דימום שאינו פוסק לאחר קיום יחסי מין ראשונים
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 28/09/2005
1 דקות קריאה
שאלה:

לפני שלושה ימים קיימתי יחסי מין בפעם הראשונה. כאב לי מאד וגם דיממתי די הרבה, הבעיה היא שאני עדיין ממשיכה לדמם (דם בצבע אדום בהיר), פחות אומנם, ונוסף על כך , הדבר מלווה בריח לא נעים. לא כואב לי עכשיו בכלל , אבל הדימום מטריד אותי. - האם הדימום הוא רק מקרום הבתולים שנקרע, או שיכול להיות שנפצע לי הנרתיק? ובמקרה כזה, מה מומלץ לעשות? - האם כדאי לי לנסות ולקיים יחסים פעם נוספת, או שאגרום יותר נזק ועדיף לחכות עד שהדימום יעלם כליל?

תשובה:
ייתכן מאוד שהדימום נובע ממקור אחר בנרתיק, ייתכן שריטה או חבלה בנרתיק או אפילו בצוואר הרחם. במידה ואת ממשיכה לדמם, הייתי ממליצה לך לגשת ולהיבדק ע"י רופא/ת נשים, בייחוד כשהדימום מלווה בהפרשות עם ריח רע. ייתכן שהמקום מתחיל להזדהם וצריך לקחת תרבית מהאזור ואולי לתת אנטיביוטיקה. אני באמת מאמינה שעל מנת לתת לך תשובה נכונה ומועילה עלייך להיבדק, ועל סמך ממצאי הבדיקה הרופא/ה יוכלו לתת לך את הטיפול המתאים ביותר ולייעץ לך בנוגע ליחסי מין בעתיד.