לאחרונה חשתי כאבים עזים מאד רק בצד שמאל של הפה ורק כאשר אכלתי שוקולד ודב
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

לאחרונה חשתי כאבים עזים מאד רק בצד שמאל של הפה ורק כאשר אכלתי שוקולד ודברים מתוקים. הלכתי לבדיקה ולאחר צילום פנורמי רופא השיניים אמר שהשן האחרונה מצד שמאל למטה נמצאת חצי ממנה בתוך החניכיים וכנראה שיש בה עששת וזה מה שגורם לכאבים. בנוסף הוא ראה בצי

תשובה:
בכדי לענות על שאלתך באופן חד משמעי יש לראות את הצילום ואת המצב בפה. מספר נקודות באופן כללי בנוגע לשאלתך: 1. ככלל אפשר להסיר את העששת ללא עקירה, אך הדבר תלוי במנח השן ובעומק העששת. 2. במידה ויש עששת עמוקה בשן בינה, בדרך כלל לא מבצעים בשיניים אלו טיפולי שורש וכתרים אלא מעדיפים לעקור אותן. 3. בהחלט יש 4 שיני בינה:2 בלסת תחתונה ו- 2 בלסת העליונה. במידה ושיני הבינה אינן מכאיבות, אינן פוגעות בשיניים הסמוכות ואין בהן עששת שלא ניתנת לטיפול - אין הכרח לעוקרן. 4. בדרך כלל כאשר עוקרים שן בינה עליונה או תחתונה בצד אחד, יש צורך בעקירת שן הבינה השנייה באותו הצד בכדי שלא תעבור בקיעת יתר. ד"ר מיכאל אבא