פורום כאבי ראש ומיגרנה - עמוד 256
פרופ' שלומית יוסט-כץ
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה. בוגרת ביה"ס לרפואה תל אביב. מומחית בנוירולוגיה ובנוירואונקולוגיה. התמקצעות בכאבי ראש. פירסמה מאמרים רבים בעיתונות מקצועית. מקבלת מטופלים בגבעת שמואל.
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה במרכז הרפואי רבין (קמפוס בילינסון) ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה במרכז דוידוף לסרטן (אשר במרכז רפואי רבין).
נוירו-אונקולוגיה הינו מקצוע העוסק בגידולי מערכת העצבים ובמכלול הבעיות הנוירולוגיות בקרב חולי סרטן.
פרופ' שלומית יוסט-כץ נבחרה ע"י מרכז רפואי רבין ונסעה להתמחות על בת שנתיים וחצי בנוירו-אונקולוגיה במרכז הסרטן MD ANDERSON אשר הינו מרכז הסרטן הגדול ביותר בארצות הברית.
במסגרת עבודתה כנוירו-אונקולוגית פרופ' יוסט מטפלת בחולים עם מגוון בעיות:
* גידולי מוח ראשוניים
* גידולי מוח משניים - גרורות
* סיבוכים נוירולוגיים בקרב חולי סרטן הכוללים:
נוירופתיות משנית לטיפול כימותרפי
פרכוסים משנית לגרורות מוחיות
תופעות לוואי נוירולוגיות כתוצאה מטיפול כימותרפי וקרינתי
חסרים נוירולוגיים וכאב משנית לגרורות גרמיות (cord compression)
אירועים תרומבואמבוליים
תסמונות פרהנאופלסטיות
בנוסף, פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה רופאה בכירה במרפאה לכאב ראש בבית החולים בילינסון.
במסגרת מרפאה זאת מטפלת בחולים עם כאבי ראש כגון:
* מיגרנה
* TENSION HEADACHE
* CLUSTER HEADACH
* כאבי פנים
* HEMICRANIA CONTINUA
* TRIGEMINAL NEURALGIA
בנוסף לעיסוקיה העיקריים, ממשיכה פרופ' יוסט-כץ לעבוד כנוירולוגית כללית ומטפלת במגוון רחב של חולים עם בעיות נוירולוגיות שונות. פרופ' יוסט-כץ זוכה להערכה רבה מצד מטופליה.
-
לתשובתך אודה
דוד 10/07/2012 | 12:57הייתי אצל רופא שנתן לי מס' תרופות ביניהם אינדוביס לכאבי הראש שלא עזרו בכלל לכלום,לאחר חודשיים זה לא עזר-הוריד את השאר ואת האינדוביס השאיר לעוד חודשיים-ומרוב עצבים לא לקחתי כלום ולא חלף כלום שאלותיי-למה הוא נותן שוב לקחת חודשיים שלמים נוספים את התרופה הנ''ל אם במשך חודשיים לא עשתה שום דבר? שנית-קסנאגיס(תרופה למתח) יכול/קשור לסייע לכאבי הראש? אני מרגיש כאב עצבי/שרירי איך זה קשור אני לא מביןהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
שאלות
דר' דניאל עובד 10/07/2012 | 14:391) אני לא יודע, כדאי שתשאל אותו. 2) קסנאגיס היא לא תרופה בקו ראשון לטיפול בכאבי ראש. בהצלחה.הוסף תגובה
-
ו...
דוד 11/07/2012 | 09:19אילו תרופות נחשבות כן קו ראשון מבחינתך לכאבי ראש?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תלוי
דר' דניאל עובד 11/07/2012 | 10:20תלוי בסוג כאב הראש, קסאנגיס אינו קו ראשון באף סוג...הוסף תגובה
-
אם ככה
ד 11/07/2012 | 12:04מדוע שרופא מומחה מאוד בתחום/בכלל כל רופא ייתן כדור כזה לכאבי ראש?........הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אם ככה
דר' דניאל עובד 11/07/2012 | 12:47אפשר לתת גם תרופות קו שני ושלישי, כנראה שזה מה שהוא מצא לנכון...הוסף תגובה
-
-
כאבי ראש איומים וסלולרי
טלי 09/07/2012 | 13:21שלום ד"ר, האמת,אני ממש חוששת-היות ובכל פעם שאני מדברת בפלא' {גם על רמקול},מהר מאוד {פחות מדק או חצי דק'}הרקות כואבות וכן בצידי הראש. האם זה מעיד שחלילה אולי יש משהו..? ואם צריך לערוך בדיקות-היכן עושים זאת?צריך הפניה מר.משפחה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבי ראש וסלולרי
דר' דניאל עובד 09/07/2012 | 14:25כעשרה אחוז מהאוכלוסיה סובלים מתופעות לוואי שונות משימוש הבטלפון סלולרי. זה לא מדאיג, אך כדאי להימנע במידת האפשר.הוסף תגובה
-
תודה,לא צריך לערוך בדיקות?
09/07/2012 | 14:29זה לא אומר חלילה,ש"פיתחתי" משהו?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בדיקות
דר' דניאל עובד 09/07/2012 | 16:28כדאי בכל מקרה להיבדק ע"י רופא...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בדיקות
דר' דניאל עובד 09/07/2012 | 16:29כדאי בכל מקרה להיבדק ע"י רופא...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בדיקות
דר' דניאל עובד 09/07/2012 | 16:29כדאי בכל מקרה להיבדק ע"י רופא...הוסף תגובה
-
אחרון..
טלטל 09/07/2012 | 20:58סליחה על "החפירה",אבל צריכה ללכת לר.משפחה או נוירולוג או לאחר?הוסף תגובה
-
-
צריכה עצה בהקדם
08/07/2012 | 21:07מזה תקופה סובלת מלחצים בראש כל פעם בצורה אחרת זה מלווה בחולשה תחושה של איבוד שליטה או בלבול לפעמים יש לחץ בעיניים ודקירות באזור האוזניים.יש לציין שעשיתי בדיקת אוזניים והכל תקין.בנוסף סובלת מכאב בבטן התחתונה ברגע שזה קורה .יש לי לאחרונה כאבי שרירים בלתי נסבלים מהברכיים ומטה לפעמים דקירות. המצב מכביד עליי מאוד.אני אישה צעירה ומרגישה כמו נכה. מה נראה לך שזה יכול להיות??? תודההההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
עצה
דר' דניאל עובד 08/07/2012 | 22:03זה מורכב מידי לפורום, כדאי לפנות לבדיקה אצל נוירולוג...הוסף תגובה
-
-
כאב ראש
אסף 07/07/2012 | 01:42שלום, אני סובל מכאבי ראש כבר 4 שנים. כאבי הראש הם רק בצד שמאל של הראש, ההרגשה של הכאב היא של עמימות. הכאב ראש הראשון החל לאחר אימון קרב מגע ועבר כעבור שבועיים. לאחר מכן, לאחר אימון בחדר כושר הופיע הכאב השני, וכך לאחר אימונים גופנים מופיעים הכאבי ראש לתקופה ממושכת. בעבר הייתי אצל מספר מומחים לכאבי ראש שטענו כי מקור הכאב נובע משריר הטרפזיוס. הדברים היחידים שעוזרים לי לכאב זה דיקור מערבי שמעלים את הכאב לגמרי, אבל בפעם האחרונה זה החזיק רק לשבועים וחצי, וכן עיסוי מקצועי שהחזיק ליומיים. כדורים כמעט ולא עוזרים ואם כן אז הם לא מעלימים את הכאב ראש לגמרי. מאז שהחלו לי הכאב ראש התלוננתי על כאבים מאחורי האוזן שהקרינו לי לכאבי אוזנים למרות שלא הייתה כל דלקת. בשבוע הקרוב יש לי אורתופד והשאלה שלי היא מה לדעתך גורם לי לכאבי ראש האלה? שריר? חוליות בצוואר? האם לדעתך אני צריך לעשות MRI? אני בקופת חולים כללית והם לא ממש חפצים לתת לי את הבדיקה. אני חייב לציין שכאבי הראש האלה משבשים לי החיים, מאדם חרוץ מאוד אני הופך לאדם שלא מסוגל לזוז. תודה על העזרה. אסףהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב ראש
דר' דניאל עובד 07/07/2012 | 09:15לא ציינת אם עברת לפחות CT ראש. אם לא, כדאי לבצע הדמייה מוחית, עדיף כמובן MRI אבל CT ראש יכול להספיק. אם כאבי הראש נובעים משרירי הטרפזיוס, דיקור רפואי או מערבי יעיל, אמור להחזיק יותר מ-3 שבועות. טיפול תרופתי מתאים גם יכול לעזור. בהצלחה.הוסף תגובה
-
כאב ראש - המשך
אסף 07/07/2012 | 12:46תודה על תשובתך המהירה. בעבר עברתי CT ראש והוא יצא תקין. כאשר מקור כאב הראש הוא מהטרפזיוס מה בעצם קורה באזור השריר שגורם לכאב ראש? האם השריר לוחץ על עצב באזור הכתף? או שהשריר לוחץ על חוליות בצוואר שלוחצות על עצב כלשהו? או בכלל יש הסבר אחר? תודה רבה אסףהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מנגנון הכאב
דר' דניאל עובד 07/07/2012 | 22:16לא ברור לגמרי, מניחים שמדובר ברגישות יתר של קצות העצב באזור השריר...הוסף תגובה
-
כאב ראש - המשך
07/07/2012 | 22:59הוסף תגובה
-
כאב ראש - המשך
אסף 07/07/2012 | 23:02האם באמצעות MRI ניתן לזהות את העצב המגורה ע"י השריר ואז לטפל בעצב עצמו? תודה רבה אסףהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
MRI
דר' דניאל עובד 08/07/2012 | 00:43לא ניתן...הוסף תגובה
-
-
שלום
אייל 01/07/2012 | 09:03בן 27 כמעט,מזה שנה וחצי סובל מכאבי ראש בחלק שמאל-אחורי וקצת מעל,סיטי ו-MRI תקינים,בדיקות מסויימות ומישוש נירולוגי-הכל תקין.לאחר טיפול קצר בדיקור,נסיון עם אלטרולט,דפלפאט ואינדוביס-שום שיפור.הגעתי בשנית לרופא מומחה מסויים ושוב רשם לי להמשיך עם אינדוביס ואת השאר להחליף לקסנגיס(כנראה בגלל המתח והבעסה שאני שרוי עקב הכאבים שלא חולפים) וגם בקלוסל 10 -ז''א 3 תרופות ביחד,מאז לא לקחתי שום דבר (כמובן הורדתי בהדרגה) בתקווה לשיפור מעצמו-אך לא קרה.לסיכום-אין לי רצון לקחת 3 תרופות כאלה כל יום-האם יש עצה כלשהי-אני ממש סובל.והכאבים פשוט לא חולפים ולפעמים בלתי נסבל כבר..והעניין גורם גם למתח נפשי בנוסף שלא תורם נראה לי...לתשובה עניינית אודה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
אייל-המשך
אייל 01/07/2012 | 09:07לעניות דעתי,גם לא תקין/מומלץ/בריא שראש יכאב ככה שנה וחצי והחלטתי שאני רוצה לטפל-אבל לא עוזר כלום,מה ניתן לעשות? שנית-האם תופעה כזו מוכרת לך והאם זה חולף מתישהו-איך אפשר לשמור על אופטימיות? ממש מדכא המצב הזההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך
דר' דניאל עובד 01/07/2012 | 20:52המלצתי לפנות למרפאת כאבי ראש. יש שלל טיפולים תרופתיים שלא ניסית, כולל דיקור רפואי. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תגובה
אייל 02/07/2012 | 10:22לצערי תשובתך לא ענתה לי כ''כ מרפאת כאבי ראש-מה שכתבתי לך זה אחרי פעמיים שם. שנית-לא ענית אם כאב כזה מסוכן/חולף לבד שלישית-אם לוקחים בקלוסל לבד בלי תרופה נוספת גם יכול לעזור? *מה ההבדל בין דיקור סיני לרפואי?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תגובה
דר' דניאל עובד 04/07/2012 | 11:291) לא כתבת בתשובתך הראשונה שביקרת במרפאת כאבי ראש. 2) קשה לי לומר אם כאב הראש שלך מסוכן ללא התרשמות בעצמי מסוג כאב הראש והבדיקה הנוירולוגית. 3) יכול להקל, אבל לא במידה משמעותית בהצלחה.הוסף תגובה
-
לא מובן
א 04/07/2012 | 13:09ד''ר-לא מבין למה לא מקבלים פה?תשובות לכל השאלות אם כבר עונים שאלתי פעמיים מה ההבדל בין דיקור סיני לרפואי?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
לא מובן
דר' דניאל עובד 06/07/2012 | 09:23דיקור רפואי מבוסס על הדיקור הסיני, אבל משלב טכניקות של רפואת כאב. השיטה מבוצעת רק ע"י רופא, ומציעה אך ורק טיפולים מבוססי עובדות (שהוכחו ע"י מחקרים רפואיים). בהצלחה.הוסף תגובה
-
-
-
תשובת מומחה
תשובה
דר' דניאל עובד 06/07/2012 | 09:08קיבלת...הוסף תגובה
-
-
אקמול פוקוס
עינת 05/07/2012 | 13:32שלום רב. הנני סובלת ממיגרנןת כ7 שנים ונוטלת בקביעות אקמול פוקוס לפחות פעם בחודש שאלתי היא האם אני יכולה להזיק לעצמי עי נטילת תרופה זו באופן קבוע ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
אקמול פוקוס
דר' דניאל עובד 06/07/2012 | 09:08רק אם את נוטלת יותר מ-15 בחודש...הוסף תגובה
-
-
התקפי כאבי ראש
משה 02/06/2012 | 19:31שלום רב, אני בן 62. לאחרונה סובל מהתקפים חזקים מאוד של כאבי ראש. ההתקפים באים במיוחד בלילה אך לעתים יש גם התקפים במהלך היום. בלילה אני מתעורר עקב התקף חזק מאוד, לוקח משכך כאבים ולאחר כחצי שעה הכאב פוחת ואני נרדם. בבוקר אני מתעורר עם כאב ראש והוא פוחת במהלך היום. עשיתי בדיקות, CT ראש, בדיקת EEG, דופלר עורקי צואר. רופא הנוירולוג שלי אמר שכל הבדיקות תקינות ואינו יכול לעזור לי , הוא לא נתן לי שום טיפול ושלח אותי לאורטופד. האורטופד שלח אותי לבדיקת רנטגן צוואר שיצאה תקינה וגם אמר שמבחינתו אין שום בעיה ואינו יכול לעזור לי. אני סובל מאוד. האם יש עוד בדיקות שאפשר לבצע? האם יש תרופות שיכולות לעזור? למי אני יכול לפנות? תודה רבה, משההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבי ראש במיוחד בלילה
דר' דניאל עובד 02/06/2012 | 22:15משה שלום, ייתכן כי אתה סובל מכאבי ראש מסוג hypnic, יש לזה טיפול תרופתי. כדאי לפנות למרפאת כאבי ראש. בהצלחה.הוסף תגובה
-
מרפאה לכאבי ראש
משה 07/06/2012 | 16:52ד"ר עובד שלום רב ותודה רבה על תשובתך. היכן קיממות מרפאות לכאבי ראש? האם יש מרפאות מיוחדות לכאבי ראש במסגרת קופת חולים (אני בקופת חולים מכבי)?הנוירולוג שלי טוען שאין אצלי שום בעיה. איך אני יכול להגיע למרפא כזו? מי יתן לי הפניה לשם? האם יש טיפול תרופתח לבעיה שלי? תודה רבההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מרפאה לכאבי ראש
דר' דניאל עובד 07/06/2012 | 21:21בכל בית חולים מרכזי יש מרפאת כאבי ראש- בילינסון, תל השומר איכילוב, מאיר וכו'. רופא המשפחה צריך להפנות אותך. אם לא תצליח לשכנע את רופא המשפחה שקיימת בעיה, ו/או לא תצליח להשיג טופס 17, תוכל אם תרצי לפנות למרפאת כאבי ראש בלניאדו שהיא מרפאה פרטית, לא דרושה הפנייה. בהצלחה.הוסף תגובה
-
איזו מרפאה הכי מומלצת?
06/07/2012 | 09:06איזה בית חולים הכי מומלץ לטיפול בכאב ראש?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מרפאה הכי מומלצת
דר' דניאל עובד 06/07/2012 | 09:07כולן טובות...הוסף תגובה
-
-
מבקשת תשובה מהירה מאוווווווווווווד דחווווף
05/07/2012 | 15:18שלום ! לפני שנתיים הנוירולוג ראה בעין ימנית בצקת (פניתי עקב כאב ראש), לפני שנה וחצי עברתי MRI מוח ברוך השם תקין. עשיתי הרבה בדיקות פונדוס אצל רופא העיניים וכולם תקינים ברוך השם. לפני חודשיים הייתי אצל נוירולוג שאמר שבפונדוס מימים יש טשטוש סופריורי ונזלי קל של הדיסקה אך אין לראות SVP אחריה עשיתי עוד בדיקת פונדוס והייתה תקינה ברוך השם ורופא העיניים אמר שבגלל שיש לי קוצר ראייה ייתכן שזו הסיבה ( למרות שאני לא רואה טוב בשתי העיניים לא דווקא הימנית אך הטשטוש נמצא רק מימין ). אני מאוד מודאגת בבקשה תרגיע אותי תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
בדיקת עיניים
דר' דניאל עובד 06/07/2012 | 09:06כדאי להעלות את השאלה בפורום עיניים, אני בכל מקרה מסכים עם הנוירולוג שאמר לך שקוצר ראייה עלול להטעות לגבי טשטוש גבולות הדיסקה...הוסף תגובה
-
-
כאבי ראש יום יומיים חזקים מאוד
יהודית 04/07/2012 | 13:52שמי יהודית אני בת 60 תמיד סבלתי מכאבי ראש והתקפי מגרנה, תמיד קיבלתי כדורים שהיו אמורים למנוע את ההתקפים כמו סלו דלארין ועוד אני פשוט לא זוכרת את שמות הכדורים בשנתיים האחרונות אני מקבלת טופמקס 50 מ״ג כדור לפני השינה וכדור ביום אך זה ממש לא עוזר לי וכל פעם שאני נרדמת אפילו לכמה דקות אני מתעוררת עם כאבי ראש חזקים מאוד שמלווים בהקאות, הכאב מתמקד בעורף בחיבור בין הצואר לגולגולת ובראש בחיבור בקרקפת מעל המצח והכאב מתפשט על כל הקרקפת, יש לציין שבבסי טי הכל תקין והאם לבקש בדיקת m r I יש לציין שבחודש האחרון ההתקפים לא רק בזמן השינה ואני פשוט לא יכולה לתפקד עם כאבי הראש .הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבי ראש יום יומיים חזקים
דר' דניאל עובד 04/07/2012 | 19:11קשה לומר יהודית, כדאי לפנות למרפאת כאבי ראש להערכה מחודשת והחלטה לגבי הצורך בביצוע MRI...הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
מיאסטניה גרביס
-
נוירופיברומטוזיס
-
בדיקות קשורות
-
אלקטרומיוגרפיה, EMG
-
אנטיגן של קריפטוקוקוס
-
תרופות קשורות
-
ריזאטריפטאן
-
ליסוריד
-
מונחים קשורים
-
אמפטמין
-
איבר מטרה
רופאים בתחום
מכון פרי אבחון רפואי בע"מ
נוירולוגיה
המכון מתמחה בנוירולוגיה קלינית ונוירופיזיולוגיה קלינית
ד"ר מוחמד הוארי
נוירולוגיה
5.0
( 5 חוות דעת )
"ממליצה בכל פה . רופא נדיר:
מקצועי , קשוב אמפטי , אכפתי , סבלני ,
הרגשתי שממש חשוב לו לדייק ולזקק את תחושותי רופא נעים הליכות
משכמו ומעלה
ירבו כמותו"
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבי ראש ומיגרנה
פורום כאבי ראש ומיגרנה מנוהל ע"י ד"ר שלומית יוסט-כץ, נוירולוגית בכירה ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה בבלינסון. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום כאבי ראש ומיגרנהפורוםקנאביס רפואי
בפורום קנאביס רפואי ניתן להתייעץ עם צוות ייעוץ וליווי מטופלי קנאביס Canheal, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום קנאביס רפואיפורוםטיפולי קנאביס בילדים
בפורום טיפולי קנאביס בילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר ורוניקה צ'רנוחה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפולי קנאביס בילדים
פרופ' שלומית יוסט-כץ
Canheal - ייעוץ הדרכה וליווי מטופלי קנאביס
ד"ר ורוניקה צ'רנוחה