תחושת חום והזעה כתופעת לוואי של ויאפקס
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 28, לוקחת זה 7 שנים ויאפקס, שני כדורים של 75 מ"ג, שהרופאה נתנה לי לטיפול בדיכאון. אני לא לוקחת שום תרופה נוספת באורח קבע. התרופה עוזרת לדיכאון, ויש לי רק תופעת לוואי אחת - אני סובלת מחום ומהזעה באופן יוצא דופן. בשנים הראשונות זה היה נסבל

תשובה:
התופעה שאת מתארת מוכרת כתופעת לוואי של תכשיר זה. בהחלט שווה לנסות לעבור לפורמולה ארוכת הטווח (XR), כיוון שלעיתים בפורמולות אלו, תופעות הלוואי פחותות מאשר בנטילה של הכדור הרגיל. אני מסכימה עם הפסיכיאטר המטפל שלך, שחבל לוותר על תרופה שעוזרת, כיוון שבמקרה של החלפה, אף פעם אי אפשר לדעת מראש אם התכשיר החדש יהיה טוב באותה מידה. עם זאת, מדובר במציאת שיווי המשקל שיאפשר לך ליהנות מההשפעה הרצויה של תרופה, עם מינימום תופעות לוואי. אם התופעה פוגמת באופן משמעותי באיכות חייך, ייתכן שבכל זאת תחליטי שאת מוכנה לקחת את הסיכון ולנסות תכשיר אחר. בכל מקרה, אני ממליצה לבצע בדיקה גופנית כללית, ובדיקות דם, כולל בדיקה של תפקוד בלוטת התריס, על מנת לשלול שיש איזושהי סיבה אחרת גופנית לתופעה של החום ושל ההזעה. בברכה, ד"ר איילת אביטל-מגן - פסיכיאטרית