פורום הריון ולידה - עמוד 1363
ד"ר עמנואל אטלי
-
מבנה ציסטי בהריון
לל 29/05/2012 | 19:03שלום רב, בשבוע 5 ו-4 ימים נצפה דרך האולטרסאונד בשחלה הימנית מבנה ציסטי של 13 מ"מ והבנתי שיכול להיות שזה היה קשור לשאריות מהביוץ, כיום בשבוע שביעי ויום נצפה מבנה ציסטי של 19 מ"מ. מדוע זה קורה? ולמה זה יכול לגרום? אם יש קשר אני לוקחת פעמים ביום דרך בליעה אוטרוגסטון 200הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
מבנה ציסטי בהריון
ד"ר שרון מסלוביץ 29/05/2012 | 19:12שלום לך ראשית סביר מאד להניח כי המבנה שראו בשבוע 5 היה גדול יותר מ 13 ממ אם זהו אכן הגופיף הצהוב. מבנה ציסטי זה אינו רק שארית ביוץ אלא איבר חשוב המספק את הורמון הפרוגסטרון הנחוץ לעובר הראשוני עד להתפתחות השליה בשבוע 9-8 ולכן הוא אף גדל עד לשבוע זה. אין כל מקום לדאגה ממבנה ציסטי בגודל זה ואין כל קשר לאוטרוגסטן שאת נוטלת. בהצלחה. שרון.הוסף תגובה
-
תשובה
לל 29/05/2012 | 19:48תודה רבה לךהוסף תגובה
-
-
יתר פעילות בלוטת התריס בהריון
ריבי 29/05/2012 | 17:51שלום, לאחר טיפולי פוריות (2 הריונות קודמים עם חוסר דופק שבוע 8),אני בהריון שבוע 11 (יש עובר בשק בודד+שני עוברים באותו שק כשלפני יומיים נראו ללא דופק). מתחילת אפריל עם תמיכה הורמונלית 3 פעמים ביום (נרות+כדורים) שמסתיימת היום. בבדיקות הדם נמצאו הערכים הבאים: TSH-0.03 FT4- 27.1 FT3- 10.84 לא ידוע על היסטוריה משפחתית ובבדיקות בעבר הבלוטה הייתה מאוזנת נפגשתי היום עם אנדוקרינולוג שנתן לי PROPYLTHIOCIL 50 MG פעמיים ביום. האם יתכן ונגרם נזק לעובר הבודד עד כה? האם לקחת את הכדורים? מה יכולות להיות השפעות הלוואי על העובר? האם לא כדאי לעשות שוב את הבדיקות לפני שמתחילים את הכדורים? לתשובתך המהירה אודה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
יתר פעילות בלוטת תריס
ד"ר שרון מסלוביץ 29/05/2012 | 17:56שלום ריבי ראשית לא נגרם כל נזק לעובר עקב יתר הפעילות הקל שאת מתארת. שנית , כנראה שזהו מצב זמני וחולף ויש לחזור על הבדיקות עוד כחודש ניתן לקחת את כדור ה PTU בהריון - אינו גורם כל נזק. גם אם לא תקחי בשלב זה את הכדורים ותבצעי בדיקת TSH נוספת בטווח של 3-4 שבועות - לא יגרם כל זנק לך או לעוברך בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
המון תודה
29/05/2012 | 18:32הוסף תגובה
-
-
היריון
שרית 29/05/2012 | 16:00אני בשבוע 30 יש לי ברונכית שיעול כרוני הרופא נתן לי אנטיביוטיקה קלרידקס האם האנטיביוטיקה הזו מותרת בהריון?או שיש סוג אחר שממולץ ולא יפגע העובר.?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
קלרדיקס והריון
ד"ר שרון מסלוביץ 29/05/2012 | 18:02שלום שרית קלרידקס או בשמה הגנרי קלריתרומיצין אינה מומלצת לשימוש בהריון משום שישנם דיווחים על מומים שנגרמו במחקרים על בעלי חיים כעכברים וקופים במינונים מעט גבוהים מהמינונים המקובלים - אך לא הייתי ממליץ לנסות...ישנן תרופות אחרות ובטוחות יותר שניתן לתת כאזיתרומיצין. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
קלרדיקס והריון
ד"ר שרון מסלוביץ 29/05/2012 | 18:02שלום שרית קלרידקס או בשמה הגנרי קלריתרומיצין אינה מומלצת לשימוש בהריון משום שישנם דיווחים על מומים שנגרמו במחקרים על בעלי חיים כעכברים וקופים במינונים מעט גבוהים מהמינונים המקובלים - אך לא הייתי ממליץ לנסות...ישנן תרופות אחרות ובטוחות יותר שניתן לתת כאזיתרומיצין. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
-
תוצאות בטא
שירה 29/05/2012 | 16:30שלום, יש איחור של יום במחזור עשיתי בדיקת דם היום בטא תוצאות 117 כל כמה זמן לחזור על בדיקת בטא כדי לוודא הכפלה? תוך כמה זמן ניתן לראות שק הריון?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תוצאות בטא
ד"ר שרון מסלוביץ 29/05/2012 | 17:53שלום שירה למעשה אין כל צורך לחזור על בדיקות בטא כלל! תקינות ההריון תאושר על ידי סונר שיבוצע בשבוע 8 יראה עובר תואם לגיל ההריון עם דופק. אם את בכל זאת רוצה לברר שההריון קיים את יכולה לבצע סונר כשבוע לאחר האיחור ולראות שק הריון עם שק חלמון. בדיקות הבטא מיותרות ואינן אינפורמטיביות בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
תודה רבה:)
שירה 29/05/2012 | 17:59אמתין בסבלנות, תודה.הוסף תגובה
-
-
ערכי בטא
רתם 19/05/2012 | 11:54שלום ד״ר, ביום ה12 לאחר החזרת 3 מוקפאים הבטא היתה 56 והפרוגרסטרון 12.2, ביום ה14 בטא 77 והפרוגרסטרון 33.4. הרופא הפנה אותי לבדיקה נוספת ביום ראשון, ואני יודעת שאלו לא הערכים האופטימליים. שאלתי אם אתה מכיר תוצאות כאלה שבכל זאת הפכו להריון תקין? האם בכל זאת קיים סיכוי? אשמח לתשובההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
ערכי בטא
ד"ר שרון מסלוביץ 19/05/2012 | 15:36שלום רתם. ערכי הבטא אינם נבא מוצלח לתקינות ההריון. יש לי פציינטית בשבוע 32 כעת שהחלה את ההריון עם ערכים דומים מאד לשלך. בהצלחה.הוסף תגובה
-
המשך בטא
רותם 20/05/2012 | 13:08היי ד״ר, אשמח לעזרתך היום ביצעתי בדיקה חוזרת יום 16 להחזרה, בטא 134 פרוגרסטרון 40.2 E2 874 הרופא שלי בחו״ל ואני מאוד לחוצה. מה אתה חושב האם עדיין יש סיכוי? אני נוטלת 6 אנדרומנטין ביום האם כדאי לבקש זריקות? אשמח לתשובתך יום טובהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ערכי בטא
ד"ר שרון מסלוביץ 20/05/2012 | 15:02שלום רותם,עליית הבטא מעט חריגה לגיל ההריון אך היא עדיין בעלייה. כעת אין מה לעשות מעבר למעקב בטא וסונר כאשר הערך מעל 1500. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
תודה
רותם 20/05/2012 | 17:19תודה רבה על תשובתיך המהירות :)הוסף תגובה
-
המשך בטא
רותם 22/05/2012 | 15:16היי ד״ר, שוב אשמח לעזרתך היום ביצעתי בדיקה חוזרת יום 18 להחזרה, בדיקה 4. בטא 246 פרוגרסטרון 29 הבטא עלתה במקצת הפרוגרסטרון ירד. אני ממש פוחדת שעלול להייוצר מצב של הריון חוץ רחמי. אני יודעת שאין מה לעשות מלבד להמשיך ולעקוב. האם לדעתך יש סיכוי להריון תקין עם הגידול המדשדש בבטא והירידה בפרוגרסטרון? אשמח לחוות דעתךהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בטא מדשדש
ד"ר שרון מסלוביץ 22/05/2012 | 17:05שלום רותם, אם נסכם: בטא פרוגסטרון יום 12 56 12.2 יום 14 77 33.4 יום 16 134 40.2 יום 18 246 29 הבטא כמעט מכפילה עצמה כל יומיים. הפרוגסטרון הינו בעל כושר ניבוי חלש לתקינות ההריון. המשיכי לקוות ולהמתין. יכול להיות שיש הריון חוץ רחמי אך יכול להיות גם שלא.... בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
תודה :)
רותם 22/05/2012 | 17:36ד"ר, תודה רבה על המענה המהיר, אני אמשיך לקוות לטוב :)הוסף תגובה
-
תודה :)
רותם 22/05/2012 | 17:36ד"ר, תודה רבה על המענה המהיר, אני אמשיך לקוות לטוב :)הוסף תגובה
-
המשך
רותם 25/05/2012 | 17:54היי ד״ר, היית לי לעזר רב בתשובותיך הקודמות:) ובהמשך לשאלותי הקודמות יש לי שאלה נוספת, היום יום 21 ביצעתי בדיקה נוספת בטא 455 פרוגרסטרון 22 היום התחילו דימומים וכאבים חזקים בגב (מעין כאבי מחזור חזקים). עכשיו בודאות משהו לא בסדר, אם כך למה הבטא ממשיכה לעלות? ומה אמור לקרות עכשיו? ומה אני צריכה לעשות האם ללכת לרופא בשבוע הבא או אולי לפנות למיון? אני ממש חוששת, אשמח לדעת מה דעתך בענייןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב ודימום
ד"ר שרון מסלוביץ 25/05/2012 | 19:30שלום רותם. קשה לענות על שאלה כזאת משום שחסרים נתונים כמו כמות הדימום. אם הדמם כבד מוסת פני למוקד או מיון. אם פחות - המתיני כי זה מה שיעשו במיון....בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
ד"ר שרון אתה מדהים
רותם 25/05/2012 | 19:46תודה רבה על המענה המהיר. כבר רשמתי לך קודם אבל ארשום לך שוב תודה רבה על התשובות המהירות. הדימום אינו כבד, אני אמתין לאחר החג ואלך לרופא שלי. חג שמחהוסף תגובה
-
ירידה בבטא
רותם 29/05/2012 | 17:51שלום ד״ר שרון, אשמח לחוות דעתך בהמשך לשאלותי הקודמות. לאחר שהבטא הגיעה לשיא של 455 שלושה ימים לאחר מכן היא ירדה ל68 וגם ערכי הפרוגרסטרון ירדו מ22 ל19. אם ככה מתי המחזור אמור להגיע כשהפרוגרסטרון יהיה נמוך או שהבטא תתאפס? קראתי שהמחזור עלול להתעקב במקרה כזה. בנוסף, עם קבלת המחזור יש מניעה להתחיל טיפול ivf חדש? תודה ויום טוב:)הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ירידת בטא
ד"ר שרון מסלוביץ 29/05/2012 | 17:58שלום רותם, כצפוי הבטא יורד עקב הריון שאינו תקין. לאחר התאפסות הבטא יתחיל שוב תהליך גיוס זקיקים והוסת צפוי להגיע בטווח של 3-6 שבועות. אין כל מניעה להתחיל מחזור חדש מיד בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
-
דימום קל
מיטל 29/05/2012 | 13:19לפני שלושה חודשים הפסקתי לקחת גלולות בכדי להיכנס להריון ההיתי אמורה לקבל אתמול מחזור והיום ראיתי שיש לי דימום קל אם כאבי מחזור על מה זה מעיד בתודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
דימום קל
ד"ר שרון מסלוביץ 29/05/2012 | 17:48שלום מיטל. את בוודאי מתכוונת לשאול" האם אלה הם סימני הריון? והתשובה היא יכול להיות - ויש דרך פשוטה לגלות האם אכן כך: פשוט לבצע בדיקה להורמון ההריון. ברפואה המודרנית אין מייחסים חשיבות לסימני הריון משום שיש בדיקות נגישות וקלות לאתר הריון. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
-
האם אני בהריון
שלי 29/05/2012 | 12:00בבדיקה ביתית שעשיתי בבית יצאו לי שני פסים והבנתי שאני בהריון. היום בבוקר ניגשתי לעשות בדיקת דם וקיבלתי כעת את התוצאה: HCG -B Quantitative (B) IU/l אני לא מבינה מה זה אומר? האם יכול להיות שזה שלילי? האם יש טעות בבדיקה הביתית? אשמח לתשובה. תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
הריון?
ד"ר שרון מסלוביץ 29/05/2012 | 13:00לא מסרת את התשובה המספרית...לכן אין לדעת אם את בהריון. שרוןהוסף תגובה
-
שלי 29/05/2012 | 13:45העתקתי את מה שמופיע בתוצאות HCG-B Quantitative (B) IU/1 מה זה אומר?הוסף תגובה
-
הריון?
שלי 29/05/2012 | 13:46HCG-B Quantitative (B) IU/1 זה מה שמופיע בתוצאות. מה זה אומר?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הריון
ד"ר שרון מסלוביץ 29/05/2012 | 13:51אם אני מבין נכון התשובה היא 1 ואם כך - אינך בהריון....הוסף תגובה
-
הריון
שלי 29/05/2012 | 13:56איך זה הגיוני כשבבדיקה ביתית יצאו לי שני פסים? היתכן?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הריון
ד"ר שרון מסלוביץ 29/05/2012 | 14:00שלום שלי בדקי טוב אם כן התשוב של ה HCG הכמותי היא 1 אם כן - את לא בהריון וזו עובדה. אינני יודע מדוע קיבלת שני פסים בבדיקה הביתית - היא בודקת בדיוק את אותו ההורמון שבודקים בדם. שרון.הוסף תגובה
-
-
החלקה יפנית או ברזילאית בהריון
שרית 29/05/2012 | 09:41האם מותר לעשות החלקה יפנית או ברזילאית בהריון (כיוון שזה חומר כימי על השיער ונושמים אותו במהלך הטיפול)הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
החלקה יפנית או ברזילאית בהריון
ד"ר שרון מסלוביץ 29/05/2012 | 10:26שלום שרית, בנחלקה יפנית או ברזילאית משתמשים בחומרים כימיים שונים. מספרות שונות משתמשות בחומרים שונים ולכן לא ניתן לבצע הכללה. ככלל, החלקה יפנית אינה מסוכנת לאם או לעוברה. באשר להחלקה ברזילאית, לעיתים נעשה שימוש בחומרים שאינם מומלצים לשימוש בהריון. יש לברר באילו חומרים משתמשים ולהתקשר למרכז הטרטולוגי 026243663 על מנת לודא בטיחות השימוש בחומרים אלה בהריון. בכל מקרה חשוב לודא כי המספרה מאוררת היטב ויש מספרות המשתמשות במסכות בידוד נשימתי המונעות חדירת המולוקולות הגדולות של חומרי ההחלקה למערכת הנשימה. בהצלחה, שרון.הוסף תגובה
-
-
הפרשות מהפטמות בשבוע 25
מודאגת 28/05/2012 | 17:26שלום, שבוע שעבר התחילו לי הפרשות מהפטמות, קראתי קצת והבנתי שזה נורמלי אבל באחת מהפטמות הייתה לי ממש טיפה הפרשה דמית והיום בבוקר ראיתי שזה קרה שוב.. האם זה נורמלי?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
הפרשות מהפטמות
ד"ר שרון מסלוביץ 28/05/2012 | 17:31שלום לך זה יכול להיות נורמלי לחלוטין אם את מודאגת- גשי להבדק על ידי כירורג שד לדעתי, אין מקום לדאגה, שרוןהוסף תגובה
-
28/05/2012 | 17:34צריך לגשת לרופאת המשפחה ולקחת ממנה הפניה? או שניתן פשוט לקבוע תור?הוסף תגובה
-
-
שבוע 6
פלונית 28/05/2012 | 16:42היי שרון, רציתי שוב לשאול לפני הביקור אצל רופא הנשים שלי בשבוע הבא...האם זה בסדר שנגמרו לי בחילות ההיריון אבל אני נעשית יותר רעבה...אני מקווה שההיריון תקין כי גם אין לי דימומים או משהו חריג ואני כבר בשבוע 6 ו4 ימים. שבוע הבא אני אצל רופא הנשים ורציתי לדעת אם אוכל לעשות שוב בדיקת היריון ביתית או משהו כדי לראות אם אני בהיריון. או שלא צריך שוב בדיקה. כי הבטא שלי היה גבוה והראה על היריון.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
שבוע 6
ד"ר שרון מסלוביץ 28/05/2012 | 17:26שלום לך העדר בחילות אינו מדד טוב לאי תקינות הריון תפקיד הערכה הביתית הוא להראות שקיים הריון - אין לה כל משמעות בבדיקת תקינות ההריון. גם אם ההריון חדל מלהתפתח - הבדיקה תהיה חיובית עדיין. בהצלחה, שרון.הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
תסמונת אשרמן - מהי המחלה והשלכותיה
-
ריבוי מי שפיר ומיעוט מי שפיר
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
כריתת פות
-
טיפולי פוריות
-
בדיקות קשורות
-
אסטרדיול
-
סקירת מערכות מאוחרת
-
תרופות קשורות
-
טינידאזול
-
פודופילוטוקסין
-
מונחים קשורים
-
דלקת רירית הרחם (אנדומטריטיס)
-
דלקת שחלה
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםביוץ והזרעה
פורום ביוץ והזרעה מנוהל ע"י ד"ר גיל ירושלמי, רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית, מרכז רפואי ע״ש חיים שיבא, תל השומר. היכנסי עכשיו והתייעצי עם מומחה/ית!
לפורום ביוץ והזרעהפורוםנטורופתיה
בפורום נטורופתיה ניתן להתייעץ עם גב' רעות דביר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נטורופתיהפורוםהפלה, הפסקת הריון
בפורום הפלה, הפסקת הריון ניתן להתייעץ עם ד"ר אהוד רז, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הפלה, הפסקת הריוןפורוםנסיון
בפורום נסיון ניתן להתייעץ עם ד"ר רופא ניסיון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נסיון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
ד"ר גיל ירושלמי
רעות מוקדס
ד"ר אהוד רז
גב' יאנה - בדיקה קורן