מה לעשות במקרה של עלייה בערכי קליום פוספאט
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 09/08/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

ביצעתי בדיקת דם ולפי התוצאה, מסתמנת חריגה של 5.4 ב-phosphorus. לפי הנתונים באתרכם, מדובר בחריגה משמעותית. אני אכן חשה בסימפטומים של חולשה, עייפות, חוסר מצב רוח וירידה בתפקוד הכללי. מה הטיפול הרצוי?

תשובה:
עלייה של קליום פוספאט בדרך כלל מצריכה המשך בירור. יש לבדוק את תפקודי הכליות. האם את משתמשת במשלשלים? אם כן, הפסיקי מייד. יש לבדוק גם את הורמון הפאראתירואיד (PTH) . גשי לרופא המטפל לקבלת הפניה לבדיקות נוספות. בברכה, ד"ר נעמה ורבין - אינפומד