ערך גבוה של TSH
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 13/09/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

לאחרונה נאמר לי שאני סובלת כנראה ממחלת השימוטו, אולם טרם התחלתי לקבל אלטרוקסין מכיוון שרמת ה- TSH משתנה מבדיקה לבדיקה. הערך הגבוה ביותר עד עתה היה 8.9 ולאחרונה נתקבל ערך הקרוב לנורמה. האם ידועה תופעה כזו של שינויי ערך של ה- TSH? מה נהוג לעשות במקרה כזה?

תשובה:
האם את עושה את כל הבדיקות באותה מעבדה? מדוע עברת כמה בדיקות לבדיקת תפקודי בלוטת התריס? האם היתה סיבה לחשוב שהערך לא אמיתי? אם בכל הבדיקות רמת ה- TSH גבוהה, עדיין יש להתייחס למצב כאל תת-פעילות של בלוטת התריס. בעצת רופא המשפחה או אנדוקרינולוג, תקבלי המלצות על טיפול מתאים. בברכה, ד"ר נעמה ורבין - אינפומד