קרוב משפחה שלי מאושפז בבידוד מחשש לשחפת. הוא ביקר בבית הורי לפני כ- 10 י
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 28/09/2004
1 דקות קריאה
שאלה:

קרוב משפחה שלי מאושפז בבידוד מחשש לשחפת. הוא ביקר בבית הורי לפני כ- 10 ימים. האם יש אילו שהם צעדים שעליהם לנקוט בשל המגע שבאו עימו ? אחייניתי בת ה- 5 חדשים שהתה אף היא בביתם במהלך הביקור. האם יש מהלך כלשהו שצריך לנקוט בגינה ?

תשובה:
אכן תיתכן הדבקה משהייה חד פעמית בקרבתו של חולה נגוע בשחפת. ניתן לבדוק הדבקה ע"י תבחין עור שנקרא תבחין טוברקולין (בדיקת מנטו). בתבחין זה מוזרק במחט דקיקה חומר לתת עור באמת היד, ולאחר 2-3 ימים מודדים את גודל התגובה העורית שהתפתחה במקום ההזרקה. אופטימלית יש לבצע את התבחין כעת, ומשחלפו כ 3- 2 חודשים מזמן החשיפה האפשרית יש לעשות תבחין נוסף.