שיעול שגורם לכאבי בטן
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 18/09/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בן 55, סובל משיעולים, בעיקר לאחר שכיבה. זה גורם לי לכאבים בבטן מתחת לצלעות. קיבלתי תרופה בשם קודאין וזה לא עזר.

תשובה:
שיעולים מרובים בהחלט יכולים לגרום לכאבים באזור הבטן, המותניים והצלעות כפי שאתה מתאר. עם זאת, על מנת לאבחן את מקורם חשוב לדעת האם השיעול הוא פרודוקטיבי (כלומר, אם ישנה ליחה), או שמא מדובר בשיעול יבש. כמו כן יש לדעת מהו הרקע הרפואי שלך - האם סבלת בעבר מתופעות אלו? האם אתה מעשן? האם אתה נוטל תרופות באופן קבוע? אני ממליצה לפנות לרופא המטפל, בגילך יש בהחלט מקום גם לבצע צילום רנטגן על מנת לשלול דלקת ריאות או פתולוגיה ריאתית אחרת. לגבי הקודאין, התרופה משמשת לשיכוך כאבים וכן להקלה על שיעול. אינה אינה תמיד יעילה לדיכוי שיעול, ויש צורך לברר מהי הבעיה הבסיסית שהביאה לשיעול כדי לטפל בו. ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד