תגובה אלרגית לתאנים
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 17/09/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

כל שנה כשמתחילה עונת התאנים, יש תאנים שלאחר אכילת 10 מהן, שורפים לי הלשון, החיך, ואם אני נוגע בשפתיים, מתחילים תוך שעה פצעים בשפה, כמו כשהייתי קטן לאחר שהות בשמש. אני שם אלכוהול 70% על הפצע, והפצע לא מתפתח, אך הפה שורף לי יומיים. האם יש סוגי תאנים שאוכל לאכול מהן הרבה בלי שיקרה לי כלום? למה זה קורה? מי המומחה לעניין?

תשובה:
התופעה שאתה מתאר יכולה להיות אלרגיה ויכולה להיות דלקת עור ממגע. יכול להיות שיש זן תאנים ספציפי שמכיל חומרים אליהם אתה אלרגי, שבגלל שהמגע שלהן עם ריריות הפה נוצרים פצעים בפה. אני מציעה לך לפנות לאלרגולוג (מומחה לאלרגיה), שוודאי יפנה אותך לתבחיני אלרגיה, כולל בדיקת אלרגיה לתאנים מהסוג שגורם לך את התופעות שאתה מתאר. אם יימצא שאתה רגיש אליהן, אולי יומלץ לך להימנע מאכילתן. יתכן שמומחה האלרגיה יפנה אותך לבדיקות נוספות וכן לייעוצים נוספים אצל מומחים לרפואת הפה או לרופאי עור. בהצלחה, ד"ר טלי צ'רנוביצקי - אינפומד