הגדרות של רגישות חיידקים לאנטיביוטיקה
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 30/09/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

בתוצאה של תרבית שתן מופיעה רשימה של תרופות. ליד כל אחת מהן רשומה אחת מן האותיות I, R, S. מהי המשמעות של כל אות?

תשובה:
האותיות מבטאות את רגישות החיידק לתרופות השונות. חיידק שנמצא בתרבית השתן יכול להיות R - עמיד (Resistant) לאנטיביוטיקה הרשומה, S - רגיש (Sensitive) לאנטיביוטיקה (ולכן ניתן לתת אותה כנגדו), או I - עם רגישות ביניים (Intermediate) לאנטיביוטיקה. במקרה האחרון, החיידק רגיש לתרופה, אבל נחוץ מינון יותר גדול על מנת שהיא תהיה יעילה. בברכה, ד"ר שירי אורי - אינפומד