הריון, קרציה וקדחת הבהרות
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 13/09/2006
1 דקות קריאה
שאלה:

הבוקר מצאתי על החזה שלי קרציה קטנה !! הורדתי אותה ונשאר לי סימן קטן אדום של העקיצה ולא כואב. הקרציה הייתה קטנה ובנוסף לא היה דם באזור. בנוסף, אני בתחילת ההריון, שבוע 6 ! ידוע לי על "קדחת הבהרות" שמועברת לבני אדם. האם יש סכנה לעובר שנמצא בתחילת דרכו? האם שלילת קדחת הבהרות אחרי שבועיים שבהם לא מופיעים שום סימן, משמעות שהעובר לא נפגע? האם יש מחלות / וירוסים אחרים שיכולים לפגוע בעובר פרט לקדחת הבהרות ?

תשובה:
אם את לא חולה, אין חשש לפגיעה בעובר. יש בהחלט זיהומים אחרים שיכולים לפגוע בעובר, אין באפשרותי לפרט כיוון שהם רבים.