התרופה ריספרדל - תופעות לוואי
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

לפני 3 שנים לקחתי את התרופה ריספרדל. רציתי לשאול אם בתופעות הלוואי של התרופה נכללת התופעה PDD? לא לקחתי את התרופה באופן רציף.

תשובה:
Pervasive Developmental Disorder או PDD היא הפרעה התפתחותית מקפת. היא כוללת חמש קטגוריות אבחוניות שונות, שהן אוטיזם קלאסי, תסמונת אספרגר, CDD, תסמונת רט ו- PDD NOS. התרופה ריספרדל עלולה לגרום לשלל תופעות נוירולוגיות (הפרעות תנועה, בלבול, חלומות, כאבי ראש, נדודי שינה, פרכוסים ועוד) ופסיכיאטריות (חוסר שקט, חרדה, הזיות, מאניה, הפרעה אובססיבית קומפולסיבית ועוד), אבל אין קשר בינה לבין PDD, עד כמה שידוע לי. בברכה, ד"ר טלי צ'רנוביצקי - אינפומד