טיפול בבעית השתלבות השיניים העליונות והתחתונות
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 09/09/2009
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בן 28. כשהפה שלי סגור הלסת התחתונה שלי לא יושבת בדיוק על הלסת העליונה. שני הניבים העליונים שלי לא נוגעים בלסת התחתונה, ולפי מה שהבנתי מרופא השיניים שלי, כתוצא מכך הרבה לחץ עובר לשאר השיניים בפה, ולכן יש לי סוג של נסיגת חניכיים בשן שליד כל ניב עליון בצד הקרוב יוצר לצידי הפה. הרופא המליץ לי להשתמש בסד לילה להפחת הלחץ בזמן השינה. האם זה באמת משהו שאמור לעזור? מה טווח המחירים, בערך, של סד לילה?

תשובה:
זו אכן תופעה ידועה אשר נקראת אבפרקצייה (abfarction). סד לילה אכן יכול לעזור, וכן איזון סגרי. את העלויות עליך לברר במרפאות שיניים. בהצלחה ד"ר מיכאל אבא - רופא שיניים