פורום הריון ולידה - עמוד 1236
ד"ר עמנואל אטלי
צירים מוקדמים אריאלה 23/10/2012 | 02:13שלום רב אני בת 26 נשואה ואם ל2 כעת בהריון 3 שבוע 21 אחרי שני ניתוחים קיסריים נבדקתי במיון בגלל כאבי בטן ולחץ בצלקת נעשה מוניטור ויש צירים הצוואר התקצר מ42 ל37 מאז בסקירת מערכות אבל אין פתיחה. ניתן לי נר אינדומד 100 ללא הטבה, אני גם מאובחנת עם סכרת שהמשיכה איתי מההריונות הקודמים כעת מטופלת בlevamir ובמעקב במרפאת סכרת. אני אחות במקצוע במחלקה פנימית והעבודה הינה פיזית כידוע לך לבטח. השאלה אם במצב שלי אני יכולה לחזור לעבודה או שעדיף מנוחה/שמירת הריון? ההריון הזה יקר לי גם נפשית וגם כלכלית התחיל בעייתי עם שקיפות לא תקינה שבוצעו כל הבדיקות האפשריות אצל טובי המומחים באופן פרטי והכל תקין תודה לאל. אשמח לתשובתך בהקדם, מה עליי לעשות הלאה עם הצירים הכאב בצלקת הורג אותי בזמן ציר והם דאי צפופים. תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה צירים מוקדמים ד"ר שרון מסלוביץ 23/10/2012 | 08:54שלום אריאלה. קיצור מ 42 ממ ל 37 ממ אינו נחשב קיצור צוואר משמעותי אם בכלל. כדי לצאת לשמירת הריון צריך שתהיה סיבה אובייקטיבית. סכרת, ניתוח קיסרי בעבר וצירים ללא קיצור צוואר מתחת ל 25 ממ אינם נחשבים כסיבות לשמירת הריון ולכן אני בספק רב אם רופא ביטוח לאומי יאשר זאת. מצד שני, הייתי ממליץ על שבוע-שבועיים מנוחה עד שהצירים ישככו. כמו כן ראוי לפנות לרופא תעסוקתי שיגביל את שעות עבודתך ואת אופי עבודתך (למשל, עבודה של 5-6 שעות ביום וללא משמרות). בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
שרירי בטן קופצים א 22/10/2012 | 23:29שלום. אני בהריון עם תאומות זהות בשבוע 17+4. זהו הריוני השלישי. אתמול בלילה סבתא שלי נפטרה, והיום היתה הלויה. היום הזה היה עבורי מאמץ פיזי ונפשי כבד. מאז הערב בכל פעם שאני מתכופפת קדימה (כדי לקום או לקחת משהו מהשלחן) או מתיישרת לאחור אני מרגישה תחושה מוזרה כאילו איזה שריר בבטן (בד"כ מעל אך לעיתים גם מתחת לרחם) קופץ או מתקפל או זז מהמקום. התחושה הזאת לא זכורה לי מהריונות קודמים. האם זוהי תחושה נורמלית להריון? האם יש להבדק?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה שרירי בטן קופצים ד"ר שרון מסלוביץ 23/10/2012 | 08:50שלום לך. צר לי על סבתך. לא מכיר את תחושת השריר בבטן שמתכווץ אך מצד שני לא נשמע כמשהו מסוכן. אם זה מאד מטריד - גשי להבדק. אם לא - המתיני מספר ימים. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
שבוע הריון טלי 22/10/2012 | 20:15תודה על התשובה קודם כל. ההחזרה היתה לא לאחר ביוץ אלא לאחר זריקות לגרימת עובי רירית גבוה ולפי האולטרסאונד ובדיקת הדופק שעשיתי בתחילת ההריון נאמר לי שאני בשבוע 37 כיום (לפי מה שנאמר לי אז). האם זה הגיוני ומה אמור להיות תאריך הלידה המשוער שלי?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה שבוה ההריון ד"ר שרון מסלוביץ 23/10/2012 | 08:47שלום טלי. ברור שההחזרה היתה לא לאחר ביוץ אבל אנו מתייחסים לרגע ההפריה כרגע הביוץ ולפיכך את סביב שבוע 36+2. אם אמרו לך שאת בשבוע 37 היום - זה מספיק קרוב....תאריך הלידה המשוער הוא עוד 3 שבועות. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
שאלה לגבי קורס אומנות עם שימוש בחומרים מזיקים סטודנטית הריונית 22/10/2012 | 18:56דר' שלום רב, 1.אני לומדת אומנות באוניברסיטה ובאחד הקורסים יש קורס סדנת מכשירים הכולל עבודה לימוד נגרות, פיסול במתכות, גבס,חימר וכו' הדורש מגע וסכנת שאיפה של חומרים כמו נסורת, אבק,פוליסטרין, פוליאורטן(חומרים מסרטנים בשימוש לאורך שנים),אצטון, טרמפטין, לכה,דבק מגע, צבעים אקריליק ,שמן וכו'. המרצה המליץ שאשתמש במסיכה עם פילטר שלדעתו היא מספיקה לאטום מפני שאיפת החומרים הרעילים הללו. אורך הקורס הוא כשעתיים וחצי בשבוע ועוד זמן תרגול. בנוסף יהיה רעש חזק מאוד של מכונות ולכן נשתמש באוזניות נגד רעש. האם סכנת שאיפת החומרים והרעש החזק יכול להיות מסוכן לעובר או שכדאי לדחות את הקורס אחרי ההריון ? 2. והאם מותר לצייר עם אקרילק, שמן וצבעים דומים ? האם החומר שצבע את כפות ידיי יכול להספג ולפגוע בעובר ? תודה רבה על תשובתךהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה חומרים מסוכנים ד"ר שרון מסלוביץ 22/10/2012 | 19:45שלום לך. כל המידע על השימוש בחומרים בהריון מצוי בגוף ממשלתי הקרוי המרכז הטרטולוגי . הייעוץ ניתן טלפונית בחינם. מספר הטלפון של המרכז: 026243663. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
דימום לאחר לידה מיואשת 22/10/2012 | 18:54ילדתי בתאריך 9/8 התחלתי לקחת סרזט בתאריך 12/9. אני עדיין מדממת.. הדימומים באים והולכים אך כשהם באים הם ממש מתחזקים, כמעט 11 שבועות אחרי לידה... האם הדבר תקין? מכיוון שאני שומרת נידה וכבר עברו חודשיים וחצי מאז הלידה ועוד לא טבלתי איני יכולה להיות עם בעלי.. האם יש פיתרון להפסקת הדימומים? כמו כן, הבנתי שאם מפספסים את שעת נטילת הגלולה אפילו בקצת חוזרים הדימומים? האם הדבר נכון? שכן, זה יכול ליצור אצלי בעיה בגלל הטבילה וכו'.. תודה מראש..הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה דימום לאחר לידה ד"ר שרון מסלוביץ 22/10/2012 | 19:33שלום לך. ראשית עלייך להבדק על ידי רופא נשים ולבצע סונר כדי לודא שהרחם ריק. אם כך הם הדברים, הדימום עלול להגרם על ידי סרזט והוא אכן מפריע לשומרות דיני טהרה. ישנם פתרונות לעצירת הדימום על ידי תוספות כדורים. אי עקביות בשעת נטילת הסרזט עלולה לגרום להפרשות חומות. גשי לרופאך להבדק. בהצלחה,שרוןהוסף תגובה
עזרה בפיענוח בדיקת שתן בהריון מתי 22/10/2012 | 18:00שלום רב, אשתי בשבוע ה25 להריונה, הריון תקין. בבדיקת שתן שגרתית נתקבלה תוצאה אחת חריגה: LEUCOCYTES - U STRIP 75 WBC/microl ותוצאת תרבית השתן הינה כדלקמן: Urine culture - צמיחה דלה מעורבת. אציין שהיא איננה סובלת מסימפטומים כלשהם של דלקת בדרכי השתן. האם התוצאות שלעיל מצריכות בדיקות נוספות? תודה, מתי.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה בדיקת שתן ד"ר שרון מסלוביץ 22/10/2012 | 18:53הי מתי. אין צורך בבדיקה נוספת. יש לחזור על תרבית שתן בשבוע 35. בהצלחה לך ולאשתך, שרוןהוסף תגובה
שבוע הריון טלי 22/10/2012 | 17:49שלום דר. אני בת 25 הריון ראשון. עברתי שאיבת ביציות בספטמבר שבה הופרו 6 עוברים. עברתי 4 החזרות כאשר בהחזרה האחרונה הוחזר עובר בלוציסט שנקלט. המחזור האחרון שלי היה בתאריך 5.2.12 וההחזרה היתה בתאריך 28.2.12. השאלה שלי באיזה שבוע אני? דרך אגב אתה פשוט מדהים ועוזר לי בכל שאלה ואני פשוט מודה לך על הליווי במהלך כל ההריון.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה שבוע ההריון ד"ר שרון מסלוביץ 22/10/2012 | 18:52שלום טלי. אם ההחזרה היתה ב 28.212 והיא חלה כ 3-4 ימים לאחר הביוץ עם היה ביוץ הרי שהוסת המשוער היה 17 יום קודם לכן ב 11.2.12 ולכן את בשבוע 36+2. בהצלחה, ותודה על המחמאות. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
דוקסילין אחרי הפלה עם ציטוטק מאוכזבת 22/10/2012 | 14:54אני אחרי קבלת ציטוטק וגינלי בעקבות הפלה שהייתי צריכה לעבור כיוון שלצערי לעובר הפסיק הדופק בתחילת שבוע 7. שאלתי היא- אני צריכה לסיים את הדוקסילין יום ראשון הקרוב, יום שבת אני רוצה ללכת לג'קוזי ומסאג' עם בן זוגי השאלה אם יש מניעה ללכת כמעט שבוע אחרי הפלה עם ציטוטק וכמעט בסיום קבלת הדוקסילין? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה דוקסילין ד"ר שרון מסלוביץ 22/10/2012 | 16:56שלום לך. אם עדיין יש דימום - מומלץ שלא להכנס לבריכה או ג'קוזי. אם נגמר - אין בעיה. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
(HCG-B Quantitative (B עלמה 22/10/2012 | 13:24שלום רב, לפי וסת אחרונה (18 לספטמבר), אני אמורה להיות ממש בתחילת שבוע חמישי. ערכי (HCG-B Quantitative (B (מבדיקת דם שנערכה אמש) עומדים על 3394. מכיוון שהתור שלי לרופא הוא רק בעוד שבועיים, רציתי לשאול האם הערך תקין יחסית לשבוע שאני נמצאת בו (האם לא גבוה מידי?) ושאלה נוספת-מאז שהתגלה ההריון ועד היום ולמעשה משך השבועיים הקרובים לא אראה רופא. האם זה בסדר? תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה בטא ד"ר שרון מסלוביץ 22/10/2012 | 16:42שלום עלמה. הערך תקין אך תקינותו אינה אומרת דבר על תקינות ההריון...יש לבצע סונר בשבוע 7-9 כדי לראות דופק ועובר תקין. עד אז - ךהתאזר בסבלנות ולא לבצע עוד בדיקות בטא חסרות משמעות. בהצלחה,שרוןהוסף תגובה
בדיקת דם כתחילף לבדיקת מי שפיר יעל 22/10/2012 | 12:14שלום אני מנסה להבין את ההבדל המהותי בין 2 הבדיקות. הבנתי שבבדיקת דם ניתן למצוא ממצאים לתסמונת דאון (21,13,18 ) וכן עוד מספר תסמונות שקשורות לכרמוזוני המין. הבנתי שבדיקור "מצלמים " את הכרומוזונים וניתן לראות בהם שונויות (שלא רואים בבדיקה ) וש"בודקים עוד מאות תסמונות" - אשמח להסבר לגבי "צורת הכרמוזונים ולגבי "מאוד תסמונות" כי ב 2 מי השפיר הקודמים שעשיתי - תוצאות הבדיקה שנשלחו אלי התייחסו אך ורק לכרמוזונים 21,13,18 , כרמוזוני המין וחלבון עוברי ..עד כמה "שכיחות" אותן"מאות תסמונות" ועד כמה ניתן להבין תוצאות של "צילום כרמוזונים " לא תקין - תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה בדיקת דם כתחליף למי שפיר ד"ר שרון מסלוביץ 22/10/2012 | 16:40שלום יעל. שאלתך קצת מורכבת מכדי לענות עליה בפורום זה. אשתדל לתמצת: 1. בדיקת הדם כיום מגלה בעיקר תסמונת דאון ועד שתי תסמונות נדירות 13 ו 18. בדיקת כרומוזומי המין עדיין אינה ישימה 2. אין מאות תסמונות שיכולים לאתר בבדיקה הרגילה 3. מלבד תסמונת דאון - כל התסמונות הגנטיות הינן נדירות 4. ההבדל המהותי - מסתכלים על כל הכרומוזומים וניתן לגלות חסרים או עודפים (נדיר ביותר) בכל 23 זוגות הכרומוזמים. 5. בדיקור ניתן לשמר נוזל מי שפיר לבדיקות נוספות , בעיקר צ'יפ גנטי שהינה בדיקה מורכבת ויקרה יותר ששמורה למצבים ייחודים. אם ברצונך לשלול תסמונת דאון ויש לך אמצעים כלכליים (כ 10000 ש"ח) - בדיקת הדם מעולה כי היא אינה פולשנית ואינה מסוכנת. הבדיקה מבוצעת רק אם יש לך סיבה לבצעה כמו גיל, ממצא בסונר, חלבון עוברי לא תקין בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
איטמות הנרתיק
-
הפלות חוזרות
טיפולים וניתוחים קשורים
-
כריתת פות
-
התקן תוך רחמי IUD
בדיקות קשורות
-
תרבית זרע
-
סקירת מערכות מאוחרת
תרופות קשורות
-
פולימיקסין B סולפאט
-
מטנאמין היפוראט
מונחים קשורים
-
אנלוג של LH-RH
-
הפריה

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםביוץ והזרעה
פורום ביוץ והזרעה מנוהל ע"י ד"ר גיל ירושלמי, רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית, מרכז רפואי ע״ש חיים שיבא, תל השומר. היכנסי עכשיו והתייעצי עם מומחה/ית!
לפורום ביוץ והזרעהפורוםנטורופתיה
בפורום נטורופתיה ניתן להתייעץ עם גב' רעות דביר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נטורופתיהפורוםהפלה, הפסקת הריון
בפורום הפלה, הפסקת הריון ניתן להתייעץ עם ד"ר אהוד רז, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הפלה, הפסקת הריוןפורוםנסיון
בפורום נסיון ניתן להתייעץ עם ד"ר רופא ניסיון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נסיון

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
ד"ר גיל ירושלמי
רעות מוקדס
ד"ר אהוד רז
גב' יאנה - בדיקה קורן