תרגום תוצאות בדיקות דם ליחידות הנהוגות בחו"ל
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 23/09/2005
1 דקות קריאה
שאלה:

התבקשתי על ידי גורם לא מישראל (גרמניה) לשלוח תוצאות בדיקות דם. ביצעתי את הבדיקות בישראל, וכשקיבלתי את התוצאות ראיתי שחלקן לא נמדדו ביחידות המצוינות בטופס הגרמני. האם אפשר ל"תרגם" תוצאות מסוג יחידות אחד לאחר? ואם כן אז איך?

תשובה:
בהחלט ניתן לתרגם תוצאות בדיקות מסוג יחידות אחד לאחר. יש להתייחס לכל בדיקה באופן ספציפי, לבדוק באילו יחידות נמדדה, ועל פי היחידות לבצע את ההמרה. תוכל לבקש עזרה בכך מן הרופא שלך, או לנסות לבדוק באינטרנט. אם בכל אופן אתה רוצה להשקיע: הכימות של מספר רב של בדיקות מעבדה נעשה בשתי שיטות עיקריות. ניתן בהחלט להמיר בין יחידות שיטה אחת לשניה. טבלאות להמרת יחידות המדידה נמצאות בספרי רפואה רבים ונפוצים כגון The Washington Manual of Therapeutics. כמו-כן ניתן למצוא פקטורי ההמרה לערכי כל הבדיקות באתר: http://www.fhs.mcmaster.ca/hrlmp/service/siunits.htm