פורום הריון ולידה - עמוד 1615
ד"ר עמנואל אטלי
בדיקת הריון lil 25/11/2010 | 21:42בתחילת השבוע עשיתי 2 בדיקות הריון שהראו תוצאות חיוביות ביום שלשי עשיתי בדיקת דם שתוצאה שלה הייתה HCG-B Qualitative (B) 1000 IU/L-גדול מ האם זה מצביע על הריון ? האם ניתן לדעת לפי בדיקה אחת באיזה שבוע מדובר (המחזור שלי אינו סדיר לכן אני לא יכולה לדעת מתי בפועל היה הביוץ)? יש לי תור לרופא רק ב 19 לחודש האם יש צורך לעשות עוד בדיקות לפני כן ? אם כן מה הם ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה דר' רון רוזנברג 25/11/2010 | 22:44את בהחלט בהריון. את גיל ההריון ניתן יהיה לקבוע בדיוק טוב למדי, בבדיקת האולטרסאונד. ניתן לבצע בינתיים את בדיקות השגרה של ההריון כדי שהן יהיו מוכנות כבר כשתגיעי לרופא. בקשי מרופא המשפחה.הוסף תגובה
בדיקות הריוןlil 25/11/2010 | 23:14תודה על התשובה, מאחר ומדובר בהריון ראשון אני לא כל כך יודעת מה הבידקות שיש לבקש מרופא המשפחה לפני שאני מגיע לרופא נשים ?הוסף תגובה
תשובת מומחה תשובה דר' רון רוזנברג 26/11/2010 | 00:17לכל רופא יש את הרימה שלו כך שיתכן ותתבקשי להשלמות. על פי המלצת משרד הבריאות יש לבצע את הבדיקות הבאות בצום: סוכר בצום, ספירת דם כללית, סוג דם, נוגדנים לאדמת, עגבת וצהבת B, HIV, טיי זקס, שתן לכללית ותרבית, תלסמיה ובדיקות גנטיות.הוסף תגובה
CMV בשבוע 14 להריון יעל 25/11/2010 | 20:03שלום, בעקבות עייפות מוגברת וכאבי גרון (בלי חום) נשלחתי לבדיקת CMV והתוצאות הן: cmv igg - 0.2 negative cmv igm positive cmv igm method2 positive האם יש עוד מקום לתקווה שלא נדבקתי והתשובה היא FALSE POSITIVE היות וה-IGG שלילי? אם לא - ומדובר בהדבקה טריה, האם יש משהו לעשות שיכול לסייע במניעה של הדבקות העובר? חוץ מבדיקת דם חוזרת, האם יש משהו לעשות???? תודה רבה! יעלהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה דר' רון רוזנברג 25/11/2010 | 22:32רמת החשד להדבקה אכן גבוהה, בשל הצירוף של תיאור המחלה בסמיכות להופעת הנוגדנים. IGM עולה קודם, כך שיתכן שה IGG יעלה אחר כך וגם זה סימן להדבקה טריה. מאידך, אין ודאות להדבקות העובר ויש מקום לשקול בדיקת מי שפיר ל CMV לאחר שבוע 20.הוסף תגובה
גדילת עובר שירי 25/11/2010 | 11:05שלום רב , ביצעתי הערכת משקל בשבוע 35 להלן התוצאות: bpd-90 מתאים לשבוע 36.4 hc-321 מתאים לשבוע 36.3 ac-311 מתאים לשבוע 35.0 famur-70 מתאים לשבוע 35.6 ממוצע גיל ההריון hcו--fL 36.1 יחסים /משקלים hc/ac -1.03 ac/femur-4.44 bpd/femur-1.29 hc/bpd -3.57 fl/hc -0.22 משקלים הערכת משקל העובר ע"פ hadlock1 -2705 הערכת משקל העובר ע"פ hadlock 4 -2733 בשבוע 33-bpd -87- מתאים ל34.5 Hc-319מתאים ל36.3 Ac-287 מתאים לשבוע 32.4 Femur-66 מתאים לשבוע 34.0 ממוצע גיל ההריון flוhc 35.2 רציתי לשאול האם המדדים של שבוע 35תקינים ?יש לציין שבשבוע 33 ביצעתי גם גדילת עובר שם המדדים במיוחד בהיקף ראש היו גדולים יותר ועכשיו נראה שזה הצטמצם מה הסיבה לזה? תודה רבה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה דר' רון רוזנברג 25/11/2010 | 22:28ככלל, התשובה נראית תקינה. מעבר לכך, כדי לבדוק שינויים יש לקחת את כל בדיקות ה US מתחילת ההריון ולהעלות אותן על עקומות צמיחה ואז לראות שינויים. לפי מה שכתוב, אין סיבה לעשות זאת.הוסף תגובה
ביוץ והריון לילי 24/11/2010 | 12:30שלום אני נשואה טרייה ונורא רוצה להכנס להריון אני יודעת שהביוץ שלי היה בתאריך 07.11.2010 וזה גם לפי חישוב שבועיים מהמחזור וגם ע"י בדיקה אצל רופא הנשים שלי השאלה שלי תוך כמה זמן אני אמורה לקבל מחזור באופן תקין והאם יש מצב שלמרות שהיה ביוץ בתאריך מסויים הוסת עצמו יגיע באיחור כי לפי המאמרים שראיתי גם ברשת בדרך כלל אחרי ביוץ עד 15 יום צריך להופיע דימום ואני עדיין לא קבלתי מחזור חשוב לציין שלפני המחזור האחרון שלי שקבלתי ב24.10.2010 זה היה בדיוק אחריי חפיסה של גלולות שלקחתי אותן לתקופה של 3 חודשים ברגע שסיימתי את החודש השלישי קבלתי מחזור בתאריך שציינתי 24.10.2010 האם זה יכול להשפיע איכשהו? האם שווה לעשות בדיקת הריון שבודקת הריון עוד לפני האיחור? אודה לכם מאוד על התשובההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה דר' רון רוזנברג 24/11/2010 | 23:39אם הביוץ היה ב 07/11/2010 ואת בהרין, בדיקת הריון אמורה כבר להיות חיובית.הוסף תגובה
ביוץלילי 25/11/2010 | 10:14ואייי אני כל כך שמחה אבל שוב רציתי לדעת רופא נשים שלי ידע את זה נכון מה שקרה הוא עשה לי בדיקה עם מין מכשיר שחדר אליי בשביל לראות את הרחם והוא ראה שזה כבר אחריי ביוץ זה הגיוני ? יש דרך אחרת לבדוק זמן ביוץ?הוסף תגובה
תשובת מומחה תשובה דר' רון רוזנברג 25/11/2010 | 22:26ניתן לראות סימני ביוץ באולטרסאונד וניתן גם על ידי בדיקות דם או שתן.הוסף תגובה
דופק העובר - דחוף!!!! המודאגת 24/11/2010 | 14:07שלום ד"ר, אני מבולבלת ונסערת מכל מה שעברתי בחודש האחרון אשמח לקבל עצה נוספת ואולי "כדור הרגעה" נוסף.... המחזור האחרון שלי ב-24/9/10 עשיתי פעמיים בדיקת דם והתוצאה הייתה שלילית. הרופא רצה לתת לי כדור לזרור המחזור אבל על מנת להסיר ספק ביקש שאעשה שוב בטא ואז התוצאה הראתה הריון. אחרי שבועיים ראו שק ללא עובר. היום 24/11/10 עשיתי אולטרסאונד וראו שק עם עובר אך עדיין אין דופק. לפי האולטרסאונד אני בשבוע 6+ והרופא ביקש שאגיע אליו שוב בעוד שבוע ע"מ לראות שיש דופק ואמר שאם אין דופק בעוד שבוע כנראה שההריון לא תקין. האם שבוע ההריון לא נקבע ע"פ המחזור האחרון? האם זה ייתכן שעדיין אין דופק? באיזה שבוע אמור להיות דופק? המתח פשוט "הורג" אותי משבוע לשבוע. מה לעשות? מה לחשוב? אשמח לתשובתך המקצועית והמהירה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה דר' רון רוזנברג 25/11/2010 | 00:05גיל ההריון נקבע על ידי ה US בצורה מדויקת ביותר. לכן, כשיש אי התאמה, גיל לפי US קובע. לפי כך, הרופא שלך סבור שיש סיכוי שמדובר בהריון צעיר יותר מאשר חושב ושכדאי לבדוק שוב כדי לא לעשות פעולות נמהרות.הוסף תגובה
תודה!!!המודאגת 25/11/2010 | 06:56הוסף תגובה
cmv נטלי 24/11/2010 | 21:45היי בהמשך לשאלתי בנושא הובחנתי שאני סובלת מcmv לפני בערך חודש וחצי. שאלתי היא האם יש מצב שבעלי נבדק גם הוא כי ביצענו מגע עד לפני שיגליתי על כך. מה לעשות במצב כזה ואיך אדע בוודואת שהכול תקין ואחרי שהבדיקות דם החוזרות יהיה טובות בעזרת השם. שאין את הווירוס אצל בעלי (חס וחלילה) ושצריך לשמור עוד אשמח על הדרכה בנושא האם גם הוא יכול להוות בעייה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה דר' רון רוזנברג 25/11/2010 | 00:19ניתן לבדוק נוגדנים גם לו.הוסף תגובה
אובחנתי כסובלת מCMV נטלי 03/11/2010 | 23:39היי בהמשך לשאלתי בנושא בדיקות הדם מסתבר שמסרתי לך תוצאות של בדיקת האדמת. אך נמצא כי יש לי וירוס CMV מה המשמעות של זה חוץ מכך שנאמר לי למנוע היריון ב3 חודשים הקרובים... אני ממש מפחדת. האם אני מהווה סכנה לציבור בהדבקתם בווירוס, בבין זוגי כמובן שאשמר עם קונדום השאלה האם אני לא אמורה לקבל טיפול.. ממש זקוקה ליעוץ ולרופא שיעזור לי לעשות סדר בראש!!!!!!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה דר' רון רוזנברג 04/11/2010 | 00:04אין מקום לחרדות. אני מבין שהפחידו אותך אבל שלא לצורך. אכן כדאי להמנע מהריון עד שה IGM יהיה שלילי. בד"כ תוך מספר שבועות עד חדשים.אינך סכנה לציבור שלא בא במגע עם הפרשותייך.אין טיפול ל CMV. הגוף מיצר נוגדנים ומתגבר עליו לבד. נכון שזה פשוט?הוסף תגובה
היי דר רוןנטלי 24/11/2010 | 21:33תודה רבה מקרב לב על התשובה, רצתי בבקשה לברר האם בעלי בא איתי במגע של רוק זה מהווה בעיה כגון נשיקה? הבנתי שאני לא מדבקת עם אין הפרשה.הוסף תגובה
תשובת מומחה תשובה דר' רון רוזנברג 25/11/2010 | 00:19סכון קלוש בלבדהוסף תגובה
cmv וכניסה להריון רוני 24/11/2010 | 21:36שלום ד"ר! לפני כשנה עשיתי בדיקת דם ל cmv ונמצאתי שלילית בשני הערכים. ב- 2.11.10 עשיתי בדיקת דם נוספת, שתוצאותיה הן: CMV Ab IgG AU/mL 203.3 Nonreactive: =6.0 AU/mL CMV Ab IgM 2.25 Reactive מתבקשת דגימה נוספת בעוד 3 שבועות Nonreactive: =1.00 Index ב 23.11.10 עשיתי עוד בדיקת דם, שתוצאותיה הן: CMV Ab IgG AU/mL 189.7 CMV Ab IgM 1.98 Reactive Reactive: >=1.00 Index יש לי מספר שאלות: 1. ניתן לדעת מתי חליתי, האם מדובר בלפני מספר חודשים? שבועות? 2. מה זו בדיקת avidity, והאם בעזרתה אוכל לדעת מתי נדבקתי? 3. העובדה שכבר פיתחתי נוגדנים אומרת שעברתי את השלב החריף והמדבק? האם כמות הנוגדנים נחשבת לרבה? (אגב, לא היה לי חום או הרגשת מחלה אחרת בתקופה האחרונה, מלבד עייפות- שנראית לי סבירה..) 4. האם אני עדיין מדביקה? האם יש רמות שונות של הדבקה לפי שלבי המחלה? 5. אני רוצה להתחיל לנסות להיכנס להריון, מה ההמלצה לגבי? האם לדעתך עברתי את השלב החריף? ניתן לדעת מתי הוא היה? תודה רבה וסליחה על מבול השאלות... רוניהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה דר' רון רוזנברג 25/11/2010 | 00:181. שבועות, אלא אם כן את נשאית כרונית. 2. אבידיטי נמוך - הדבקה טריה. אבידיטי גבוה - מחלה ישנה. 3. אי אפשר לקבוע בודאות. יש להמשיך לעקוב. 4. יתכן שכן. 5. יש לחכות להתאפסות ה IGMהוסף תגובה
לייזר בהריון תהילה 24/11/2010 | 19:44אני בתחילת הריון (שבוע שני ) ,עשיתי טיפול לייזר באיזור המפסעות , האם נשקפת סכנה לעובר?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה דר' רון רוזנברג 25/11/2010 | 00:06לא.הוסף תגובה
דימום בהיריון אילנה 24/11/2010 | 09:33שלום אני בת 32 בריאה אמא לילד בן 4 ברקעה עברתי השנה היריון מי חוץ לרחם ב עבר היו 3 הפלות חוזרות בתחילת שבועה 5 או 4 . כרגע אני בהיריון בטא ראשונה הייתה 143 לאחר 4 ימים 420 היום חזרתי שוב לבדיקה חוזרת עוד אין תשובה יש לי כול הזמן דימום קל מאוד כמו וסת רק בניגוב לפעמיים הדימום מתחזק רק ליום אחד ו מפסיק ו כאב בטן כמו בקבלת וסת מה זה יכול ליהיות הייתי במיון נשים בשבועה 4+ ו כי כול הניראה מדובר היה בהיריון תקין תוך רחמי. מה עליי לעשות כבר 3 שבועות יש לי דימום קל רק עוד כמה ימים אני אצל רופא נשים ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה דר' רון רוזנברג 24/11/2010 | 23:34פרט למעקב אין הרבה מה לעשות. מאידך, לכ 20% מנשים בהריון יהיה דמום ובחצי מהם אין לו משמעות.הוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
לידה שקטה
-
ריבוי מי שפיר ומיעוט מי שפיר
טיפולים וניתוחים קשורים
-
שאיבת ביציות
-
קשירת חצוצרות, עיקור חצוצרות
בדיקות קשורות
-
דם להריון, בטא
-
אבחון נגיפים העלולים לגרום למומים בעובר
תרופות קשורות
-
מטנאמין היפוראט
-
דאנאזול
מונחים קשורים
-
ביצית
-
דימום יתר בווסת
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםביוץ והזרעה
פורום ביוץ והזרעה מנוהל ע"י ד"ר גיל ירושלמי, רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית, מרכז רפואי ע״ש חיים שיבא, תל השומר. היכנסי עכשיו והתייעצי עם מומחה/ית!
לפורום ביוץ והזרעהפורוםנטורופתיה
בפורום נטורופתיה ניתן להתייעץ עם גב' רעות דביר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נטורופתיהפורוםהפלה, הפסקת הריון
בפורום הפלה, הפסקת הריון ניתן להתייעץ עם ד"ר אהוד רז, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הפלה, הפסקת הריוןפורוםנסיון
בפורום נסיון ניתן להתייעץ עם ד"ר רופא ניסיון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נסיון

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
ד"ר גיל ירושלמי
רעות מוקדס
ד"ר אהוד רז
גב' יאנה - בדיקה קורן