פורום הפרעות קשב וריכוז, ADHD

-
ריטלין בשילוב ריסקיו
שני 12/06/2013 | 19:21היי, אני סטודנטית שנוטלת כדורי LA 40 מ"ג מידי יום ורציתי לדעת האם לפני בחינה אני יכולה לקחת גם ריסקיו כי אני ממש נלחצת. תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
ריסקיו עם ריטלין
ניר 16/07/2025 | 12:31שלום, הילד שלי בן 9 לוקח ריטלין 15 מ"ג האם בסדר לשלב עם רסקיו ספריי או טיפות?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה ריטלין ורסקיו
דר' בועז רפפורט 13/06/2013 | 22:43שלום, לא ידוע לי על בעיה בשילוב הזה.הוסף תגובה
-
-
אטנט תופעות לוואי (לת)
נדב 16/07/2025 | 07:32היי, בעבר הייתי לוקח ריטלין sr 20 מג, בגלל שהפסיקו את השיווק עברתי לאטנט. הבעיה היא שהוא לא משפיע כמו הריטלין ובסוף היום אני סובל מכאבי ראש חזקים ובעיות בשינה. אני לוקח 20 מג ושוקל 95 קילו. יכול להיות שזהנעניין של מינון?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
הפרעת קשב וריכוז (לת)
א 09/07/2025 | 03:27אני לוקח אטנט 20 מ״ג וזה לא עוזר ועליתי ל30 וזה גם לא עוזר להתרכז. זה מוריד לי את התיאבון אז אני מעדיף להפסיק עם זה. יש משהו טבעי שאפשר לקחת שעוזר להתרכז?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
אטנט עושה לי תיקים ( כאילו קופצות העיניים (לת)
הממצמץ 03/07/2025 | 16:56כשהתחלתי לקחת אטנט לקחתי 30 מיליגרם מכיוון שה20 לא עזר מספיק , הריכוז מצוין אבל התחילו לי טיקים של קפיצות עיניים אז עברתי לאטנט xr והתיקים לא השתנו בכלל . רוצה לדעת מה אפשר לעשות ואם יש פיתרון כי שום כדור לא שווה פגם בעין (גם אם מדובר בכדור קסמים חחח) . אשמח לתשובה בבקשה (;הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
רטלין 10מג (לת)
Goop 27/06/2025 | 08:10היום קרה לי משהו מוזר בדרך כלל אני לוקח 2 כדורים של ריטלין 10מג וזה עוזר לי אבל היום קמתי ללכת לעבודה לקחתי שעה לפני שיצאתי וכלום ואני לא ישקר לקחתי עוד וכלום כאילו לא משפיע בעצם לא כאילו ממש לא משפיע לקחתי לא מעט אולי 6 כדורים מעצבים והייתי בטוח שעכשיו יהיה בסדר ולא כלום אני חסר אונים ממש לא מבין מה קרה בין לילה אחד אני כאילו לא לקחתי כלום מה זה אומר ומה אני אמור לעשות?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
שילוב (לת)
אני 24/06/2025 | 12:59היי סובלת מפיברומיאלגיה לוקחת עטרת 30 מיליגרם בבוקר ושלושים מיליגרם בצהריים כדי לתפקד בעבודה בנוסף קיבלתי מדבקות בוטרקס 5 מ״ג האם אפשר לקחת את זה ביחד ושזה יכול להשפיע לרעה חייבת תשובה מיידיתהוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
אטנט מינון
גלי 16/11/2018 | 14:25היי, מטופל באטנט 20, האם מותר לקחת כדור נוסף בסמוך להפסקת ההשפעה ? (הכוונה האם 40 ביום זה תקין?) תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
אטנט בשילוב עם תרופות נגד כאבים
אין 24/06/2025 | 12:21היי אני לוקחת את טנט 60 מיליגרם ביום 30 בבוקר ושלושים אחרי צהריים כמובן בשביל העבודה סובלת מפיברומיאלגיה קיבלתי מדבקות בוא טרקס חמש השאלה אם אפשר לקחת אותם ביחד אם יש קשר או שאיןהוסף תגובה
-
אטנט וריטלין
Goop 11/04/2025 | 08:56היי רציתי לדעת האם האטנט אמור להשפיע הצורה שצריך לדרבן אותו להשפיע זאת אומרת רק אם אני מתחיל לעשות ולזוז הוא תומך ונותן אנרגיה לאומת הריטלין שפשוט מזיז אותך ישר בלי לדרבן אותו לעבוד ולכן יש גם יותר בטחון עם הריטלין למרות שיש הבדל בזה שהריטלין עולה ויורד במכה אחת לאומת האטנט שנמשך קצת יותר ויותר עדין ומיוצב ככה באמצע לא יורד ועולה בדרמטיות והשאלה אם אפשר במינון נמוך לשלב בינהם ככה שהרטלין יעבוד וברגע של הירידה האטנט יוכל לשאר ברקע והמכה של הירידה תהיה פחות קריטית ובזכות האטנט שנמצא ברקע ושומר של המשכיות שלו בלי להרגיש את הירידה חזק מידי במכההוסף תגובה
-
אטנט טשטוש ראיה
טשטוש ראיה עם אטנט 30 29/03/2025 | 22:37שלום , לקחתי אטנט 30 וזה עשה לי פלאים , מרץ, מוטיבציה , סבלנות והרבה רוגע שלווה .במקביל זה גם עשה לי טשטוש בראייה ובמיקוד הראיה. ז"א לא טשטוש כמו של סחרחורת, אלא הרגשה של טשטוש ראיה כמו שירד לי המס' בעיניים ואני רואה מטושטש. זה מתבטא גם בראיה במחשב וגם ראיה מרחוק וגם בראיה לא רחוקה. זה מסוכן?? זה תופעה ידועה ? והאם יעזור להוריד מינון?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה שינוי מאטנט רגיל לאטנט XR
ד"ר גלעד חבצלת 30/12/2024 | 09:26שלום! כדי לעבור מאטנט רגיל לאטנט XR צריך להכפיל את המינון של האטנט הרגיל ולקחת בבוקר את כל הכמות. רצוי לרדת דרגה אחת. כלומר במקרה שלך את צריכה לבקש מרופא המשפחה שירשום קפסולה אחת של attent xr20mg קפסולה אחת של attent xr30mg. את לוקחת את 2 הקפסולות ביחד בבוקר. זה אמור להספיק ל10-12 שעות. במידה ולא יספיק אפשר להעלות את המינון ל 2 קפסולות של 30 מ"ג.הוסף תגובה
-
אטנט 60 מ״ג
חג 29/12/2024 | 16:34שלום אני נוטלת למעלה משנה עם מרשם רופא בתחילה נטלתי 10 מ״ג המינון הועלה ל20,30 מ״ג וכבר שנה נוטלת 2 ביום 30 מ״ג של אטנט (סה״כ 60 מ״ג)לאחרונה שמתי לב כי ההשפעה החזקה שהיתה לאטנט אינה כבעבר מתפוגגת ומעייפת אותי ולעיתים נוטלת גם 3 ביום בזמנים שעליי להגיש פרוייקטים עבודות וכו והיום ראיתי שיש אטנט xr האם זה באמת חזק יותר? ובעל השפעה ארוכה יותר? מה המינון המקסימלי שניתן לנטול אותה? האם יש לך מידע בנושא לגבי הבדלים? למי לגשת על מנת לקבלה?הוסף תגובה
-
אטנט
שימי 19/11/2024 | 12:13היי אני לוקחת אטנט כ שנה הגעתי עד 25 מג ליום בהתחלה הרגשתי ממש מרוכזת 4-5 שעות והיום אולי 3 שעות העינין שזה משאיר אותי ערה עד ממש מאוחר. ולכן חוששת לקחת יותר מל גם את ה25 שאני לוקחת היום זה בשלבים תחילה 15 ואז אחרי 4 שעות עוד 10 אז א רציתי לשאול אחרי כמה זמן אפשר באמת לקחת בין כדור לכדור כדי לשמור על ריקוז... ואם יש לך המלצה לכדור אחר שפחות פוגע בשינההוסף תגובה
-
אטנט
דליה 11/07/2024 | 11:14האם אפשר לקחת אטנט על בסיס יומיומי לכל החיים? האם יש לזה השלכות ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה אטנט
ד"ר גלעד חבצלת 16/06/2024 | 13:15תודה על השאלה! אין צןרך לקחת רצןף . אם את צריכה את האטנט רק למבחנים אז זה בסדר גמור.הוסף תגובה
-
אטנט
הילה 30/05/2024 | 14:50לפני שנה התחלתי עם האטנט 20 ולפני בערך חודש ההשפעה שלו לא כמו שהייתה בהתחלה והתחלתי לקחת עוד כדור נוסף של 10 אחרי שההשפעה יורדת . והיום לקחתי אפילו 40 מג ואז בערך ממש עצבנית ובלי מצב רוח . עדיף לעשות הפסקה עם הכדור לכמה ימים ולחזור ל20 מג? ותחזור אותה השפעה שהייתה בהתחלה?הוסף תגובה
-
שינה אטנט
במבי 08/05/2024 | 09:08האם מותר לקחת אטמט 10 מ״ג ב10 בבוקרהוסף תגובה
-
אטנט
אנונימית 24/04/2024 | 13:59אני לוקחת אטנט 20 מילגרם באופן תדיר בערך שנה, ואני מרגישה שההשפעה של הכדור פוחתת עם הזמן שאני לוקחת, כלומר שלפני שנה ההשפעה הייתה חזקה יותר ואפקטיבית יותר לפני כמה חודשים. אני מרגישה שכאילו המינון כבר לא מספיק או לא עושה את אותו האפקט שעשה בעבר, זו תופעה שחיכה? ואם כן יש להעלות מינון ? תודה רבה מראשהוסף תגובה
-
אטנט 10\15 מ"ג
תלמידה ביב אטנט לא באופן רציף 09/04/2024 | 01:33היי, אני לא הולכת לשקר לא אובחנתי עם מרשם כי אני בקיצן של הבגרויות שלי אך אני יודעת בוודאות שאני סובלת מבעיות קשב וריכוז ניסיתי ליטול 10 מג בימים שבהם למדתי והבנתי שזה באמת עוזר לי להצליח להתרכז בבגרויות, השאלה שלי היא כמה קריטי ההתמדה ברצף נטילת הכדור? כי אין צורך לקחת את הכדור תמיד תודה מראשהוסף תגובה
-
אטנט בהריון
עמית אוחנה 02/07/2023 | 13:27היי אני סטודנית נוטלת אטנט 10 מ"ג פעם/פעמיים ביום , מתכננת להכנס בקרוב להריון והלימודים ממשיכים, אוכל להמשיך לנטול את האטנט כרגיל ? ואם לא איזה תחליף אני כן יכולההוסף תגובה
-
אטנט נוסף במרווח של שעה -שעתיים
סטודנטית 27/06/2023 | 11:38אני לוקחת 10 בדר"כ אבל אחרי שעה אני מרגישה שאני רוצה לחזר בעוד 10 האם זה מותר?הוסף תגובה
-
אטנט 10 מג
חדשה בנושא 28/03/2023 | 15:19היי התחלתי טיפול באטנט 10 מג אך מרגישה השפעה מעטה ושהיא נעלמת אחרי שעתיים שלוש האם אפשרי לקחת 2 כדורים כלומר 20 מג ואז יותר מאוחר עוד 2 כדורים?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה תשובה
ד"ר גלעד חבצלת 06/02/2023 | 14:01כן. אפשר לקחת 2 כדורי אטנט של 10 מ"ג ותהיה תגובה כמו כדור אחד של 20 מ"גהוסף תגובה
-
אטנט
רחל 01/02/2023 | 11:45האם אפשר לקחת 2 אטנט של 10 במקום אחד של 20. האם הנל שווה ערהוסף תגובה
-
תשובת מומחה אטנט לטווח ארוך
ד"ר גלעד חבצלת 05/08/2022 | 11:38קיימת תרופה של אטנט לטווח ארוך amphetamin mix er. תקחי קפסולה של 30 ושל 10 ביחד ותראי מה זה עושה לך. זה אמור להספיק ל10 שעות.הוסף תגובה
-
אטנט-
מורי 19/07/2022 | 20:36שלום רב, כיום אני לוקחת 40 מ״ג אטנט פעם ביום ואחרי 4-5 שעות ההשפעה פגה והקושי בריכוז מחמיר בצורה קיצונית. האם מותר לקחת פעמיים ביום מינון של 40? או שעדיף להשלים מינון עם ריטלין? אם כן, כמה? אבודה ממש וחייבת פתרון שישפיעהוסף תגובה
-
תשובת מומחה 2 כדורי אטנט
ד"ר גלעד חבצלת 02/12/2021 | 09:44התשובה היא כן בדיוק כמו שציינתהוסף תגובה
-
תשובת מומחה ריטלין אחרי אטנט
ד"ר גלעד חבצלת 02/12/2021 | 09:42כן בהחלט. אם רוצים להאריך את הפעילות אחרי ירידת ההשפעה של האטנט ניתן לקחת גם ריטלין לטווח קצר של 4 שעות.הוסף תגובה
-
אטנט
מיטל 26/11/2021 | 07:21האם אפשר לקחת 2כדורי אטנט 10 =20 או20+10=30הוסף תגובה
-
אטנט וריטלין
נעמי 25/11/2021 | 14:00מותר לקחת ריטלין שעתיים אחרי שהאטנט מפסיק להשפיע?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה תגובה שונה לאותה תרופה
ד"ר גלעד חבצלת 30/11/2018 | 12:41סורי. לא חכל דבר יש הסבר...הוסף תגובה
-
תודה דוקטור !!!!! שאלה אחרונה
יקיר 29/11/2018 | 13:16יש לך הסבר רפואי איך זה הגיוני שלקחתי מינון בנוני של קונצרטה ובקושי הרגשתי השפעה וגם לא היו תופעות לוואי (במשך חודש), ולאחר חצי שנה ניסיתי שוב בידיוק אותה קונצרטה באותו מינון ופתאום לא רק שההשפעה היית כל כך חזקה גם תופעות הלוואי היו קשות. פשוט לא מצליח להבין מה ההבדל בהשפעה בלחיקת אותה תרופה, מאותה חבילה אפילו ולקבל תוצאות כל כך שונות . מעניין אותי ברמה המדעית למה השפיעה פעם אחת ככה ופעם שניה אחרת שבעצם האקט היה בידיוק אותו דבר (אותה תרופה, אותו מינון, אותם שעות לקיחה עם אוכל)הוסף תגובה
-
תשובת מומחה תוספת ריטלין אחרי אטנט
ד"ר גלעד חבצלת 29/11/2018 | 13:02כן בהחלט אפשר !הוסף תגובה
-
והאם מותר לקחת אטנט 30 בבוקר ואז עשר אחרי 5 שעות?
יקיר 29/11/2018 | 12:54כמובן בהתייעצות רופאהוסף תגובה
-
תשובת מומחה אטנט פעמיים ביום
ד"ר גלעד חבצלת 29/11/2018 | 12:44מותר לקחת אטנט פעמיים ביום. רק צריך לזכור שאז ההשפעה תהיה ל12 שעות . כלומר 6 שעות לאחר המנה השנייה. יש לשקול זאת כיון שעלול להפריע לתקופת השינה.הוסף תגובה
-
-
בטעות פעמיים אטנט? דחוף
צריכה עזרה 22/06/2025 | 13:27אני חושבת שלקחתי הבוקר מינון כפול של אטנט (30 מ״ג, כך שביחד זה 60). מה לעשות? אני מודאגת!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
רישום
מיכאל 22/06/2025 | 16:58שלום מקווה שאת בסדר, נראה שעברו כבר כמה שעות. להבא, הכי טוב להתקשר למוקד של קופ״ח שלך, ולשאול. טיפ קטן- אני רושם מיד (בפתקים בטלפון) כל כדור שאני לוקח. שם התרופה / תאריך / שעה / מינון. אולי זה קצת טרחה, אבל זה עדיף על ההרגשה שאולי שכחת או לקחת מינון כפול. ממליץ לאמץ את ההרגל הזה. בהצלחההוסף תגובה
-
-
שילוב - קונצרטה 27 מ״ג + ריטלין 5-10 מ״ג
מ. א 30/05/2025 | 19:36שלום אני בן 43, שוקל 75 ק״ג, לוקח קונצרטה 27 מ״ג, השאלה שלי היא : האם זה בסדר להוסיף חצי כדור/ כדור של ריטלין 10 מ״ג בשעות אחה״צ? אציין שרופא מומחה להפרעות קשב המליץ לי בחום להעלות את מינוני הקונצרטה בהרבה, כך שאין חשש לגבי מינון גבוה מדי, אני מצידי מרוצה מהקונצרטה 27 מ״ג רק חש שאני צריך מדי פעם עוד חיזוק אחה״צ (חצי כדור ריטלין בדר״כ מספיק ). עוד אציין, שאם אני לא טועה לפני שנים רבות רופא מומחה אחר להפ׳ קשב המליץ לי בדיוק את זה, להוסיף חצי כדור אחה״צ. אני רק רוצה להיות בטוח שזה טיפול מקובל ובטוח. (יש לי מרשמים לשניהם)הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
לסיכום :)
מ. א 07/06/2025 | 22:16תודה רבה ד״ר על התשובות המפורטות, אכן ניסיתי בעבר את השילוב של ציפרלקס עם מינונים גבוהים יותר של קונצרטה, אבל לא אהבתי כ״כ את התחושות של הציפרלקס. מתילפנידאט אכן עוזר לי מאוד, ואני כן מרגיש שאני צריך קצת מעבר ל 27 מ״ג זה אכן מרגיש מעט, אבל עם מינונים גבוהים יותר הייתי, בפשטות, מתוח יותר.(אמנם מפוקס יותר ללא ספק, אך מתוח) לדוגמה אני זוכר שחששתי לדבר בפגישות, והרגשתי שאיבדתי משהו מהאותנטיות שלי, לא כך עם ה27 מ״ג, הוא גורם לי להיות קצת יותר מפוקס, וגם שומר על האופי הקליל שלי. בכל אופן תודה על התשובות, המסקנה שלי שאני צריך למצוא מומחה חדש שילווה אותי הלאה בתהליך. אם יש לך מומחים מומלצים באיזור המרכז והשרון אשמח לקבל פרטים. (בקופ״ח כללית, אבל אפשר גם פרטי) תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה שילוב - קונצרטה 27 מ״ג + ריטלין 5-10 מ״ג
ד"ר גלעד חבצלת 06/06/2025 | 13:52אטנט XR בהחלט טוב ומספיק לכ 10 שעות. אתה יכול להתחיל בקפסולה של 10 מ"ג . במידה ואינו משפיע אתה יכול להעלות לקפסולה של 20 מ"ג. באשר לחרדות: אני לא בטוח שהן קשורות לסטימולנטים. האם החרדות נעלמות לחלוטין כשאתה יורד במינון? אולי כדאי להתחיל תרופה נוספת נגד חרדות כמו ציפרמיל למשל?הוסף תגובה
-
המשך
מ. א 05/06/2025 | 15:38תודה רבה ד"ר, רק אציין שיש לי נטייה לחרדות, ומינונים גבוהים של קונצרטה גרמו לי בעבר למתח נפשי. אחרי תקופה של ניסוי וטעייה עם המומחה הראשון, מצאתי שמינון של 27 מ"ג (ולפעמים חצי ריטלין נוסף אחה"צ) משפר את הריכוז במינימום תופעות לוואי. אותו מומחה המליץ להסתפק במינון הנמוך היעיל, גם אם הוא חורג מהפרוטוקול. המומחה השני שפגשתי לאחרונה הציע להעלות את מינון הקונצרטה, אך לאחר שסיפרתי לו על הנטייה שלי לחרדות, הציע לנסות אטנט XR – שלדבריו מתאים יותר לאנשים רגישים, ואולי יאפשר מינון גבוה יותר בלי סטרס. מה דעתך על אטנט XR בהקשר הזה? האם גם אתה היית ממליץ לי לנסות את האופציה הזאת לאור הנטייה שלי לחרדות? אני פשוט מרגיש קצת מבוגר לעוד ניסוי וטעייה, אבל אם גם מומחים אחרים ימליצו לי על אטנט XR, אשקול את זה בחיוב. שוב תודה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה שילוב - קונצרטה 27 מ״ג + ריטלין 5-10 מ״ג
ד"ר גלעד חבצלת 05/06/2025 | 08:47שלום! אכן קונצרטה במינון 27 מ"ג הינו מינון המתאים לילדים בני 6-8 . כך שהמומחה הראשון שהזכרת צדק. לדעתי עליך לקחת לפחות מינון של 54 מ"ג ואולי אף 72 מ"ג. אם קונצרטה במינון 27 מ"ג עוזרת לך ייתכן ואין לך הפרעת קשב . מאידך אם נראה לך שמינון זה עוזר ואינו ממושך מספיק אתה בהחלט יכול להוסיף חצי כדור ריטלין רגיל של 10 מ"ג.הוסף תגובה
-
-
הפרעת קשה ודיבור יתר. קטנצרטהּ מול ויאנס
ורד 03/06/2025 | 18:06שלום אובחנתי בגיל 40 קיבלתי קונצרטה שנים. במינן 36 בד"כ. 72 היה טוב מאד כשישבתי ימים מול מחשב., אך במינון זה נטיתי לדיבור יתר לדבר אחד הקונצרטה לא עזרה; כשכעסתי - נהגתינ"להכנס" ולפתוח פה מוגזם לכן עברנו לויואנס. 50 לא עזר לריכוז. 70 הוא נהדר למעט דבר אחד: הנטיה לדיבור יתר. אני מקבלת רמזים דקים או בוטים יותר מסביבה שאני מציפה אודה להצעותךהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה הפרעת קשב ודיבור יתר. ויואנס
ד"ר גלעד חבצלת 05/06/2025 | 09:18מציע לתת מינון ביניים של ויואנס כלומר 60 מ"ג. את פותחת את הקפסולה שופכת את האבקה לכוס של 70 מ"ל מיים שהכנת מראש . מוציאה 60 מ"ל מעבירה לכוס אחרת ושותה.הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
פדיקולוזיס
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
טיפול קוגניטיבי התנהגותי בהפרעות קשב וריכוז
-
בדיקות קשורות
-
אבחון דידקטי
-
תרופות קשורות
-
פמולין
-
חיסונים קשורים
-
חיסון משולש נגד חצבת-חזרת-אדמת
-
מונחים קשורים
-
פורום משפחות XLH
רופאים בתחום

עדי בוסקילה
שיאצו
4.9
( 9 חוות דעת )
"עדי מטפל נעים וקשוב
הגעתי לטיפול הניתוק מהגוף שלי ויצאתי בנאדם חדש לגמרי. הוא התאים את הטיפול במיוחד לצרכים שלי, והיה סבלני קשוב והשרה עליי אווירה נעימה. מחכה לטיפול הבא!"
פורומים נוספים בתחום
פורוםהפרעות קשב וריכוז, ADHD
פורום ADHD מנוהל ע"י ד"ר גלעד חבצלת, מומחה לרפואת ילדים. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום הפרעות קשב וריכוז, ADHDפורוםמחלות ריאה ודרכי נשימה - ילדים
בפורום מחלות ריאה ודרכי נשימה - ילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר גיא שטויר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מחלות ריאה ודרכי נשימה - ילדיםפורוםרפואת ילדים ותינוקות
בפורום רפואת ילדים ותינוקות ניתן להתייעץ עם ד"ר רוני שפר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואת ילדים ותינוקות