פורום הריון ולידה - עמוד 1596
ד"ר עמנואל אטלי
-
פוסטינור-דחוף!
עינב 20/12/2010 | 21:43לפני יומיים קיימתי יחסים עם בן זוגי והקונדום נקרע..הבעייה היא שלקחתי כבר פוסטינור בתחילת החודש והמחזור גם ככה מאחר לי במספר ימים..ככה שאני לא יודעת מה לעשות? האם יש סיכוי להריון- לכאורה מדובר בימים בטוחים? מותר לי לקחת פוסטינור נוסף?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
דר' רון רוזנברג 20/12/2010 | 22:18כדאי לבצע בדיקת הריון. אם שלילי, לקחת פוסטינור שוב.הוסף תגובה
-
תודה. מה התופעות לוואי שצפויות מלקיחת פוסטינור פעמיים בחודש?
עינב 20/12/2010 | 22:29זה לא מסוכן?הוסף תגובה
-
ועוד שאלה קטנה
עינה 20/12/2010 | 22:56עד כמה ימים ניתן לקחת פוסטינור 3 או 5?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
דר' רון רוזנברג 20/12/2010 | 23:14אין סכון של ממש אך יתכנו דמומים לא סדירים ותופעות הלואי הרגילות של הטיפול. מומלץ לקחת קרוב ככל האפשר למגע המיני החשוף. האתר של הפוסטינור: http://www.postinor.co.il/הוסף תגובה
-
-
בטא
אנונימית 20/12/2010 | 19:41שלום, אני 4 שבועות אחרי הפלה עם ציטוטק בשבוע 9+6 , שבוע אחרי ההפלה היה לי בטא 15,500 שבוע אח"כ 5,000 שבוע אח"כ 1800 ואתמול 774 הרופא אומר שהאולטרא סאונד בסדר. מה הסיבה לירידה כל כך איטית? חוץ מזה, מה ההמלצה לניסיון הבא לכניסה להריון? ולמה צריך לחכות לבטא 0?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
דר' רון רוזנברג 20/12/2010 | 22:22אם יש או היו שרידי הריון, ירידת הבטא תהיה איטית מהרגיל. כדאי לחכות מחזור ושהבטא יהיה שלילי כדי שיהיה סוף ברור להריון הקודם וכדי שלא נתבלבל בין הריון חדש ולשארית או סבוך של הקודם.הוסף תגובה
-
-
מה הסיכוי להריון ביחסים ללא חדירה?
שם 20/12/2010 | 18:33קיימנו יחסים עם גמירה, ללא חדירה אך בסמוך לפתח הנרתיק. יש סיכוי שיהיה הריון? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
דר' רון רוזנברג 20/12/2010 | 22:17סיכוי קלוש מאד.הוסף תגובה
-
-
מישפיר
הלני 20/12/2010 | 14:37בבדקית סקירת מערכות 2 נאמר שמבחינה קלינית מצב מי שפיר תקין אך לתקופת ההריון ( שבוע 22 ) קצת חסר מה זה אומר ומה צריך לעשותהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
דר' רון רוזנברג 20/12/2010 | 21:47יש שיטה לבדוק את כמות מי השפיר ולפי זה ניתן לעקוב. כמות מי השפיר משתנה די מהר.מומלץ מעקב אולטרסאונד פשוט.הוסף תגובה
-
-
ויטמינים בהריון
הילה 20/12/2010 | 12:43לרופא שלום, אני בהריון בשבוע 8 לוקחת פרנטל 1 ביום. מעיון ברשימת הויטמינים גיליתי כי פרנטל מכיל ויטמין A וכן נגזרת שלו (בטא קרוטן). ידוע שעודף ויטמין A עלול לגרום מומים בעובר ואני חוששת, איך אדע שיחד עם שאר התזונה היומית שלי אני לא עוברת את הסף המותר בהריון?? עד כמה שאני יודעת ויטמין A נצבר בגוף ואינו מתפנה בשתן כמו ויטמינים אחרים. ושאלה נוספת, האם מומלץ להתחסן נגד החיסון המשולב לשפעת רגילה+שפעת החזירים בשבוע שבו אני נמצאת? האם יש בכך חלילה סיכון להתפתחות העובר? תודה ויום נפלא :-)הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
דר' רון רוזנברג 20/12/2010 | 21:45כמות ויטמין A בפרנטל מחושבת להריון ואם אינך צורכת ויטמין A נוסף ממקור אחר, אז אין חשש. נשים הרות נחשבות לאוכלוסיה בסיכון ומומלץ להן להתחסן לשפעת. לגבי שפעת החזירים, אין הוריה מיוחדת לחיסון כרגע.הוסף תגובה
-
-
כמה שאלות
אורלי 19/12/2010 | 18:25שלום רב, הנני בת 28 וכבר בשבוע החמישי להריון(לא מתוכנן לחלוטין). יש לציין שלפני כשלושה חודשים ביציתי בדיקות דם מרובות בגלל חשד למחלה דמיליאטיבית (טרשת נפוצה).בבדיקות דם שביצעתי התגלה: 1. ה-TSH הוא 5.8(כאשר הנורמה היא מקסימום 4.2) 2. PTH מעט מוגבר מן הנורמה.(בבדיקה לפני חודש ערך זה תקין) 3. הכולסטרול היה 210 כאשר הנורמה היא 200. 4 . תוצאה למחלת הנשיקה הראתה כי היתה לי מחלת הנשיקה בעבר. 5. התוצאה לאיזשהיא דלקת בגוף אם אינני טועה CPR היתה 4.5 כאשר הגבול הוא 0.5 (גם הבדיקה חודש אחרי היתה תקינה) בנוסף לזה לפני כניסתי להריון עד 5 ימים לפני כניסתי להריון לקחתי מולטי וויטמין במשך כ-10 ימים. השאלה שלי היא: 1. בהסתכלותי על קופסה של מולטי וויטמין היה רשום כי לא מומלץ לנשים בהריון או לנשים הרוצות להכנס להריון (כנראה בגלל וויטמין A) השאלה שלי היא האם עצם העובדה כי לקחתי מולטי וויטמין טבליה אחת ביום במשך 10 ימים וכן הפסקתי 3 ימים לפני כניסתי להריון יכולה להשפיע על בצורה כלשהיא על האובר-לגרום למום או לנזק כלשהו(בגלל וויטמין A או כל וויטמין אחר?האם יכול להגרם איזשהו נזק לאובר? 2.האם בהתחשב בערכים הגבוהים של TSH (5.8) וכן בגלל ערך של PTH מעט מוגבר מעל הנורמה (כאשר יש לציין כי בבדיקה שביצעתי לפני חודש ערך של PTH היה תקין) יכול להגרם איזשהו מום או נזק לאובר?אם אני אתחיל לקחת עכשיו כדורים להורדת רמת TSH זה לא מאוחר? 3.האם ערך של PTH גבוהה משפיע איכשהו על האובר? 4.האם יכול להגרם איזשהו נזק או מום לאובר בגלל כולסטרול גבוהה(210)? האם אני צריכה לקחת כדורים להורדת כולסטרול? 5.האם בגלל מחלת הנשיקה שהיתה לי בעבר יכול להגרם נזק לאובר? האם שילוב של התוצאות הללו יכול לגרום איזשהו בעיה מום,נזק לאובר? ואילו כדורים לפי דעתך הנני צריכה לקחת?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
דר' רון רוזנברג 19/12/2010 | 22:131. בהריון יש לקחת תכשירים מותאמים להריון. לא סביר שנגרם נזק לעובר. 2.לא ולא. 3. יש סיכונים בהריון הכרוכים ברמות PTH מוגברות. 4. לא ולא. 5. לא. לדעתי כדאי שתפני לרופאך על מנת לטפל בדברים בצורה מסודרת ויעילה.הוסף תגובה
-
כמה שאלות
אורלי 20/12/2010 | 10:30שלום רב, הערך של PTH אצלי הוא 78 כאשר הגבול העליון הוא 65 האם בערך זה יש לקחת כדורים ולעשות איתו משהו?האם ערך זה יכול לפגוע באובר? 2.שכחתי לציין כי לפני שלושה חודשים כאשר ביצעתי בדיקות דם התגלה אצלי ערך נמוך של וויטמין D -45 היום לאחר שלושה חודשים של נטילת 5 7טיפות של וויטמין D ערך זה עלה ל-70 כאשר הגבול המינימילי הוא 75.האם יש להמשיך בנטילת וויטמין D האם הדבר לא יכול לפגוע באובר?הוסף תגובה
-
עוד שאלה קטנה
אורלי 20/12/2010 | 10:44יש לציין שכל הבדיקות שביצעתי היו לפני הריון. יש לי עוד שאלה לגבי חומצה פולית,ההריון שלי היה הריון לא מתוכנן ולכן לא לקחתי חומצה פולית אלא רק כאשר גיליתי כי הנני בהריון התחלתי לקבל חומצה פולית,האם יכול להיות שנגרם כבר איזשהו נזק כי לא לקחתי שלושה חודשים לפניי כניסה להריון?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
דר' רון רוזנברג 20/12/2010 | 21:40לגבי תפקוד בלוטת הפרהתירואיד ורמות PTH יש להתיעץ עם אנדוקרינולוג. לגבי חומצה פולית, פשוט יש לקחת אותה מעתה ואילך. לא סביר שנגרם נזק משמעותי לעובר.הוסף תגובה
-
-
הפלה - דחוףףףףף
מורן 20/12/2010 | 09:31באיזה תוצאה של בדיקת דם ניתן לדעת כי הגוף נקי משאריות ההפלה. איזה תוצאה צריכה להיות לבדיקה מסוג: (HCG) ( human chorionic gonadotropin מתי אני ידע שאין לגמרי שאריות מההריון?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
דר' רון רוזנברג 20/12/2010 | 21:34כאשר ההורמון ההריוני יורד והבדיקה שלילית, אנו מניחים שאין יותר שרידי הריון.הוסף תגובה
-
-
איחור במחזור
קארין 19/12/2010 | 23:35ד"ר שלום, לפני מספר ימים שלחתי לך שאלה והסברתי שהייתה לי דלקת בנרתיק וקיבלתי טיפול תרופתי החודש, המחזור שלי מגיע בד"כ בין ה11 ל14 לחודש. כל החודש לא שכבתי עם בעלי בעקבות הטיפול. ב15 לחודש עשיתי בדיקת הריון ביתית כמו שאמרת לי(מקלון הזהב- שנחשבת לאמינה מאוד) יצא שלילי. היום בצהריים מכיוון שהמחזור עדיין לא הגיע בצעתי שוב את הבדיקה והיא יצא שוב שלילית. לכן אני מבינה שזה לא הריון... מה אתה מייעץ לי לעשות? למה המחזור לא מופיע? יש לציין כי לפניי חודש ביצעתי בדיקות תהורמנליות ויצא תקין ברוך השם. ביומיים האחרונים גם שמתי לב שיש לי הפרשות חומות. האם אתה יכול לכוון אותי מה לעשות? והאם אתה יכול לשער מדוע המחזור אינו מגיע?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
דר' רון רוזנברג 20/12/2010 | 00:25יתכן וההפרשות המתוארות מקדימות את המחזור. המחזור אינו תוכנת מחשב ודברים רבים יכולים להשפיע עליו. כדי לתת השערה מלומדת יש לבצע בדיקה ו US.הוסף תגובה
-
US
קארין 20/12/2010 | 01:26לא הבנתי איזה בדיקה יש לבצע... ומה זה US?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
דר' רון רוזנברג 20/12/2010 | 21:30סליחה על הקיצור. הכוונה היא לבדיקה גופנית גניקולוגית ואולטרסאונד (US).הוסף תגובה
-
-
שאלה
מירון 16/12/2010 | 16:10היי ביום שני ב 13.12 עשיתי בדיקת דם הבטא יצא לי 4917 מחר 17.12 יש לי אולטרסאונד ראשון ניתן לזהות כבר דופק? מה בדיוק הרופא צריך לזהות ? ואם אין דופק מה עושים אני דיי בלחץהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
מחכה לתשובה מהירה תודה
מירון 16/12/2010 | 16:10הוסף תגובה
-
אני היום בשבוע 6 כבר
כ 16/12/2010 | 16:14הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
דר' רון רוזנברג 16/12/2010 | 16:43על פי רמת הבטא צריך כבר לראות עובר קטנטן ואפילו דופק.הוסף תגובה
-
נתקלתי בהמון נשים שבשבוע 6 לא נצפה דופק רק בשבוע 8 במידה ואין דופק מה עושים?
מ 16/12/2010 | 17:01הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
דר' רון רוזנברג 17/12/2010 | 01:08יש להמשיך במעקב HCG ו US על פי התוצאות ושיקול דעתו של הרופא.הוסף תגובה
-
המשך שאלה
כ 17/12/2010 | 15:00היום הייתי אצל הרופא פעם ראשונה לUS הערך של הבטא ביום שני 13.12 יצא לי 4917 הרופא ראה בנתיים רק שק הריון ואמר שההריון בתוך הרחם הרופא אמר שאני בערך בשבוע 5 וזימן אותי עוד שבועיים ל US ואמר שיראו דופק ועובר עם החישוב שלי המחזור האחרון היה ב 4.11 אני בשבוע 6+1 איך הוא הגיע ל שבוע 5הוסף תגובה
-
//
h 18/12/2010 | 20:39הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
דר' רון רוזנברג 18/12/2010 | 22:34אני מניח שהרופא העריך את שבוע ההריון לפי מה שראה ב US. יש מקום לשקול בדיקת HCG למעקב.הוסף תגובה
-
הוא לא דיבר איתי על בדיקת בטא. הוא אמר שזה עדיין מוקדם ולהגיע עוד שבועיים האם יש
מר 19/12/2010 | 09:12מקום לדאגה? למרות שיש לי בחילות כאבי חזה עייפות כאבי גב תודההוסף תגובה
-
בעיקרון מחשבים הריון לפי ביוץ או לפי מחזור אחרון?
ג 19/12/2010 | 11:52הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
דר' רון רוזנברג 19/12/2010 | 22:00ה US קובע את גיל ההריון במדויק ולמעשה מחשב את מועד הוסת האחרון המחושב (מתי כאילו היה לך וסת).הוסף תגובה
-
המחזור האחרון שלי היה ב 4.11 אז לפי חישוב שלי זה 6 שבועות איך יכול להיות ש הUS אומר מ
כ 19/12/2010 | 23:08שהו אחר זה מוזר לא? סליחה שאני משגעת אותך אבל יש מצב שמשהו לא בסדר פה? הרופא עדיין טוען שזה מוקדם ויש לחזור עוד שבועיים ל US לראות עובר ודופקהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
דר' רון רוזנברג 20/12/2010 | 00:22לפי וא ב 4/11 , ביוץ קלאסי היה צפוי ב 18/11. המצב הנ"ל בהחלט אפשרי אם הביוץ שלך היה מאוחר יותר .הוסף תגובה
-
הבנתי אוקי תודה לך
ג 20/12/2010 | 09:22הוסף תגובה
-
-
הריון או לא
אש 19/12/2010 | 13:07אני באיחור של שבוע, עשיתי בדיקת הריון ביום חמישי בבוקר (השתן הראשון) ויצא כי אני בהריון, כמובן שישר הזמנתי תור לרופא, היום הייתי אצלו והוא אומר כי הוא לא רואה שק הריון, רואה משהו שמזכיר אך שלח אותי לבדיקת דם, אז הזמנתי תור לבדיקת דם ורצתי לקנות עוד ערכה לבדיקת הריון שגם היאר יצאה חיובית, אז אני כבר לאר יודעת האם אני בהריון או לא?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
עוד משהו חשוב, עברתי קוניזציה שטחית לפני 3 חודשים עקב CIN3
אש 19/12/2010 | 13:28הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
דר' רון רוזנברג 19/12/2010 | 22:02את בהריון. עכשיו צריך לברר את גיל ההריון ואת תקינותו. אם עברת קוניזציה, הזכירי זאת לרופא, כי אורך צואר הרחם יבדק בקפידה.הוסף תגובה
-
תודה רבה רבה, לילה טוב
אש 19/12/2010 | 22:48הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
לידה שקטה
-
גלי חום
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
קשירת חצוצרות, עיקור חצוצרות
-
הזרעה תוך רחמית IUI
-
בדיקות קשורות
-
בדיקת טיי-זקס
-
תרבית נרתיק
-
תרופות קשורות
-
אתינילאסטראדיול
-
אמיקצין
-
מונחים קשורים
-
בחילות הריון
-
אוננות
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםביוץ והזרעה
פורום ביוץ והזרעה מנוהל ע"י ד"ר גיל ירושלמי, רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית, מרכז רפואי ע״ש חיים שיבא, תל השומר. היכנסי עכשיו והתייעצי עם מומחה/ית!
לפורום ביוץ והזרעהפורוםנטורופתיה
בפורום נטורופתיה ניתן להתייעץ עם גב' רעות דביר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נטורופתיהפורוםהפלה, הפסקת הריון
בפורום הפלה, הפסקת הריון ניתן להתייעץ עם ד"ר אהוד רז, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הפלה, הפסקת הריוןפורוםנסיון
בפורום נסיון ניתן להתייעץ עם ד"ר רופא ניסיון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נסיון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
ד"ר גיל ירושלמי
רעות מוקדס
ד"ר אהוד רז
גב' יאנה - בדיקה קורן