פורום הפרעות קשב וריכוז, ADHD

הפרעת שינה ריטלין LA ארבעים מ"ג (לת)
BH 18/05/2022 | 21:54שלום, אני סטודנטית באוניברסיטה ורוב הלימודים שלי מתקיימים משעות הצהריים עד 22:00 בלילה, לכן אני נוטלת את הריטלין LA בסביבות השעה 14:00. אני יודעת שזה לא אידיאלי, אך אין לי ברירה אחרת. רציתי לדעת לכמה זמן משפיע המתילפינדט על עיכוב השינה? תודהפתח בחלון חדשהוסף תגובה
זמן ההשפעה של ויואנס קצר מהמוצהר, האם ניתן לשלב עם תרופה אחרת? (לת)
הילה 17/05/2022 | 16:43שלום, בחודשים האחרונים אני בהליך של ניסוי וטעייה עם כדורים שונים לאחר שנים עם ריטלין על נגזרותיו, שהפסיק להשפיע במינון המקסימלי (90 מג' ליום). מ"שלל הכדורים" ויואנס 70 השפיע עליי בצורה הכי מיטבית, אך הבעיה שלי איתו הייתה שההשפעה שלו חלפה לאחר כ-7 שעות. כאשר הייתי אצל הנוירולוג (לפני כשבוע) שאלתי אותו אם ניתן לקחת כדור קצר "כבוסטר", ואם כן איזה כדור. (מבחינתי האידיליה הייתה אם הייתי יכולה לקחת 2 ויואנס ליום, מה שכמובן לא יאושר). הנוירולוג אמר שהוא לא מכיר מספיק את השילובים והוא הציע לי לנסות קונצרטה 54מג (+27מג אם גם הכדור הזה ישפיע לזמן קצר יותר), ואם זה לא יעבוד הוא יוכל לתת לי הפנייה לבית חולים/מחלקה שמתמחה בהפרעות קש"ר כדי שהם יעזרו להתאים טיפול. בבית המרקחת קיבלתי את הפנידין, שלא רק שהוא לא משפיע עליי, אלא גם גורם לתחושת "זומבי" וכמו האטנט אותו ניסיתי לפני הויואנס, גורם לבעיות שינה ויותר מזה. הגעתי למסקנה שככל הנראה החומר שבויואנס מתאים לי יותר מאשר משפחת המתילפנידאט (שבדיעבד באמת הרגשתי בה יותר כמו "זומבי", אבל לא ברמות של הפנידין). השאלה שלי היא אם יש אפשרות לשלב כדור קצר* (או לחלופין אם יכולים לאשר עם טופס ג29 וכד' מינון חריג לויואנס, ובמידה וכן, כמה המקסימלי שמאשרים וכן אם מינון גבוה יותר שנלקח בפעם ביום יכול להשפיע ליותר שעות, או אם הפתרון הוא רק לקיחה של 2 כדורים ליום)? ונכון לעכשיו, במידה וייתנו לי לקחת את הויואנס ללא בעיות (בגלל שרק לפני שבוע רכשתי את הפנידין), האם הוספה של ויטמינים מסוימים תוכל לסייע בהארכת טווח ההשפעה של הכדור? נתקלתי בכאלה שכתבו שמגנזיום עזר להם, האם ידוע לך אם יש משהו מאחורי זה? ואם כן, איזה מינון (של הוויטמין/ים) מומלץ? *בפעם הראשונה בה קניתי ויואנס בבית המרקחת, מאחר והיו לי עדיין "שאריות" מיתר הניסיונות, הרוקחים הזהירו אותי לא לערבב ואפילו הציעו לי לזרוק את הכדורים הנותרים. ממה שקראתי באינטרנט אח"כ, בעקבות ההזהרות שלהם, ראיתי כי יש אנשים שמקבלים גם אטנט או ריטלין עם הויואנס, אך עם זאת, ראיתי שיכולות להיות השפעות לא טובות בשילוב עם הריטלין מאחר והוא עובד על חלקים שונים מאשר הויואנס. אשמח לעזרתכם, מאחר וייקח לי זמן לאתר גורם רפואי מומחה מטעם הקופה, ומאחר וכרגע גם אין אפשרות לקבוע תור לנויורולוג (קופ"ח כללית..." אין תורים"). תודה מראש,פתח בחלון חדשהוסף תגובה
רגרסיה בקריאה אצל ילדה בת 7. (לת)
מיטל 17/05/2022 | 08:07לבת שלי יש הפרעת קשב,היא בכיתה א׳ ועד לא מזמן הצליחה לקרוא די יפה.בתקופה האחרונה חלה נסיגה בקריאה. נראה שהאותיות נעלמות/מתווספות לטקסט דבר שלא קרה קודם לכן..מדוע זה קורה?!פתח בחלון חדשהוסף תגובה
אטנט לא משפיע
מאי 25/03/2017 | 02:15שלום, אני סטודנטית בת 24 מאובחנת בהפרעת קשב. עברתי לטיפול באטנט (10 מג) לאחר שהייתי לוקחת קונצרטה (56 מג). הבעיה שאני לא מרגישה את האטנט בכלל, אפילו ברמה שהצלחתי להרדם שעתיים אחרי נטילת הכדור (בשונה מקונצרטה שתמיד השאירה אותי ערה, שזאת הבעיה הכי גדולה אצלי שאני מרגישה"רדומה"). האם יש זמן הסתגלות לאטנט? והאם אני יכולה לקחת שני כדורים של 10מג ביחד (כדי שהמינון יהיה 20.). אני לא יכולה להוציא מרשם חדש כי הרופאה כבר כתבה לי 30 כדורים ולהבנתי לא ניתן להוציא יותר מהכמות הזאת בחודש אחד. תודה רבה.פתח בחלון חדשהוסף תגובה
אטנט 30מג לא משפיע
דניאל 14/05/2022 | 08:40בוקר טוב , נטלתי אטנט 30מג וזה לא השפיע עליי בכלל , פעמיים בימים שונים . מה אתם מייעצים לי לעשות ? בתודה מראשהוסף תגובה
תודה
מאי 25/03/2017 | 14:15תודה רבה על התשובה המהירה והמעמיקה. זה לא ברור מאליו :)הוסף תגובה
תשובת מומחה אטנט לא משפיע
ד"ר בועז רפפורט 25/03/2017 | 09:50שלום, אכן יתכן והמינון נמוך מידי , ניתן כעיקרון להעלותו בהדרגה אחת לשבוע (עם האטנט לא מומלץ להתקדם ביותר מ 5 מג' בכל פעם, ולעיתים גם ב 2.5 מג'. מדובר בתרופה פוטנטית, כל מג' משפיע...) , וכן אפשר להשתמש בכדורים הקיימים כדי להתקדם במינון . אבל! יש לעשות זאת בליווי רפואי. האיזון התרופתי חייב להיות עם בקרה רפואית די צמודה , לכן חשוב למצוא רופא שיש תקשורת איתו לאורך הטיפול (אני מוצא שמיילים נותנים מענה טוב לליווי הראשוני). בהצלחה,הוסף תגובה
שימוש יומיומי בויואנס (לת)
דני 10/05/2022 | 18:37שלום בן 43 שוקל בערך 80 קילו ניסיתי כבר Retalin la30 + קונצרטה 34 + אטנט 10 בכולם היו לי תופעות לוואי כאלה ואחרות עד שהגעתי לויואנס 30 אין לי בו כמעט כלל תופעות לוואי - וההשפעה שלו עלי כבר חודש מצוינת מלבד בחילה אחרי 4 ימים שאני לוקח אותו רצוף א. האם תקין שתהיה לי הרגשת בחילה אחרי מספר ימים של לקיחה רצוף? ב. האם יש תרופה *לא מזיקה* שאפשר לקחת כדי להעלים גם את הבחילות הללו? ג. האם אפשר באמת לקחת את הכדור יום יום 365 יום בשנה ללא שום נזק מצטבר? (הוא עוזר לי מאוד גם בשבתות ועם המשפחה) ד. האם אין שום סיכון בלקיחה יומיומית רציפה של הכדור? (בעיות בכבד/מוח/לב וכו'...) בכל זאת - התרופה יחסית חדשה - האם יש מחקרים שאכן שימוש רציף בגילאים שלי בטוח לחלוטין? ה. אני "מחזק" מדי פעם את ההשפעה של הויואנס עם קפה/תה - במקום להעלות מינון - האם תקין? ה. האם המינון ויואנס 30 - אכן מתאים לנתונים שלי? האם כדאי לעבור ל 50 וההרגשה עוד תשתפר? ו. האם אפשר לשלב במהלך השבוע גם את ה retalin la 30? תודה!!פתח בחלון חדשהוסף תגובה
אטנט (לת)
אוהד 10/05/2022 | 10:26שלום דוקטור, אני בן 34 מאובחן ADD. לפני מס' ימים התחלתי להשתמש באטנט, וברגע שההתחלתי להרגיש את ההשפעה זה השפיע עלי בצורה מעולה. הבעיה שלי היא שלוקח המון זמן וכנראה גם מינון עד שאני מתחיל להרגיש את ההשפעה שלו. לדוגמא: אני לוקח בשעה 7:30 (ללא אוכל) בבוקר 20 מ"ג ואחר כך עוד 10 מ"ג בשעה 10:00 ורק אז אני מתחיל להרגיש שהכדור מתחיל להשפיע עלי בסביבות 11:00. זה גומר לי את כל השעות הטובות שיכלתי לנצל על הבוקר בעבודה. רציתי לדעת מהן הסיבות שיכולות לגרום לתופעה כזו.פתח בחלון חדשהוסף תגובה
נטילת כדור (לת)
אורית 06/05/2022 | 18:52אני נטלתי אטנט 10 מ״ג, במשך שבוע. ויש לי תופעות לוואי מרובות; אי שקט, חרדה, דיכאון, תוקפנות, תחושה כללית ירודה, מצב רוח ירוד, וקשיי נשימה. האם להפסיק את השימוש מיידית בתרופה ?פתח בחלון חדשהוסף תגובה
נטילת אטנט ברציפות? (לת)
יואב 04/05/2022 | 19:08לילדים בפרט - האם יש צורך (רפואי) לשמור על נטילת אטנט באופן רצוף/יומיומי, או שאפשר לתת רק בימי לימודים, למשל, ולא בסופי שבוע/חופש?פתח בחלון חדשהוסף תגובה
סטימולנטים והשפעה על הלב (לת)
אור 29/04/2022 | 16:42שלום, אני מטופלת בתרופות הבאות לקשב וריכוז מזה שלוש שנים: אטנט או ויואנס במינון המקסימלי (אטנט 30 פעמיים ביום או ויוואנס 70 פעם ביום). לעיתים שאני נוטלת את התרופות אני מרגישה מעין תחושות בחזה, לעיתים סתם תחושה מוזרה, לעיתים מעין דקירה אך לא כאבת במיוחד. כל פעם התחושות מופיעות במקום אחר בחזה וחולפות מספר ימים לאחר הפסקת הטיפול (בפעם האחרונה הפסקתי לחצי שנה ולא הרגשתי תחושות אלו כלל). יש לציין שהתרופות גורמות לי למתח שרירי (קפיצות שרירים באזורי גוף שונים לדוגמה). עשיתי אקג לאחר כל תקופה של טיפול בכדורים ותמיד הבדיקה יצאה תקינה. יש לציין שאני בת 29, ומבצעת כ-3 פעמים בשבוע אימון אירובי עצים, ו3 פעמים בשבוע אימון כוח, ללא קשיי נשימה ונמצאת בכושר מעולה. האם לדעתך יש צורך בבדיקה נוספת מלבד אקג לדוגמה אקו לב? תודה רבהפתח בחלון חדשהוסף תגובה
מה דעתך על פוקלין?
צפוני 18/08/2016 | 02:27קיבלתי המלצה לפוקלין XR. מה אתה חושב על התרופה הזאת? אם זה בעצם רטלין - למה הניורולוג אמר שזה לא כמו קונצרטה? מה ההבדל? מה יחס המינון בין קונצרטה 90 לפוקלין XR? ההאם יכול להיות שהפוקלין יקלקל את השינה או שהוא עובר לגמרי אחרי 12 שעות?פתח בחלון חדשהוסף תגובה
פוקלין xr
לי 28/04/2022 | 22:11ניסיתי את הריטלין 30 l.a מעולה אבל אז מתחיל כאב ראש כמובן שלא נותן לאכול כלום. ולבסוף גם דיכאון. אותו דבר עושה לי הקונצרטה. עכשיו קיבלתי פוקלין Xr גם בעבודה מתפקדת מעולה, סבלנית, מרוכזת, מחייכת עושה אותי בנאדם אחר. אבל גם בזה דפיקות לב וכאבי ראש) אומנם פחות מהריטלין אבל עדיין לוקחת כדור לכאב ראש. שאלה...אולי לקחת מהפוקולין חצי מנה??? שימנע את הדפיקות לב. באיזה כדור הכי פחות קיים תופעות לוואי. בת 50.הוסף תגובה
תשובת מומחה פוקלין
ד"ר בועז רפפורט 22/08/2016 | 08:41הפוקלין עדיין לא מוכר רשמית בארץ (מסיבות בירוקרטיות ולא רפואיות) , מיוצר על ידי החברה שמייצרת את הריטלין (נוברטיס) הוא נחשב כתרופה ביבוא אישי. זאת למרות שלקופות יש הסדר מיוחד עם משרד הבריאות כדי לשווק אותו. המחיר לא זול, 250 ש"ח לחודש (אחרי סיבסוד של 50 אחוז). וחוץ מזה, מדובר בתרופה יחסית חדשה והניסון איתה לא גדול כמו עם הריטלין . גם לי ישנה העדפה לרשום קודם תרופות ותיקות יותר ואם לא מסתדרים לעבור לחדשות. בברכה,הוסף תגובה
תודה דוקטור
צפוני 20/08/2016 | 13:30זה נשמע כמו תרופה עדיפה. היא תרופה טובה לדעתך? אם יש לה יחסית פחות תופעות לוואי והיא משפיעה כמו ה LA, אז למה לא שומעים עליה כמעט? הרבה שמעתי שלוקחים LA ולא פוקלין XR ועכשיו אני לא מבין למה. או שאולי זה שהורידו את אחד החומרים גם פוגע באפקט? בעצם למה מוסיפים לריטלין חומר נוסף (הלא פעיל) אם הוא לא עוזר לריכוז ורק עושה תופעות לוואי? ומעבר לתאבון גם תופעות לוואי אחרות מופחתות ממה שנתקלת?הוסף תגובה
תשובת מומחה פוקלין
ד"ר בועז רפפורט 20/08/2016 | 09:34שלום, מדובר בתרופה המיוצרת על יצרנית הריטלין , נוברטיס, אבל מדובר בחומר כימי מעט שונה, לקחו מהריטלין רק את החומר הפעיל שלו ולכן אמור להיות לו פחות תופעות לואי. ואכן אני נוכח שהרבה פעמים הוא פחות פוגע בתיאבון. הפוקלין XR (התרופה שיש בקופות החולים) הינה בשיחרור מושהה, משפיעה 8-9 שעות. המעבר מקונצרטה 90 מכוון לפוקלין XR בין 20 ל 30 מג'. באופן אישי אני תמיד מעדיף בהמרות לקחת את המינון הנמוך יותר מבין השניים ולבדוק. בברכה,הוסף תגובה
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה נועד לענות על כל שאלותיכם/ן בנושא. שימו לב כי כל שאלה שאינה עוסקת ישירות בהריון ולידה, יש להפנות לפורום "גינקולוגיה" או פורום ספציפי אחר בקטגוריית "רפואת נשים" או "הריון ולידה", זאת כדי לאפשר מענה לכל שאלה רלוונטית בפורום עמוס ומבורך זה.
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים