בלוטות לימפה מוגדלות ודלקות בחניכיים
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 18/09/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

יש לי דלקת חניכיים, ובעקבות זה התנפחה לי בלוטת הלימפה בבית השחי. זאת לא הפעם הראשונה שזה קורה, אבל העוצמה די חריגה. הייתי רוצה לדעת אם יש דרך להוריד את הנפיחות בבלוטה בבית השחי, בלי קשר לטיפול בדלקת החניכיים. אגיע בקרוב לשיננית, אבל במקרה הזה הסימפטום לא פחות מפריע מהבעיה עצמה, ואני רוצה לטפל גם בו, אם אפשר.

תשובה:
הגדלה של בלוטות בית השחי היא לא דבר שכיח כתוצאה של דלקת חניכיים. בלוטות הלימפה בדרך כלל מתנפחות סמוך לאזור הדלקת, ומאחר שהראש, הצוואר והאזור הסופרה-קלויקולארי משופעים בבבלוטות לימפה, הייתי מצפה שאם מופיעה נפיחות כזאת בשל דלקת בחניכיים, היא תהייה בבלוטות שבאזור הראש. משאלתך אני מבין שמדובר בדלקת חניכיים כרונית, וכי מדובר על חזרה של כמה אירועים בעבר. מדוע אינך מטפל בצורה אגרסיבית יותר בדלקת החניכיים? אתה חייב לפנות לרופא שיניים, לטפל בדלקת על ידי סילוק גורמי הדלקת, לקבל טיפול תרופתי ופארא-רפואי מתאים, ולשמו על הגיינת פה טובה, מכיוון שדלקות בחניכיים יכולות להתפתח במקרים מאוחרים לבעיות סיסטמיות המערבות מערכות שונות בגוף ולא רק את אזור החניכיים. בנוסף, הייתי מייעץ לך לפנות לרופא המשפחה המטפל בקהילה, על מנת שיוכל לבחון במישוש את הבלוטה, ולוודא שאכן יש קשר בינה לבין דלקת החניכיים ממנה אתה סובל, או שמא ישנו גורם אחר לנפיחות. ד"ר גיל טאובר - אינפומד