פורום הפרעות קשב וריכוז, ADHD

-
ריספונד (לת)
מודאגת 22/01/2021 | 13:30היי, בן 7.5. אובחן לפני יותר משנה עם הפרעות קשב וריכוז בדגש היפרטקטיביות. לאחרונה ניסינו וויואנס וריטלין שהופסקו עקב תופעות לוואי ובקשת הילד. מסגר לסגר המצב מתדרדר ולאחרונה חווים מהילד ממש סערה, התנגדויות מבוקר עד ערב, צעקות וקושי רב בכל משימה (מצחצוח שיניים, אוכל ועד הכנת שיעורי בית). חזרנו לפסיכיאטרית שקבעה שמכיוון שהילד מאוד חכם סובל מסוג של חוסר איזון כימי והפרעות הקשב הן חלק מהעניין . ראשית רציתי לשמוע דיעה על אבחון זה. הוא אכן ילד מאוד חכם, עבר שלב א' מחוננים (בעוד שבבית לא מסוגל לענות לבד על שאלות מקטע קריאה קצר) , אני לא יודעת לפי מה עוד היא איבחנה חכמתו כי חלק מהזמן לא הייתי בחדר לבקשתה. שנית, רשמה לנו ריספונד ובעוד שבוע להתחיל אטנט. התחלנו ריספונד אבל אני קוראת דברים נוראיים על התרופה ועל השילוב בין שתיהן. על התמכרות, חרדות, סכיזופרניה בעקבות התרופה (ריספונד) או הגמילה ממנה וחוששת מאוד. כרגע הילד אינו חרדתי, תפקודים חברתיים טובים וכאמור יכולות מאוד גבוהות פשוט מאוד מאוד סוער. אודה לחוות דעתך. תודה רבה!הוסף תגובה
-
אני ADD?
מנחם 09/01/2021 | 21:27שלום וברכה, אני בן 18 ואני לא מסוגל ללא ריטלין ודומיו ללמוד דברים "רבי מלל" בכלל, ועם התרופות אני ממש מצליח, אך בלימודים האחרים אני מסתדר מצוין ללא תרופות, וכן במהלך היום מחוץ ללימודים. באבחונים למיניהם יצא שאני בסדר גמור וכן אין לי כמעט תסמינים של ADD או ADHD השאלה היא האם יש איזושהי בעיה שהיא לא ADHD או ADD ושריטלין עוזר לה, או שיש לי בוודאות ADD (אני לא היפראקטיבי) כי הרי הריטלין עזר. תודה מכל הלב!!!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה ADHD זה לא רק היפראקטיביות
ד"ר גלעד חבצלת 21/01/2021 | 13:46הפרעת קשב מורכבת מ 2 קבוצות קריטריונים. קבוצת קריטריונים לבעיית ריכוז וקבוצת קריטריונים לבעיית היפראקטיביות. לכן גם אם אין לך סימנים של היפראקטיביות אתה יכול להיות עדיין עם הפרעת קשב. לפי מה שאתה מספר אני מנחש שכן יש לך בעייה של הפרעת קשב.הוסף תגובה
-
-
סובל מסחרחורת, רעד וקושי התרכזות כבר חצי שנה
דני 08/01/2021 | 19:53שלום דר, קוראים לי דני ואני בן 20. לפני חצי שנה קמתי בבוקר עם סחרחורת, כאב ראש, בלבול וקושי להתרכז ולהיזכר בדברים שקרו. שמתי לב שלוקח לי יותר זמן לענות לשאלות שמפנים אלי, חש לי מן רעד חלש אך נוכח בכל הגוף וטיקים בראש שאומנם אני יכול לשלוט בהם אך הם מתבקשים (קיים מן צורך לנער את הראש). לדוגמה הנחתי משהו באיזה מקום ללא התיחסות יהיה לי כמעט בלתי אפשרי למצוא אותו. שאני מנסה להתמקד עם העיניים על כיתוב על בקבוק שנמצא במרחק 3 מ ממני אני כמעט ולא מצליח לקרוא אותו בגלל שהעיניים שלי כאילו בורחות/זזות ומאבדות את הפוקוס (אני רואה לחצי שנייה רגיל ולחצי שנייה מטושטש). אני חושב שזה חלק מהרעד שציינתי למעלה. היום עבר חצי שנה והדבר היחידי שעזב זה הכאב ראש. חשוב לי לציין שלילה לפני שכל זה התחיל השתמשתי בקנאביס לא רפואי בכמות מאוד קטנה - 3 ״שכטות״ בדיוק (לפני זה הייתי משתמש בסם רק פעמים נדירות מאוד פעם בחודש/חודשיים וגם בכמות מאוד קטנה). מאז לא נגעתי בשום סם כולל אלכוהול וקפאין. אני לא מעשן. בחיים לא היו לי את הסיפטומים שציינתי ואף פעם לא היו לי קשיי ריכוז. פניתי לנוירולוג ופסיכיאטר, ביצעתי בדיקות דם ושני הרופאים נתנו לי מרשמים לנוגדי דיכאון. רציתי לשמוע את דעתך בנושא והאם אתה ממליץ לי להתחיל את הטיפול האנטי דיכאוני? (שלפי דעתי אני לא בדיכאון אלא התסמינים שציינתי למעלה הם אלה גורמים לי להרגיש ירוד). תודה מראש!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה תרופות לדכאון
ד"ר גלעד חבצלת 21/01/2021 | 13:41לדעתי הנוריולוג והפסיכיאטר צודקים. הסיפטומים שאתה מתאר כנראה על בסיס נפשי ולכן כדאי שתיקח את התרופות שהמליצו.הוסף תגובה
-
-
ריטלין la וכאבי ראש
שני 08/01/2021 | 11:27היי, אני לוקחת ריטלין la 20 מג מזה 3 חודשים. התחלתי בתקופת לימודים, ולאחר התייעצות עם הגורם המטפל החלטנו שאמשיך לקחת גם בתקופות שלא לומדת כי זה עוזר לי גם בשאר תחומי החיים ותורם להרגשתי החיובית. אני מהתחלת הטיפול בריטלין חווה כאבי ראש, כמעט יומיים. הנוירולוגית המליצה להקפיד על שתייה מרובה אבל יש ימים שזה גם לא מספיק ואני סובלת ממיגרנות קשות. יש לציין שגם אם אני עושה יום הפסקה מהריטלין הכאבי ראש לא עוזבים אותי. בנוסף, כשמתעוררת בבוקר מרגישה תחושה כמו של ״האנגאובר״. הנוירולוגית הציעה לא להחליף את הריטלין מכיוון שהשפעתו חיובית, למרות כאבי הראש. אני מרגישה שזה פוגע לי מידי באיכות החיים. 1. האם היית ממליץ לי כן לבקש החלפת טיפול תרופתי? אציין שיש לי העדפה לתרופות עם משך פעולה ארוך כי זה נותן לי יציבות בתחושת הריכוז לאורך היום. 2. האם זה בסדר לקחת ריטלין לאורך זמן רצוף? הנוירולוגית אמרה לקחת לפי הצורך- וזה הנחייה מעט עמומה.. תודה רבה מראשהוסף תגובה
-
תשובת מומחה כאבי ראש
ד"ר גלעד חבצלת 21/01/2021 | 13:35אם כאבי הראש שלך נובעים לדעתך מריטלין LA שאת נוטלת עלייך לבקש להחליף את התרופה. הדרך לדעת זאת זה להפסיק ריטלין לתקופה של שבוע ולעקוב אם יש הפחתה בכאבי הראש. במידה וזה הגורם אני מציע להחליף לאטנט 10 מ"ג ולעלות לפי התגובה ל20 מ"ג או 30 מ"ג בהמשך. כדור זה מחזיק ל 6-8 שעות .הוסף תגובה
-
-
חלוקת אטנט (לת)
מירה 21/01/2021 | 10:12אטנט אני אמור לקחת 30 ואין יש לי בבית רק 20 האם אני יכול לקחת פשוט כדור וחצי? תודההוסף תגובה
-
אטנט
קארן 08/01/2021 | 14:10היי מקווה שתוכלו לעזור יש לי כמה שאלות האם מותר לקחת אטנט אם לא ישנתי טוב או בכלל??לדוגמא היום מותר לי לקחת אם אתמול לא נרדמתי? לוקחת אטנט בערך כמעט שנתיים התחלתי עם 10 מ"ג ואז הנוירולוג העלה ל20 אבל חלק לי את זה לפעמיים ביום כאילו 10 ועוד 10 אחרי מספר שעות אבל אני פשוט לוקחת אותם את כל ה20 ביחד כי 10 לא מרגישה בכלל רציתי לדעת אם זה בסדר או שאסור? אני לא לוקחת קבוע רק בימים שאני צריכה מוטיבציה ופוקוס ה20 כן השפיע בהתחלה גרם לי להרגיש במין אופוריה לכמה דק שאחרכך נעלמת והופכת לחוסר מוטיבציה ומצבי רוח משתנים מאוד עצבנית ולא רגועה כאילו דקה ככה דקה ככה...ואז פתאום בערב עייפות מטורפת ממש אבל לא נרדמת... אני ערה מאתמול... ניסיתי לקחת 30 ביחד על דעת עצמי יודעת שאסור אבל הייתי חייבת פתרון במידי... האם התחושות שלי מוכרות כאן למישהו? מה ניתן לעשות עם המצבי רוח ההפכים האלה עם האטנט האם הוואינס יותר מומלץ מבחינת התופעות האלה? רק הנוירולוג רשאי להחליף? והאם עושים בעיות לתת אותו? סליחה על החפירה הלוואי שתדעו לענות לי כי אני כן רוצה לקחת היום 🙏🙏מקווה שהצלחתי להסביר תעצמי 😊הוסף תגובה
-
*אטנט - מקפיצה ליחס
קארן 11/01/2021 | 23:11אטנט היי מקווה שתוכלו לעזור יש לי כמה שאלות האם מותר לקחת אטנט אם לא ישנתי טוב או בכלל??לדוגמא היום מותר לי לקחת אם אתמול לא נרדמתי? לוקחת אטנט בערך כמעט שנתיים התחלתי עם 10 מ"ג ואז הנוירולוג העלה ל20 אבל חלק לי את זה לפעמיים ביום כאילו 10 ועוד 10 אחרי מספר שעות אבל אני פשוט לוקחת אותם את כל ה20 ביחד כי 10 לא מרגישה בכלל רציתי לדעת אם זה בסדר או שאסור? אני לא לוקחת קבוע רק בימים שאני צריכה מוטיבציה ופוקוס ה20 כן השפיע בהתחלה גרם לי להרגיש במין אופוריה לכמה דק שאחרכך נעלמת והופכת לחוסר מוטיבציה ומצבי רוח משתנים מאוד עצבנית ולא רגועה כאילו דקה ככה דקה ככה...ואז פתאום בערב עייפות מטורפת ממש אבל לא נרדמת... אני ערה מאתמול... ניסיתי לקחת 30 ביחד על דעת עצמי יודעת שאסור אבל הייתי חייבת פתרון במידי... האם התחושות שלי מוכרות כאן למישהו? מה ניתן לעשות עם המצבי רוח ההפכים האלה עם האטנט האם הוואינס יותר מומלץ מבחינת התופעות האלה? רק הנוירולוג רשאי להחליף? והאם עושים בעיות לתת אותו? סליחה על החפירה הלוואי שתדעו לענות לי כי אני כן רוצה לקחת היום 🙏🙏מקווה שהצלחתי להסביר תעצמי 😊הוסף תגובה
-
-
אטנט ויאנס (לת)
אבי 10/01/2021 | 13:35שלום רב אני סטודנטית עם הפרעות קשב וריכוז עד כה לקחתי אטנט 20 גרם מכוון שהרגשתי שההשפעה קצרה מאוד הרופא המליץ לי לעבור ויואנס הוא אומר ששהשפעה יותר ארוכה אבל מכוון שהאטנט היה לי מדהים פשוט קצר מידי כי אני לומדת יום ארוך מפחדת שהויואנס יהיה פחות חזק האם אני טועה? בברכההוסף תגובה
-
ויואנס או אטנט
גאי 07/01/2021 | 11:46מבחינת פוריות לגבר צעיר האם אחת מהתרופות עלולה להפריע? ואם כן איזו תרופה עדיפה אטנט או ויואנס ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה פגיעה בפוריות
ד"ר גלעד חבצלת 07/01/2021 | 13:19שתי התרופות אינן אמורות להפריע לפוריותהוסף תגובה
-
-
אטנט - כיסוי לשעות היום
סוניה 05/01/2021 | 01:15היי, יש לי 2 שאלות שונות. הקריטית מבינהן - נוגעת לעניין הכיסוי לאורך היום. אז ככה: בת 27, משקל 64, נוטלת רטלין מגיל בגרויות בערך: מאובחנת עם ADHD גבולי מגיל 16-17. אני עובדת במשרה כמעט מלאה (80-100%) וכן סטודנטית שנה שלישית לתואר אינטנסיבי. הבעיה העיקרית שלי - היא אי כיסוי לאורך היום. המקסימום שאי פעם הצלחתי להגיע אליו זה 6-7 שעות עם קונצרטה 36 אבל זה היה חלש מדי. נסיתי רטלין לסוגיהם (LA,קונצרטה, רגיל) במינונים של מ 10 ועד 40 מ"ג ביום. לא התחברתי - אם זה בגלל תופעות לוואי או משך ההשפעה. בהתחלה, רטלין 10 מג היה מחזיק אותי ל3 שעות ואז הייתי לוקחת 3-4 כדורים ביום והיה בסדר, אבל הגוף התרגל לחומר ונכון להיום הרטלין תופס שעה - שעה וחצי בלבד. לכן, גם 3-4 פעמים ביום לא נותן כיסוי מירבי ומה גם שהאפקט הוחלש, ככה מרגיש לי. אז עברתי לאטנט 30 לפני כמה חודשים. אשים בצד כרגע את תופעות הלוואי של הדיכאון שאחרי, כי זה לא האישו. אטנט עובד עליי מצויין מבחינת חוזק ההשפעה שלו: אני מפוקסת לחלוטין, לא קמה מהכסא כמה שעות טובות. עם זאת, גם במקרה הזה, האפקט נמשך לא יותר מ4-5 שעות, ואז יוצא מצב שאני צריכה לבחור את השעות ביום בהם אני מפיקה את המיטב. לפעמים זה על חשבון הלימודים ולפעמים על חשבון העבודה, ודיי נמאס לי מזה. השאלה היא כזו: יש איזהשהוא כדור עם חומרים זהים שאפשר לקחת כמה פעמים ביום? או אולי, האם אפשר לקחת אטנט 10 כל כמה שעות, ואולי במינון מצטבר של יותר מ30? משהו שיעזור לי לכיסוי המירבי. שאלה שניה, שלא קשורה בהכרח: אני נוטה לשלב ריטלין ואטנט. יש ימים שאני צריכה פחות ריכוז ו\או ריכוז לשעה שעתיים בגג (למשל בסופ"שים - כשאני צריכה לסיים איזו עבודת הגשה או פרוייקט) אז אני לוקחת רטלין 10 מ"ג. גם במבחנים, בהם אני צריכה ריכוז בדיוק לשעתיים- שעתיים וחצי באופן מרוכז, אני לוקחת 2 רטלין 10 מג בתחילת המבחן ועוד 10 בסוף. בימים רגלים לוקחת אטנט 30. יצא לי גם לערבב באותו יום רטלין 10 מ"ג בבוקר עם אטנט 30 לאחר מכן, אבל אלו היו מקרים בודדים. עד כמה זה גרוע\אסור? האם ישנם מחקרים הנוגעים לנזקים הנגמרים ע"י שילוב של ה2 הנ"ל? מודה על העזרה!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה כיסוי סטימולנטים להרבה שעות
ד"ר גלעד חבצלת 07/01/2021 | 13:18שלום! כדי להיות מרוכזת לאורך הרבה שעות יש מספר אפשרויות: 1. לקחת אטנט 30 מ"ג פעמיים ביום. בהפרש של 5 שעות. אז יהיה לך כיסוי של 10-12 שעות. 2. לעבור לתכשיר בשם vyvance אשר נותן כיסוי ל 12 שעות והרכבו דומה לזה של האטנט. ויואנס מתחילים ב30 מ"ג ואז עולים ל50 מ"ג או 70 מ"ג לפי התגובה. 3. לא כדאי לעשות "סלט" ממספר סטימולנטים ביחד.הוסף תגובה
-
-
מדבקות רטלין
שירי 17/11/2020 | 14:23שלום לכולם, לאחר כשלונות חוזרים ונשנים עם הילד (בן 6) למתן ריטלין בכדורים, אבקה, בכל דרך ובכל שיטה אפשרית (בהתייעצות עם גורמי מקצוע ובכל שיטה שרק תחשבו אליה), אנחנו מנסים להשיג את מדבקות הריטלין דיטרנה ומבינים שאין להשיג כרגע בארץ, האם מישהו/י יכול לעזור? איך משיגים, מאיפה? המון המון תודה לעוזרים מראש, shiribas55@gmail.comהוסף תגובה
-
תשובת מומחה daytrama
ד"ר גלעד חבצלת 02/01/2021 | 21:18מדובר במדבקות ריטלין. תנסי להשיג דרך בית מרקחת שור טבנציק.הוסף תגובה
-

מנחם
09/01/2021 | 21:27
שלום וברכה, אני בן 18 ואני לא מסוגל ללא ריטלין ודומיו ללמוד דברים "רבי מלל" בכלל, ועם התרופות אני ממש מצליח, אך בלימודים האחרים אני מסתדר מצוין ללא תרופות, וכן במהלך היום מחוץ ללימודים. באבחונים למיניהם יצא שאני בסדר גמור וכן אין לי כמעט תסמינים של ADD או ADHD השאלה היא האם יש איזושהי בעיה שהיא לא ADHD או ADD ושריטלין עוזר לה, או שיש לי בוודאות ADD (אני לא היפראקטיבי) כי הרי הריטלין עזר. תודה מכל הלב!!!
הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה ADHD זה לא רק היפראקטיביות
ד"ר גלעד חבצלת 21/01/2021 | 13:46הפרעת קשב מורכבת מ 2 קבוצות קריטריונים. קבוצת קריטריונים לבעיית ריכוז וקבוצת קריטריונים לבעיית היפראקטיביות. לכן גם אם אין לך סימנים של היפראקטיביות אתה יכול להיות עדיין עם הפרעת קשב. לפי מה שאתה מספר אני מנחש שכן יש לך בעייה של הפרעת קשב.הוסף תגובה

דני
08/01/2021 | 19:53
שלום דר,
קוראים לי דני ואני בן 20.
לפני חצי שנה קמתי בבוקר עם סחרחורת, כאב ראש, בלבול וקושי להתרכז ולהיזכר בדברים שקרו. שמתי לב שלוקח לי יותר זמן לענות לשאלות שמפנים אלי, חש לי מן רעד חלש אך נוכח בכל הגוף וטיקים בראש שאומנם אני יכול לשלוט בהם אך הם מתבקשים (קיים מן צורך לנער את הראש).
לדוגמה הנחתי משהו באיזה מקום ללא התיחסות יהיה לי כמעט בלתי אפשרי למצוא אותו.
שאני מנסה להתמקד עם העיניים על כיתוב על בקבוק שנמצא במרחק 3 מ ממני אני כמעט ולא מצליח לקרוא אותו בגלל שהעיניים שלי כאילו בורחות/זזות ומאבדות את הפוקוס (אני רואה לחצי שנייה רגיל ולחצי שנייה מטושטש). אני חושב שזה חלק מהרעד שציינתי למעלה.
היום עבר חצי שנה והדבר היחידי שעזב זה הכאב ראש.
חשוב לי לציין שלילה לפני שכל זה התחיל השתמשתי בקנאביס לא רפואי בכמות מאוד קטנה - 3 ״שכטות״ בדיוק (לפני זה הייתי משתמש בסם רק פעמים נדירות מאוד פעם בחודש/חודשיים וגם בכמות מאוד קטנה).
מאז לא נגעתי בשום סם כולל אלכוהול וקפאין. אני לא מעשן.
בחיים לא היו לי את הסיפטומים שציינתי ואף פעם לא היו לי קשיי ריכוז.
פניתי לנוירולוג ופסיכיאטר, ביצעתי בדיקות דם ושני הרופאים נתנו לי מרשמים לנוגדי דיכאון.
רציתי לשמוע את דעתך בנושא והאם אתה ממליץ לי להתחיל את הטיפול האנטי דיכאוני? (שלפי דעתי אני לא בדיכאון אלא התסמינים שציינתי למעלה הם אלה גורמים לי להרגיש ירוד).
תודה מראש!
הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה תרופות לדכאון
ד"ר גלעד חבצלת 21/01/2021 | 13:41לדעתי הנוריולוג והפסיכיאטר צודקים. הסיפטומים שאתה מתאר כנראה על בסיס נפשי ולכן כדאי שתיקח את התרופות שהמליצו.הוסף תגובה

שני
08/01/2021 | 11:27
היי, אני לוקחת ריטלין la 20 מג מזה 3 חודשים. התחלתי בתקופת לימודים, ולאחר התייעצות עם הגורם המטפל החלטנו שאמשיך לקחת גם בתקופות שלא לומדת כי זה עוזר לי גם בשאר תחומי החיים ותורם להרגשתי החיובית. אני מהתחלת הטיפול בריטלין חווה כאבי ראש, כמעט יומיים. הנוירולוגית המליצה להקפיד על שתייה מרובה אבל יש ימים שזה גם לא מספיק ואני סובלת ממיגרנות קשות. יש לציין שגם אם אני עושה יום הפסקה מהריטלין הכאבי ראש לא עוזבים אותי. בנוסף, כשמתעוררת בבוקר מרגישה תחושה כמו של ״האנגאובר״. הנוירולוגית הציעה לא להחליף את הריטלין מכיוון שהשפעתו חיובית, למרות כאבי הראש. אני מרגישה שזה פוגע לי מידי באיכות החיים.
1. האם היית ממליץ לי כן לבקש החלפת טיפול תרופתי? אציין שיש לי העדפה לתרופות עם משך פעולה ארוך כי זה נותן לי יציבות בתחושת הריכוז לאורך היום.
2. האם זה בסדר לקחת ריטלין לאורך זמן רצוף? הנוירולוגית אמרה לקחת לפי הצורך- וזה הנחייה מעט עמומה..
תודה רבה מראש
הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה כאבי ראש
ד"ר גלעד חבצלת 21/01/2021 | 13:35אם כאבי הראש שלך נובעים לדעתך מריטלין LA שאת נוטלת עלייך לבקש להחליף את התרופה. הדרך לדעת זאת זה להפסיק ריטלין לתקופה של שבוע ולעקוב אם יש הפחתה בכאבי הראש. במידה וזה הגורם אני מציע להחליף לאטנט 10 מ"ג ולעלות לפי התגובה ל20 מ"ג או 30 מ"ג בהמשך. כדור זה מחזיק ל 6-8 שעות .הוסף תגובה

מירה
21/01/2021 | 10:12
אטנט
אני אמור לקחת 30 ואין
יש לי בבית רק 20
האם אני יכול לקחת פשוט כדור וחצי?
תודה
הוסף תגובה
פתח בחלון חדש

קארן
08/01/2021 | 14:10
היי מקווה שתוכלו לעזור יש לי כמה שאלות האם מותר לקחת אטנט אם לא ישנתי טוב או בכלל??לדוגמא היום מותר לי לקחת אם אתמול לא נרדמתי?
לוקחת אטנט בערך כמעט שנתיים התחלתי עם 10 מ"ג ואז הנוירולוג העלה ל20 אבל חלק לי את זה לפעמיים ביום כאילו 10 ועוד 10 אחרי מספר שעות אבל אני פשוט לוקחת אותם את כל ה20 ביחד כי 10 לא מרגישה בכלל רציתי לדעת אם זה בסדר או שאסור? אני לא לוקחת קבוע רק בימים שאני צריכה מוטיבציה ופוקוס ה20 כן השפיע בהתחלה גרם לי להרגיש במין אופוריה לכמה דק שאחרכך נעלמת והופכת לחוסר מוטיבציה ומצבי רוח משתנים מאוד עצבנית ולא רגועה כאילו דקה ככה דקה ככה...ואז פתאום בערב עייפות מטורפת ממש אבל לא נרדמת... אני ערה מאתמול... ניסיתי לקחת 30 ביחד על דעת עצמי יודעת שאסור אבל הייתי חייבת פתרון במידי... האם התחושות שלי מוכרות כאן למישהו? מה ניתן לעשות עם המצבי רוח ההפכים האלה עם האטנט האם הוואינס יותר מומלץ מבחינת התופעות האלה? רק הנוירולוג רשאי להחליף? והאם עושים בעיות לתת אותו?
סליחה על החפירה הלוואי שתדעו לענות לי כי אני כן רוצה לקחת היום 🙏🙏מקווה שהצלחתי להסביר תעצמי 😊
הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
-
*אטנט - מקפיצה ליחס
קארן 11/01/2021 | 23:11אטנט היי מקווה שתוכלו לעזור יש לי כמה שאלות האם מותר לקחת אטנט אם לא ישנתי טוב או בכלל??לדוגמא היום מותר לי לקחת אם אתמול לא נרדמתי? לוקחת אטנט בערך כמעט שנתיים התחלתי עם 10 מ"ג ואז הנוירולוג העלה ל20 אבל חלק לי את זה לפעמיים ביום כאילו 10 ועוד 10 אחרי מספר שעות אבל אני פשוט לוקחת אותם את כל ה20 ביחד כי 10 לא מרגישה בכלל רציתי לדעת אם זה בסדר או שאסור? אני לא לוקחת קבוע רק בימים שאני צריכה מוטיבציה ופוקוס ה20 כן השפיע בהתחלה גרם לי להרגיש במין אופוריה לכמה דק שאחרכך נעלמת והופכת לחוסר מוטיבציה ומצבי רוח משתנים מאוד עצבנית ולא רגועה כאילו דקה ככה דקה ככה...ואז פתאום בערב עייפות מטורפת ממש אבל לא נרדמת... אני ערה מאתמול... ניסיתי לקחת 30 ביחד על דעת עצמי יודעת שאסור אבל הייתי חייבת פתרון במידי... האם התחושות שלי מוכרות כאן למישהו? מה ניתן לעשות עם המצבי רוח ההפכים האלה עם האטנט האם הוואינס יותר מומלץ מבחינת התופעות האלה? רק הנוירולוג רשאי להחליף? והאם עושים בעיות לתת אותו? סליחה על החפירה הלוואי שתדעו לענות לי כי אני כן רוצה לקחת היום 🙏🙏מקווה שהצלחתי להסביר תעצמי 😊הוסף תגובה

אבי
10/01/2021 | 13:35
שלום רב אני סטודנטית עם הפרעות קשב וריכוז עד כה לקחתי אטנט 20 גרם מכוון שהרגשתי שההשפעה קצרה מאוד הרופא המליץ לי לעבור ויואנס הוא אומר ששהשפעה יותר ארוכה אבל מכוון שהאטנט היה לי מדהים פשוט קצר מידי כי אני לומדת יום ארוך מפחדת שהויואנס יהיה פחות חזק האם אני טועה? בברכה
הוסף תגובה
פתח בחלון חדש

גאי
07/01/2021 | 11:46
מבחינת פוריות לגבר צעיר האם אחת מהתרופות עלולה להפריע?
ואם כן איזו תרופה עדיפה אטנט או ויואנס ?
הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה פגיעה בפוריות
ד"ר גלעד חבצלת 07/01/2021 | 13:19שתי התרופות אינן אמורות להפריע לפוריותהוסף תגובה

סוניה
05/01/2021 | 01:15
היי, יש לי 2 שאלות שונות. הקריטית מבינהן - נוגעת לעניין הכיסוי לאורך היום.
אז ככה: בת 27, משקל 64, נוטלת רטלין מגיל בגרויות בערך: מאובחנת עם ADHD גבולי מגיל 16-17.
אני עובדת במשרה כמעט מלאה (80-100%) וכן סטודנטית שנה שלישית לתואר אינטנסיבי. הבעיה העיקרית שלי - היא אי כיסוי לאורך היום. המקסימום שאי פעם הצלחתי להגיע אליו זה 6-7 שעות עם קונצרטה 36 אבל זה היה חלש מדי.
נסיתי רטלין לסוגיהם (LA,קונצרטה, רגיל) במינונים של מ 10 ועד 40 מ"ג ביום. לא התחברתי - אם זה בגלל תופעות לוואי או משך ההשפעה. בהתחלה, רטלין 10 מג היה מחזיק אותי ל3 שעות ואז הייתי לוקחת 3-4 כדורים ביום והיה בסדר, אבל הגוף התרגל לחומר ונכון להיום הרטלין תופס שעה - שעה וחצי בלבד. לכן, גם 3-4 פעמים ביום לא נותן כיסוי מירבי ומה גם שהאפקט הוחלש, ככה מרגיש לי.
אז עברתי לאטנט 30 לפני כמה חודשים. אשים בצד כרגע את תופעות הלוואי של הדיכאון שאחרי, כי זה לא האישו.
אטנט עובד עליי מצויין מבחינת חוזק ההשפעה שלו: אני מפוקסת לחלוטין, לא קמה מהכסא כמה שעות טובות. עם זאת, גם במקרה הזה, האפקט נמשך לא יותר מ4-5 שעות, ואז יוצא מצב שאני צריכה לבחור את השעות ביום בהם אני מפיקה את המיטב. לפעמים זה על חשבון הלימודים ולפעמים על חשבון העבודה, ודיי נמאס לי מזה.
השאלה היא כזו: יש איזהשהוא כדור עם חומרים זהים שאפשר לקחת כמה פעמים ביום? או אולי, האם אפשר לקחת אטנט 10 כל כמה שעות, ואולי במינון מצטבר של יותר מ30? משהו שיעזור לי לכיסוי המירבי.
שאלה שניה, שלא קשורה בהכרח: אני נוטה לשלב ריטלין ואטנט. יש ימים שאני צריכה פחות ריכוז ו\או ריכוז לשעה שעתיים בגג (למשל בסופ"שים - כשאני צריכה לסיים איזו עבודת הגשה או פרוייקט) אז אני לוקחת רטלין 10 מ"ג. גם במבחנים, בהם אני צריכה ריכוז בדיוק לשעתיים- שעתיים וחצי באופן מרוכז, אני לוקחת 2 רטלין 10 מג בתחילת המבחן ועוד 10 בסוף. בימים רגלים לוקחת אטנט 30. יצא לי גם לערבב באותו יום רטלין 10 מ"ג בבוקר עם אטנט 30 לאחר מכן, אבל אלו היו מקרים בודדים.
עד כמה זה גרוע\אסור? האם ישנם מחקרים הנוגעים לנזקים הנגמרים ע"י שילוב של ה2 הנ"ל?
מודה על העזרה!
הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה כיסוי סטימולנטים להרבה שעות
ד"ר גלעד חבצלת 07/01/2021 | 13:18שלום! כדי להיות מרוכזת לאורך הרבה שעות יש מספר אפשרויות: 1. לקחת אטנט 30 מ"ג פעמיים ביום. בהפרש של 5 שעות. אז יהיה לך כיסוי של 10-12 שעות. 2. לעבור לתכשיר בשם vyvance אשר נותן כיסוי ל 12 שעות והרכבו דומה לזה של האטנט. ויואנס מתחילים ב30 מ"ג ואז עולים ל50 מ"ג או 70 מ"ג לפי התגובה. 3. לא כדאי לעשות "סלט" ממספר סטימולנטים ביחד.הוסף תגובה

שירי
17/11/2020 | 14:23
שלום לכולם,
לאחר כשלונות חוזרים ונשנים עם הילד (בן 6) למתן ריטלין בכדורים, אבקה, בכל דרך ובכל שיטה אפשרית (בהתייעצות עם גורמי מקצוע ובכל שיטה שרק תחשבו אליה),
אנחנו מנסים להשיג את מדבקות הריטלין דיטרנה ומבינים שאין להשיג כרגע בארץ,
האם מישהו/י יכול לעזור? איך משיגים, מאיפה?
המון המון תודה לעוזרים מראש,
shiribas55@gmail.com
הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה daytrama
ד"ר גלעד חבצלת 02/01/2021 | 21:18מדובר במדבקות ריטלין. תנסי להשיג דרך בית מרקחת שור טבנציק.הוסף תגובה