פורום הריון ולידה - עמוד 132
ד"ר עמנואל אטלי
-
כיצד יודעים שהכל תקין?
19/08/2012 | 01:37היי ד״ר, אני בשבוע 13, הריון ראשון. רציתי בבקשה לדעת ביו בדיקה לבדיקה( או סתם ביקור אצל הרופא) עובר זמן.. איך אפשר לדעת בינתיים שהכל בסדר עם העובר?הרי עדיין לא מרגישים תנועות. ואם חלילה אין דופק או משהו לא תקין, כיצד זה צריך לבוא לידי ביטוי? האם אני צריכה להרגיש, לראות משהו? ואם במידה ומשהו לא תקין ההשפעה עלי היא ישירה או שלוקח קצת זמן? תודה רבה רבה ושבוע טוב.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כיצד יודעים שהכל תקין?
ד"ר שרון מסלוביץ 19/08/2012 | 07:23שלום לך, שאלתך מבטאת חששות רבים אצל נשים הרות. חשש זה נובע מרגש בריא הנבנה במהלך ההריון ונקרא "התנהגות אמהית". אין כל דרך לדעת שהכל בסדר בכל רגע נתון. גם שילדך יוולד לא תהיה כל דרך לדעת וגם כשהוא ילך לבית הספר, לחוג וכו'. את צריכה למצוא דרכים להתמודד עם החשש לשלום ילדך שכן כעת הוא עדיין חשש בריא ומובן אך בעתיד הוא עלול להזיק לילד וליחסים הבינאישיים במשפחתך. הבדיקות במדינת ישראל הן הצפופות בעולם!!. לא תרגישי דבר אם חלילה יקרה משהו אך למה לחשוב כך? אם ההריון תקין, נסי להנות ממנו. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
תודה רבה רבה!
19/08/2012 | 09:37תודה רבה רבההוסף תגובה
-
תשובה נפלאה ומכילה כל כך
שותפה 17/05/2020 | 12:06תודההוסף תגובה
-
תשובה לתשובת הדוקטור
שירפ 22/08/2020 | 08:02התשובה שלך לא הייתה מספקת בכלל...הוסף תגובה
-
-
אי הדגמה של כיס מרה בסקירה מוקדמת
רינת 05/07/2016 | 23:12שלום, אני בשבוע 14+6, בת 30, בריאה בד"כ. עשיתי סקירה מוקדמת, כל הממצאים יצאו תקינים למעט חוסר הדגמה של גיס המרה. איך כדאי לפעול ע"מ לוודא שהכל בסדר? האם סקירת מערכות נוספת תעזור? האם כדאי לפנות למי שפיר? אודה לתשובתך הדחופה. תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כיס מרה
ד"ר אריאל אהרוני 06/07/2016 | 14:23לא תמיד מתגלה בסקירה מוקדמת. יש להמשיך מעקב. . בברכה, ד"ר אריאל אהרוניהוסף תגובה
-
באותו מצב עכשיו
שרון 30/07/2020 | 06:29האם ראו את כיס המרה בבדיקות הנוספות?הוסף תגובה
-
-
דופסטון
לולה 27/04/2019 | 08:50אחרי בירור בעקבות 2 הפלות (6,8) יצא תקין, הרופאה נתנה לי לשתות דופסטון כדי להעשיר את סביבת הביוץ. בדרך כלל מקבלת מחזור כל 24 ימים. החודש, שבוע לפני הקבלה היו לי כאבים בצד שמאל למטה (שהרגישו כמו כאבי ביוץ) יומיים לפני הוסת (יום 21) התחילו לי הפרשות עם קצת דם ץס למחרת הפרשות חומות וכך זה הלך וחזר במשך 3 ימים. עכשיו ההפרשות רגילות. כביכול אם סופרים שבועות שבוע 3 פלוס 6. לא קיבלתי מחזור (שבדרך כלל מאוד חזק אצלי) אבל גם 2 בדיקות הריון שעשיתי יצאו שליליות. הרופאה אמרה שאם אקבל וסת, להפסיק ואם הבדיקה חיובית להמשיך. אם שניהם לא קרו ולא יודעת מה לעשות. כן יש לי תסמיני הריון - הייתה לי צרבת 3 ימים ללא סיבה, החזה גדל יש הרגשה של המתחות הרחם ותנודות בין רעב מוגבר לחוסר תאבון ובחילות. קבעתי תור לרופאה אבל מתלבטת אם להפסיק לשתות דופסטון בנתיים או לא.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
אז בסוף היית בהריון
אהבה 06/07/2020 | 12:27אני מרגישה עכשיו בדיוק כמו שתיארת צריכה לעשות בדיקת הריון רק בעוד שבוע מעניין אם נגמר בהריון????הוסף תגובה
-
לא
לולה 29/07/2020 | 08:14מצטערת אבל נקלטתי בחודש שאחרי טבעי בלי דופסטוןהוסף תגובה
-
-
דקירות בבטן התחתונה בתחילת הריון
נוי נוי 17/10/2018 | 16:48שלום רב, אני נמצאת ממש בתחילת ההריון. לאחר בדיקת דם שיצאה חיובית אבל עדיין לא עשיתי אולטראסאונד. התחילו לי בלילה דקירות בבטן תחתונה, מצד יצין, גם שאני סתם שוכבת. מרגיש כאילו משהו מנדנד לי על העצב, לא כמו כאבי מחזור. זה לא ברמה של בלתי נסבל אבל מאוד מורגש וכבר כמה שעות טובות לא מפסיק. כאב מעומעם כזה. אשמח לחוות דעתךהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
מה היה בסוף?
חלי 20/07/2020 | 11:27שלום אני כעת במצב שלך ומעוניינת לדעת מה זה היה בסוף ואם יש מה לדאוג?הוסף תגובה
-
-
אנמיה עוברית (לת)
גלעד 16/07/2020 | 15:08היי, הריון ראשון, אשתי עם RH מינוס וקיבלה עד כה אנטי די לאחר מי שפיר. משום מה דחו לנו את זריקת ההמשך.. עברנו לידה שקטה :( בחודש שביעי. כמה זמן ללא נוגדני RH + אצל האם יכול העובד לשרוד ברחם?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
הפלה (לת)
אסתר 11/07/2020 | 22:33אני בהריון חמישי ללא הפלות קודמות. בתחילת ההריון הופיע דימום כמו דימום ווסתי אך קל יותר. ניגשתי לבדיקה (אצל רופא תורן בשעות הערב) ונאמר לי שיש עובר עם דופק אך ההריון נראה לא תקין. יומיים אח"כ ניגשתי לבדיקה נוספת ובה נאמר לי כי אין דופק וזו הפלה. בינתיים הדימום ממשיך כשבוע אך לא מתגבר כלל ויש כאבים חלשים. רציתי לשאול אם כך אמורה להראות הפלה בשלב כזה? והאם יש צורך לגשת ולהיבדק שוב- האם יש סיכוי שייראו דופק????הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
האם אני בהריון?
חיה 23/03/2020 | 16:30עשיתי בדיקת דם ויצא לי HCG QUANT.(S) 7.60 IU/L (HCG < 5 IU/L = NEGATIVE) (HCG < 5 IU/L = NEGATIVE) רציתי לדעת מה זה אומר ומה זה אומר שזה גם שלילי וגם חיובי תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
בטא 34
חנה 06/04/2020 | 13:21היי בנות חדשה פה, אני באיחור של 4 ימים. מחזור אחרון ב7.3. עשיתי שתי בדיקות הריון ביתיות ויצא פס שני חלש חלש. קיבלתי עכשיו תשובה לבדיקת דם להריון שעשיתי, ויצא לי ערך בטא 34. התקשרתי לרופא משפחה כדי לפענח, קיבלתי הפניה לעוד בדיקה לעוד שבוע(כדי לראות האם הערכים גדלים). אבל מה עכשיו? להתרגש? לספר לבעל? או להמתין עד הבדיקה הבאה? הרופא ממש עירער אותי שזה ערך נמוך וזה בעירבון מוגבל.הוסף תגובה
-
בטא 34
גיל 08/07/2020 | 13:10היי, מסקרן אותי לדעת מה קרה איתך כי אני עכשיו שם...... שתי בדיקות ביתיות עם פס חזק ופס חלש ומחר בדיקת דם.... אני במתחהוסף תגובה
-
-
אורך צוואר רחם
איילת 16/12/2012 | 18:19היי , אני בשבוע 30+ 5 ימים,פניתי היום לבדיקה עקב כאבים בבטן מעין כאבי מחזור והתקשות של הבטן לסירוגין,במוניטור לא נצפו צירים והיה תקין אך אורך צוואר התקצר ל25 מ״מ משבוע שעבר שהיה 35 ס״מ. (בשבוע 27 היו לי צירונים קטנים וטופלתי בפרסולט ונחתי כשבועיים בבית. היום חזרתי לעבודה ושוב חזרו הכאבים). האם אורך צוואר זה מסוכן ? מדוע התקצר אם לא נצפו צירים? כיצד ניתן למנוע והאם יכול להתארך שוב? האם עליי לקחת טיפול תרופתי או זריקות? כמו כן בus שבוצע אמרה שהעובר מתאים בכלל בגודלו לשבוע 32 איך זה יכול להיות? תודה רבה וסליחה על כל השאלות,קצת בלחץ.....הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
אורך צוואר הרחם
ד"ר שרון מסלוביץ 16/12/2012 | 18:33שלום איילת. הפורון נועד לשאלות הבנה קצרות. נראה לי שאת זקוקה לרופא שיעקוב אחר ההריון ויענה על שאלותייך. 1. אורך הצוואר שלך הוא גבולי. 2. אין הרבה קשר בין אורך צוואר לצירים. יש נשים עם צירים כואבים וסדירים וצוואר ארוך ויש כאלה ללא צירים עם צוואר מקוצר. 3. אורך צוואר קצר ומתקצר הוא נבא של לידה מוקדמת אם כי רוב הנשים עם צוואר מקוצר תלדנה במועד (פחות שיעור מסוים מהן תלדנה בלידה מוקדמת). 4. הצוואר אינו יכול להתארך אבל לעיתים בודקים צוואר מקוצר משום שהוא דחוס ולא באמת מקוצר. זה גורם כשבודקים תחת פעילות רחמית. אם הבדיקה הבאה תערך כאשר הרחם רפוי לגמרי (בלתי ניתן לתכנון) הרי שהצוואר יראה כאילו הוא מתארך. 5. אני הייתי מתחיל בטבליות נרתיקיות הקרויות אוטרוגסטן אותן מחדירים לנרתיק כל לילה עד שבוע 35. 6. לא הבנתי מה לא יכול להיות בעובר שתואם לשבוע מעבר לגילו. ראית פען ילד בגיל שבע ששוקל כמו ילד בגיל שמונה? בוודאי. אין צורך להיות בלחץ. הכל נראה שפיר ותקין עד כה. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
תודה ומשהו אחרון נוסף...
איילת 16/12/2012 | 18:55תודה רבה על תשובתך המהירה,אתה עושה עבודת קודש.. האם לפי אורך הצוואר היית ממליץ על שמירת הריון / מנוחה מוחלטת? לגבי משקל העובר פשוט האחות אמרה שהוא באחוזון של 95 % וושאולי כדאי בדוק סוכר?? ( העמסת סוכר שלי הייתה תקינה יצאה 70)הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אורך צוואר
ד"ר שרון מסלוביץ 16/12/2012 | 20:43שמירה מוחלטת לא תועיל כלל. מהי הערכת המשקל של העובר?הוסף תגובה
-
אורך צוואר
איילת 17/12/2012 | 07:56היי, הערכת משקל עובר 1949 גרם . אם כן,אם שמירה לא תעזור ,הנרות שהצעת זה מה שיעזור...?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הערכת משקל
ד"ר שרון מסלוביץ 17/12/2012 | 13:40הערכת המשקל תקינה אם כי הוא קצת גדול מן הממוצע. טבליות נרתיקיות אולי יועילו. שמירה - לא קשורה למצב...בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
אורן צוואר רחם
יעל 06/07/2020 | 10:00שלום שמי יעל ורציתי לדעת היה לי בהריון הראשון לידה מוקדמת בשבוע 17 בהריון השני הייץי בשמירה משבוע 16 בגלל שאורך צוואר בשבוע 15 היה 27 והתחלתי טיפול פרוגסטרון ושבוע וחצי לאחר סיום הטיפול שזה בשבוע 36 הפסקתי עם הזריקות וילדתי בשבוע 37 +5 ועכשיו אני בהריון שבוע 12 + מטופלת בהריון בסיכון ורציתי לדעת האם אורך צוואר הרחם יכול להשתנות מהריון להריון ?הוסף תגובה
-
-
BETA-HCG QUANTITATIVE- SERUM
א 04/01/2011 | 21:00עשיתי בדיקה ביתית שיצאה שלילית. לאחר מס' ימים ביצעתי בדיקת דם והתשובה היתה <5 <5 IU/L.. האם התשובה חיובית או שלילית?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
דר' רון רוזנברג 05/01/2011 | 00:47שליליתהוסף תגובה
-
1193 11/01/2013 | 12:53שלום עשיתי בדיקה ויצא לי תוצאה 94 IU/L מה המשמעות? והאם זה נקרא הריון כימי? אשמ לדעת מה זה אומר.. תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
HCG
ד"ר שרון מסלוביץ 11/01/2013 | 22:51זה אומר הריון צעיר. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
מעיין 14/05/2013 | 22:47הי, בבדיקת דם יצאה לי תוצאה של 11222 בבדיקת BETA-HCG QUANTITATIVE- SERUM. במקרה יצא שאני יודעת בדיוק את תאריך ההתעברות (19/4), מה יכולה להיות המשמעות של ערך כה גבוה ביחס לשבוע כה מוקדם (רביעי)? באולטרסאונד עוד לא רואים דופק והרופא שלי לא אופטימי. האם יש לזה עוד סיכוי להתקדם להיריון תקין? תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בטא גבוה ללא דופק
ד"ר שרון מסלוביץ 15/05/2013 | 20:40שלום מעיין. את לא בשבוע רביעי אלא שישי כי סופרים מהוסת האחרונה שהיא שבועיים טרם ההתעברות. המתיני כשבוע ובצעי בדיקת סונר שוב. אל תבצעי בדיקת HCG נוספת! הן מיותרות לחלוטין מהרגע שניתן לראות משהו בסונר. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
Beta-HCG Quantitative-Serum
עליזה 25/06/2013 | 22:08שלום.עשיתי בדיקת בטה ויצא 13810.0 IU/L. האם תשובה היא חיובית? תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בדיקת בטא
ד"ר שרון מסלוביץ 26/06/2013 | 07:10שלום עליזה. חיובית אך מיותרת. בערך כזה ניתן כבר לראות את ההריון באולטראסאונד. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
הריון ללא דופק
אפרת 22/06/2020 | 17:14היי, אני אמורה להיות בשבוע 9 לפי המחזור האחרון... בבדיקת אולטרסונט ראשוני הרופאה לא מצאה דופק, היא שלחה אותי לבצע בדיקת בטא והתוצא היא:74505 IU/L. יש לציין שזהו הריון ראשון שלי ומתחת ל 25 האם זה מסמן משהו בעיתי בגוף ? מה אפשר לדעת ע"פ התוצאה וכן האם אכן זה בטוח הריון לא תקין ?הוסף תגובה
-
-
התקצרות צוואר הרחם בשבוע 18
אוסנת 19/12/2016 | 21:30ד״ר אהרוני שלום, אני מטופלת במרפאה לסיכון גבוהה בבלינסון עקב סכרת טרום הריונית מסוג 1 (מאוד מאוזנת A1c 4.8). אני בשבוע 18+6 ואתמול כשהייתי בבדיקת מעקב שגרתית אצל האנדוקרינולוג והגניקולוגית במרפאה. הגניקולוגית עשתה לי אולטרסאונד חיצוני ובגלל שראתה משהו שנראה לה כמו מחיצה שלחה אותי לבדיקה ביחידת האולטרסאונד בבי״ח. ביחידה הטכנאית התחילה עם אולטרסאונד בטני בו ראתה מחיצה שעוברת מדופן רחם קידמי לאחורי. לאחר מכן ביקשה לעשות לי גם אולטרסאונד וגינאלי ואז ציינה שצוואר הרחם שלי התקצר והינו באורך 20 מ״מ. כשחזרתי עם הממצאים לרופאה היא הסבירה לי את החלופות האפשריות- קשירה של צוואר הרחם או מתן אוטרוגסטן פעם ביום 200 מ״ג לנרתיק. היא המליצה (לאחר התייעצות עם מנהל המחלקה ולטענת מכיוון שזהו הריון ראשון ספונטאני ללא הפלות קודמות) על האוטרוגסטן. זה כרגע הטיפול שאני מקבלת. ראשית, האם אתה חושב שזהו הטיפול הנכון ושזה סטטיסטית מקטין יותר את הסיכון ללידה מוקדמת ? שנית, האם לאור הנתונים (גם רקע התחלתי וגם השינוי בצוואר הרחם) יש לי סיכוי לשמור על ההריון וללדת לידה רגילה? שלישית, עם הממצא של צוואר הרחם יצא שפחות דנו במחיצה (גם די הייתי בשוק מכדי לשאול..) מה משמעותה והשפעתה על התפתחות העובר? מקריאה ברשת ראית שיש הבחנה בין מיתר אמניוטי למשטח/ וילון אמניוטי האם מה שנמצא אצלי זה מיתר או משטח? תודה מראש על המענה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
מחיצה
ד"ר אריאל אהרוני 20/12/2016 | 18:22מחיצה ברחם היא שונה ממחיצה בתוך שק ההריון, ויש צורך לברר בדיוק על איזה סוג מדובר. לגבי צוואר אם הוא מקוצר צריך שתיה מרובה, וכן טיפול פרוגסטטיבי, שאותו את מקבלת, והכי חשוב - המשך מעקב על אורך הצוואר. בברכה, ד"ר אריאל אהרוניהוסף תגובה
-
שמירת הריון
אוסנת 22/12/2016 | 20:57תודה על המענה. שאלה נוספת האם נראה לך שלאור הנתונים ימליצו לי על שמירת הריון?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שמירת הריון
ד"ר אריאל אהרוני 25/12/2016 | 09:44זה אינו מושג רפואי אלא של ביטוח-לאומי. יש לשאול אותם. בברכה, ד"ר אריאל אהרוניהוסף תגובה
-
צוואר דינמי
אוסנת 27/12/2016 | 16:11שלום, אתמול הייתי אצל הרופא בגלל כאבים, התכווצויות בבטן התחתונה. הוא עשה לי בדיקה לצוואר הרחם וראה שהוא באורך 24 מ״מ (התארך בשבוע ב4ממ). בעקבות קיטונים בשתן הוא הפנה אותי למיון לקבלת עירוי נוזלים (זאת למרות ששתיתי מעל ל3 ליטר.. והסוכר מאוזן) במיון הרופא עשה לי בדיקה נוספת ושם מדד אורך צוואר רחם של 33-31 ס״מ (כבר שבוע 20+0 היום). לטענתו יש לי צוואר דינמי. מה זה אומר? איך אני אמורה להתנהל עם זה? האם זה יכול להתקצר שוב? האורך הזה תקין לשבוע 20? האם עליי להמשיך עם הטיפול התרופתי כרגיל (1x200 מ״ג אוטרוגסטן) כדי לשמר את הקיים?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
צוואר
ד"ר אריאל אהרוני 28/12/2016 | 11:03אכן יש שינויים באורך הצוואר בהתאם למידת הכווץ ברחם בעת הבדיקה. אם הגיע ל 30 מ"מ, הסיכון אינו גדול אך צריך המשך מעקב. בברכה, ד"ר אריאל אהרוניהוסף תגובה
-
צוואר דינמי
אנונימי 26/05/2020 | 15:53היי, אשמח לקבל את דעתך בנושא. בשבוע 20 עקב כאבים בבטן תחתונה, התקשות הבטן ולחצים עזים בנרתיק הפנו אותי למיון ושם התברר כי קיים אצלי התקצרות צוואר הרחם, הצוואר היה באורך 17 מ"מ. הנחו אותי לקחת פרוגסטרון 200 פעם ביום ולגשת למרפאת הריון בסיכון לבצע מעקב. יומיים אחרי ההתקצרות הגעתי למעקב הריון בסיכון לאחר מנוחה ממושכת בשכיבה ונטילת פרוגסטרון הצוואר התארך ל-44 מ"מ. עקב השינוי המשמעותי בהפרש של יומיים הרופא קבע כי מדובר בצוואר דינמי והמליץ על שמירת הריון והמשך מעקב במרפאה בהריון בסיכון. במהלך תקופת המעקב הצוואר אומנם לא הגיע לפחות מ25 מ"מ אך הוא כל הזמן השתנה ונע בין ה26-34 מ"מ וזה בזמן שאני שומרת על מנוחה בשכיבה ללא כל מאמץ ופעילות, שתיה מרובה של מים ונטילת פרוגסטרון באופן עקבי. הייתי שמחה לדעת האם לדעתך אכן מדובר בצוואר דינמי? ובהתאם לשושלת הדברים האם הדבר מוגדר כסיכון לאם ועובר ויכול להוביל ללידה מוקדמת? תודה רבה!!הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
איטמות הנרתיק
-
תסמונת אשרמן - מהי המחלה והשלכותיה
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
קשירת חצוצרות, עיקור חצוצרות
-
ניתוח קיסרי צרפתי
-
בדיקות קשורות
-
אבחון סיסטיק פיברוזיס
-
תרבית זרע
-
תרופות קשורות
-
מטנאמין היפוראט
-
בלאומיצין PFI
-
מונחים קשורים
-
גורם צוואר-הרחם
-
ביצית
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםביוץ והזרעה
פורום ביוץ והזרעה מנוהל ע"י ד"ר גיל ירושלמי, רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית, מרכז רפואי ע״ש חיים שיבא, תל השומר. היכנסי עכשיו והתייעצי עם מומחה/ית!
לפורום ביוץ והזרעהפורוםנטורופתיה
בפורום נטורופתיה ניתן להתייעץ עם גב' רעות דביר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נטורופתיהפורוםהפלה, הפסקת הריון
בפורום הפלה, הפסקת הריון ניתן להתייעץ עם ד"ר אהוד רז, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הפלה, הפסקת הריוןפורוםנסיון
בפורום נסיון ניתן להתייעץ עם ד"ר רופא ניסיון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נסיון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
ד"ר גיל ירושלמי
רעות מוקדס
ד"ר אהוד רז
גב' יאנה - בדיקה קורן