דלג לתוכן

שיפור של תסמיני אסתמה עם נטילת אומפרדקס

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 25/09/2008
1 דקות קריאה

שאלה:

במשך שנים סבלתי מקשיים בנשימה ונעזרתי מידי פעם בוונטולין. לפני כ-3 חודשים התחלתי לקבל אומפרדקס (בשל הליקובקטר פילורי) ומאז, באורח פלא, כמעט אין לי בעיות נשימה! היתכן שאומפרדקס משפיע על הנשימה? אני מקבל כל בוקר 20 מ"ג וטוב לי עם זה. האם יש סכנה בנטילת התרופה לאורך זמן?

תשובה:

אומפרדקס, או Omeprazole, היא תרופה המפחיתה חומציות הקיבה ממשפחת תרופות הנקראת Proton Pump Inhibitor. לדבריך, במשך שנים סבלת מקשיי נשימה. האם אובחנת כסובל מאסתמה? האם סבלת משיעול כרוני? הן אסתמה והן מצב אחר הנקרא ריפלוקס קיבתי-ושטי (Gerd) עלולים לגרום לשיעול כרוני. Gerd נפוץ יותר באסתמטים ומחמיר תסמיני אסתמה. אומפרדקס משפר את איכות החיים ואת תפקודי הנשימה של חולים אסתמטיים אשר סובלים גם מ- Gerd, ומשפר תסמיני Gerd בחולים לא-אסתמטיים. אומפרדקס הוכח גם כמשפר תסמיני אסתמה לילית, אך לא אסתמה המתבטאת במשך היום. כך שייתכן שסבלת מאסתמה עם או ללא החזר קיבתי-ושטי (ריפלוקס). לסיכום, ייתכן שאומפרדקס משפר בעקיפין את תסמיני האסתמה שלך. התרופה אומפרדקס אינה נטולת תופעות לוואי, אם כי תופעות הלוואי שלה אינן שכיחות. היא עלולה לגרום בשימוש ממושך להפרעות מלחים, ולכן יש לערוך מדי פעם בדיקות דם. אחת האזהרות בספרות הרפואית לגבי תרופה זו היא שטיפול מוצלח בתרופה לא שולל בעיה קיבתית רצינית שעלולה להיות קיימת מבלי להתבטא. היוועץ ברופא המטפל שלך או ברופא גסטרואנטרולוג לגבי צורך בביצוע בדיקת גסטרוסקופיה, לאור אפשרות של החזר קיבתי-ושטי ודלקת רירית הקיבה בשל הליקובקטר פילורי עם תגובה חיובית לאומפרדקס. בברכה, ד"ר טלי צ'רנוביצקי - אינפומד
רופאים בתחום
ד"ר אלכסנדר אברבוך
ד"ר אלכסנדר אברבוך רפואת שיניים
ד"ר משה דודאי
ד"ר משה דודאי כירורגיה
פרופ' נפתלי פרויד
פרופ' נפתלי פרויד כירורגיה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו