פורום הפרעות קשב וריכוז, ADHD
ד"ר גלעד חבצלת
גואנפצין - מומלץ? אמא של יואב 25/06/2026 | 14:00ילד בן 13.5, הפרעת קשב אחרי ריטלין, והועבר לויואנס, שהשפיע מצויין על הקשב אבל פיתח התקף טיקים קשה (שלא היו קודם) והופסק שימוש בוויואנס וכל ה"ממריצים" (טיקים ובנוסף בשל שילוב חרדה). הועבר לאטומיק - מקבל היום מינון 60 מ"ג. לטענתו ולטענת הצוות החינוכי, לא חש שמסייע לו בכלל בקשב... בייעוץ אצל נוירולוג שמומחה קשב והתפתחות הילד המליץ על 2 אפשרויות - 1 היא לנסות לשלב ממריץ במינון נמוך (אטנט 10) או להפסיק אטומיק ולעבור לגואנפצין שלטענתו הוכח בעיקר בחו"ל כמסייע לקשב לא רע לילדים שלא יכולים ליטול את הכדורים של "קו ראשון" הממריצים ומומלץ לילדים שסובלים מטיקים, חרדה והפרעות קשב. המידע על הכדור הזה מועט... וגם אנשי הטיפול ששאלתי בקושי מכירים. האם הכדור גואנפצין אכן מומלץ? מה ידוע עליו?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ד"ר גלעד חבצלת 26/06/2026 | 20:07Tab guanfacin er הינה תרופה בשחרור מושהה הפועלת לזמן ממושך . המנגנון הוא של הפעלת רצפטורים במוח (Alfa 2a) שהם רצפטורים אדרנרגיים אשר מורידים לחץ דם וגם פועלים על מרכזי הקשב. זו תרופה שאכן משפרת את הריכוז וגם מורידה לחץ דם . לוקחים פעם ביום ועולים בהדרגה . היא גם משפרת טיקים ב30 אחוז מהמקרים. אסור לקחת עם ארוחה שומנית ואסור לצרוך אשכוליות או מיץ אשכוליות . השיטה שלי כשיש טיקים היא להפסיק את כל התרופות לפחות לחודש ואז לנסות שוב . גואנפצין היא בהחלט אפשרות טובה . הבעיה שהוא מחוץ לסל ודרוש טופס 29ג כדי לצרוך אותההוסף תגובה
שאלה בנוגע לאטנט 20mg שחר 24/06/2026 | 04:43היי שלום! קיבלתי מרשם לאטנט 20 מ״ג, וקניתי אטנט מקורי של טבע. לא רשום על האריזה XR. רק אטנט. למרות זאת, אני מרגישה שהוא מספיק לי ל8 שעות של למידה. זה הגיוני? וגם אם אני לוקחת אחרי 13 בצהריים אני כבר לא מצליחה להירדם בלילה. האם זה תקין?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ד"ר גלעד חבצלת 24/06/2026 | 13:54שלום ! השפעת אטנט רגיל היא מ 6-8 שעות. כל גוף (אורגניזם) מפרק את התרופה במהירות שונה . את כנראה מפרקת את התרופה יותר לאט ולכן ההשפעה עלייך יותר ממושכת . הצעתי : לקחת את התרופה בבוקר ולא בצהריים .הוסף תגובה
כמעט שבועיים עם אטנט - ייעוץ אייל 30/05/2018 | 03:11אני בן 31. משקל 75 קג וגובה 1.76 כבר שנים שחשדתי שיש לי הפרעות קשב וריכוז אבל אף פעם לא הייתי בטוח. כשהייתי בתיכון איבחנו אותי עם הפרעות קשב ונתנו לי הקלות במבחנים, אבל לא ייחסתי לזה חשיבות כל כך. בעבודה תמיד הרגשתי שהיו ימים שאני ממש צריך לעבוד קשה בשביל להיות מרוכז יותר מהאחרים יום אחד חבר לעבודה נתן לי רבע כדור אדרל והרגשתי פשוט מדהים כאילו המח שלי חושב בצורה ישרה וממוקדת, ושאני מצליח לדבר שוטף ומלא בביטחון עצמי פניתי לניורולוג פרטי, סיפרתי את אותו סיפור בקצרה ותוך כמה דקות הוא הביא לי מרשם לאטנט 30, בטענה שהוא יכול לראות שיש לי בעיות קשב וריכוז ושכבר אובחנתי בעבר. הוא אמר שאני יכול לקחת אותו בימים שארגיש לא מאוזן. בחרתי להתחיל ב15 מג והרגשתי בסדר בלי הרבה תופעות לוואי חוץ מכאב ראש ביום הראשון. ופחות תחושת רעב עם יובש פה בכל הפעמים שלקחתי. אבל ראיתי שההשפעה היא לטווח קצר מאוד אז החלטתי לקחת 30, לקחתי בשעה 12 בצהריים. הרגשתי מפוקס למשך כל היום אבל זה עשה לי ממש בעיות שינה בלילה הצלחתי להרדם רק ב7 בבוקר, אותו דבר ביום אחרי היה לי ממש קשה לישון. החלטתי לא לקחת את התרופה מיום חמישי למשך כל הסופש והבעיות שינה הסתדרו אחרי יום וחצי. הבנתי שצריך לקחת את התרופה מוקדם יותר אז לקחתי אותה בין 9 ל10 בבוקר ביום שני ועוד פעם היה לי קשה לישון עד 6 בבוקר. עכשיו אני קצת מבולבל לגבי המינונים, אני מרגיש שהתרופה ממש עוזרת לי אבל אני קצת מתוסכל ומפוחד מהבעיות שינה הנלוות, האם זה משהו זמני שיסתדר לבד עם לקיחת התרופה? או אולי אני צריך לשנות את המינון שוב? כמו כן אני קצת מפחד לגבי התלות של התרופה, כמה פעמים מומלץ לקחת בשבוע בשביל לא לפתח תלות מוגזמת? ומה כדאי לאכול כשלוקחים את התרופה? תודה מראש על התשובותהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה טיפול באטנט והפרעות שינה דר' אולגה קובלצ׳וק 05/06/2018 | 18:38שלום אייל הפרעות שינה זו תופעת לוואי ידועה של טיפול בתרופות ממשפחת סטימולנטים כמו אטנט. ולמרות זאת, נדיר שאטנט יגרום להפרעות שינה בדרגת חומרה כפי שתיארת במידה ונלקח בבוקר מכיוון שהוא פועל בד״כ בין 4 ל-6 שעות. כמו כן, הבעיה לא אמורה להמשך מעבר ליום שבו נטלת את התרופה. אני ממליצה לפנות לייעוץ אצל רופא פסיכיאטר מומחה על מנת לוודא שהכן מדובר בהפרעת קשב וריכוז, ADHD ובמידה וכן שאין הפרעות נלוות אשר מוחמרות בעת נטילת התרופה והדבר מתבטא בהפרעות השינה. בהצלחההוסף תגובה
שאלה לאייל.עירני 16/10/2020 | 05:48הי אייל, אני מרגיש שמה שאתה כותב מתאר ב 100% את מה שעובר עלי עכשיו: התלתלי עם אטנט וזה משפיע עלי יפה במהלך היום, אבל דופק לי לגמרי את יכולת ההרדמות בלילה. מה אתך היום? הצלחת להסתדר עם בעיות השינה? ואם כן, איך? אולי יש לך איזה טיפ מהניסיון האישי?הוסף תגובה
הגוף מתרגלאייל 16/10/2020 | 14:50בהתחלה מאוד קשה להרדם אבל אחרי חודש וחצי הגוף מתרגל. צריך לדאוג לא לערבב קפאין או חומרים ממריצים אחרים. לאכול בריא ולעשות ספורט זה מאוד חשוב כדי שהחילוף חומרים בגוף יהיה מהיר. הבנתי שירקות מאיצים את התפוגה של ההשפעה. בהצלחההוסף תגובה
מאוד דומה גם אצליע.ש. 12/08/2022 | 00:44מעל ל15 שנה הייתי באון-אוף עם ריטלין/וקונצרטה. לשתי התרופות האלו יש תופעת לוואי שהפריעה לי מאוד - חוסר התיאבון. תופעת לוואי זו לא קיימת אצלי עם אטנט. החיסרון - טווח השפעה מאוד קצר של 3-4 שעות. כדי להשיג השפעה ממושכת, אני חוצה כדור של 20 מג ל 10 מג בבוקר, ו10 מג נוספים בשעה 12 בצהריים. הביצועים בעבודה טובים מאוד בהשוואה לימים ללא נטילת אטנט. הבעיה: ריבאונד מאוד קשה בשעות הערב, וקשיי הירדמות חריגים, עד 6-7 בבוקר כפי שתיארת, זאת למרות שעברו 12 שעות מעז נטילת התרופה.הוסף תגובה
אני עידועידו 18/05/2023 | 08:29אני עידו ילד בן 13 שהובחן עם קשב וריכוז אטנט חד משמעית עזר לי להתגבר על הקשב ורמת הקשב ברמה שלי היא מאוד אגרסיבית אני לא יכול לשרוד בלי כדור בבית הספר ואני מאוד ממליץ חוץ מי זה שאתה מרגיש טוב אתה מרגיש יותר טוב מאשר בלי הכדור ממליץ מאודהוסף תגובה
עידועידו 18/05/2023 | 08:33האם חלק מההשפעות של האטנט הם: פרץ אדרנלין מאוד חזק, ודופק לב לא חזק לא חלש ולחץ/מתח ?הוסף תגובה
השפעת האטנט על איכות השינהמישל 20/08/2025 | 17:20היי, אשמח לדעת האם האטנט פוגע באיכות הכללית של השינה ואם כן מתי הוא מפסיק לפגוע, תודה מראש🙏הוסף תגובה
תשובת מומחה אטנט ופגיעה בשינה. ד"ר גלעד חבצלת 06/09/2025 | 18:22אם אתה לוקח אטנט רגיל ולא את XR שהוא ארוך טווח , אין סיבה שיפריע לך בשנת הלילה. אטנט רגיל משפיע ל-6-8 שעות בלבד.הוסף תגובה
תשובת מומחה השפעת האטנט על איכות השינה ד"ר גלעד חבצלת 06/09/2025 | 18:37אטנט רגיל אינו אמור להפריע לשינה בלילה כיוון שהוא פועל רק 6-8 שעות. אטנט XR פועל מ10-12 שעות ולכן מפריע יותר לשינה בלילה ולכן כדאי לקחתו בתחילת הבוקר.הוסף תגובה
נטילת כדור שינה אחריי שימוש באטנטאייל 🚑 10/09/2025 | 01:08אני מטופל באטנט עוד מהתיכון צורך אותו אך רק למטרת לימודים אקדמייים .וקיימות הפרעות שינה נוראות גם אם עבר השעות השפעה שלו 6-8 שעות האם מותר ליטול כדור שינה אחריי אטנט? אם זה מסוכןהוסף תגובה
תחילת טיפול רפואיעם ישראל 20/06/2026 | 22:31שלום אייל . עברו 6 שנים מאז תגובתך כאן , והנה אני בחור בן 20 שעתיד להתחיל טיפול רפואי מוצא עצמי מנסה לברר על התרופה כמה שיותר . במקרה ראיתי את ההודעה הקודמת שלך ומאוד חששתי . האם היום לאחר 6 שנים תוכל לשתף קצת מהחוויה שלך מאז ועד היום , וכמובן אשמח לטיפים מעשיים שעזרו לך ( אם המשכת לקחת כמובן ) שאלה נוספת -האם ההשפעה של הכדור מאז ועד היום יציבה , או שמא אתה חש שינוי / ירידה בהשפעה / צורך להגדיל מינון תודה רבה ומחילה על הטירחה .הוסף תגובה
תשובת מומחה ד"ר גלעד חבצלת 22/06/2026 | 18:19שלום לך! אני לא אייל . אני דר חבצלת . טעית בכתובתהוסף תגובה
בקשה להנפקת שני סוגי אטנט במקביל (רגיל ו-XR) מרופא משפחה מוחמד 20/06/2026 | 16:23שלום ד"ר, אני סטודנט בן 24, המאובחן עם הפרעת קשב וריכוז. בשגרה אני מטופל באטנט 10 מ"ג (שחרור רגיל), ובימי לימודים ארוכים במיוחד או בתקופות מבחנים אני נוטל אטנט XR 20 מ"ג. השבוע נגמרו לי הכדורים משני הסוגים, ואני נמצא ממש לקראת תקופת מבחנים. השאלה שלי היא: האם רופא משפחה יכול להנפיק לי מרשם לשתי התרופות במקביל? הצורך שלי בשתיהן נובע מאופי הלימודים המשתנה: בימים קצרים ה-XR פעיל לי ליותר מדי שעות, ובימים ארוכים נטילה של שני כדורי 10 מ"ג רגילים (בבוקר ובצהריים) משפיעה עליי לא טוב. חשוב לי לשמור על גמישות בהתאם לאורך יום הלמידה בפועל. אשמח לדעת האם בקשה כזו מרופא משפחה היא אפשרית ומקובלת, או שנדרש עבורה אישור מחדש מרופא מומחה (נוירולוג/פסיכיאטר). תודה רבה מראש על העזרה!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ד"ר גלעד חבצלת 22/06/2026 | 18:17אין צורך לקחת פעמיים ביום אטנט רגיל. אם אטנט 10 מ״ג עוזר לך לזמן קצר , אז התואם לו זה אטנט 20 מ״ג Xr )זמן ארוך. אפשר לבקש מרופא המשפחה 15 כדורי אטנט 10 מ״ג רגילים , ו- 15 כדורי אטנט Xr 20 מ״ג .הוסף תגובה
אטנט adam 12/06/2026 | 13:19שלום האטנט 30 אקס אר עובד לי ממש גרוע בעצם יום אחד אני מרגיש שזה עובד יותר מידיי ברמה נוראית ויום אחר אני מרגיש שזה עובד ממש גרוע אני אוכל בידיוק אותו דבר כל יום ולוקח את הכדור באותה שעה. החלפתי לזה מ אטנט 20 מיליגרם כי רציתי שזה יעבוד לאורך כל היום אני כן רוצה לחזור לאטנט 20 מיליגרים רגיל אבל הבעיה שהוא עובד ל בערך 4 או חמש שעות. האם זה אפשרי לקחת שניים והאם זה אפשרי מבחינת מרשם בכלל ? (כי זה בעצם מרשם ל 30 + 30 ?? אני שוקל שישים קילו ואני מטר שמונים ככההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה אטנט ד"ר גלעד חבצלת 16/06/2026 | 13:45אם אטנט רגיל של 20 מ״ג עזר לך ועברת לאטנט Xr (ארוך טווח) תבקש מהרופא לרשום לך Cap attent Xr 20mg 2*1/day תיקח את שניהם ביחד בבוקר . כשעוברים מאטנט קצר טווח לארוך טווח צריך להכפיל את המינון .כיוון שאין אטנט ארוך טווח במינון 40 מ״ג , יש לקחת 2 כדורים ארוכי טווח של 20 ביחד.הוסף תגובה
לא מוצא מינון מדוייק עומר 09/06/2026 | 22:29היי דוקטור אני בן 36 שוקל 70 קג וסטודנט לפני 8 חודשים התחלתי טיפול בריטלין בהתחלה היה מעולה מספיק לי 10 מג. אחרי חודש (אני לא לוקח ביום יום רק בלימודים) התחלתי להרגיש שזה לא עובד העלתי מינון גם לא עזר, הנירולוג שינה לי לארוך טווח גם לא הורגש. עברנו לאטנט ארוך טווח אני כבר חודשיים איתו מעלה מינון לאט לאט גם לא ממש עוזר אני כבר ב40 מג. הרופא אמר לי לשלב את הריטלין הקצר לטובת חיזוק בשעות שצריך ממש פוקוס זה עוזר טיפה גם לא ואוו אבל אני יותר לומד אך עם זאת.גם יש תחושןת חרדה שממש מפריעות לריכוז ואין פוקוס וחדות ממש סוג של זומבי אבל כן מצליח לשבת. הייתי שמח לשמוע את דעתך.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה לא מוצא מינון מדוייק ד"ר גלעד חבצלת 16/06/2026 | 13:54אתה צריך לכתוב לי לכמה זמן אתה רוצה את ההשפעה של הכדור. אטנט קצר טווח עוזר ל6-8 שעות. אטנט ארוך טווח עוזר ל10-12 שעותהוסף תגובה
שילוב של אטנט וויואנס בימים נפרדים נועה 09/06/2026 | 18:50האם זה אפשרי לקחת ויואנס בימים מסוימים ובימים אחרים אטנט? (למשל אם בימים מסוימים בשבוע אני צריכה השפעה קצרת טווח)הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה שילוב של אטנט וויואנס בימים נפרדים ד"ר גלעד חבצלת 16/06/2026 | 13:56זה בהחלט אפשרי. רק יש לזכור שלעיתים אחרי ויואנס יש קשיי הרדמות בלילה. אם אין לך קשים זה בסדר גמור.הוסף תגובה
מרשם לרטלין דריה 03/06/2026 | 14:37שלום, אני בת 22 והתחלתי השנה תואר. מאז תחילת הלימודים אני מתקשה מאוד להתרכז בהרצאות, קשה לי לעקוב אחרי המרצה לאורך זמן ואני מוסחת בקלות. בגלל זה אני נאלצת להשלים הרבה חומר בבית, והלימודים לוקחים לי הרבה יותר זמן ממה שנראה לי סביר. מעולם לא אובחנתי עם הפרעת קשב ואין לי שום אבחון קודם. השאלה העיקרית שלי היא לגבי התהליך לקבלת טיפול: האם במצב כזה לגיטימי לפנות לרופא משפחה, להסביר את הקשיים, ופשוט מרשם לתרופה להפרעת קשב גם בלי אבחון קודם? או שבפועל רוב הרופאים לא יזרמו וידרשו אבחון מסודר לפני שהם בכלל שוקלים לתת טיפול? אני שואלת כי הייתי מעדיפה להימנע מתהליך אבחון אם אפשר. תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ד"ר גלעד חבצלת 07/06/2026 | 11:32שלום רב! על מנת לקבל טיפול תרופתי לבעיית קשב חייבים לבצע אבחון אצל מאבחן מוסמך לקשב. רק לאחר האבחון רופא משפחה יכול לתת טיפול תרופתי.הוסף תגובה
התרופה לא עובדת? ניק 19/05/2026 | 16:18אני התחלתי אטנט 10 מג שחרור ישיר (20xr גם ניסיתי) ואז זה הפסיק כזה לעבוד אז עברתי לvyvanse חמישים מיליגרם ואז זה הפסיק לעבוד ואז העלתי ל70 וזה לא עשה כלום בעצם פשוט הרגשצי יותר אנרגיה אבל לא ריכוז וזה כולל כמעט כל פעם שהעלתי. גם שחזרתי לאטנט 10מג או שלקחתי פחות ויואנס (משמע שמתי במים וחישבתי 20מג 30 מג וכו ) גם זה לא הורגש בעצם אני לא מצליח להתרכז העלעת מינון רק גרמה לי שהיה לי יותר אנרגיה כמו שלמשל אדם שותה קפה. אני לא יודע מה עליי לעשות כי העלעת המינון לא עזרה . אני 1.80 ובן 18הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה התרופה לא עובדת? ד"ר גלעד חבצלת 16/06/2026 | 14:03לא יודע מה משקלך אבל נראה לי נראה שהמינונים שלקחת אינם מספיקים. מציע להתחיל באטנט רגיל 20 מ"ג ולראות איך זה משפיע על יכולת הריכוז שלך.הוסף תגובה
תשובת מומחה אטנט ללא מרשם. ד"ר גלעד חבצלת 16/06/2026 | 14:00כדי לקבל תרופה סטימולנטית כגון אטנט חייבים מרשם . יש לעבור גם אבחון מסודר על ידי מומחה לקשב או נוירולוג או פסיכיאטר.הוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
תולעים
טיפולים וניתוחים קשורים
-
אימון לקשב וריכוז
בדיקות קשורות
-
אבחון דידקטי
תרופות קשורות
-
פנילפרופאנולאמין
חיסונים קשורים
-
חיסון נגד דלקת ריאות ודלקת קרום המוח
מונחים קשורים
-
יד לנשימה

פורומים נוספים בתחום
פורוםהפרעות קשב וריכוז, ADHD
פורום ADHD מנוהל ע"י ד"ר גלעד חבצלת, מומחה לרפואת ילדים. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום הפרעות קשב וריכוז, ADHDפורוםנסיון
בפורום נסיון ניתן להתייעץ עם ד"ר רופא ניסיון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נסיוןפורוםטיפול בנוירופידבק- חרדה, דיכאון ופוסט טראומה
בפורום טיפול בנוירופידבק- חרדה, דיכאון ופוסט טראומה ניתן להתייעץ עם צוות המומחים של מכון נוירואקטיב, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בנוירופידבק- חרדה, ...פורוםפריון וגינקולוגיה ברפואה סינית
בפורום פריון וגינקולוגיה ברפואה סינית ניתן להתייעץ עם המטפלת המוסמכת ענת בויס, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פריון וגינקולוגיה ברפואה סיניתפורוםמחלות ריאה ודרכי נשימה - ילדים
בפורום מחלות ריאה ודרכי נשימה - ילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר גיא שטויר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מחלות ריאה ודרכי נשימה - ילדיםפורוםהפרעות קשב וריכוז - נוירופידבק
בפורום הפרעות קשב וריכוז - נוירופידבק ניתן להתייעץ עם גב' אסתר אטיה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הפרעות קשב וריכוז - נוירופידבק

ד"ר גלעד חבצלת
גב' יאנה קורן זרד
נוירואקטיב - טיפול נוירופידבק ללא תרופות ב-ADHD, חרדה וקשב
ענת בויס
ד"ר גיא שטויר
אסתר אטיה