכך בכלל. הצוואר אמור להיות מעל ל 25 ממ עד שבוע 34 ולאחר מכן - לא מודדים אותו כי הוא מאבד את כושר הניבוי שלו לגבי לידה מוקדמת. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
תשובת הרופא..רחלי 24/12/2012 | 18:11שלום לך ד״ר, בהמשך לשאלתי הייתי אתמול אצל הרופא בגלל הכאבים אלו. הוא גם הסביר לי שאלו צירים מוקדמים ואין הרבה מה לעשות.האם כך הדבר באמת? הוא עשה לי בדיקת אולטרסאונד רגילה שבה הכל היה בסדר. שאלתי אותו על צוואר הרחם וגם אמר שתקין. אני פשוט לא מבינה בזה, אך ניתן לשעת אם אורך צוואר הרחם תקין ע״י בדיקת אולטרסאונד בטנית? לא חייב לבצע בדיקה וגינלית כדי לדעת? בכלל עושים בדיקות וגינליות בשבוע כזה? תודה רבה ערב נפלא :)הוסף תגובה
תשובת מומחה קיצור צוואר ד"ר שרון מסלוביץ 24/12/2012 | 18:16שלום רחלי. ניתן למדוד צוואר דרך הבטן רק שזה קצת פחות מדויק. בוודאי שניתן לבצע סונר וגינלי....כה מודדים בדר"כ אורך צוואר. אני חושב זה השמן המתאים להרגע...שרוןהוסף תגובה
בהמשך לבדיקות המעבדה בבקשה קארין 24/12/2012 | 18:06ד"ר פעם נוספת בבקשה לגבי הבדיקה LEUCOCYTES - U STRIP /µl 250 הבנתי שהיא אמורה להיות נגטיב זה שאמרת שהכל תקין הרגעת אותי לחלוטין למעשה עשיתי תרבית מאחר והתלוננתי על כאבי בטן בשישי יכול להיות מהתקררות לא יודעת מה ויום שבת פניתי למיון ושם אמר לי הרופא שאני צריכה לעשות תרבית האם זה גם תוצאה של תרבית? נ.ב. כשביצעתי את ה US ביום שבת במיון הדופק התאים לשבוע הנוכחי והכל היה בסדר ברוך השם ושוב סליחה אודה על תשובתךהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה בדיקות שתן ד"ר שרון מסלוביץ 24/12/2012 | 18:08מותר שיהיו לויקוציטים בשתן בהריון . לא מצביע על כל בעיה. מניח שהתרבית שלילית...הוסף תגובה
משקל עובר טלי 24/12/2012 | 17:24שלום ד״ר ערב טוב היום הייתי אצל הרופא נשים שלי, אשמח גם לחוות דעתך המקצועית. אני שבוע 31, משקל העובר 2.150 קילו. הוא אמר שהוא מתאים לשבוע 33.. (וסת אחרונה 22.5) המשקל שלו טיפה מלחיץ אותי כי אני עתידה ללדת אותו קרוב ל4 קילו. הרופא שלי אינו רואה סיבה לדאגה,תוצאות דם,סוכר,שתן-תודה לאל תקינות!( הפנה אותי שוב לשתן ובדיקות דם) אך אני חוששת כי המשקל ״הגבוהה״ ילסית יכול להעיד על בעיה כולשהיא אצל העובר. איך אפשר לדעת? וכמה זה מסוכן,אם בכלל ללדת במשקל של קרוב ל4 קילו.אני לא עליתי הרבה(לטענת הרופא,בגלל זה הוא לא לחוץ)התחלתי הריון במשקל 40 והיום 50 קילו. ותמיד אכלתי מצויין. אני די חוששת מהמשקלל יש לי מימה?? תודה רבה רבה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה משקל העובר ד"ר שרון מסלוביץ 24/12/2012 | 17:47שלום טלי. למה לחשוש מכך שהעובר גדל? הרופא שלך צודק בהחלט. נסי לחשוב בהגיון: האם עובר שצומח וגדל הוא עובר עם בעיה? אין לנו דרך להוריד את משקלו של העובר וגם אין צורך בכך. זהו הפוטנציאל הגנטי שלו (במידה ונשללה סכרת הריונית). חבל על כל הלחץ והדאגות. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
הכוונה שלי אחרת ד״רטלי 24/12/2012 | 18:05תודה רבה על המענה המהיר!! ברור שאין לי בעיה מבחינת המשקל,גודל אני פשןט חוששת שעובר שגדול ( גם ביחס לשבוע) הוא עובר עם בעיה של מומים חלילה לא עלינו! האם ניתן ליחס הקשר אחד לשני?? שוב תודה רבהההוסף תגובה
תשובת מומחה עובר עם מומים ד"ר שרון מסלוביץ 24/12/2012 | 18:07הבנתי בדיוק למה את מתכוונת רק לא הבנתי איך הגעת לקשר הזה? אין שום קשר בין גודל עוברך לבין מומים ואין אפילו כל סיבה לחשוב שיש....הוסף תגובה
בהמשך לבדיקות השתן קארין 24/12/2012 | 17:48ד"ר רציתי לציין שאני בשבוע 11 יש לי עוד כיומיים שקיפות עורפית. ערכתי את הבדיקות ב 24.12 יש לציין כי מאז ההריון איני מקיימת יחסי מין עם בעלי. אודה על תשובתךהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה בדיקות שתן ד"ר שרון מסלוביץ 24/12/2012 | 17:54שלום קארין. תקין לגמרי. אין כל מניעה לקיים יחסי מין. הריון זו לא מחלת מין..... בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
בדיקת שתן האם תקין? קארין 24/12/2012 | 17:43שם הבדיקה יחידות מדידה תוצאה נורמה תחתון נורמה עליון GLUCOSE - U STRIP mg/dl NORMAL BILIRUBIN- U STRIP mg/dl NEG KETONES- U STRIP mg/dl NEG SPECIFIC GRAV-U STRI 1.013 1.001 1.03 PH- U STRIP /µl 5.5 4.8 7.4 PROTEIN- U STRIP mg/dl NEG UROBILINOGEN-U STRIP mg/dl NORMAL ERYTHROCYTES-U STRIP /µl 20 NITRITE- U STRIP NEG LEUCOCYTES - U STRIP /µl 250הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ????? ד"ר שרון מסלוביץ 24/12/2012 | 17:48את רוצה תשובה? שאלי שאלה. שבוע ההריון? למה נלקח? אם אתן תזלזלו - אני אתחיל גם! שרוןהוסף תגובה
בהמשך לשאלת הבדיקותקארין 24/12/2012 | 17:51אני מתנצלת פעם ראשונה שנתקלתי באתר הזה ערכתי את הבדיקות היום שוב מתנצלת ד"ר מקווה שהסברתי את עצמי בפעם השניההוסף תגובה
הפרשות חומות לפני מחזור שיראל 24/12/2012 | 15:59בחודשים האחרונים יש לי כ 3-4 ימים לפני המחזור הפרשות חומות ורק אז מתחיל דימום רציני יותר של מחזור למשך 5 ימים לערך. אני רוצה להיכנס להריון בקרוב ואני לא יודעת מאיזה יום להתחיל לספור את תחילת המחזור? מיום תחילת ההפרשות החומות או מהיום הראשון בו היה דימום רציני יותר? תודה!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה הפרשות חומות ד"ר שרון מסלוביץ 24/12/2012 | 17:11שלום שיראל. זהו אינו הפורום לשאלתך. אנו עוסקים רק בהריון ולידה ולא בפריון. עקרונית , אין צורך לספור כי זה לא מדע מדויק. אם את מתעקשת, החלי את הספירה מהיום הראשון לדימום האמיתי. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
הסבר תוצאות בדיקת דם הורמונלית חנית יוסף 24/12/2012 | 14:38שלום , אני מנסה כבר מספר חודשים להיכנס להריון . הרופא שמטפל בי נתן לי לעשות מעקב זקיקים ובדיקות דם הורמונלאיות. רציתי לדעת מה משמעות תוצאות הבדיקה מבחינת זמן הביוץ והאם הערכים בגדר הנורמה . כעת אני ביום 11 למחזור והתוצאות שהתק לו הן: LH. 7.4 EST 771 PRO 1.1 אשמח לעזרה חנית.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה בדיקות הורמונליות ד"ר שרון מסלוביץ 24/12/2012 | 17:07שלום חנית. זהו לא הפורום המתאים. נסי בפורום פריון. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
וסטיבוליטיס
-
איטמות הנרתיק
טיפולים וניתוחים קשורים
-
קשירת חצוצרות, עיקור חצוצרות
-
כריתת קרום בתולים
בדיקות קשורות
-
אולטרסאונד עמוד שדרה
-
המוגלובין A1C
תרופות קשורות
-
טינידאזול
-
זואלי (נומגסטרול + אסטרדיול)
מונחים קשורים
-
גונדוטרופין כוריוני אנושי (HCG)
-
אוקסיטוצי

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםביוץ והזרעה
פורום ביוץ והזרעה מנוהל ע"י ד"ר גיל ירושלמי, רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית, מרכז רפואי ע״ש חיים שיבא, תל השומר. היכנסי עכשיו והתייעצי עם מומחה/ית!
לפורום ביוץ והזרעהפורוםנטורופתיה
בפורום נטורופתיה ניתן להתייעץ עם גב' רעות דביר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נטורופתיהפורוםהפלה, הפסקת הריון
בפורום הפלה, הפסקת הריון ניתן להתייעץ עם ד"ר אהוד רז, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הפלה, הפסקת הריוןפורוםנסיון
בפורום נסיון ניתן להתייעץ עם ד"ר רופא ניסיון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נסיון

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
ד"ר גיל ירושלמי
רעות מוקדס
ד"ר אהוד רז
גב' יאנה - בדיקה קורן