איך מחשבים את גיל ההריון?
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

ידוע לי שמחשבים את גיל ההריון לפי תאריך היום הראשון של הווסת האחרונה, אולם שאם יש וסת, סימן שבביוץ האחרון לא היתה הפריה. אני גם יודעת שאם המחזור אינו סדיר, לא ניתן לדעת בוודאות את מועד הביוץ, מכיוון שהוא מתרחש בדרך כלל 14 יום לפני היום הראשון של הווס

תשובה:
כאשר מחשבים את גיל ההריון מיום הווסת הראשון, ההריון נוצר מהביוץ שהגיע לאחר הווסת. גיל ההריון נקבע על פי תאריך משוער, מכיוון שלא ניתן לדעת את מועד ההפריה המדויק. כדי לאשר ולאמת את גיל ההריון, מבצעים בתחילת ההריון בדיקות אולטרסאונד, שיכולות, על פי מדדים שונים, לקבוע את גיל ההריון, ואם העובר מתאים לגיל ההריון. כל המדדים האלה הם הערכות של גיל ההריון, והם לא מעידים על היום הספציפי בו התרחשה ההפריה. יוצאי דופן בחישוב הזה הם הריונות שנוצרו בתהליך של הפריה מלאכותית. בברכה, ד"ר נעמה ורבין - אינפומד עוד באינפומד הערכת זמן הלידה וגיל ההריון