חברי סובל מזה כארבע שנים ממחלת הויטיליגו המתבטאת בהתפשטות כתמים לבנים ב
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 17/09/2001
1 דקות קריאה
שאלה:

חברי סובל מזה כארבע שנים ממחלת הויטיליגו המתבטאת בהתפשטות כתמים לבנים בידיים בפנים ובאזורים אינטימיים. מייעוץ עם רופאים הובהר לחברי כי לא ידועה סיבת המחלה וכי אין לה תרופה. כמו כן הייתה חלוקה הדעה בנוגע להיחשפות לשמש - טוב או רע? אודה לכם אם תוכלו להעשיר אותי ואותו בידע לגבי המחלה ודרכי הטיפול באם קיימות או מניעת ההתפשטות.

תשובה:
ויטיליגו היא מחלה עורית, בה אובד פיגמנט מאזורי עור וגורם לכתמים לבנים בעור. זהו מצב נרכש שעלול להופיע בכל גיל, ובדרך כלל קורה לראשונה במבוגרים- צעירים. הסיבה אינה ידועה. התיאוריה הרווחת היא שמדובר בתהליך אוטואימוני שבו הגוף מייצר נוגדנים עצמיים כנגד תאי עור הקרויים מלנוציטים המכילים את פיגמנט המלנין. כ 1% מהאוכלוסייה סובלים מתופעה זו. הכתמים הבהירים מודגשים יותר בבעלי עור כהה. הנגעים הם כתמי עור בהירים שמופיעים בדרך כלל בפנים, מרפקים, ברכיים, כפות ידיים ורגליים, ומפשעות. לרוב אין צורך לטפל. אם הכתמים מפריעים קוסמטית או גדלים מהר ניתן להשתמש במשחת סטרואידים, משחת פסוראלן שמגבירה פיגמנטציה בשילוב עם חשיפה מבוקרת של העור לקרני UV, ואם הכתמים מאוד מפושטים ניתן לבצע דפיגמנטציה כללית שתגרום לכל העור להיות לבן יותר בצורה אחידה. מהלך המחלה משתנה: לעיתים הנגעים מתגברים ולעתים נעלמים. הכתמים חסרי הפיגמנט נוטים להישרף בשמש ולכן מומלץ לחושפם בזהירות יתרה. לא קיימת שיטה למניעת המחלה.