תחושת נימול בגפיים
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 09/08/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

כבר שנתיים אני סובלת מנמלול בגפיים, בעיקר בזרועות. אני מטופלת בשלושת החודשים האחרונים בברזל וויטמין B12 בגלל אנמיה. ההרגשה היא כאילו הדם לא זורם. ניסיתי להקל על התחושב בעזרת סוכר, קפאין או פעילות גופנית. מה כל זה אומר? למה זה קורה לי ומה אני יכולה לעשות?

תשובה:
אומנם ייתכן שתחושת הנימולים נובעת ממחסור בוויטמין B12, אך כדי לאשר זאת יש לבדוק את רמות הוויטמין בדמך. כמו כן, כיוון שאת מתארת תחושת נימול חזקה, ייתכן שמדובר בבעיה עצבית שלא קשורה למחסור בוויטמין זה. קשה לקבוע אבחנה מדוייקת על פי נתונים אלה בלבד, וחשוב כמובן גם לבדוק אותך. אני ממליצה לך לפנות להמטולוג שייתן דעתו על המחסור בוויטמין, וכמו כן לפנות לנוירולוג, שיעריך את המצב העצבי. ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד