כאבים בפי הטבעת בזמן מחזור
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 29/09/2009
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 21 ובחודשים האחרונים, בזמן המחזור, יש לי לעיתים תכופות התכווצויות. ההרגשה היא שזה בפי הטבעת. הכאב בלתי נסבל. האם יכול להיות שזו תופעה של כאבי מחזור, או שיש לבדוק את זה?

תשובה:
כאבי מחזור יכולים בהחלט להיות כאבים מטרידים עד כדי בלתי נסבלים, המצריכים טיפול על מנת להמשיך בפעילות היומיומיות. הכאבים שאת מתארת ככאבים באזור פי הטבעת אינם מוכרים ככאבי מחזור קלאסים, אך כיוון שאת מציינת שהם מופיעים רק סביב המחזור, ייתכן שהם אכן קשורים לכך. האם מופיעים תסמינים נוספים, כמו עצירות, שלשולים, דימום מאזור פי הטבעת? האם הכאבים מופיעים גם לא בזמן מחזור? אם התשובה לאחת השאלות חיובית, בהחלט יש מקום לגשת לבדיקה והמשך בירור. בכל אופן, אם את סובלת מכאבים עזים שמפריעים לתפקוד היומיומי שלך, אני ממליצה מאוד לגשת לרופא המטפל על מנת לוודא שהכל כשורה. תוכלי להיוועץ עמו גם לגבי אפשרויות טיפוליות להקלה על הכאבים. ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד