נוגדנים המעידים על קרישיות יתר של הדם
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 28, בהריון ראשון אליו נכנסתי ב- IVF בשל בעיית זרע. היו לי תאומים, אך ההריון הסתיים בהפלה יזומה בעקבות חוסר דופק. עשיתי בדיקות מיוחדות לקרישיות. כל הבדיקות בסדר מלבד 2 בדיקות: lac חיובי 17.7 lac rvvt 13.3 מה זה אומר? מה המשמעות של lac חיוב

תשובה:
LAC, זהו Lupus Anticoagulant - נוגדנים בדם הגורמים לקרישיות יתר. מצב זה יכול לגרום להפלות. ניתן להשתמש בתרופות נוגדות קרישיות במהלך ההריון, בדרך כלל אלו זריקות קלקסאן. מובן שההמטולוג ינחה אותך לגבי הטיפול המתאים לך. בהצלחה, ד"ר נעמה ורבין - אינפומד