ערכים חריגים של תאי דם לבנים באישה בהריון
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 30/09/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בשבוע ה-26 של ההריון השלישי. בספירת דם יש לי נויטרופילים גבוהים מעל הנורמה, 7.9 (73.4%), ולימפוציטים נמוכים מתחת לנורמה, 18.1%. גם ההמוגלובין נמוכה - 11.6 למרות הברזל שאני נוטלת. לפני חודשיים, כל הבדיקות היו בטווח הנורמה. ההריון חד-עוברי ותקין. האם התוצאות מראות על זיהום כלשהו בגוף? אציין שכבר כחודש שיש לי כאב מן המפשעה לכיוון הירך אשר מתגבר במאמץ ומקשה עלי ללכת. הרופאה חושבת שזה כתוצאה מלחץ של הרחם על עצב.

תשובה:
לא ציינת מה המספר הכולל של תאי דם לבנים (WBC). אני משערת שאם לא ציינת, הערך תקין, ואם כך, אין לך מה לחשוש, הסיבה לכאב אינה זיהום. מאוד יכול להיות שמה שהרופאה שלך אמרה נכון, שהרחם לוחץ על עצב. בברכה, ד"ר נעמה ורבין - אינפומד