פורום הריון ולידה - עמוד 951
ד"ר עמנואל אטלי
-
בדיקת דם בתרומת ביצית
יולי 17/01/2014 | 12:38אני בת 44 בהריון שבוע 15 מתרומת ביצית. גיל התורמת- 24. שקיפות וסקירה תקינות. האם בדיקות הדם המחליפות את מי השפיר רלוונטיות עבורי? חלק מהחברות אומרות שכן וחלק שלא מתאים לתרומת ביצית. לא הבנתי הם בגלל שהגיל לצורך העניין הוא 24- ואז לא נבדקו מספיק נשים בגיל כזה. או שיש בעיה שזה מתרומה ולא גנטית שלי. אם אינני מעוניינת במי שפיר כלל- האם בכלל אופציית ב.הדם קיימת עבורי? ולמה לנשים שאינן בסיכון- הבדיקה לא מתאימה? נאמר לי שיש מצב לקבל תשובה חיובית שגויה ולא הצלחתי להבין מדוע.. תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
בדיקת דם
דר' אריאל אהרוני 18/01/2014 | 02:59בדיקת הדם המחליפה מי-שפיר בודקת מקטעי DNA של העובר, ולא חשוב כלל אם הוא מתרומת ביצית. בברכה, ד"ר אריאל אהרוניהוסף תגובה
-
תודה רבה.ושאלה נוספת
יולי 18/01/2014 | 16:37האם ב. הדם מתאימות לנשים בגיל 24, כאלו שאינן תחת שום סיכון בהגדרה?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שאלה נוספת
דר' אריאל אהרוני 18/01/2014 | 18:05בדיקת הדם יקרה, והאם לשלם אותה כשהסיכון נמוך כמו בגיל 24 זו החלטה שלך. בברכה, ד"ר אריאל אהרוניהוסף תגובה
-
-
איקאקלומין
א.נ 14/01/2014 | 22:21שלום דר , אני בת 26 , עברתי קיצור קיבה ב 12/4/2013, נשאוה כבר שנה ושמונה חודשים , ב 15/10 היה לי מחזור ולקחתי איקאקלומין כדור אחד ביום , ונקלטתי להריון , היה לי הפלה ב 22/12 כי הדופק פסק והרופה אמרה לי שאין התפתחות , השאלה שלי : האם לנשות עוד פעם לקחת איקאקלומין ? והאם יש צורך לקחת אוטראגסטן ??הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
הפלה
דר' אריאל אהרוני 15/01/2014 | 09:49הפלה היא תופעה נפוצה מאוד ולרוב קשורה לכרומוסומים של אותו עובר. לפיכך, אין לשנות את שמומלץ לך ע"י הרופא המטפל. בברכה, ד"ר אריאל אהרוניהוסף תגובה
-
איקאקלומין
א.נ 17/01/2014 | 13:26שלום דר , תודה שענית לי רציתי לגיד לך שלקחתי איקאקלומין על פי דעתי ולא לפי המלצת רופא , בגלל זה שאלתי אם אתה ממליץ לנשות את התרופה עוד פעם ?? תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
איקקלומין
דר' אריאל אהרוני 18/01/2014 | 02:55טיפולים באיקקלומין דורשים פיקוח רפואי, ולכן המלצתי לפנות לטיפול. בברכה, ד"ר אריאל אהרוניהוסף תגובה
-
-
בדיקת הריון אחרי הזרעה
spring 17/01/2014 | 13:52תוצאת הבדיקה:2 IU/L -קטן מהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
בטא
דר' אריאל אהרוני 18/01/2014 | 02:54בטא כזה מעיד שאין הריון. בברכה, ד"ר אריאל אהרוניהוסף תגובה
-
-
חומצה פולית בהריון
נינה 17/01/2014 | 15:19שלום אני בשבוע 7 ונוטלת פרנטל שיש בו 0.4 מ״ג חומצה פולית. היות והברזל שלי מאד נמוך הרופא הורא לי להוסיף אקטיפרין שיש בו עוד 0.5 מ״ג חומצה פולית. אני רוצה להתחיל ליטול גם אומגה 9 חודשים אבל גם ב יש 0.4 מ״ג חומצה פולית. השאלה אם זה מוגזם כל כך הרבה חומצה פולית? זה לא מסוכן? האם אני חייבת לוותר על האומגה בגלל זה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
חומצה פולית
דר' אריאל אהרוני 18/01/2014 | 02:53אין כל סכנה מ3 מנות של חומצה פולית. בברכה, ד"ר אריאל אהרוניהוסף תגובה
-
-
בדיקת דם חדשה כתחליף לדיקור מיי שפיר
יעל 06/09/2012 | 18:08מהי התקיפות והמהיימנות של בדיקת הדם החדשה לזיהוי פגמים כרומוזומליים, מעבר להיותה בלתי חודרנית? האם היא מהווה תחליף הולם שזכה למחקר מספק או שמדובר בסטאאטאפ מיוחצן הייטב?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
בדיקת דם
ד"ר שרון מסלוביץ 06/09/2012 | 18:33שלום יעל, קודם כל, שאלה מצוינת! בדיקת הדם החדשה מתבססת על רעיון גאוני לבדוק קטעי DNA עוברי חופשי בזרם הדם האמהי במקום לדגום את אותו DNA ממי השפיר. הבדיקה מבוצעת רק לנשים בסיכון מוגבר ל DS קרי: נשים מעל לגיל 35, או עם סקר ביוכימי לא תקין או עם ממצא באולטראסאונד המחשיד לתסמונת. במקרים אלה מהיימנותו מעולה (כ 99%). הבדיקה מיוחצנת היטב אך בצדק רב בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
בדיקת דם
סיון 06/09/2012 | 20:07שלום אני בת 39 בשבוע 19 איך מבצעים בדיקה זו? ואיפה? והאם הקופות משתתפות בבדיקה זו. תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בדיקת דם
ד"ר שרון מסלוביץ 07/09/2012 | 10:51שלום סיון הקופות אינן משתתפות בשלב זה בעלות הבדיקה כתבי אליי מייל ואתן לך את דרכי ההתקשרות שרוןהוסף תגובה
-
עלות
יעל 07/09/2012 | 10:59תודה על התשובה!אני כבר קבעתי תור לדיקור מיי שפיר, שלאור גילי 38, אינני מחוייבת עבורה בתשלום. אני חוששת מהסיכון הכרוך בבדיקה מחד ומאידך אנני יכולה לעמוד בתשלום של למעלה מ- 2500 $ (כך השמועות אומרות)עבור בדיקת הדם החדשה. האם יתרונותיה כל כך משמעותיים או שפשוט משווים אותה לבדיקת מיי השפיר כ- gold standard? האם אכן מדובר בעלות כל כך אסטרונומית או ששוב רק בעלי הממון יכולים לעמוד בה? תודה!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
עלות
ד"ר שרון מסלוביץ 07/09/2012 | 11:08שוב שלום לא הבנתי את שאלתך. לגבי עלות - סביב 2500$ לדעתי אך אינני בקיא בעלויות. היתרון המשמעותי של הבדיקה ברור לחלוטין - היא אינה מסכנת את ההריון כפי שקורה בדיקור. בהשוואתה ל GOLD STANDARD במקרי בסיכון גבוה נמצא כי היא מדויקת בכ 99%. שרוןהוסף תגובה
-
...
או 26/02/2013 | 12:38עלות הבדיקה היא 3200 ש''ח ודרך אסף הרופא היא 7000 ש''חהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
עלות בדיקה
ד"ר שרון מסלוביץ 08/03/2013 | 09:59לא מדויק. לא להטעות בבקשה. ישנן בדיקות שונות בעלויות שונות. בכל מקרה הבדיקה שאני מדבר עליה הוזלה לכדי 7100 ש"ח. ישנן עוד שתי חברות אחרות שעות הבדיקה שלהן הינה כ 3000-4000 ש"ח אך הטכניקה מעט שונה. שרוןהוסף תגובה
-
שאלת המשך לד"ר שרון מסלוביץ
ריטה 18/03/2013 | 10:00האם נשים שהן לא בקבוצת הסיכון, אך עדיין מעוניינות לבצע את הבדיקה, המהמנות יורדת?הוסף תגובה
-
האם אפשר גם לבדוק CMV?
רחלי 18/03/2013 | 10:22שלום אמרו לי שאני צריכה לעשות מי שפיר בשבוע 22 בשביל לדוק האם העובר נדבק ב CMV (למרות שהסיכוי נמוך - היה לי CMV לפני כניסת היריון) אני שבוע 15. האם בדיקת הדם גם בודק CMV?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בדיקת דם
ד"ר שרון מסלוביץ 18/03/2013 | 12:20שלום ריטה. לשנים שאינן בקבוצת סיכון לא תבוצע הבדיקה משום שתוקפה לא נבדק עבור אוכלוסייה זו. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בדיקת דם ל CMV
ד"ר שרון מסלוביץ 18/03/2013 | 12:22שלום רחלי. מכיוון שהמטרה היא לבדוק נוכחות וירוס בשתן העובר ובבדיקת הדם אנו בודקים חלקיקי DNA עובריים, חופשיים בדם האם הרי שבדיקת הדם אינה נותנת מענה ל CMV. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
בדיקה
שי 19/05/2013 | 12:02שלום שרון, רציתי לשאול האם אתה יודע דרך אילו מכונים ניתן לבצע את הבדיקה. תודה.הוסף תגובה
-
בדיקת דם כתחליף למי שפיר
רותם 27/05/2013 | 09:53שלום, דרך אילו חברות ניתן לעשות את הבדיקות?הוסף תגובה
-
בדיקת דם כתחליף למי שפיר
רותם 27/05/2013 | 09:54שלום, דרך אילו חברות ניתן לעשות את הבדיקות?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בדיקות דם כתחליף למי שפיר
ד"ר שרון מסלוביץ 27/05/2013 | 17:27שלום לך. אינני נוהג לשווק חברות. בצעי חיפוש פשוט בגוגל וקבלי את כל התשובות. אם ישנן שאלות רפואיות-מקצועיות אשמח לענות. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
בדיקת דם לנשים שלא בקבוצת סיכון
ניר 09/06/2013 | 19:37אשתי לא רוצה לעשות בדיקת מי שפיר, לכן אנחנו מחפשים פתרונות אחרים. היא בת 33 וכל הבדיקות יצאו תקינות, אולם אני מעוניין להגיע לוודאות שקיימת רק בבדיקת מי שפיר. בניגוד למה שכתבת, חברת FUGENE טוענת שהבדיקה שלהם נותנת מענה גם לנשים שלא בקבוצת סיכון. האם זה נכון? או שהם משקרים? אשמח לשמוע את דעתך. נירהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בדיקת דם לנשים שאינן בקבוצת סיכון
ד"ר שרון מסלוביץ 09/06/2013 | 21:23שלום ניר. אין לי ספק כי חלק מהחברות ישמחו לקבל את כספכם גם אם אשתך אינה בסיכון השאלה היא האם הבדיקה נבדקה ונמצאה טובה עבור אוכלוסייה שאינה בסיכון והתשובה היא לא. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
בדיקת דם במקום בדיקת מי שפיר
שונית1 13/01/2014 | 00:45היי אני לא יודעת אם זה שייך לכאן אבל יש לי טיפ חשוב, לאחרונה נחשפתי לבדיקת דם מהפכנית לנשים בהריון אשר מומלצת ע"י רופאים רבים ובתי חולים. הבדיקה מאוד פשוטה ומחליפה את בדיקת מי השפיר לנשים בהריון. חברת פנורמה אשר משווקת את הבדיקה מאוד אמינה ותוכלו לקבל עליה המון המלצות או באתר הבית שלה:http://www.panoramatest.co.il מה הבדיקה נותנת: בדיקת דם פשוטה לגילוי מוקדם של תסמונת דאון ומומים שכיחים אחרים בעובר. אם בעבר, הבדיקה היחידה שהיתה קיימת היא מי שפיר, היום בדיקת פנורמה מוסיפה אפשרות נוחה וזמינה לשלול מומים שכיחים בעובר. מחקרים מדעיים מראים שיעורי דיוק גבוהים לעומת בדיקות מקבילות. פשוט מומלץ שוניתהוסף תגובה
-
מאמר מעולה,יש עוד בדיקת דם כתחליף לבדיקת מי שפיר
שונית1 17/01/2014 | 22:10היי אני לא יודעת אם זה שייך לכאן אבל יש לי טיפ חשוב, לאחרונה נחשפתי לבדיקת דם מהפכנית לנשים בהריון אשר מומלצת ע"י רופאים רבים ובתי חולים. הבדיקה מאוד פשוטה ומחליפה את בדיקת מי השפיר לנשים בהריון. חברת פנורמה אשר משווקת את הבדיקה מאוד אמינה ותוכלו לקבל עליה המון המלצות או באתר הבית שלה:http://www.panoramatest.co.il מה הבדיקה נותנת: בדיקת דם פשוטה לגילוי מוקדם של תסמונת דאון ומומים שכיחים אחרים בעובר. אם בעבר, הבדיקה היחידה שהיתה קיימת היא מי שפיר, היום בדיקת פנורמה מוסיפה אפשרות נוחה וזמינה לשלול מומים שכיחים בעובר. מחקרים מדעיים מראים שיעורי דיוק גבוהים לעומת בדיקות מקבילות. פשוט מומלץ שוניתהוסף תגובה
-
-
הריון לאחר 2 הפלות רצופות
מקווה לטוב 15/01/2014 | 12:52שלום היו לי 2 הפלות רצופות ועכשיו נכנסתי להריון שוב הבטא שלי ביום שני לפני שבועים היתה 20.23 ביום רבעי עלתה ל73 וביום שלישי ל935 האם זה נראה תקין? בנסוף לכך יש לי כאבי בטןדי חזקים שמגעים והולכים... אני חוששת מהריון חוץ רחמי ח"ו יש מה לחשוש באמת או שאני סתם מודאגת? תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
הריון
דר' אריאל אהרוני 17/01/2014 | 12:07עליית הבטא טובה אך רק אולטרסאונד מעיד על תקינות. בברכה, ד"ר אריאל אהרוניהוסף תגובה
-
-
צריכת אלכוהול
נטע 15/01/2014 | 15:33נכנסתי להריון רצוי אך לא מתוכנן. לפני מספר ימים גיליתי בבדיקה ביתית שאני בהריון. לצערי משום שלא ידעתי שאני הרה ומשום שלא תכננו את ההריון, שתיתי מספר כוסות של יין ובקבוק בירה (כ- 4 כוסות יין ובקבוק בירה בארועים שונים) בשבועיים שקדמו לגילוי ההריון. האם צריכת האלכוהול הזו יכולה לפגוע בהתפתחות העובר? האם לצריכה כזו עשויות להיות השלכות ארוכות טווח?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
צריכת אלכוהול
דר' אריאל אהרוני 17/01/2014 | 12:05בשלב המוקדם - לפני התפתחות אברי העובר, אין עדיין פגיעה מאלקוהול. כעת צריך להימנע. בברכה, ד"ר אריאל אהרוניהוסף תגובה
-
-
ניסיון להכנס להריון- שאלה בנושא
דנה 11/01/2014 | 22:53שלום רב. במשך כחמש שנים לקחתי ברציפות גלולות מסוג "מינס". כתוצאה מכך- במשך מרבית התקופה בימים בהם הגלולות שלקחתי היו גלולות "דמה", קיבלתי מחזור חלש ביותר ולעיתים היו חודשים שלא קיבלתי מחזור כלל. הסבירו לי כי זה סוג הגלולה וזה תקין. לפני כחמישה שבועות הפסקתי לקחת גלולות, לאחר התייעצות עם רופאת נשים כמובן, במטרה לנסות ולהכנס להריון. עברתי בדיקות גנטיות שהתגלו כתקינות, אני לוקחת כבר שלושה וחצי חודשים חומצה פולית. נכון להיום- לא קיבלתי מחזור. שום זכר לתופעה שכזו. (אציין כי לפניי לקיחת הגלולות המחזור שלי היה תקין כמעט תמיד ובעוצמה חזקה). התייעצתי עם הרופאה בשנית שהמליצה לי לעשות בדיקת הריון (שייצאה שלילית) ולבדוק בעזרת ערכת בדיקה מתאימה את הביוץ. גם פה אין שום סימן להתחלת ביוץ. האם התופעה טבעית ? האם אין מקום לדאגה ? אני חוששת כי עברו כבר מעט יותר מחמישה שבועות שאני בלי גלולות בכלל. אני בחורה בריאה, מקפידה על ספורט פעמיים בשבוע, משקל תקין לחלוטין. מה יכולה להיות הסיבה לכך ומה הצעדים הבאים שעליי לבדוק ? תודה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כניסה להריון
דר' אריאל אהרוני 14/01/2014 | 01:23בהפסקת הגלולות השחלות צריכות לחזור לפעילות רגילה, ולבייץ. לעיתים התאוששות השחלות לוקחת זמן רב, ועד 3 חודשים זה עדיין בגדר התקין. בברכה, ד"ר אריאל אהרוניהוסף תגובה
-
ניסיון להכנס להריון- שאלה בנושא
דנה 15/01/2014 | 23:04תודה על התשובה,האם במצב שעדין אין מחזור , יש סיכוי להיכנס להריון?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כניסה להריון
דר' אריאל אהרוני 17/01/2014 | 12:04החשוב זה הביוץ ולא המחזור. הביוץ מגיע כ-14 ימים לפני המחזור. בברכה, ד"ר אריאל אהרוניהוסף תגובה
-
-
דלקת בדרכי השתן בהריון
הריון ראשון 15/01/2014 | 23:15שלום רב, אני בשבוע ה-11 להריוני. לפני כחודש התגלה אצלי בתרבית שתן חיידק פסאודומונס וקיבלתי טיפול בציפוויט (1500 מ"ג במשך 10 ימים). שבוע לאחר סיום הטיפול עשיתי תרבית נוספת ושוב התגלה החיידק בשתן. מה צריך להיות הטיפול עכשיו(בחיפוש שעשיתי נתקלתי מספר פעמים בכך שזהו חיידק שעמיד לסוגים של אנטיביוטיקה המותרים בהריון ולכן נדרש טיפול אנטיביוטי לווריד - האם זה נכון)? תודה מראש על תשובתך.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
דלקת שתן
דר' אריאל אהרוני 17/01/2014 | 12:03פסאודומונס הוא בד"כ חיידק שגורם מחלה קלה יחסית. רצוי ללבקש שיבצעו בדיקת רגישות ולגלות לאיזה סוגי אנטיביוטיקה החיידק רגיש ולטפל לפי רגישות. מומלץ גם שתיה מרובה. בברכה, ד"ר אריאל אהרוניהוסף תגובה
-
-
סירופ הומיאופטי לשיעול בהריון
שיעולה 16/01/2014 | 09:27שלום, אני סובלת משיעול מטריד שבא עם כאבי גרון (בעיקר בבליעה) ואוזניים, והרופאים מסרבים לתת לי תרופות אמיתיות בגלל ההריון... (אני בשבוע 32) אפילו סוכריות פרופוליס, ראיתי, אסורות בהריון בגלל שהן מכילות שיעורים מזעריים של עופרת. הרוקח בבית המרקחת המליץ על סירופ שיעול הומיאופטי R8 שאמנם מכיל קצת אלכוהול אבל אולי לפחות יעזור לי להעביר את הלילה. האם מותר? אם לא - האם יש טיפול מומלץ אחר מומלץ חוץ מתרופות סבתא כמו דבש ובצל? (הן לא עוזרות לי) תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
סירופ לשיעול
דר' אריאל אהרוני 17/01/2014 | 11:54בשבוע 32 מותר סירופים מסוג ברוכולאט. בברכה, ד"ר אריאל אהרוניהוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
הריון מדומה
-
לידת עכוז
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
טיפולי פוריות
-
כריתת פות
-
בדיקות קשורות
-
חלבון עוברי
-
על-שמע (אולטרסאונד/דופלר) של העורק התרדמני (קרוטיד)
-
תרופות קשורות
-
זואלי (נומגסטרול + אסטרדיול)
-
בלאומיצין PFI
-
מונחים קשורים
-
גוף מחילתי
-
אלחוש שדרתי (אפידורל)
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםביוץ והזרעה
פורום ביוץ והזרעה מנוהל ע"י ד"ר גיל ירושלמי, רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית, מרכז רפואי ע״ש חיים שיבא, תל השומר. היכנסי עכשיו והתייעצי עם מומחה/ית!
לפורום ביוץ והזרעהפורוםנטורופתיה
בפורום נטורופתיה ניתן להתייעץ עם גב' רעות דביר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נטורופתיהפורוםהפלה, הפסקת הריון
בפורום הפלה, הפסקת הריון ניתן להתייעץ עם ד"ר אהוד רז, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הפלה, הפסקת הריוןפורוםנסיון
בפורום נסיון ניתן להתייעץ עם ד"ר רופא ניסיון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נסיון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
ד"ר גיל ירושלמי
רעות מוקדס
ד"ר אהוד רז
גב' יאנה - בדיקה קורן