תפקודי קרישה
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 66. בבדיקה קרישת הדם שעשיתי היום אלה התוצאות: pt inr 0.91 pt sec 9.9 pt %100% מה פירוש תוצאות אלו? אני לוקחת אספירין 0.75 וכן סובלת מחוסר בפקטור 11. האם יש לזה קשר לתוצאות אלו?

תשובה:
תוצאות הבדיקה שצירפת תקינות. אספירין מאריך את זמן הדימום (bleeding time) בבדיקות הקרישה. חוסר בפקטור 11 מאריך את זמן תרומבופלסטין חלקי (aPTT). לכן הנתונים הספציפים שצירפת אינם מושפעים לא מנטילת האספירין ולא מהחוסר בפקטור 11. ד"ר גיא פישמן - אינפומד