דלג לתוכן

קצב גדילת היקף הראש אצל תינוק

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 03/01/2008 תאריך עדכון: 26/09/2013
1 דקות קריאה

שאלה:

בני בן חצי שנה. הוא נולד בשבוע ה-39, ההריון היה תקין למעט צירים מוקדמים שטופלו בשבוע ה-31. משקלו 6.55 ק"ג, גובהו 69 ס"מ והיקף הראש 41 ס"מ. בחודשיים האחרונים חלה ירידה בקצב גדילת היקף הראש. במקום 2 ס"מ לחודש כפי שהיה בהתחלה, כעת

תשובה:

לפי הנתונים שמסרת בשאלך, אינני רואה סיבה מיוחדת לדאגה כל עוד התפתחותו של הילד תקינה. אין משמעות מיוחדת לסגירה מוקדמת של המרפסים, אלא אם הילד מציג בעיות נוספות, נוירולוגיות או אחרות, שיכולות להתגלות בבדיקה פשוטה אצל רופא הילדים המטפל. אין קשר בין היקף הראש או המרפסים לבין זיהום של חיידק הסטרפטוקוקוס או שעלת. היקפי הראש משתנים לאורך זמן, ולכל תינוק יש קצב משלו. חשוב לראות את קצב צמיחת היקפי הראש לאורך זמן לפי טבלאות אשר נמצאות אצל רופא הילדים. בברכה, ד"ר עידו ווליניץ - אינפומד עוד באינפומד מחשבון התפתחות התינוק

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
ד"ר טוביה בן גל
ד"ר טוביה בן גל חוות דעת משפטית
 ענת פרידמן
ענת פרידמן פיזיותרפיה
 תדרים המרכז לשמיעה
תדרים המרכז לשמיעה אף אוזן גרון וכירורגיית ראש-צוואר
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו