פורום בקע - הרניה - עמוד 112
פרופ' משה דודאי
-
חזרה לפעילות לאחר ניתוח בקע מפשעתי
אנונימי 15/03/2015 | 19:41שלום לפני כשבועה וכמה ימים עברתי ניתוח בקע מפשעתי פתוח בצד ימין עכשיו יש לי שאלה האם אני יכול לשחות בים שבועיים לאחר הניתוח ? תודה על התשובה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
ניתוח בקע מפשעתי פתוח וזמן חזרה לפעילות
דר' משה דודאי 16/03/2015 | 00:20שלום, לאחר ניתוח בקע פתוח ושימוש ברשת לתיקון, ניתן לחזור לפעילות לאט יותר מאשר לאחר ניתוח לפרוסקופי. לאחר שלושה שבועות ניתן לבצע פעולות מורכבות מעט כמו שחיה לא מאומצת בים. לאחר כשמונה שבועות ניתן לבצע גם מאמצים מוגברים ולא מוגבלים. אלו הם המלצות כלליות כאשר המלצה ספציפית אתה צריך לקבל מהכירורג שניתח אותך ויודע מה היו הממצאים בניתוח.הוסף תגובה
-
-
בקע מפשעתי אצל תינוקת
קרוח 02/03/2015 | 23:09שלום ד״ר, לבתי בת החודשיים וחצי אובחן בקע מפשעתי לא גדול (0,65 ס״מ). היינו אצל רופא כירורג אשר אמר שאין דחיפות לנתח כעת אלא ניתן להמתין עד גיל חצי שנה. מכל מי שאני שומעת על כך ובכל מקום שאני קוראת על כך, ממליצים לנתח מיד לאחר האבחנה. מה עליי לעשות? זה יהיה בסדר להמתין עם הניתוח? נב. היא נולדה בשבוע 36 להריון. בנוסף לכך יש לי נסיעה לחו״ל מתוכננת איתה לעוד שבועיים, טיסה ארוכה של כ-20 שעות (כולל עצירה), האם יש בעיה לטוס איתה עם הבקע? תודה רבה!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
בקע סיפטומתי אצל תינוקת רכה
דר' משה דודאי 08/03/2015 | 11:25שלום קרוח, צדק כירורג הילדים באמירתו שבתינוקות רכים עדיף לתקן בקע לאחר הבשלות הינקותית של כ 4 חודשים הראשונים לחיים. אין להבין מכך שאם צריך לא מנתחים גם קודם לכן בביטחון. תלוי כמה הבקע מפריעה לבתך ויוצר מצבים המסכנים אותה. אם הבקע מתבלט לפרקים אולם שב בקלות לחלל הבטן, אם ההתבלטות אינה גדולה מאוד, אם ההתבלטות החוצה אינה מלווה בכאבים עוויתיים או תפיחות הבטן, אם אין נוקשות באזור הבקע – במצבים אלו יש להמתין מעבר לגיל הבשלות ושישה חודשים הוא זמן טוב.הוסף תגובה
-
-
בקע סרעפתי
שלמה 07/03/2015 | 11:42שלום, אני בן 68. לפני מספר שנים אבחנו אצלי בקע בסרעפת. בגלל כאבים באזור הצלעות בצד ימין הוציאו לי את הכיס מרה עם אבנים לפני כ 5 שנים. אבל הכאבים ממשיכים ואפילו יותר חזקים.גסטרולוג שאצלו אני מטופל בגלל ריפלקס לא יודע מאיפה הכאבים. רופא ריאות שולל בעיה בריאות. האם יתכן שהכאב נובע מהבקע בסרעפת?אני סובל גם מקוצר נשימה וקשה לי לעלות מעל 2 קומות.האם קוצר הנשימה גם בגלל הבקע? היתכן שהכאב הזה נגרם בכלל בגלל עמוד השדרה? אני מאד מתוסכל כי אף רופא אינו מרים את הכפפה וגם לא יודע להפנות אותי לרופא המתאים. קשה לי להפנים שהרפואה האריכה את תוחלת החיים והזניחה את איכות החיים בשנים הללו. אני מקווה שאתה תפנה אותי לרופא המתאים. תודה שלמההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
ברור של כאב כרוני בקשת הצלעות מימין
דר' משה דודאי 08/03/2015 | 11:13שלום שלמה , אני מבין את הסבל והתסכול שלך, אנסה במגבלות הפורום לעזור לך. הגדרת כאב בקשת הצלעות מימין היא כללית ביותר, צריך תיאור של הכאב: היכן בדיוק, להיכן הוא מקרין, האם הוא ממושך או קשור לפעולות מסוימות, אוכל מסוים, זמנים מסוימים וכו', איזה סוג של כאב-לוחץ, דוקר שורף, מה מקל עליו ומה מחמיר אותו, ? האם לאחר כריתת כי המרה נעשה US בקורת וכן CT? האם תפקודי הכבד ושל הלבלב תקינים? האם תפקודי הכליה ובדיקת US או CT שלה בוצעו? האם בוצע הערכה קרדילית אצלך כולל אקו לב או מיפוי לב? כפי שאתה רואה יש הרבה דברים שניתן לברר בכדי לקדם את האבחנה שלך, רק צריך רופא קלינאי שיעשה אותם. אם יש לך רופא משפחה טוב ואכפתי, אתה יכול להתחיל הברור דרכו ולהמשיך עם כירורג קליני בהתאם להתפתחות.הוסף תגובה
-
-
כאבים באשך שמאל
שלר 04/02/2015 | 13:13שלום רב אני סובל מכאבים עזים באיזור אשך שמאל כאבים שהולכים וחוזרים וכל פעם כואבים יותר רוב הזמן כואב לי כבר במשך כשבועיים. אני חייל והלכתי לרופא צבאי שבדק אותי והגיע למסקנה שהביצה שלי לא במקומה או כמו שהוא רשם את זה באבחנה שלו tf. Orchilagia pain in testis אני לא כל כך מבין מה זה ואני קצת לחוץ שאני לא מקבל את הטיפול הנכון ושאני לא מקבל אותו בזמן כי כרגע לאורולוג אני לא יגיע לפחות בשבועיים הקרובים. כמו כן הוא גם שלח אותי לצילום שאותו אני יעשה מחר אני מאוד מפחד שזה משו רציני ושאני חייב ללכת למיון עכשיו. אשמח מאוד אם תרגיע אותי ותגיד לי שהכל בסדר. ואם יש אפשרות לדבר טלפונית שאני יסביר יותר טוב אני גם מאוד ישמח כי אני לא בטוח שהסברתי את עצמי מספיק טוב אם יש אפשרות כזאת זה המספר שלי 0503104036. כמו שכבר אמרתי אני חייל והשירות הרפואי בצבא הוא פשוט זוועה לכן אשמח לתשובה כמה שיותר מהר תןדה רבה ויום טובהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב חריף וקבוע באשך
דר' משה דודאי 08/02/2015 | 01:38שלר שלום, כאב קבוע באשך , ובמיוחד אם מתווסף קיצור חבל הזרע או נפיחות שלו, מחייב בדיקה ואבחנה מידית. אם זה המצב אתה צריך להגיע למיון. במידה והכאב אינו קבוע וחריף, ניתן לבצע כמה בדיקות ע"י כירורג ולא אז אורולוג. בדיקה של האשך ותעלת המפשעה ע"י מומחה יכולה לתת את האבחנה ובדיקת US יכולה לעזור להשלים את האבחנה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
סכנה בכאב לסירוגין באשך במשך שבועיים
דר' משה דודאי 26/02/2015 | 18:20שלר שלום האבחנה המבדלת של כאב לסירוגין באשך שמאל במשך שבועיים, רחבה ועוברת מדברים שמה בכך עד מקרים המצריכים התערבות כירורגית חריפה. כמובן שלא ניתן לייעץ מפרטים מעטים שמסרתה ,כאשר הצורך בבדיקה ע"י מומחה היא בחשיבות עליונה ואותה ניתן להשלים בבדיקות הדמיה לפי הצורך. תוכל להתקשר אלי לנייד 052-4062727 ואנסה לקדם אותךהוסף תגובה
-
-
בקע סרעפתי
איתי 26/02/2015 | 06:00האם ניתן לתקן בקע בסרעפת באמצעות אנדוסקופ?במה כרוך ניתוח זה ומהם אחוזי הצלחתו?תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
הגישה הניתוחית לבקע סרעפתי בניגוד לבקע מפשעתי או בטני
דר' משה דודאי 26/02/2015 | 18:09שלום איתי בניגוד לבקעים במפשעות ודופן הבטן שם תמיד מומלץ על צורך בתיקון ניתוחי, בבקע בסרעפת ממליצים על תיקון ניתוחי בהתאם למדדים ומשתנים רבים. יש כמה סוגים של בקעים סרעפתיים שאת חלקם תמיד יומלץ לתקן בניתוח. לעומת זאת הבקע השכיח ביותר הוא הבקע הסרעפתי הגולש שלא תמיד יש צורך לנתחו וניתן במקרים קלים להסתפק בטיפול שמרני של תרופות המעכבות את הפרשת חומצה בקיבה. חולים שלא מגיבים לטפול זה במניעת הסימפטומים או הדלקת בחלק התחתון של הושט יזדקקו לטיפול ניתוחי. היום מבצעים את הניתוחים כמעט אך ורק בגישה הלפרוסקופית עם אחוזי כישלון נמוכים של 2-5% , בהתאם למיומנות הכירורג ומורכבות הבקע.הוסף תגובה
-
-
ניתוח בקע תבורי ומפשעתי
סימונה 06/02/2015 | 16:10אחרי תקופה של כמה חודשים של כאבי בטן ובדיקות וכמובן אולטראסאונד רקמות רכות מתברר לי שיש לי בקע תבורי וגם מפשעתי השאלה שלי האם עושים במקרה הזה ניתוח אחד לשנייהם ביחד ? עם הרדמה כללית או חצי גוף?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
הופעת בקעים בו זמנית במפשעות ובטבור
דר' משה דודאי 08/02/2015 | 01:27שלום סימונה, לא מפתיע שיש לך בקע מפשעתי ובקע טבורי ביחד. ברוב המקרים הגורם הבסיסי להתפתחות הבקע הוא פגם במנגנון סגירת פתחים בדופן הבטן הקיימים בחיים העובריים ונסגרים לפני או מיד לאחר הלידה: בטבור מיקום חבל הטבור ובמפשעות התעלה בה נדדו בזכר האשכים אל מחוץ לחלל הבטן ובנקבה הרצועות העגולות של הרחם. אפשר להתייחס לכך כבעיה הקיימת בשתי המפשעות והטבור אולם לא תמיד באה לידי ביטוי בזמן זהה כמו אצלך אלא בהפרשי זמן. אם כירורג מיומן ומנוסה בניתוחים לפרוסקופים מבצע את התיקון, ניתן לבצע בהצלחה באותו ניתוח את התיקון של שני בקעים במפשעות וכן זה בטבור. בגישה זו הטראומה הניתוחית מעטה ולכן ההחלמה מהירה תוך ימים ספורים כמעט ללא כאבים. ההרדמה היא כללית אולם לאנשים שאינם סובלים ממחלות ראה ולב, זו היום ההרדמה הקלה והבטוחה ביותר.הוסף תגובה
-
-
בקע משפעתי עם כאבי בטן
מנשה 04/01/2015 | 12:53הנני כדורסלן מקצועי בן 27 ולאחרונה החלו כאבים בשני אזור הבטן התחתונה בשני הצדדים כאשר בצד שמאל זה מאוד כואב. לאחר בדיקת אולטרסאונד שביצעתי נמצא שיש 0.5*1 ס"מ בקע במפשעה שהוא מאוד קטן. הכאב היה לא מאופיין רק לבקע משום שבבקרים ובלילה בכל תזוזה הכאב היה מאוד חזק.(כאשר אני מפעיל את האזור הכואב) הכאב שלי הוא גם ליד הפין וגם כאבים בבטן התחתונה ועד לאגן. לכן התחלתי לשתות אטופן ועשיתי שני טיפולי פיזיותרפיה(חשמל וואקום) שמאוד עזרו להקל על הכאבים, עם המשך האימונים הכאב חזר למצב שלפני הטיפולים. האם יכול להיות שבאמת מדובר בשרירי בטן? או שמה שאני מתאר בהחלט מתאים לכאבי בקע?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
שילוב של בקע מפשעתי רגיל עם פציעת ספורט במפשעה ושרירי בטן תחתונה
דר' משה דודאי 05/01/2015 | 09:01מנשה שלום , בקע מפשעתי שכיח יכול לגרום לכאבים אולם מה שאתה מתאר אכן מתאים לפגיעה נרחבת יותר באזור. תיקון ניתוחי רק של בקע רגיל במקרה כזה, יכול להשאיר אותך עם בקע מתוקן אולם גם עם הכאבים מהם אתה סובל. זה נשמע כאילו המצב יכול להתאים לשילוב של פציעת ספורט במפשעות ובשרירי הבטן התחתונה והאגן אולם לצורך מתן דעה מבוססת והמלצה על טיפול נכון, נחוצים נתונים רבים יותר . אם תתקשר אלי לצורך כך אוכל לעזור לך בנושא.הוסף תגובה
-
המשכתי לבדיקת אולטרסאונד אבחנתי אצל ד"ר קוץ
מנשה 17/01/2015 | 16:17שלום רב אני שחקן כדורסל בן 27, כמו כמעט בכל חורף יש לי כאבים שמתחילים באזור המפשעה. רק שהפעם זה ממש מערב את שרירי הבטן ברמה מאוד כואבת שמקשה עליי גם בחיי היום יום. עשיתי בדיקת הדמיה אצל ד"ר קוץ באולטרסאונד אבחנתי והנה הממצאים: דלקת דוד צצדית, יותר מצד משמאל גיד AL(אדוקטור לונגוס) הודגם מעובה והיפואקדוני בעיקר באזור האחיזה בפוביס עם אי סדירות קורטיקלית בפוביס, מתאים לטנידנופתייה. בנוסף הודגמו סימני חולשה של הדופן האחורי של התעלה המפשעתית(PIWI) בקע ספורטאי משמאל לא הודגם בקע ממשי. העניין הוא שעשיתי כמה טיפולי אלקטרודות ויחד עם מנוחה וכדורים זה מעט עזר לי אך הכאב חוזר לאחר כל אימון. עיקר הכאב הוא בשכיבה שאני צריך להפעיל את השרירים התחתוניים של הבטן. מה עליי לעשות(הרופא הבודק אמר שהכאב לא נובע מהבקע ספורטאים אלא מהדלקת.) תודה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
פציעת ספורט מסובכת של בקע ספורטאים עם פציעת הסטרס של עצם השת והשרירים ודרך הטיפול המשולב
דר' משה דודאי 18/01/2015 | 01:32מנשה שלום, לא בדקתי אותך וחסרים הממצאים של הבדיקה הגופנית שהם המרכיב החשוב ביותר של האבחנה! משני התכתובות שלך מתקבלת תמונה המתאימה לפציעת ספורט מורכבת ומסובכת של בקע ספורטאים שהוביל להתפתחות פציעת הסטרס של העצם השת והשרירים . בדיקת ה US הדינמי של ד"ר קוץ תומכת באבחנה זו וכן התיאור האופייני שאתה מתאר. הכאב בפעילות נובע מפציעת בקע הספורטאים ומוחמר גם בפעילות היום יומית מהפציעה המתוספת של עצם השת והשרירים, שאת מידת חומרתם ניתן לקבוע בבדיקה ידנית. כאשר יש פצעיה משולבת נרחבת כזאת, טפול שמרני בלבד לא יעזור ורק יקל במעט על הכאב במנוחה שישוב כל אימת שתשוב לפעילות ספורטיבית. יש הכרח לבצע כשלב ראשון ניתוח אנדוסקופי ספציפי לבקע ספורטאים שיתקן ויחזק את המפשעות הפצועות ובהמשך ישמשו כעוגן מחוזק לשיקום וריפוי אקטיבי (לא אלקטרודות , US וכו...!) של השרירים ועצם השת בשלב השני של הטיפול..הוסף תגובה
-
בהמשך לתגובתך..
מנשה 18/01/2015 | 09:31תודה על המענה המהיר. העניין הוא שהכאב ברובו הוא בבטן ולא במשפעות..הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
צורך בקביעת אבחנה נכונה ובחירת הטיפול המתאים
דר' משה דודאי 18/01/2015 | 11:30שלום מנשה, ראשית; כבר כתבתי לך שמכיוון שלא בדקתי אותך חסר המרכיב העיקרי והחשוב של הבדיקה הגופנית. שנית; כתבתי שלדעתי יש לך כנראה פציעה מורכבת ומסובכת של המפשעות יחד עם שרירי הבטן. הפציעה הראשונית במפשעות הובילה לרפיון והחלשות של האזור המפשעות והתמיכה שנותן לשרירי הבטן השונים ולאחר מכן בשל המשך פעילותך הספורטיבית נפגעו ונפצעו גם הם. שלישית; איני יודע מה הגדרתך לבטן ומפשעה; מפשעות GROIN הם החלק התחתון של הבטן בשיפולים לכיוון החלק העליון של הירך שבסלנג נקרא מפשעה. כאמור, לדעתי גם המפשעות וגם שרירי הבטן פצועים. מנשה, פציעתך מורכבת ולא מאפשרת לך לחזור לפעילות ספורטיבית למרות ניסיונות לטיפול שמרני, כנאה שהאבחנה והטיפול שקבלת עד כה אינם נכונים. לדאבוני לא ניתן לברר כל דבר לאשורו רק בהתכתבות, אם תתקשר אלי יתכן שאוכל לפתור את בעייתך.הוסף תגובה
-
-
בקע נדיר מאוד
שי 17/01/2015 | 18:02שלום בן כ 45. בסה"כ בריא פרט לאסתמה. רזה כ 54 ק"ג גובה 1.80 ואחרי ירידת 5 קילו לפני שנה שנעצרה באחרונה. כל בדיקות הדם תקינות. מזה כמה שנים אחת לכמה חודשים יש "מאורע" שבו פתאום יוצאת בליטה קטנה ורגישה במפשעה בצד שמאל ממש מתחת לעצם הפוביס וברום שק האשכים. זה יוצא לכ 30 דקות ובזמן הזה אין לי אפשרות לדחוף את הבליטה חזרה והיא רגישה מאוד למגע. לעתים בזמן שזה יוצא אני מרגיש קצת כאב בתוך פרק הירך או בירך השמאלי. בזמן שזה בולט אין לי בחילה או חום או כאב בטן אבל יש תחושה של מצב מלחיץ. אציין שזה בד"כ יוצא לקראת צורך בפעילות מעי ונכנס חזרה בד"כ לאחר "יציאה" . בבדיקות של כמה כירורגים בשנים האחרונות בזמן "שגרה" כשזה בפנים לא נמצא ממצא במישוש. לא נבדקתי בזמן שזה "בחוץ" כי אי אפשר להספיק להגיע. US של האיזור כולל ולסלבה אין ממצא. בדיקת CT ו MRI של האגן ( כולל לחיצות ב MRI ) אין ממצא. ההדמיות נעשו על ידי טובי הרדיולוגים. כירורג אחד אמר: "תתעלם. חיה את חייך אם אין ממצא בהדמיה. סע טייל בעולם ותהנה". כירורג שני אמר :" התיאור שלך במיקום מדויק וזה תמיד קשור לפעילות מעי.היות ואין איברים שסתם יוצאים החוצה באגן לכן זה מתאים לבקע שיוצא ונכנס והמיקום מתאים לבקע אובטורטור. אמר שלא ניתן לראות את הבקע בהדמיה כשהבקע בפנים. ואם זה היה בקע מסוג רגיל היו רואים זאת בהדמיה. היות וזה עלול להיות קטלני בחירום המליץ על לפרוסקופיה ולשים רשת. 1. מה דעתך? האם יש היגיון לעשות לפרוסקופיה ולשים רשת ? אני חושש מניתוח גם אם הוא "פשוט" והבנתי שעלולים להיות סיכונים של כאב כרוני ועוד. הייתי מעדיף לעלות במשקל לפני ניתוח. 2. עד כמה בקע זה מסוכן במצב שייכלא בחירום. אם אני בשנה הקרובה רק בישראל האם זה אכן עשרות אחוזים סכנה לתמותה או שגם בחירום הסיכון נמוך אם אני נגיש לבתי חולים תוך שעה שעתיים? תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
אבחנה מורכבת של בקע והצורך בבחירת טפול נכון
דר' משה דודאי 18/01/2015 | 00:53שלום שי, הדרך לבצע אבחנות ברפואה, וגם המודרנית ומתקדמת של היום, נסמכת תמיד על אותו בסיס (למרות שהרפואה היא במדעי הטבע בצוע אבחנות הוא לא כמו מתמטיקה ולכן מחשבי על לא מצליחים להחליף רופאים). ראשית יש לקבל מהחולה תיאור מפורט של תלונותיו עם שאלות מכוונות. בהתאם לכך התקבלת בראשו של הרופא האבחנה המבדלת שלפיה נגש לבדיקה הגופנית שברוב המקרים היא המכרעת. בדיקות משלימות שונות כולל הדמיה , הן כלי עזר לרופא לאשר או לשלול את האבחנה ולא אלו שיוצרים את האבחנה. מהתיאור המפורט שלך, אולם לא המלא, נשמע בוודאות רבה שמדובר בבקע – הרניה באזור המפשעה. כירורג צריך להרגיש את הבקע בבדיקה בכדי שיוכל לאשר קיום האבחנה. באזור המפשעה יש מספר סוגים של בקעים שהבדיקה הקלסית של החדרת אצבע הכירורג לתעלת המפשעה ובקשה ללחץ ושיעול לא תמיד מדגימה את כולם או לא בצורה ברורה, יש דרכים נוספות לבדיקת בקע באזור. הסיפור התיאורי שלך יותר מתאים לבקע פמורלי ונתמך גם בהיותך רזה וגבוהה עם אבוד משקל. מבחינה היסטורית בקע פמורלי שכיח יותר בנשים אולם הניסיון הלפרוסקופי/אנדוסקופי העשיר לתיקון בקעים הראה בעבודות רבות שהבקע הפמורלי שכיח בהרבה ממה שחשבו, שלא תמיד מודגם וכן שכיח גם בגברים. הדגמת בקע זה בבדיקה שונה מזו של הבקע השכיח בתעלת המפשעה. הדמית CT ו MRI לבקע וביחוד פמורלי לא טובה גם עם שלוב וולסלבה. ניתן לבצע US דינמי ברזולוציה גבוהה ע"י רדיולוג המתמחה ספציפית באבחון הרניות להדגמת בקע כזה, אולם ההצלחה היא לא 100% אלא 70-80%. אם תתקשר אלי אפנה אותך לרדיולוג מיומן באבחון ספציפי זה. בקע אובטורטורי אכן קשה להדגמה בבדיקה, אולם התיאור שלך לא תומך בבקע זה. הסכנה לכליאה וצורך בניתוח חרום בבקע פמורלי וכן באובטבטורי גדולה יותר מאשר בבקע מפשעתי שכיח. ניתוח חרום בעיתי ומאוד לא רצוי ולא רק אם הוא מתרחש בחו"ל, זאת היות וגם אם נמנע הנזק למעי תוצאותיו לא מוצלחות ובמיוחד אם גם אין לך שליטה על מי מבצע את הניתוח ומומחיותו לניתוחי הרניה. בכלל ניתוח הרניה אינו פשוט כפי שכתבת אלא מורכב וחייב להיות מותאם ספציפית לממצאים בניתוח בכדי להסיג הצלחה מרבית ללא סיבוכים, לעומת זאת בגישה הלפרוסקופית/אנדוסקופית לחולה המהלך קל ומהיר. לגישה ניתוחית זאת יתרונות רבים בידיו של מומחה בתחום ומאפשרת בין היתר לבצע אבחנה מדויקת לחלוטין של סוג הבקע ולטפל בכל סוגי הבקעים בו זמנית, מה שלא ניתן בגישה הפתוחה. הן בקע פמורלי והן אובטורטורי יאובחנו בוודאות בגישה האנדוסקופית והנחה נכונה של רשת מתאימה תתקן את כל סוגי הבקעים ותמנע חזרות הבקע. אני מבין שאין אתה מעוניין בניתוח וחושש, אולם אתה צריך למצוא כירורג עם ניסיון רב ומוכח בגישה ניתוחית אנדוסקופית ואז הסיכוי לכאב כרוני או כישלון הם נמוכים ביותר.הוסף תגובה
-
-
האם זה יכול להיות בקע?
מתעניינת 27/12/2014 | 19:59אני אישה כבדת משקל, ובעברי מספר ניתוחים באזור הבטן בהם גם ניתוח לפרוסקופי. לאחרונה אני חשה כאבים עזים בצד שמאל בבטן ומקרין לגב מתחת לקו המותן אך לא קרוב לטבור. הכאב משתפר במנוחה ומחמיר במאמץ- אפילו הליכה לא מהירה, עמידה או ישיבה ממושכת. לעיתים גם אחרי מאמץ של דיבור ממושך. הכאב נעלם למספר ימים וחוזר שוב.בעקבות מאמץ. האם התאור הזה יכול להתאים לבקע? האם מתאים ללכת להבדק ע"י רופא?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבים בבטן לאחר ניתוחים בעבר והשמנת יתר.
דר' משה דודאי 28/12/2014 | 10:36שלום , כפי שאת מתארת המצב של אזור הבטן אצלך מורכב בשל שלוב של מספר ניתוחים בעבר והשמנה נוכחית. ניתוחי בטן בעבר יכולים לגרום למספר סיבוכים: הידבקויות בתוך חלל הבטן המערבות את המעיים ואברים אחרים שיכולים להוביל לכאבים ולעיתים אף לחסימות מעיים. מצד שני צלקות של ניתוחים קודמים יכולות להיפתח חלקית ונוצרים בקעים בהם עם חדירה או כליאה של שומן העוטף את המעי או המעי עצמו וגם מצבים אלו יכולים לגרום לכאבים עד חסימת מעי. אצל אנשים הסובלים מהשמנת יתר הסיכוי לפתח בקעים בצלקות ניתוחיות הוא מוגבר. ללא כל ספק את צריכה לפנות לכירורג ולהיבדק שבעקבות בדיקתו יחליט על ברור שלים שאת צריכה לעבור כמו US או CT.הוסף תגובה
-
-
בקע לספורטאי
מנשה 23/12/2014 | 10:46שלום רב. הנני כדורסלן בן 27 והתגלה אצלי בקע קטן מפשעתי, בגודל כ 1*0.5 ס"מ, ללא סימני כליאה . האם טיפולים אחרים שהם לא ניתוח יכולים להספיק, חשוב להדגיש שזה כואב לי כאשר אני משחק כדורסל(כשהגוף חם פחות) וכאשר אני מתעורר בבוקר במיוחד. ובמידה וצריך ניתוח, כמה זמן לאחר הניתוח אוכל לחזור לפעילות כדורסל? האם יש קשר לכך שהבקע קטן לזמן ההחלמה? תודה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
בקע מפשעתי ופציעת ספורט של בקע ספורטאים
דר' משה דודאי 24/12/2014 | 10:03שלום מנשה אין קשר בין גודל בקע שרואים ב SU לבין מידת הכאב. קרוב לוודאי שככדורסלן יש לך בנוסף בקע של ספורטאים המתאפיין בכאב בזמן מאמץ ספורטיבי ואחריו, כפי שאתה מציין , וחולף בהמשך במנוחה. בקע ספורטאים היא פציעת ספורט ואם אתה ממשיך לשחק עליה הפציעה תחמיר ופציעות נוספות באזור יכולות להיווצר ולהחמיר המצב ומשך ההחלמה. בקע ובקע ספורטאים ניתנים לטיפול רק ע"י ניתוח אנדוסקופי ספציפי לבקע ספורטאים, שלאחר כ שלושה שבועות של שיקום אתה יכול לשוב לשחק במידה ולא נוצרו פציעות נוספות באזור שמאריכות את זמן ההחלמה. אתה צריך להיבדק אצל כירורג מומחה להרניה של ספורטאים בכדי לברר את מצבך.הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
נוירופיברומטוזיס
-
חיתולית נמקית
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
כריתת ריאה
-
ניתוח כריתת תוספתן
-
בדיקות קשורות
-
CT, סי טי
-
בדיקת MRI
-
תרופות קשורות
-
בנזאלקוניום כלוריד
-
פתידין
-
מונחים קשורים
-
הידרותרפיה
-
אינרציה
פורומים נוספים בתחום
פורוםבקע - הרניה
בפורום בקע - הרניה ניתן להתייעץ עם ד"ר משה דודאי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום בקע - הרניהפורוםכירורגית כלי דם
בפורום כירורגית כלי דם ניתן להתייעץ עם ד"ר אסף לבנון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כירורגית כלי דםפורוםניתוחי ריאות, בית חזה
בפורום ניתוחי ריאות, בית חזה ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן גלילי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ניתוחי ריאות, בית חזהפורוםהזעת יתר
בפורום הזעת יתר ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן גלילי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הזעת יתרפורוםמיני מעקף קיבה
בפורום מיני מעקף קיבה ניתן להתייעץ עם ד"ר נסים גרון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מיני מעקף קיבהפורוםכיס מרה
בפורום כיס מרה ניתן להתייעץ עם ד"ר איתי זוארץ, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כיס מרה
פרופ' משה דודאי
ד"ר אסף לבנון
ד"ר רונן גלילי
ד"ר נסים גרון
ד"ר איתי זוארץ